"Nurofen för barn" under graviditeten

Innehållet

Användningen av de flesta droger i barnsperioden kan vara farligt för fostret. Främja negativa konsekvenser, framtida mammor tar endast mediciner i allvarliga situationer, till exempel med feber eller svår smärtssyndrom.

Hos barn med sådana symptom är "Nurofen för barn" ofta föreskrivet, tillåtet från 3 månader. Ett sådant läkemedel är säkert för barn, men under graviditeten finns vissa begränsningar för administrationen.

Funktioner av drogen

"Nurofen för barn", som skiljer sig från analoger för vuxna i boxens gul-orange färg, presenteras i tre alternativ.

  • Rektala ljusFörpackad i 10 stycken i ett förpackning. De har en vit färg, jämn yta och långsträckt form.
  • suspensionvilka många mammor felaktigt kallar sirap. Den har en söt smak och en apelsin eller jordgubb doft. Läkemedlet säljs i plastflaskor på 100-200 ml med en doseringsspruta.
  • tabletterförpackad i blåsor av 8 stycken. De har ett vitt tätt skal, liten storlek och rund form.

Var och en av dessa typer av läkemedel innehåller ibuprofen, vilket är den viktigaste ingrediensen i "Nurofen för barn". Doseringen i varje ljus är 60 mg, i fem ml flytande söt medicin - 100 mg och i en tablett - 200 mg.

Detta ämne har tre egenskaper på grund av vilka Nurofen efterfrågar förkylning, akuta luftvägsinfektioner och smärtor:

  • minskning av smärta
  • minskning av kroppstemperaturen om patienten har feber;
  • antiinflammatorisk effekt.

Denna effekt av ibuprofen är associerad med dess förmåga att blockera cyklooxygenas. Dessa är enzymer som reglerar produktionen av prostaglandiner - ämnen som bildas i kroppen under en temperatur och inflammatorisk reaktion, såväl som smärta.

Beräkna graviditetens varaktighet
Ange den första dagen i den sista menstruationsperioden.

Tar de under graviditeten?

Läkarnas och tillverkarens rekommendationer om intag av "Nurofen för barn" under barnets graviditet varierar beroende på graviditeten.

  • I 1 trimester Ett sådant läkemedel kan användas för feber eller svår smärta om risken för negativa effekter av Nurofen på fostret är mindre än feberens påverkan och andra symtom på den framtida mammans sjukdom. Till exempel, om termometern visade 38,5 grader eller högre, är detta en risk för att krummer i magen, så att dricka ett piller eller en suspension skulle vara bättre. Men med en liten ökning i temperatur eller tolerabel smärta från att ta Nurofen under första trimestern är det bättre att vägra. Även om det är sällsynt, kan sådan medicin orsaka missbildningar hos ett spädbarn, därför är det nödvändigt att ta det under de första 12 veckorna endast om det är absolut nödvändigt och efter att ha hört en läkare.
  • Mottagning av "Nurofen för barn" i 2: a trimestern Det anses vara säkert, eftersom fostret är mer motståndskraftigt mot yttre påverkan under denna period, och moderkroppen skyddar den från många skadliga ämnen i moderns blod. Men även vid denna tidpunkt rekommenderas det inte att dricka drogen utan medicinsk övervakning, eftersom det kan finnas några begränsningar för det.Till exempel, om utvecklingen av vissa organ av en baby är nedsatt, kan Nurofen påverka ett barn negativt och förvärra hans tillstånd.
  • Tredje trimestern specificerad i kontraindikationer till mottagandet av någon form av "Nurofen". Om graviditetsperioden är mer än 28 veckor är det förbjudet att använda ett sådant läkemedel även vid mycket hög temperatur eller outhärdlig smärta.

Ibuprofen kan hämma livmoderns kontraktil aktivitet, vilket leder till långvarigt och långvarigt arbete, och ökar också risken för blödning. Dessutom kan detta ämne i tredje trimestern dåligt påverka njurarna och hjärtat av fostret.

Fördelar med barnmedicin

Många framtida mammor föredrar "Nurofen för barn" istället för analoger för vuxna, med tanke på barnens dosering av medicinsk säkerhet. Om vi ​​pratar om suspensionen har detta läkemedel några fördelar.. En av dem är förmågan att ändra dosen beroende på patientens kroppsvikt och effekten av läkemedlet. Eftersom tabletten "Nurofen" har en tät beläggning och det är omöjligt att dela tabletten i delar, är suspensionen mer lönsam eftersom den tillåter att använda minsta dosen.

När det gäller ljus är deras främsta plus ett minimum av komponenter, eftersom endast ibuprofen och en fettbaserad bas är närvarande i denna doseringsform. Dessutom hjälper de ut med illamående eller kräkningar.

Dosen av den aktiva substansen i barnsuppsättningen är för liten för en gravid kvinna, så denna form av "Nurofen" är opraktisk att använda.

Men tabletterna för barn skiljer sig inte från drogen för vuxna, eftersom dosen av ibuprofen i en vuxen tablett också är 200 mg.

vittnesbörd

Den vanligaste orsaken att ta "Nurofen för barn" under graviditeten är en mycket hög kroppstemperatur. Ett sådant symptom kan vara en infektion eller inflammatorisk process, såsom akut otitis media eller influensa. Inte mindre ofta dricker framtida mödrar "Nurofen" för att bli av med huvudvärk och tandvärk, liksom smärtsamma känslor i leder och muskler som ofta stör gravid kvinnor.

Applikationsfunktioner

Om den förväntade mamman accepterar Suspensionen, före varje användning av sådan "Nurofen" behöver du skaka. Lösningen tas med en spruta och full i slutet av en måltid eller efter en måltid. Dosen av denna medicinering är önskvärt för att klargöra med läkaren. Tablettdrogen svaleras med vatten. Det ska också tas efter måltider och en enstaka dos på 1-2 tabletter.

Om medicinen behöver tas upprepade gånger är det acceptabelt att göra det inte tidigare än sex timmar efter föregående dos.. Det rekommenderas att endast Nurofen används sporadiskt när smärtan är stark eller temperaturen är mycket hög. Om smärtan har gått, och termometern visar en normal temperatur, kan du inte ta drogen för förebyggande. Den rekommenderade behandlingstiden är upp till 3 dagar.

I avsaknad av effekt, efter tre dagar efter att ha tagit Nurofen, behövs ett andra samråd med en läkare.

Kontraindikationer och biverkningar

Nurofen är kontraindicerat hos kvinnor med överkänslighet mot ibuprofen. Dessutom bör sådana droger inte tas av framtida mödrar med leversjukdom, eftersom belastningen på detta organ kommer att öka, liksom med erosioner, inflammation eller sår i mag-tarmkanalen.

Användningen av barnet "Nurofen" måste överges i händelse av allvarliga patologier av njurarna, och när koagulogrammet förändras.

Instruktionerna för tabletter, suppositorier och suspensioner indikerar ganska många patologiska tillstånd där sådana medel endast används under överinseende av en läkare. Därför rekommenderas inte användning av "Nurofen" utan att en specialist utses under graviditeten.

När det gäller den negativa effekten på den framtida mammens kropp kan Nurofen prova illamående, hudkram, diarré, huvudvärk, svaghet, takykardi och andra biverkningar. När de uppstår måste du överge det fortsatta intaget av ett sådant läkemedel.

recensioner

Kvinnor som tillbringade till hjälp av "Nurofen för barn" under graviditeten med värme och smärta, talar om detta läkemedel mest positivt. Dess fördelar kallas effektiv åtgärd och god tolerans. Tabletter är berömda för sin lilla storlek, suspension - för en trevlig smak och brist på socker. Bland bristerna nämns ibland det höga priset och biverkningarna.

analoger

Om det inte fanns något barn "Nurofen" på apoteket, kan det ersättas med ett annat läkemedel med samma aktiva substans - "Ibufen", "Ibuprofen", "Mig 200" och så vidare. Dessutom, med hög temperatur eller svår smärta, kan du använda droger paracetamol. Till skillnad från Nurofen kan sådana droger användas vid vilken gestationsålder som helst.

När han tar mediciner under graviditet och laktation kommer Dr Komarovsky att berätta i nästa video.

Ta reda på vad som händer med mamma och baby varje vecka av graviditeten.
Information som tillhandahålls för referensändamål. Självmedicinera inte. Vid de första symptomen av sjukdomen, kontakta en läkare.

graviditet

utveckling

hälsa