Andra trimestern av graviditeten

Innehållet

Rekommendationer för att noggrant övervaka arten av vaginal urladdning under graviditeten, kvinnor gör inte bara så, för det här symptomet är ofta det första och ibland det enda symptomet på möjliga komplikationer. Vaginala sekretioner - fysiologisk miljö, som är nödvändig för självrengöring av könsorganen, för att upprätthålla sitt tillstånd.

Sekretionerna består av utsöndringen av livmoderhalsen och de substanser som vaginala slemhinnan utsöndrar. Med eventuella kränkningar under graviditeten under andra trimestern börjar karaktären av urladdningen förändras.

normal

Under den första trimestern upplever kvinnokroppen komplexa anpassningsförfaranden, under påverkan av stora doser progesteron är utsläppet vanligen skonsamt. Ofta kallas de "torra" eller "halvtorkade" perioden. Därför har förväntade mammor under andra trimestern många frågor om varför valet har blivit annorlunda. För andra trimestern är en ökning av mängden vaginal utsöndring karakteristisk. Det betyder att det finns fler sekret., och detta faktum i sig ska inte skrämma en kvinna.

Mest riklig urladdning blir vid 23-25 ​​veckors graviditet, och detta är på ett visst sätt kopplat till de hormonella processer som uppträder i den framtida mammens kropp, liksom med en ökning av mängden blod som cirkulerar i kroppen. Det är vid den 24: e veckan att mängden blod i kvinnans kropp blir maximal, placentan arbetar med full kapacitet, vilket faktiskt skapar en extra cirkel av blodcirkulationen - den uteroplacentala.

Fetret i livmodern skyddas inte bara av fostrets membran, vatten och placenta. Slimpluggen som blockerar livmoderhalsen i livmoderhalsen, som förbinder vagina och livmoderhålan, skyddar den också från penetration av mikrober och virus i livmodern. Förstärkning av livmoderhalsen och vagina i andra trimestern är en annan skyddande reaktion, eftersom en normal, hälsosam mikromiljö av vaginala sekretioner är ett hinder för många sjukdomsframkallande organismer.

Mängden utsläpp ökar hos alla gravida kvinnor i mitten av graviditeten. I vissa orsakar urladdningen inte signifikant ångest och besvär, i andra på grund av den konstanta känslan av fukt i perineum finns märkbart obehag.

Mängden utsläpp är individuell, och för att jämföra den i en kvinna med mängden utsöndring av en annan är en hopplös övning.

Det är viktigt att veta att normal utsläpp från andra trimestern har följande tecken:

 • De är homogena i konsistens, har inte blodproppar, inslag, föroreningar, klumpar.
 • i färg - ljus, vitaktig eller transparent, är en liten gulaktig nyans tillåten på grund av effekterna av progesteron;
 • lukten är frånvarande eller det finns en outtryckt lätt lukt som liknar kefir;
 • även tung utmatning orsakar inte klåda, obehag i perineum, rodnad.

Närvaron av vitare är tillåten, återigen ger ingen obehag för kvinnan.

När du närmar dig slutet av andra trimestern blir utsöndringarna mer flytande, och detta är normalt. Så den gravida kvinnans kropp förbereder sig för förlossning, rensning av könsorganet i förväg före denna viktiga process.

Under andra trimestern anses någon annan urladdning, med blod eller slem, med blodproppar, onormalt..

Beräkna graviditetens varaktighet
Ange den första dagen i den sista menstruationsperioden.

Låt oss titta på vad som kan säga valet, vilket skiljer sig från normen.

vit

Beli själva är olika.

 • Om det fanns tjock och heterogen, mycket riklig leukorré med en blandning av vattnig karaktär, det kan vara manifestationer av tubulär leukorré, som uppstår vid inflammation i äggledarna. Situationen under andra trimestern är sällsynt, men det kan hända.
 • Whitish med slem kallas livmoderhalsen, de brukar uppstå med infektioner som har slagit livmoderhalsen.
 • Riklig vaginal leukorré med blod eller purulenta fläckar De pratar om den inflammatoriska processen i skelettet i skeden. Om vita började likna stallost, klåda och lukt av jäst dök upp - det här är en tröst som också kan manifestera sig under graviditetens andra trimester mot bakgrund av nedsatt immunitet.

Thrush (candidiasis) måste behandlas.

 • Markera vit, riklig och flytande, genomskinligsom intensifieras efter att en kvinna tillbringar en viss tid i viloläge i ett horisontellt läge kan de säga att integriteten hos fostrets membran bryts och att vatten börjar läcka. Inget behov av panik. Modern medicin har många möjligheter att behålla en graviditet även i en sådan situation - du behöver bara ringa en ambulans och komma in på sjukhuset så snart som möjligt. En kvinna visar sig vara i en steril avdelning, byter kuddar var 3: e timme, strikt sängstöd. Hon kommer att få droger med tokolytisk verkan. Det finns en stor sannolikhet att skadade fostervatten kommer att kunna komma ifrån och deras integritet kommer att återställas.
 • Tjock vit urladdning utan klåda, ojämn i sin konsistens, kan indikera närvaron av en allergisk reaktion på tvål, intima hygienprodukter, packningar, smörjmedelsmörjmedel som paret använder under samlag och vissa typer av livsmedel. Det är viktigt att hitta orsaken till allergi och eliminera den.

Brott mot konsistensen eller mängden vit urladdning under andra trimestern kan vara en följd av den framtida mammens stora kärlek till douching.

brun

Utmärkning av denna färg kan under inga omständigheter vara normen under andra kvartalet. Deras utseende i kombination med en ökad livmoderton i en period på upp till 22 veckor indikerar ett hot om sen missfall och efter 22 veckor ett hot om för tidig födsel.

Spottande bruna sekret är oftast orsakad av brist på progesteron i framtida mamma, det finns också andra orsaker: stress, sömnbrist, överdriven motion, hjärt- och njurproblem ha en framtida mamma Hotet är sällan indikerat genom utsläpp ensam, vanligtvis finns det andra symtom på försämring - ländryggsmärta, nagande smärta i underlivet, smärtor som sträcker sig till rektum och sakrum.

Ju snabbare en kvinna söker medicinsk hjälp, desto mer sannolikt är det att undvika sen missfall eller för tidig födsel.

Grön grå

Utmärkning av denna färg måste nödvändigtvis tvinga en kvinna att se en läkare. Vanligtvis kombineras de med en obehaglig lukt som påminner om lukten av ruttna fiskar.

Valet av dessa färger indikerar närvaron av en bakteriell infektion i könsorganet. Villkoren är obehaglig och ganska farlig, den största risken är sannolikheten för intrauterin infektion hos fostret. En vaginal smet kommer att vara tillräcklig för att fastställa både infektionsfaktorn och typen av patogen, vilket hjälper dig att välja rätt och varaktigt gestations antibiotikum för effektiv och snabb behandling.

blod

Blodutsläpp omfattar alla sekret som innehåller röda blodkroppar. Detta är rosa och grädde och orange och brun urladdning. Den farligaste är skarlet urladdning. De indikerar oftast ett så farligt tillstånd som placental abruption. Ju mer rikligt blodutsläppet är desto större är sannolikheten för omfattande avlägsnande, vilket hotar barnet med döden och moderen - med stor blödning.

När blodsekretioner uppträder i någon mängd, någon skugga och konsistens, ska kvinnan omedelbart ringa en ambulans.

Användbara tips

Med tanke på att antalet utsläpp vid andra trimestern ökar, bör en kvinna vara mer uppmärksam på personlig intim hygien. Vaginal utsöndring är ett näringsmedium där patogena bakterier kan föröka sig perfekt, och därför Det är viktigt att tvätta med varmt vatten två gånger (och om det behövs tre gånger) om dagen, använd inte tvål för ofta - Det kan leda till att de yttre könsorganens känsliga hud torkas.

Från graviditetens andra trimester bättre börja använda sanitetsdynor. Välj vilken mängd utsläpp och överväganden som är enkla att använda.

Det är strängt förbjudet att använda tamponger, de tillåter inte att vaginalt hemlighet tyst går ut, vilket kan leda till en allvarlig inflammatorisk process i den kvinnliga könsorganen och intrauterin infektion.

Det är bättre att glömma sprutning under andra trimestern - Överdriven entusiasm för dem kan orsaka en kränkning av den naturliga balansen mellan vaginalfloran och utvecklingen av vaginal dysbios.

Använd inte för hårt linne från syntetiska tyger. Lös panty av deras naturliga bomull hjälper till att säkerställa luftflödet och förhindra blötsutslag och inflammation hos de yttre könsorganen.

Korrekt vård av perinealområdet kommer att bidra till att undvika vissa sjukdomar i urinvägarna, såsom blåsor eller uretrit.

Dessutom kan en kvinna i mid-pregnancy få följande rekommendationer.

 • Ändra inte din sexpartner. Den nya mannen har en annan mikroflora, han "blev inte" van vid "den här kvinnan.
 • Använd inte smörjmedel, smörjmedel, eftersom de kan orsaka allergier och bryter mot kompositionen i den naturliga delen av könsorganet. Under sex och onani ska du inte tillåta plötsliga och slarviga rörelser - du kan skada slidan och slidan i slemhinnan.
 • Om en kvinna ska simma i andra trimestern i en flod eller till sjöss, bör du i förväg köpa speciella antiseptiska insatser i en baddräkt.

Om en kvinna har ovanlig urladdning som skiljer sig från normen är det viktigt att inte självmedicinera, utan att ta något läkemedel utan läkarmottagarens samtycke.

Ta reda på vad som händer med mamma och baby varje vecka av graviditeten.
Information som tillhandahålls för referensändamål. Självmedicinera inte. Vid de första symptomen av sjukdomen, kontakta en läkare.

graviditet

utveckling

hälsa