HCG-nivå per dag från uppfattningen

Innehållet

Alla kvinnor som planerar graviditet vet hur spännande det är två veckor efter ägglossningen. Särskilt svårt för dem att uppleva de damer som länge har planerat att bli gravid och av någon anledning har deras försök ännu inte blivit krona med framgång. Bokstavligen varje dag söker de efter de tidigaste symptomen och tecknen på en eventuell efterlängtad graviditet, och nästan en dag efter ägglossningen börjar de köpa apotekstester för att få åtminstone ett spökligt hopp om en andra remsa. Vi kommer att diskutera i den här artikeln när testen ska vara "strimmig".

Hur visas den andra fältet?

Alla tester för att bestämma graviditet, oavsett tillverkare och kostnad, fungerar på samma sätt. Det speciella reagenset som appliceras på remsan är färgat endast när en tillräcklig mängd hormon finns i kvinnans urin, som är en trogen kamrat av barnets humana korioniska gonadotropin, som i olika medicinska dokument förkortas som FSHA, GPHA, LHA, TSHA, HCG eller HCG.

Detta ämne är ofta närvarande i analyser av icke-gravida kvinnor, och även män, men i mycket små mängder. Om en förhöjd händelse ägde rum och barnet är tänkt börjar HCG producera mer aktivt. Det produceras av cellerna i korionen. Gonadotropin är nödvändigt för kvinnokroppen för att graviditeten skall utvecklas.

Under sitt inflytande försvinner inte corpus luteum, som bildats efter ägglossningen, som det händer i frånvaro av graviditet före menstruation men kvarstår under de första månaderna. Det förutsätter funktionen hos det huvudsakliga endokrina organet för det utvecklande embryot.

Under påverkan av chorioniskt gonadotropiskt hormon kvinnans immunitet är något försvagad vilket ökar risken för att embryot överlever. Annars skulle den starka och välutbildade immuniteten hos moderen helt enkelt avvisa barnet, eftersom det är halva alien, eftersom det innehåller faderns genetiska material.

Produktionen av hCG i en kvinnas kropp ger kommandot "att starta" för aktiv produktion av progesteron, utan vilken bevarande och bärande av barnet skulle vara omöjligt, liksom det kvinnliga hormonet östrogen, vilket också är extremt viktigt under graviditeten.

Hormonnivå ökar i snabb takt från implantationstillfället. Befruktad ägg inom några timmar efter mötet med spermier börjar sin väg in i livmoderhålan. Hon måste gå igenom äggledaren, sjunka in i livmoderutrymmet och få fotfäste i huvudet av det främsta reproduktiva kvinnliga orgeln.

Det här ögonblicket kallas implantation. Ibland kan en kvinna själv gissa om honom - genom obetydliga dragande känslor i underlivet, genom en droppe smuts på det dagliga fodret. Implantation utförs vanligtvis. 6-10 dagar efter befruktning. Oftast - på åttonde dagen.

Från och med den här tiden börjar chorionen produktionen av gonadotopin, och hormonmängden ökar gradvis, vilket ökar nästan 2 gånger var 48: e timme. Detta betyder inte att ämnet omedelbart kan hittas i kvinnans blod eller urin.

Det bör ta lite tid innan HCG-halten överskrider känslighetsgränserna för test från apoteket och laboratoriereagenserna.

Beräkna graviditetens varaktighet
Ange den första dagen i den sista menstruationsperioden.

Hur ökar hormonnivån?

Hos kvinnor före graviditeten överstiger inte hormonhalten i kroppen värden i intervallet från 0 till 5 mU / ml. Och i urinen upptäcks inte ämnet alls. Om uppfattningen ägde rum, kommer hormonnivån för första gången att överskrida tröskeln "icke-gravid" endast den andra eller tredje dagen efter implantationen. Jag måste säga att alla kvinnor producerar hormon med olika intensitet, och därför Du bör inte kräva matematisk noggrannhet från laboratorietekniker.

Förresten, dessa moraliska svåra dagar med drömma moderskap kallas förkortningar DPO, vilket betyder "dagen efter ägglossningen." Ägglossning är givetvis inte heller fixad för alla, men i överväldigande fall faller det på cykeln 14-15 dagar - det är mycket mitt i det, med menstruationscykeln på 28 dagar. Således är 2 DPO två dagar efter ägglossningen eller den 17: e dagen av cykeln och 5 DPO är 20 dagar från menstruationscykeln och endast femte dagen efter den förväntade ägglossningen.

Om ödet som den andra fasen av kvinnocykeln varar 14 dagar, Första dagen för förseningen är 14 DPO eller 29: e dagen i cykeln. Många kvinnor, i väntan på goda nyheter, börjar testa för tidigt och är mycket oroliga för bristen på den eftertraktade andra remsan. Efter det antal dagar efter befruktningen är det redan möjligt att säkert göra ett test för hCG, det blir klart om du vet hur den kvantitativa indikatorn för hormonsubstansen i blodet förändras.

Tabell över genomsnittliga kvantitativa värden för HCG i blodet vid graviditetens början:

Tiden förflutit från ägglossningen

Genomsnittlig koncentration av HCG

Lägsta HCG-värde

Högsta hcg-värde

7 DPO

4

2

10

8 DPO

7

3

18

9 DPO

11

5

21

10 DPO

18

8

26

11 DPO

28

11

45

12 DPO

45

17

65

13 DPO

72

22

105

14 DPO

105

29

170

15 DPO (startfördröjning)

160

39

270

16 DPO

260

68

400

17 DPO

410

120

580

18 DPO

650

220

840

19 DPO

980

370

1300

20 DPO

1380

520

2000

21 DPO

1960

750

3100

22 DPO

2680

1050

4900

23 DPO

3550

1400

6200

24 DPO

4650

1830

7800

25 DPO

6150

2400

9800

26 DPO

8160

4200

15600

27 DPO

10200

5400

19500

28 DPO (två veckors fördröjning)

11300

7100

27300

Testkänslighet

Gonadotropen som produceras från ögonbindningens ögonblick går först in i blodet, och endast då utsöndras en del av det i urinen. Därför kan det biokemiska blodprovet i början av försöket, även före fördröjningens början, visa den "pikande situationen".

Test som finns tillgängliga i ett apotek eller butik varierar också i deras känslighet, i sin förmåga att "fånga" spåren av hormonet i den valda vätskan. Minsta är 30 enheter, maximalt 10. Det är oftast på apotekstankarna testband med en genomsnittlig känslighet på 20-25 mU / ml. De kan svara på ökningen av choriongonadotropen med en kontrollremsa endast 14-15 dagar efter befruktningen. Det är därför de rekommenderas att hållas under de första dagarna av de faktiska förseningarna, så att resultaten inte är i tvivel.

Om ägglossningen inträffade i tid och implantationen inte sjönk, kommer analysen att ge informativa första resultat minst 10-11 dagar efter befruktning.

Självklart händer det att testet börjar visa en svag andra randig och tidigare, men det blir bara möjligt för kvinnor med produktion av hCG vid nivån på max eller över genomsnittet. Slutsatsen från ovanstående är en - om o graviditet behöver veta så snart som möjligt bör du gå till närmaste klinik för att donera blod för bestämning av hCG.

Om "tiden varar," då borde en kvinna vara tålmodig, inte nervös och vänta på förseningen att genomföra ett enkelt och förståeligt hemtest som sannolikt kommer att kunna svara på huvudfrågan. 2 veckor från befruktningen.

Veckans tillväxt

Choriongonadotropin växer inte alltid i takt som i de första dagarna av graviditeten. Först dubbelar det varje 48 timmar, så snart koncentrationen av ett ämne i blodet överstiger 1200 mU / ml, kommer hormonets tillväxt att sakta ner - det börjar öka varje 72 timmar. När koncentrationen når 6000 mU / ml, kommer tillväxten att bli ännu långsammare - kvantitativ indikator ändras var 96: e timme.

Antalet graviditetshormon når sitt maximala med 10-11 veckor av graviditeten, varefter det börjar minska i en lugn takt. När graviditeten är multipel, och den förväntade mamman bär två eller tre barn, kommer hormonhalten i hennes blod och urin att vara två eller tre gånger högre än normalt (korjonen av vart och ett av barnen producerar sitt eget "hormonella ackompanjemang", följaktligen de uppblåsta siffrorna).

Möjliga problem

För att försöka hantera hCGs värden står många kvinnor inför många frågor och problem, svaren är inte så lätt att hitta. Bland de många informationen på Internet finns det få specifika indikationer på orsakerna till vissa tvetydigheter i samband med "graviditetshormonet". Vi försökte sammanställa och svara på de vanligaste frågorna i samband med definitionen av den "intressanta situationen" i början.

Hur gör man en analys?

Innan du besöker behandlingsrummet eller laboratoriet i 12 timmar, är det tillrådligt att vägra att ta feta livsmedel. Studien genomförs genom biokemisk metod, så överflöd av fett kan påverka dess prestanda. Blod från en ven passeras på en tom mage. Resultatet kan erhållas efter några timmar eller en dag, allt beror på arbetet hos ett visst laboratorium.

Innan du utför ett hemtest, förbered en ren, torr urinuppsamlingsbehållare. Kostbegränsningar krävs. Det är bäst att göra ett morgonturintest, eftersom det anses vara den mest koncentrerade. Men många gravida kvinnor hänvisar till det faktum att deras ljusare och tydligare andra ränder uppträdde på kvällens urin. Allt beror inte så mycket på tiden som på tiden som gått mellan urinering. Innan du testar, se till att minst 5 timmar har gått sedan det senaste besöket på toaletten.

Innan du testar, se till att minst 5 timmar har gått sedan det senaste besöket på toaletten.

Resultatet matchar inte någon existerande tabell.

Detta händer verkligen ofta, och det här är ingen anledning att oroa sig för. Faktum är att olika laboratorier använder olika reagenser och hjälptekniker för biokemiska blodprov. En sådan skillnad i slutindikatorerna. När du gör en färdig analys, glöm inte att be om att visa hCGs normer för det här laboratoriet, så att du har något att jämföra dina resultat med. Och det bästa sättet att få ett möte på plats med en obstetrikare-gynekologvem kan korrekt dechifiera data från laboratoriet.

Nivå sänkt

Under normen kan nivån på ämnet som produceras av korionen vara hos kvinnor som har haft sen ägglossning. Damen tror sig själv att efter ägglossningen har 14 dagar gått och väntat på minst 105 mU / ml i sluten av laboratorieassistenten. Men resultatet är 64 eller 80. En kvinna faller i en dumhet och börjar leta efter orsakerna till "problem". Faktum är att hon inte ens inser att hennes ägglossning var "sen" för ett par dagar, vilket resulterade i senare implantation av blastocyter i livmodern.

Minskad kan vara värdet av korionhormonet hos kvinnor med hotet om spontan abort. Å ena sidan minskar hotet produktionsnivån för ett så viktigt hormon och å andra sidan - hotet intensifieras mot bakgrund av hCG-brist. Läkare hjälper till i denna situation, eftersom de kan erbjuda kvinnlig hormonstödsterapi, vilket kommer att återställa balansen av nödvändiga ämnen och ge barnet en chans.

Nivå över normala

Hormonhalten som produceras av korionen kan överskattas när tidig ägglossning har inträffat. Detta är också ganska realistiskt, och då kommer embryonperioden att skilja sig från den som kvinnan själv antar i flera dagar. Således kommer blodprovet att visa bättre resultat än förväntat, och detta kommer att vara rätt motiverat, eftersom implantationen inträffade tidigare.

Ökade hormoner kan vara om en kvinna blir gravid med tvillingar eller tripletter.. Men endast ultraljudsdiagnostik kommer att kunna svara på denna fråga, och inte tidigare än vid 6-7 veckors graviditet, när det kommer att vara möjligt att undersöka antalet embryon på skannerns monitor. Under tiden kommer en kvinna att behöva upprepa blodprovet flera gånger för att få en bild i dynamiken - ökningen av hormonets koncentration i flera graviditeter kommer att vara jämn, om än förhöjd enligt alla normer.

Testet är negativt och blodprovet är positivt.

I det här fallet är det troligtvis en graviditet. Bara hennes term är fortfarande så liten att koncentrationen av hormonet i urinen (och det är halva koncentrationen i blodet) reagensremsor inte fångas (mindre än 15-20 mU / ml). Efter några dagar, upprepa det enkla urintestet hemma.

Ett hemtest är positivt och ett blodprov är negativt.

Troligtvis finns det ingen graviditet. Testet kan vara trivialt defekt, och detta fenomen är vanligt. Det kan hållas med ett fel. Ibland, för ett positivt resultat, tar en kvinna som verkligen vill ha ett barn det så kallade "spöke" av en remsa - en svag och knappast särskiljbar andra remsa av gråaktig färg. I de flesta fall är det här optiska fenomenet beteckningen på den plats där reagenset appliceras, vilket blir något grått efter att strimman torkar. Ett spöke kan inte prata om graviditet.

Om det bekräftas under laboratorieförhållanden att nivån på hormonet i blodet inte indikerar förekomsten av en "intressant position", är det värt att lita på en mer exakt metod - laboratoriet en.

Analysen var positiv och blev då negativ.

För kvinnor som inte är förvirrad genom att mäta hormonnivåer i den andra fasen av deras cykel, är det ibland en försening med flera dagar. Efter det kommer månatligen, men mer rikligt än vanligt. Ingen uppmärksammar det. En kvinna som kommer att spåra sitt tillstånd före förseningen med all sin styrka, inklusive testning före henne, kan i detta läge få ett mycket konstigt resultat - positivt, vilket indikerar flera dagar av graviditeten, men efter en vecka kan tester ge negativa resultat.

Om blodet vid 11 DPO visade närvaro av graviditet, och den månatliga, om än senast, kom fortfarande, sannolikt var det ett avslag på äggstocken från livmodern. Detta kan hända av olika skäl. Oftast vid roten till problemet är genetiska defekter och avvikelser, oreparabla naturfel vid fertilisering. Ett sådant embryo kan inte växa i normal takt och avvisas.

Varför skicka för analys?

Ibland ges en hänvisning till ett blodprov för att bestämma hCG-nivån av en läkare. Han gör det inte alltid och inte för alla. Det händer vanligtvis vid en mottagning där en kvinna kommer in med klagomål om en månadsfördröjning. Det är nästan omöjligt att fastställa graviditeten efter 10 dagar av förseningen.men eftersom doktorn kan skicka damen hem och be om att komma senare eller ge vägledning till laboratoriet.

Han kommer att göra det om du behöver veta säkert just nu om en graviditet har inträffat.Detta kan vara nödvändigt om ett in vitro fertiliseringsförfarande (IVF) utfördes, om en kvinna hade missfall och missfall tidigare i början av svangerskapet, om hon nyligen haft en ektopisk graviditet eller hade abort.

Nivån på hormonet gonadotropin tillåter inte bara att döma graviditeten och förmodligen bestämma dess längd, men också att spåra hur embryot växer och utvecklas under perioden innan det kan ses på ultraljud.

Om hCG växer i god takt, och test gjorda med en skillnad på 5-6 dagar bekräftar detta, så finns det inget att oroa sig för. Om tillväxten av hormonet har saktat eller stoppat, om dess nedgång har börjat, kan läkaren misstänka en missad eller ektopisk graviditet, vilket kräver tidigt kirurgiskt ingripande för att rädda en kvinnas liv.

I nästa video kommer experter att berätta om vad HCG eller human choriongonadotropin är.

Ta reda på vad som händer med mamma och baby varje vecka av graviditeten.
Information som tillhandahålls för referensändamål. Självmedicinera inte. Vid de första symptomen av sjukdomen, kontakta en läkare.

graviditet

utveckling

hälsa