TSH-frekvenser under graviditeten under andra trimestern

Innehållet

Bestämning av hormoner hos gravida kvinnor genomförs flera gånger under hela fertilitetsperioden. I graviditetens andra trimester är bestämning av hormonella ämnen obligatorisk. Vid denna tidpunkt ökar risken för att utveckla olika patologier avsevärt.

Hur fungerar det?

Alla nio månader av graviditeten växer barnet aktivt och utvecklas i magsmagen. För optimal tillväxt och utveckling av barnet är det mycket viktigt att koncentrationen av hormonella substanser i moderen är fysiologisk. Varje förskjutning kommer att orsaka att utvecklingsbarnet bildas felaktigt.

I det minsta kommer han att manifestera olika anomalier och defekter i strukturen hos sina inre organ.

TTG är en grundläggande indikator. Det spelar en viktig roll i många biologiska reaktioner i kroppen. Balansen mellan sköldkörteln och hormonella ämnen i sköldkörteln är avgörande

Det är särskilt viktigt att kontrollera det hos kvinnor som lever i jodbristande regioner. De har en signifikant ökad risk att utveckla olika sjukdomar.

Beräkna graviditetens varaktighet
Ange den första dagen i den sista menstruationsperioden.

Normala värden

Vid den andra perioden av att bära en baby börjar hormonerna i blodbanan förändras. Vanligtvis manifesterar sig denna situation i mitten av denna period. Under de första veckorna av graviditeten förändras inte denna indikator signifikant hos gravida kvinnor. Vissa experter föredrar att använda speciella tabeller där normala indikatorer anges.

Det är möjligt att skicka analysen för bestämning av sköldkörtelstimulerande hormon både i en vanlig klinik och i ett privat laboratorium. Ingen seriös förberedelse krävs för detta. Det är viktigt att leveransen av den biokemiska indikatorn uppstod på en tom mage. Du kan dricka lite vatten innan du testar.

Middag på tröskeln till ett besök på laboratoriet bör vara så lätt som möjligt. Ät fett och stekt mat bör inte vara. De kan leda till falska resultat.

Läkare anser normala värden för detta hormonsubstans i blodet dess koncentration är från 0,4 till 4 ml / ml.

Eventuella avvikelser kräver ytterligare diagnostik. Om en kvinna har en sådan överträdelse, måste hon samråda med en endokrinolog.

Avkodningsresultat

Om resultatet av analysen avviker från normen krävs en obligatorisk kontroll. För detta rekommenderar läkare att ompröva denna laboratorieanalys i 1-1,5 veckor.

Det är bäst att genomföra det i ett annat laboratorium. Om värdet av denna analys också avviker från normen krävs ett obligatoriskt samråd med en endokrinolog. En hög nivå av thyreotropin i blodet framkallar en ökning av koncentrationen av sköldkörtelhormonämnen. Läkare kallar detta kliniska tillstånd hypotyreos.

Om denna balans störs väsentligt, har den gravida kvinnan negativa symtom. Hållbar hypotyroidism påverkar det faktum att olika patologier börjar bildas i utvecklingsbarnet.

Minskningen av hormonella ämnen i sköldkörteln i blodet bidrar till att en gravid kvinna ökar kroppsvikt. Även svår svullnad i ben och ansikte. Hela kroppen blir fräck, pasty.

Den framtida mommens emotionella bakgrund förändras. Hon blir mer deprimerad, whiny. De flesta kvinnor blir väldigt nervösa. Under dagen blir de mer sömniga. På natten är den framtida mamman mycket svår att sova.

För att korrigera de bildade överträdelserna kommer läkaren att ordinera mediciner till den gravida kvinnan som normaliserar hormonbalansen. "Thyroxin" och "Eutiroks" - ofta föreskrivna medel för detta tillstånd. Sådana läkemedel väljs individuellt och uttas endast av endokrinologen.

Den reducerade nivån av thyreotropin i blodet bidrar till det faktum att blodhalten av sköldkörtelhormonämnen blir förhöjda. Denna omvända kliniska situation kallas hyperthyroidism specialister.

Denna patologi är inte mindre farlig. Om hon utvecklas i en kvinna när hon bär en baby, börjar mycket negativa kliniska manifestationer dyka upp.

Kvinnor som lider av hypertyreoidism blir aggressiva. De bryter ofta ner på sina nära och kära på sin man. Många framtida mammor med sådana patologier upplever starka humörsvängningar.

För korrigering av nya sjukdomar förskriver läkare en hel rad terapi för gravida kvinnor. Denna behandling är symptomatisk. Urvalet av droger utförs mycket noga, sedan Användningen av medel kan medföra negativa effekter på fostret

Alla gravida kvinnor med olika oegentligheter i koncentrationen av dessa hormoner bör observeras av en endokrinolog under hela graviditeten. De flesta av de patologier som uppstått är helt normaliserade efter barnets födelse.

Om tillståndet inte normaliseras krävs ytterligare diagnostik och utnämning av komplex behandling.

Om vad som är standard för TSH under graviditeten, se följande video.

Ta reda på vad som händer med mamma och baby varje vecka av graviditeten.
Information som tillhandahålls för referensändamål. Självmedicinera inte. Vid de första symptomen av sjukdomen, kontakta en läkare.

graviditet

utveckling

hälsa