Baktisubtil för barn: bruksanvisningar

Innehållet

Vid behandling av dysbios är ofta använda läkemedel, vilka inkluderar användbara mikroorganismer. En av dem kan kallas Baktisubtil. Hur påverkar denna medicin barnens kropp, från vilken ålder ordineras det och kan det orsaka biverkningar?

Släpp formulär

Baktisubtil är en fast vit kapsel, inuti vilken är ett vitt pulver med en grå eller gul nyans. En förpackning innehåller 20 sådana kapslar.

struktur

Huvudkomponenterna av Bactisubtil är de fördelaktiga bakterierna Bacillus cereus, i synnerhet stammen IP5832. Vid framställning av läkemedlet fryses deras sporer fritt och tillsättes till varje kapsel i en mängd av 35 mg. Ytterligare komponenter i läkemedlet är kaolin (det innehåller 100 mg i en kapsel) och kalciumkarbonat (varje kapsel innehåller den i en mängd av 25 mg). Kapselskalet är tillverkat av gelatin och titandioxid.

Bacillus cereus

Princip för verksamheten

Anti-diarréeffekten noteras i mikroorganismer som ingår i Baktusubtil. Sådana mikrober producerar antibakteriella föreningar, vilka har ett mycket omfattande antal effekter. Dessa substanser inhiberar aktiviteten hos både villkorligt patogena och många skadliga bakterier. På grund av denna antimikrobiella effekt, Läkemedlet stimulerar också återställandet av tarmfloraens normala tillstånd.

Observera att inne i kapslarna innehåller sporer, som inte påverkas av magsaft. Efter att ha gått in i tarmen blir de snabbt vegetativa former och har en antimikrobiell effekt. Dessutom kan antagandet av sådana bakterier kombineras med behandling med antibiotika eller sulfatläkemedel, eftersom Baktusubtil är resistent mot dessa läkemedel.

vittnesbörd

Oftast är läkemedlet ordinerat för dysbakterier eller diarré orsakad av tarminfektion. Denna medicinering behövs för rotavirusinfektion, dysenteri, salmonellos, infektion med patogena E. coli och andra bakterier.

Det ordineras både i akut diarré och i kronisk form av diarré, orsakad av olika orsaker, såsom enterokolit eller kolit. Accept av Baktisubtila är också möjligt för förebyggande av dysbakteri, till exempel om ett barn tar antibiotika eller genomgår radio- eller kemoterapi.

Baktisubtil är effektiv i många tarmsjukdomar

Hur gammal kan du använda?

Instruktionerna för användning till barn som bifogas Bactisubtil-beredningen indikerar att kapslar inte rekommenderas före 7 års ålder. Detta beror på barnets förmåga att svälja denna form av medicin. Läkemedlet kan dock ordineras av en läkare och yngre barn, till exempel vid 2 år eller 4 år. För sådana små patienter öppnas kapslarna och innehållet kombineras med en liten mängd kall eller lätt varmvätska. Samtidigt bör Baktisubtil ges till barn under 7 år endast efter samråd med en läkare.

Du kanske är intresserad av att veta vad Dr Komarovsky säger om behandling av dysbios hos barn:

Kontra

Läkemedlet ska inte ordineras vid överkänslighet hos barnet till någon av dess komponenter. Även detta läkemedel ges inte i primär immunbrist.

Biverkningar

Om du tar Baktisubtil i enlighet med läkarens rekommendationer och inte överskrider dosen, inträffar inga biverkningar.

Instruktioner för användning och dosering

  • Baktisubtil tas oralt i en timme före måltid. Det är nödvändigt att tvätta kapseln med kallt eller något varmt vatten. Användning av varmvätska för detta ändamål är förbjuden.
  • Ett barn på 7-14 år ger 1 kapsel två gånger om dagen. Dosen kan också vara 2 kapslar i receptionen, och du kan dricka medicinen tre gånger om dagen.
  • Ungdomar över 14 år behöver 2 kapslar per dag. De ordineras från 2 till 4 gånger om dagen.
  • Behandlingstiden är vanligtvis från 7 till 10 dagar. Om du inte har slutat inom två eller tre dagar från starten av att ta Baktusubtila diarré behöver du rådgöra med en läkare.

överdos

Det fanns inga fall av försämring av hälsan när dosen av Baktisubtil överskreds.

Försäljningsvillkor

För att köpa Baktusubtil i ett apotek måste du visa recept. I genomsnitt är priset på en förpackning av ett sådant läkemedel 1000 rubel.

Förvaringsförhållanden

Läkemedlet kommer att behålla sina egenskaper under hela hållbarheten om 3 år om du förvarar förpackningen på ett ställe som skyddas mot direkt strålar, bort från fukt. Temperaturen på en sådan plats bör inte vara mer än + 25 ° C, och tillgången till små barn till läkemedlet bör begränsas.

recensioner

På användningen av Baktisubtila i barndomen finns det oftast bra recensioner. De flesta mammor noterar den höga effekten av detta läkemedel för diarré. Föräldrar betonar att läkemedlet snabbt hjälper till med intestinal upprördhet och eliminerar dysbios. Dess enda nackdel kallas en ganska hög kostnad.

analoger

Andra läkemedel som inkluderar anti-diarrémikroorganismer kan fungera som ersättning för Baktusubtil. De mest populära är sådana analoger:

  • Bifidumbacterin. Detta läkemedel som innehåller bifidobakterier framställs i kapslar, suppositorier, pulver och lyofilisat från vilket suspensionen framställs. Läkemedlet kan användas även hos barn upp till 1 år, till exempel på tre månader.
  • bifiform. Som en del av ett sådant verktyg kompletteras bifidobakterier med enterokocker. Läkemedlet produceras i enteriska kapslar som administreras från 2 år, men det finns också Bifiform Kid-medicin som innehåller laktobaciller, bifidobakterier och vitaminer. Den är tillgänglig i pulver (utsedd från året) och tuggtabletter (används från 2 år).
  • Probifor. Basen för detta läkemedel är bifidobakterier. Läkemedlet framställs i pulver och kapslar. Det ordineras från födseln, även till för tidiga barn.
  • Hilak forte. Detta läkemedel i form av droppar är gjord av utbytesprodukter härrörande från E. coli, laktobaciller och streptokocker. Det kan ges till barn från födseln.
  • Atsipol. Förutom laktobaciller innehåller sådana kapslar polysackarider från kefir-svampar. Verktyget är ordinerat från 3 månader - de minsta patienterna öppnar kapseln och ger pulveret.

Vad ska man göra med rotavirus hos barn, se överföringen av Dr Komarovsky.

Information som tillhandahålls för referensändamål. Självmedicinera inte. Vid de första symptomen av sjukdomen, kontakta en läkare.

graviditet

utveckling

hälsa