Vad ska man göra med låg TSH under graviditeten?

Innehållet

Att upprätthålla en optimal nivå av sköldkörtelhormoner under graviditeten är mycket viktigt. Detta är nödvändigt så att barnet växer och utvecklas i livmodern. Låga nivåer av TSH under graviditeten är ett farligt tillstånd som kräver en obligatorisk korrigering.

Vad är det

Det finns en ganska stark växelverkan mellan sköldkörteln och hypofysen. Båda dessa organ släpper ut hormoner i blodet, vilket är nödvändiga för genomförandet av många reaktioner och vitala processer i kroppen.

Hypofysen är en hjärnans struktur. Det slår in i systemcirkulationen ett hormon som kallas tyrotropisk. Dess utseende i blodet leder till att sköldkörteln börjar producera sina egna hormonella ämnen.

En låg nivå av TSH i blodet bidrar till det faktum att Olika patologier börjar dyka upp i framtida mamma och hennes utvecklande barn.

Att upprätthålla en balans mellan sköldkörtel och sköldkörtel stimulerande hormoner är mycket viktigt när du planerar en graviditet. Denna situation är nödvändig för att uppfattningen ska ske framgångsrikt och den intrauterina utvecklingen av barnet börjar.

TSH har inte direkt någon signifikant effekt på kvinnokroppen. Påverka de processer som förekommer i det sköldkörtelhormonerna T3 och T4. De har en inverkan på hjärt-kärlsystemet, nervsystemet, liksom på funktionen av mag-tarmkanalen.

En minskning av TSH bidrar till en ökning av sköldkörtelhormoner i blodet, vilket leder till att I framtiden mödrar börjar vissa ogynnsamma kliniska manifestationer inträffa.

Beräkna graviditetens varaktighet
Ange den första dagen i den sista menstruationsperioden.

symptom

Svårighetsgraden av de kliniska tecknen på minskad TSH i blodet är annorlunda. På många sätt beror det på hur högt sköldkörtelhormonerna T3 och T4 har blivit. Med sin betydande ökning i framtida mamma och börjar visa negativa symtom som signifikant försämrar livskvaliteten.

Denna situation leder till att en kvinna börjar gå ner i vikt. I vissa fall är hennes kroppsvikt förblir normalt, men läkare märker inte några signifikanta ökningstakter i graviditetsåldern.

Kvinna börjar gå ner i vikt på bakgrund av ökad aptit. Vissa mammor säger att i detta tillstånd upplever de en vargsvamp och börjar konsumera en stor mängd mat. Samtidigt är det ganska svårt för dem att få nog.

En kvinna har mycket svettning. Och hon klagar som regel om utseendet av en stor mängd svett på nästan alla delar av hennes kropp. En sådan systemisk hyperhidros bekymrar den förväntade mamman både på dagtid och på natten.

Ökning av blod T3 och T4 bidrar till överträdelser i hjärt-kärlsystemet. Detta framgår vanligtvis av förändringar och fel i hjärtfrekvensen.

Hyppig manifestation av en sådan situation är utvecklingen av arytmi. I det här fallet kan kvinnan känna "avbrott" i hjärtans arbete eller en förvirrad hjärtrytm. Särskilt ogynnsamt, om mot bakgrunden av denna situation uppträder den förväntade mamman uttalad yrsel.

Blodtryck hopp är ett annat möjligt symptom som uppstår med en minskning av TSH i blodet. Ofta klagar en kvinna på en uthållig ökning av blodtrycket.I det här fallet stiger i regel "övre" eller systoliskt blodtryck. Med en ogynnsam kurslängd kan hans tal även nå 160-180 mm. Hg. Art. och över.

Den ökande koncentrationen av sköldkörtelhormoner i blodet leder till neurologiska störningar. Detta framgår oftast av utseendet av en stark patologisk tremor (tremor) i händerna.

Detta symptom leder till att det är svårt för en kvinna att sätta in en tråd i en nål eller till och med skriva med en penna på papper.

Vissa framtida mammor som har en minskad koncentration av TSH i blodet klagar till sina läkare att de har en ständig känsla av "värme". Detta leder till att en kvinna väljer fel kläder för att gå på gatan och blir kall. Utvecklingen av förkylning bidrar också till svår svettning.

Beteendeförändring är ett av de mest karakteristiska symptomen som uppstår i denna patologi. Det framgår av det faktum att Framtidens mamma har en stark ångest, nervositet.

Många kvinnor som har dessa sjukdomar ökar deras aggressivitet. De kan "flamma upp" över bagage, ofta strida mot sin man och nära släktingar, de kan "bryta sig" mot barn.

Överdriven aktivitet och lusten för kraftig aktivitet är också ett karakteristiskt drag hos denna patologi. Trots hennes position försöker en kvinna att leda en mycket aktiv livsstil, ständigt i rörelse. Hennes dag är bokstavligen målad i minuten. Mot bakgrund av sådan aktivitet känner hon inte någon trötthet.

Ökningen i blodet T3 och T4 bidrar till att kvinnan börjar prata snabbare. Ofta manifesteras detta i det faktum att det börjar "tala upp" och till och med förvirra ord. Det är viktigt att notera att framtida mamma inte märker dessa kränkningar i hennes beteende.

Om hennes släktingar berättar för henne om detta, är reaktionen på kritik extremt aggressiv.

normer

Koncentrationen av sköldkörtelhormon i blodet varierar under graviditeten. Detta beror på det faktum att framtida mammas hormoner genomgår ständiga förändringar. Språng i koncentrationerna av hCG, prolactin och andra specifika graviditetshormoner i hennes blod leder till att TSH-nivån förändras.

Under de allra första dagarna sedan barnet uppfattades är koncentrationen av det sköldkörtelstimulerande hormonet i moderns blod mycket lågt. Då börjar det öka gradvis. Under den första halvan av graviditeten är vanligtvis den genomsnittliga koncentrationen i blodet av detta hormon från 0,1 till 3 mIU / ml. I framtiden växer TSH-nivån bara. Under andra hälften av graviditeten är dess normala värden 0,2 till 4 ml / ml.

Det är viktigt att notera att referensgränserna för denna indikator kan skilja sig något i olika laboratorier.

Det beror på vilken utrustning som testen utförs, samt vilka mätenheter en särskild medicinsk institution använder. Att passera ett sådant laboratorietest kan vara i riktning mot endokrinologen för kvinnligt samråd eller självständigt.

Konsekvenser för fostret

Om blod från en framtida mamma signifikant och signifikant minskar TSH kan detta leda till ganska farliga komplikationer för sitt barn. Oftast leder denna situation till att barnet stör de naturliga processerna för intrauterin utveckling. Denna patologi är också farlig på grund av utvecklingen av oönskade anomalier och defekter som kan bildas i fostret vid olika perioder av dess tillväxt.

Den mest kritiska situationen är spontan missfall. Det utvecklas vanligtvis i de mycket tidiga skeden av graviditeten. Denna situation åtföljs som regel av utvecklingen av allvarlig blödning och utseendet på ett uttalat smärtssyndrom i den förväntas moderns buk. I detta fall krävs akut sjukhusvistelse av kvinnan till sjukhuset för intensiv behandling.

En bestående minskning av TSH i blodet under sen graviditet kan bidra till bildandet av olika patologier hos moderkakan.Detta leder till nedsatt blodflöde genom det uteroplacentala blodflödessystemet, vilket är farligt för fostret att utveckla långvarig och svår hypoxi.

behandling

Detektion av en minskning av sköldkörtelhormon i blodet är en obligatorisk förevändning för att hänvisa den förväntade moderen till en endokrinologs samråd. Denna läkare kommer att palpera sköldkörteln, liksom en fullständig klinisk undersökning.

Vid behov kan en specialist utse ytterligare tester, liksom en ultraljudsundersökning av sköldkörteln. Dessa test är nödvändiga för att fastställa rätt diagnos.

Signifikant minskning av TSH i den framtida moderens blod - indikationen för hennes utnämning antityroid droger. Dessa läkemedel minskar nivån av T3 och T4, vilket bidrar till att minska de resulterande negativa symtomen hos en kvinna.

Urval av dessa läkemedel utförs strikt individuellt. För detta ändamål bedöms kvinnans initiala tillstånd, hennes vikt, graviditetens art och den potentiella risk som sådana droger kan ha på fostret.

För att eliminera de oönskade symtomen på hjärt-kärlsystemet, föreskrivs den förväntade mamman mediciner som syftar till att korrigera de därmed följande oegentligheterna.

Du kan eliminera arytmi med beta-blockerare. Användning av sådana droger ska vara på begäran.

Använd dem permanent med tillstånd från kardiologen.

Övervakning av föreskriven behandling utförs med hjälp av regelbundet EKG. Sådana studier hjälper läkare att bedöma hur mycket hjärtritmen har förändrats och huruvida oegentligheter kvarstår under användning av läkemedel.

Konservativ terapi med användning av droger - En grundläggande åtgärd som används för gravida kvinnor. Med sin ineffektivitet krävs vanligtvis kirurgisk behandling. Under graviditeten försöker läkare dock inte tillgripa denna behandlingsmetod.

Dessa operationer utförs endast under generell anestesi. Alla droger är extremt giftiga för fostret. Kirurgisk behandling av sköldkörtelnormaliteter utförs endast under strikta medicinska indikationer och med hotet för en gravid kvinnas liv.

Endokrinologen övervakar patientens tillstånd under graviditeten. Det är denna specialist, inte obstetrikern-gynekologen, som kan utföra valet av droger, liksom valet av deras nödvändiga dosering.

Om det behövs skickas en kvinna till en endokrinolog - en kirurg för att bestämma den ytterligare taktiken i hennes observation.

Om vad du ska göra med låg TSH, se följande video.

Ta reda på vad som händer med mamma och baby varje vecka av graviditeten.
Information som tillhandahålls för referensändamål. Självmedicinera inte.Vid de första symptomen av sjukdomen, kontakta en läkare.

graviditet

utveckling

hälsa