Allt om sex i första trimestern

Innehållet

Sexuellt liv är väldigt viktigt för makarna, och det är inte den bästa lösningen att ge upp för hela nio månaderna när barnet bär ett barn. Många kvinnor är djupt misstänkta, och tror att med graviditetens början är kön farligt. Inte långt ifrån dem, och många män som också tror det.

Som ett resultat vägrar helt orimligt par kön. Som ett resultat försämras relationer, intimitet går vilse, en missnöjd man kan leta efter kön på sidan och kvinnan kommer helt enkelt att lida i tystnad, vilket ökar sannolikheten för att utveckla depression.

Beräkna graviditetens varaktighet
Ange den första dagen i den sista menstruationsperioden.

Särskilda funktioner

Första trimestern av graviditeten Det anses vara den farligaste, eftersom under perioden upp till 13 veckor av graviditeten, inklusive läggning av organ och system i barnets kropp. Risken för spontan abort, missad abort ökar. Det är troligt att detta är orsaken till många män och kvinnors rädsla för intima relationer på ett tidigt datum.

Om graviditeten fortsätter normalt, är dessa rädslor helt orimliga.. Barnet är tillförlitligt skyddat av livmoderns väggar, fostermembran, fostervätska. Slampluggen stänger ingången till livmodern, som på ett tillförlitligt sätt tränger i livmoderhalsen. Därför kan inte spermier eller något annat komma in i livmodern under graviditeten. En man kan inte mekaniskt skada ett foster under sex, men könet ökar inte sannolikheten för missfall.

Därför kan kärlek och bör ske. Detta förbättrar kvinnans humör, tillåter henne att få sexuell avkoppling, där hon behöver en "intressant position", inte mindre än innan graviditeten. Ett normalt sexliv tillåter makarna att känna sig mer intima, lyckligare.

Men det finns speciella situationer där paret rekommenderas sexuell fred i de tidiga stadierna, de kommer att diskuteras nedan. När det gäller de särdragen, Under första trimestern kan kvinnor uppleva följande:

 • ökad libido (för kvinnor som inte vet vad som är giftos, som inte längre är rädda för att bli gravid på grund av ett fakultet, i detta tillstånd uppnås maximal frigörelse)
 • minskning av sexuell lust (brukar ses hos kvinnor som lider av starka toxicosis);
 • ökade orgasmiska känslor (blodtillförsel till livmodern och vagina ökar, slemhinnorna blir lösare under verkan av progesteron, känsligheten ökar).

Många kvinnor indikerar att de för första gången upplevde en full orgasm under graviditeten och i sina tidiga skeden.

Kontra

Frågan om möjligheten att leva ett normalt sexliv behöver inte tveka att fråga i receptionen i förlossningskliniken där kvinnan kommer att aktivera menstruationsförseningen. Endast en obstetriksk-gynekolog, som observerar den förväntade mamman och känner till sin egen särdrag, kan ge ett exakt svar på frågan om du kan ha sex eller det är bättre att vänta.

Sexuell vila rekommenderas vanligtvis i fall där fostrets dräkt är under en stor fråga och riskerna med abort är för höga:

 • efter befruktning genom in vitro fertilisering;
 • med livmoderhormon och risken för missfall
 • i närvaro av könsinfektioner hos en eller båda parter (vid behandlingstidpunkten);
 • med lågt läge eller previa chorion;
 • med retrohorial hematom.

Ibland att ge upp sex tillfälligt rekommenderas för kvinnor som tidigare har haft flera missfall eller missat abort i historien under den tidiga perioden. Även om den nuvarande graviditeten inte orsakar läkarna rädsla, är det i detta fall rekommenderat tillfällig sexuell vila innan den farliga perioden är över.

Användbara tips

Om sex inte är förbjudet för en kvinna, betyder det inte att paret bör ignorera vissa säkerhetskrav. Här är de:

 • önskan måste vara ömsesidig (om en av parterna inte vill ha sex, behöver man inte fortsätta), om manens argument för intima inte är övertygande och han är rädd för att leva sexuellt med sin gravida fru, bör du ta sin man till din läkare - låt honom höra en specialistens åsikt.
 • du borde inte göra långa sexuella "maraton" - förlängt samlag ökar risken för skador på könsorganets slemhinnor,
 • det är nödvändigt att överge de plötsliga och intensiva rörelserna, från poserar med djup penetration, för att inte skada livmoderhalsen, för att inte skada kvinnan;
 • graviditet när som helst är inte den bästa tiden att experimentera med sexleksaker.Det är också bättre att avstå från att använda smörjmedel.
 • analsex kan vara farligt i väntan på barnet ökar sannolikheten för hemorrojder hos den förväntade mamman.

Möjligheten för sex ur religionssynpunkt

Antalet graviditetens trimester när man tittar på denna fråga genom religionspriset spelar ingen roll. Sex är antingen förbjudet eller inte förbjudet i princip.

 • ortodoxi fördömer inte det intima förhållandet mellan makarna medan barnet väntar, men stöder inte kön under den här viktiga perioden, eftersom det antas att samlag är nödvändigt endast för att få fram ett barn, framväxt.
 • islam Han anser att sexuella relationer under graviditeten är syndiga, men det är lättare för muslimska män: de har ofta inte en, men två, tre eller fyra makar, och medan man bär ett barn kan mannen få sexuell tillfredsställelse med andra lagliga fruar.
 • judendom innebär ett obligatoriskt intimt förhållande mellan en man och en fru, men endast på fredagar.
 • buddhismen Han anser att den gravida kvinnan är helig, och sex med henne kallar honom analogen av människans bön, hans gemenskap med universets renhet och gudomliga mysterium.

Det beror helt på vilken religion makarna bekänner och hur iakttagda de observerar kanonerna i deras tro.

Vi fattar ett beslut

Så, efter att ha vägt alla fördelar och nackdelar, kan en kvinna göra det enda rättiga beslutet för henne baserat på doktorens ord, hennes egen inställning till sex under graviditeten och med hänsyn till hennes sexpartners åsikt.

Det händer så att det inte finns kontraindikationer för samlag, men kvinnan känner sig obehag under sex. I det här fallet, var inte blyg, du måste berätta för din partner om dem, tillsammans kommer paret att ha en chans att hitta saker där obehaget kommer att vara minimal eller frånvarande helt och hållet.

Kön genom våld, oönskad, till exempel för att inte åsidosätta sin man genom att vägra att behålla sin familj, bidrar inte till normaliseringen av den emotionella och psykologiska staten hos den framtida mamman och kan orsaka kronisk och långvarig stress. Och stress är mycket farligare för en gravid kvinna än intimitet.

Eventuella negativa konsekvenser

Trots försiktighetsåtgärder kan de fysiologiska egenskaperna hos en kvinna under första trimestern orsaka ångest efter samlag.

Här är några situationer som oroar kvinnor oftast.

 • Det fanns riklig ansvarsfrihet efter samlag. Om de är ljusa, transparenta så är det normalt. Spermierna flyter, blandas med vaginala sekret, som efter excitation och orgasm blir också märkbart större. En läkare bör konsulteras om tunga utsläpp har en heterogen konsistens, blodföroreningar blir gröna, bruna, gråa, åtföljda av klåda och obehaglig lukt.
 • Det var knappt spotting. Om de passerar inom några timmar och inte åtföljs av smärta i nedre delen av ryggen, baksidan eller underlivet talar vi om en mekanisk skada på vaginala slemhinnor. När man skadar livmoderhalsen känner kvinnan obehagliga dragningar, utsläpp är rikligare - du behöver se en läkare.
 • Saknad orgasm. Om frigiditeten inte var särskild för kvinnan, kan orsaken till brist på orgasm under graviditeten vara en banal oro för barnets tillstånd. I det här fallet kan kvinnan inte slappna av och stämma in för att få trevliga känslor.

Ytterligare rekommendationer om sexuellt beteende under graviditeten finns i videon nedan.

Ta reda på vad som händer med mamma och baby varje vecka av graviditeten.
Information som tillhandahålls för referensändamål. Självmedicinera inte. Vid de första symptomen av sjukdomen, kontakta en läkare.

graviditet

utveckling

hälsa