Är läckage av fostervätska under graviditetens andra trimester farlig?

Innehållet

Läckage av fostervätska vid något graviditetsstadium är mycket farligt för barnet. Det indikerar att tätheten hos fostermembranen är trasig och barnets liv hotas. Under andra trimestern förekommer en sådan komplikation sällan, men symtomen på hans behov att veta i tid för att be om hjälp.

Om vattenmiljön

Fostervätska är en biologiskt aktiv vätska som ligger inuti membranen. I hennes bebis är säker, det är hans naturliga livsmiljö. Graviditetens välbefinnande beror på mängden vatten. I det normala tillståndet strömmar vattnet i vattnet omedelbart och fullständigt i släkten. Ibland - direkt framför dem., och ibland måste du göra en amniotomi - att genomborra en bubbla i förlossningen. Och alla dessa alternativ är normala, om graviditeten överstiger 37 veckor, och fostret är fulltids.

Om den partiella utstötningen av vatten inträffar under andra trimestern, har detta inget att göra med normerna. Det är inte svårt att gissa vad detta tillstånd är farligt för om du vet vilka funktioner vattnet utför. De ger näring till fostret eftersom de innehåller värdefulla ämnen för barnet. Deras fitta släpper regelbundet.

Fostervatten hjälper till att bibehålla den önskade temperaturen i livmodern - de har en stabil temperatur på ca 37,0 grader. Vatten skyddar barnet och navelsträngen från skador - detta är en utmärkt stötdämpare och tryck från utsidan.

Vatten skyddar ditt barn från infektion. Det finns immunoglobuliner i deras komposition, och fostretsblåsan är tät. De ger barnet möjlighet att röra sig lättare, och skydda honom också mot högljudda ljud från utsidan och dämpa dem.

Vattenläckage är farligt brott mot alla dessa funktioner och kan under andra kvartalet leda till infektion hos fostret, dess intrauterin död, till början av sena missfall (upp till 22 veckor) eller för tidig födsel (efter 22 veckors dräktighet).

Orsaker och symtom

Anledningarna till att vattnet börjar läcka kan vara mycket olika. De viktigaste är:

  • infektionssjukdomar hos det kvinnliga genitourära systemet;
  • ICN (brott mot låsningsfunktionerna i livmoderhalsen), som ett resultat av sin tidiga mjukning, frigörs enzymer som löser upp det yttre skiktet i fostermembranet;
  • patologisk presentation vid den kliniska smärtan av den förväntande moderens bäcken
  • inflammation i livmoderhalsen (cervicit)
  • moderns vanor, kroniska sjukdomar;
  • multipel graviditet.

Det är ganska svårt att känna igen om vatten läcker hemma. Om vätskan inte är uthälld omedelbart, då varning bör vattna urladdning från slidansom intensifieras om en kvinna efter ett horisontellt läge tar en vertikal hosta. I detta fall känner kvinnan inte smärta. Inga karaktäristiska kliniska symtom, förutom en ökning av urladdning och deras kondensation, har patologin inte.

Apotek säljer idag amniotesta, vilket gör att en kvinna hemma kan testa för fostervätska i sekret. Men deras noggrannhet väcker tyvärr många frågor. Det är därför som det är bäst att gå till ett samråd eller ett sjukhus i samband med misstänkt sekret under andra trimestern för att genomföra en mer exakt studie.

Beräkna graviditetens varaktighet
Ange den första dagen i den sista menstruationsperioden.

Vad man ska göra

Kvinnor som klagar över en eventuell läckage av vatten, rekommenderas inte att utföra en vaginal undersökning. Om läckaget bekräftas, kommer studien av händer och instrument att öka sannolikheten för intrauterin infektion hos fostretEftersom membranen inte längre är intakta och kan förhindra infektion i blåsan. Om en kvinna har sammandragningar, så är det för tidigt arbetskraft påbörjat, genomförs en vaginal gynekologisk undersökning. men i avsaknad av tecken på förlossning är det strängt förbjudet kliniska protokoll från Rysslands hälsoministerium.

En kvinna ges en ren kudde, och under en timme är hon under övervakning. Därefter bedömer läkaren visuellt rengöringen av packningen. Metoden är visuell, men ganska subjektiv. Därför är det vanligt att inte bara överväga packningar utan också att utföra diagnostiska laboratorietester.

Om fostervatten har gått helt, väljer de en väntetaktik - vanligtvis under andra trimestern, med fostervikt från 500 till 1000 gram, kommer födseln att börja i 26% av fallen under dagen. Om de inte startar, är deras stimulering möjlig. Mycket beror på den exakta tiden - om vattnet återkallas i upp till 22 veckor, rekommenderas att avsluta graviditeten på grund av eventuella allvarliga komplikationer för kvinnan vid nästan oundviklig intrauterin fosterdöd. Efter 22 veckors graviditet har barnet en chans att överleva - ca 18%. Och läkare kommer att försöka göra allt för att hjälpa barnet och hans mamma.

Om vattnet läcker, men inte helt avgår, kommer läkare att försöka förlänga graviditeten.. En kvinna överförs till strikt sängstöd, även om toaletten är förbjuden. Hon ges antibiotika för att förhindra infektion av membran och foster, och tokolytika administreras. Var tredje timme byter sterila dynor. Den framtida mamman kommer att hållas i en separat steril avdelning.

Ibland håller membranens rupt ihop, och läckaget stannar.

Ta reda på vad som händer med mamma och baby varje vecka av graviditeten.
Information som tillhandahålls för referensändamål. Självmedicinera inte. Vid de första symptomen av sjukdomen, kontakta en läkare.

graviditet

utveckling

hälsa