Behandling av hemorrojder under graviditetens tredje trimester

Innehållet

Hemorrojder under de sista månaderna av graviditeten står inför många förväntade mammor. Detta är ett smärtsamt tillstånd, vilket väsentligt komplicerar de redan svåra senaste veckorna av att bära en baby. Några i tredje trimestern hemorrojder förekommer för första gången, och vissa återkommer. I båda fallen blir frågan om hur och hur man behandlar en obehaglig sjukdom brådskande.

Rätt tillvägagångssätt för behandling

Om det bedömdes förnuftigt bör behandlingen börja med att bestämma sjukdoms omfattning och typ. Det finns två typer av hemorrojder - internt och externt, och flera grader bestäms. Första, till exempel, kan behandlas snabbare, och i det senare fallet, när hemorrojderna inte längre kan ställas in och anal blödning observeras, hjälper bara kirurgins ingrepp.

Hemorrojder under graviditeten har en intressant funktion - det är sällan en extrem grad, och därför är det i de flesta fall inte nödvändigt med kirurgisk vård. Det finns emellertid undantag, och därför skadar inte konsulten av läkaren.

Korrekt behandling av hemorrojder i 3: e trimestern är komplex. Det finns inget sådant magiskt läkemedel som omedelbart underlättar den framtida moderns tillstånd.

Tillvägagångssättet bör kombineras. Den kombinerar:

 • drogbehandling;

 • livsstilskorrigering.

Om det inte finns någon anal blödning och knutar inte faller ut, är det möjligt att starta endast från den andra punkten. Om sjukdomen inte löper, är rättelsen av vardagen ganska möjlig.

I andra fall måste behandlingen vara med användning av droger. I den sista tredjedelen av barnets bebis är möjligheterna i detta avseende bredare - det finns inga hårda begränsningar för användningen av läkemedel, eftersom barnet är format och skyddat av moderkaken, blir valet av droger tillgängliga för den gravida kvinnan större.

Beräkna graviditetens varaktighet
Ange den första dagen i den sista menstruationsperioden.

Var ska man börja?

Det första du behöver ompröva den framtida mamman i tredje trimestern av graviditeten, om hemorrojder uppträdde, är detta näring. Det är mycket viktigt att en kvinna äter sådana produkter som inte kommer att bidra till förstoppning, eftersom hemorrojder och förstoppning alltid går sida vid sida. Om avföringen är justerad, daglig, okomplicerad, så kommer det inte att vara någon smärta i anuset, brinnande eller knutar.

Oavsett vilka gastronomiska preferenser och attityder kvinnan följer, om hon är på en diet, är det viktigt att göra följande.

 • Hela dagliga kosten uppdelad i 5-6 måltiderinte mindre. Delar är mindre än med fyra måltider, mat går in i kroppen oftare och fraktionalt.
 • Det är nödvändigt att utesluta alla stekt, kryddig, rökt kött och godis.. Kryddor och kryddor, kolsyrade drycker kan inte heller konsumeras.
 • Begränsa kostnaden för kosttillskott för protein, speciellt djurprotein, det vill säga kött och fisk, och mjölk och stallost rekommenderas att användas i små mängder.
 • Lägg till fler färska grönsaker, grönsaker och frukträtter, värmebehandlade (sallader, grytor, stewed eller kokta grönsaker, färska och bakade frukter, torkade frukter).

När du planerar en gravid kvinna med hemorrojder är det viktigt att veta att överdriven mjukning av avföring är också skadlig. Om diarré öppnas blir irritationen av anusen ännu starkare.

Det är nödvändigt att äta ordentligt inte bara under sjukdomsförstörelsen, utan även efter att tillståndet har stabiliserats, eftersom hemorrojder, som en gång uppträdde, kan återvända om motsvarande förutsättningar skapas för den framtida mamman.

Den andra saken som behöver korrigering är toalettproblem. Moms lär sig vanligtvis att barn ska gå till potten och vara nöjda med det. Och ingen lär oss någonsin att gå "i stort behov" korrekt, och detta är ett utmärkt sätt att förebygga och behandla hemorrojder. Denna vetenskap är enkel: du behöver bara komma ihåg några regler.

 • Sitt inte på toaletten länge, det ska tömmas i ett steg, den totala processen ska ta högst 5 minuter. En längre tid på toaletten stör blodcirkulationen i nedre åderna och de hemorroida kärlen påverkas, så manifestationerna av sjukdomen ökar.
 • Om du inte kunde gå på toaletten som beskrivits ovan är det bättre att lämna toalettrummet och återvända dit om 15-20 minuter för att göra allt korrekt.
 • Glöm toalettpapper, även mjuk. Friktion bidrar inte till att avlägsna irritation och inflammation. För rengöring, använd sköljning efter varje toalettresa.
 • Glöm på enemas hemma. Enema - extremt mått, det sista.

Överdriven entusiasm för enemas kan leda till intestinal dysbios, eftersom med varje sådan procedur är användbar mikroflora tvättad ur tarmarna.

Den tredje komponenten av framgångsrik behandling av hemorrojder under tredje trimestern är adekvat fysisk ansträngning.

 • Det är omöjligt: Squat, lyft vikter, stå upprätt för länge, sitta i en pose länge, hoppa.
 • Kan och borde: gå i en park eller parkera (minst 2 timmar om dagen) i ett uppmätt steg, sätt en bekväm rull under dina fötter om du behöver ligga och vila i ett vågrätt läge, övningar med en uppsättning övningar för att stärka bäckensgolvsmusklerna (det kommer också att hjälpa till vid förlossningen , och för förebyggande av hemorrojder).

Det är viktigt att veta att alla aktiva gymnastiska övningar endast kan utföras utan att sjukdomen förvärras, i ett tillstånd av eftergift, när en kvinna inte har akut smärta, klåda och knutar inte faller ut. Efter en attack, när de viktigaste symptomen tas bort, kan du börja terapeutisk gymnastik.

Mycket bra resultat för förebyggande och behandling av hemorrojder, enligt recensioner av kvinnor och läkare, ger en speciell yoga för gravida kvinnor. Det innehåller många övningar för träning och hålla bäckensmuskler och anus i ton. Dessutom kombineras yoga perfekt med andningsövningar som inte bara hjälper till att behandla hemorrojder utan också träna före den kommande födelsen.

läkemedel

På apoteket väntar en kvinna på ett brett utbud av läkemedel som kan hjälpa till att lösa ett känsligt problem, men experter rekommenderar inte självläkning. Trots att barnet är väl skyddat av moderkakan och drogerna inte längre kan ha en uttalad effekt på barnet, Det är bättre att få ett preliminärt samråd med läkaren, eftersom inte alla medel är lika bra för en kvinna, som inom en snar framtid förbereder sig på att bli moder.

Vid behandling av hemorrojder användes två metoder: systemisk och lokal. Om sjukdomsfasen är låg (första eller andra), är det bara lokala preparat tillräckligt (det är salvor och suppositorier). För mer uttalade hemorrojder kan både systemisk behandling (venotoniska tabletter) och topisk behandling tillämpas. Föreskrivs också systemiska droger i händelse av att lokala medel inte hjälper till inom 10-14 dagar efter behandlingens början.

Systemiska medel tillåtna under graviditeten inkluderar:

 • "Detraleks";
 • "Eskuzan" (endast tabletter);
 • "Troxerutin";
 • "Ginkor forte";
 • "Duphalac" (för förebyggande av förstoppning och mjukning av fekala massor).

Bland de lokala fonderna till antalet tillåtna i tredje trimestern ingår:

 • Relief Advance (suppositorier, upp till 4 gånger om dagen, efter varje tarmrörelse);
 • "Natalcid" (1 suppositorium efter tarmrörelse upp till 2 gånger per dag);
 • "Alginatol" (efter varje tarmrörelse 1 ljus, men inte mer än 3-4 gånger per dag);
 • "Ultraprokt" (rekommenderas under akut tid upp till 2 gånger om dagen);
 • "Hepatrombin" (upp till 2 gånger om dagen i form av en salva eller suppositorie);
 • "Anuzol Neo" (kan användas ofta, upp till 7 gånger om dagen, både i form av suppositorier och i form av salva).

Alternativ behandling

Antag inte att växtbaserade eller vegetabiliska - synonymt med ordet "säker". Växtbaserade ingredienser kan inte göra mindre skada än felaktigt utvalda läkemedel. Tyvärr är många recept av traditionell medicin som har en uttalad effekt inte lämpliga för kvinnor i en "intressant position". Det är viktigt att ta hänsyn till detta om du verkligen vill bota hemorrojder utan apotek.

Ta inte avkok, infusioner.

Endast droger som har en lokal effekt, mild bedövning och desinfektion kan vara acceptabla. Till exempel kan självgjorda ljus från råpotatisar, liksom tamponger med naturlig havtornsolja, som kan sättas in i anuset för att lindra hemorrojdsymtom, göra.

Du kan lära dig mer om problemet och dess upplösning i videon nedan.

Ta reda på vad som händer med mamma och baby varje vecka av graviditeten.
Information som tillhandahålls för referensändamål. Självmedicinera inte. Vid de första symptomen av sjukdomen, kontakta en läkare.

graviditet

utveckling

hälsa