Orsaker till blödning under graviditeten i de tidiga stadierna: Vad ska man göra?

Innehållet

Utflödet av blod från könsorganet under bärandet av en baby är ett mycket farligt symptom, särskilt i de tidiga stadierna. Detta kliniska tecken kan vara den första signalen för utvecklingen av många patologier.

Vad orsakar blod under graviditeten?

Under sin prenatala utveckling har fostret ett gemensamt blodflödessystem med moderen. Denna funktion ligger i naturen. Under de första månaderna av utvecklingen har barnet ännu inte egna blodkärl, vilket skulle ge kroppen sin nödvändiga näringsämnen och syre. De kommer att visas senare.

I början av graviditeten sker en mycket viktig process i embryot, vilket läkare kallar organogenes. Under det börjar barnet lägga alla vitala organ och system. Under denna period även små effekter kan få mycket farliga konsekvenser. för vidare tillväxt och utveckling.

Under normal graviditet bör blödning från könsorganen hos en kvinna inte vara. Utseendet på blod på underkläder är ett varningsskylt. I vissa fall kan det indikera utvecklingen av farliga patologier som kan hota embryotillväxten.

Under de första veckorna

Utseendet att spotta blodigt exkret vid 4-5 veckors intrauterin utveckling av fostret kan indikera dess framgångsrika implantation till livmodern. Vanligtvis vid denna tidpunkt kan kvinnan förekomma droppar av rött blod på linne. Detta symptom för många förväntade mammor blir verkligen skrämmande, eftersom de inte är medvetna om sin nya status.

6-7 veckors graviditet är vanligtvis tiden för det första besöket hos läkaren. Under denna period slutar kvinnor menstruation, vilket leder henne att konsultera en specialist. Efter gynekologisk undersökning kan framtida mamma uppleva liten blödning eller separata blodproppar. Du borde inte vara rädd för det. Detta symptom kommer att försvinna på egen hand om ett par dagar. I detta fall, bara läkare rekommendera begränsande övning och vila.

Efter samlag

Utseendet av blod vid 7-8 och följande veckor av graviditeten kan vara efter samlag. I detta fall uppstår skada på vaginala slemhinna, vilket leder till utseendet av en liten mängd blod på tvätten. Många mammor är rädda för detta symptom. Du borde inte vara rädd för honom. Under graviditeten bör du bara välja mest sparsamma ställningar som används under samlag.

Efter transvaginal ultraljud

Vid 10-12 veckors graviditet utförs vanligtvis den första transvaginala ultraljuden. Det är nödvändigt att identifiera patologier i både utvecklingsbarnet och hans mor. Denna studie genomförs av en obstetrikare-gynekolog, som observerar en kvinna under hela graviditetsperioden.

Efter denna procedur kan vissa kvinnor också förekomma blödande från könsorganet. Det är vanligen försumbar och försvinner på egen hand om några timmar. I vissa situationer kan ultraljud utföras tidigare - vid 9-10 veckor av graviditeten.

Utseendet av droppar blod i underkläder efter transvaginal ultraljud är ofta ett självständigt symptom. Vanligtvis fortsätter detta tillstånd utan smärta. Kvinnan kan bara ha ett litet obehag i könsorganet efter undersökningen. Det försvinner också ganska snabbt om några dagar.

Bubbla skid

Cystisk drift - patologi, vilket också leder till fostrets död. Det kännetecknas ersättning av embryot genom bindväv. Anledningen till utvecklingen av denna patologi, tyvärr har forskarna ännu inte hittat. Hot mot livet för en kvinna som detta tillstånd inte bär. Frukten förgår.

Ektopisk graviditet

Ektopisk graviditet är en farlig patologi, som vanligtvis uppenbaras av utvecklingen av svår blödning. Denna patologi uppträder vanligen hos kvinnor under graviditetens första trimester. Den extrema graden av detta tillstånd - äggledarendär det befruktade ägget.

Början av utvecklingen av tubal graviditet är nästan ingen annorlunda än normal, som strömmar i livmodern. Kvinnan blir också ett positivt kemoterapintest för hCG, det finns tyngd i bröstkörtlarna och en förändring i humör inträffar. Alla dessa tecken beror på de förändrade hormonerna som börjar producera efter befruktningen.

Denna patologins särdrag är bara i det faktum att embryot inte implanteras i livmodern men kvarstår i röret. Denna fostrets tillväxt är inte tillförd av naturen, och har därför ingen vidare utveckling. Detta leder till att kvinnan kör en kraftig blödning, vilket leder till ytterligare missfall.

Detta tillstånd orsakar vanligtvis kvinnan att ha många negativa symtom. Vissa patienter svimmade även. Smärtsyndromets intensitet kan vara mycket uttalad. För att minska smärtan krävs införande av smärtstillande medel, företrädesvis parenteralt.

Utan tidig sjukhusvård i detta fall räcker inte. Fördröjning vid transport till sjukhus kan leda till utveckling av extremt farliga komplikationer. På sjukhuset tar läkare bort alla komponenter i äggstocken från bilagan. Sällan tas hela äggledaren bort.

Fryst graviditet

"Frozen" graviditet är ett annat patologiskt tillstånd som kan utvecklas i tidig graviditet. Ganska ofta visas det på den andraden tredje månaden sedan barnets uppfattning.

Denna patologi kännetecknas av det faktum att Embryot som påverkas av någon anledning upphör helt enkelt att utvecklas fullt ut. Detta kan bestämmas med speciella hormonprov såväl som under ultraljud.

När en kvinna slutar ha graviditet börjar symtomen förändras. Hon känner mycket mindre ömhet i bröstkörtlarna. I vissa fall har hon ont i buken, som bara ökar med tiden. Detta tillstånd kännetecknas också av en ökning av temperaturen. Vanligtvis överstiger dess värden inte 37,5 grader.

Cervikal erosion

Cervikal erosion är en av de vanligaste patologierna i den kvinnliga befolkningen. Det kan till och med förekomma hos kvinnor som inte föder barn. De mest talrika faktorerna leder till utvecklingen av denna patologi.

Cervikal erosion många Läkare försöker behandla före uppfattningen. Sådan terapi möjliggör epitelialisering av slemhinnorna och minskar risken för möjliga komplikationer under graviditeten. Detta är emellertid inte alltid fallet.

Många framtida mammor kommer att få reda på att de endast har detta patologiska tillstånd under graviditeten. I det här fallet kan eventuella traumatiska effekter bidra till utsläpp av blod från könsorganet. Dessa inkluderar: ultraljud, djup gynekologisk undersökning, sex, trauma, infektion.

I regel styrs läkare under graviditet med livmoderhalsenosion av förväntad taktik, vilket begränsar möjligheten till kirurgisk behandling. Om det emellertid är omöjligt att göra utan sådan behandling, utförs den endast under strikta medicinska indikationer.

polypos

Polyposis uppträder hos kvinnor ganska ofta. Många framtida mammor försummar betydelsen av behandlingen av denna patologi före graviditeten. Det här är helt fel! Den hormonförändrade bakgrunden främjar tillväxten av polyper, vilket kan leda till infektion och jämn separation. Sådana situationer, som regel, åtföljs av blödning.

Dess svårighetsgrad beror på hur stora de fristående formationerna var. Sällan uppträder denna patologi vid 11-13 veckor av graviditeten. Det är fortfarande värt att behandla polypos före graviditeten, eftersom det är en ganska lång process som kräver obligatorisk tid för rehabilitering.

Åderbråck

Varicose dilatation är en annan patologi som leder till utveckling av blödning från könsorganen. Vanligtvis är dess svårighetsgrad måttlig.

Denna patologi åtföljs av utvecklingen av andra orsaker också. Hos vissa kvinnor kan åderförhöjda noder också ses på benen. Brottet av livmoderblodkärlets tunna ådervägsvägg och leder till utflödet av blod från könsorganet.

Sexuellt överförbara sjukdomar

Sexuellt överförbara sjukdomar kan också leda till utveckling av erosiva patologier. Under exacerbation åtföljs de av olika typer av blödning.

Under graviditeten signifikant immunitet minskar vilket leder till aktivering av många sexuellt överförbara sjukdomar, liksom deras snabba utveckling. Behandlingen i detta fall utförs i samband med venereologen. Receptbelagda läkemedel kan vara nödvändiga för att eliminera de skadliga symptomen.

Spontan abort

Spontan abort är en annan lika farlig klinisk situation. Vanligtvis strömmar det mot bakgrunden av fullständigt välbefinnande. En kvinna har ett starkt smärtsyndrom, lokaliserat huvudsakligen i den nedre delen av buken. Smärtan kan också spridas till analområdet, liksom till höfterna. Smärta syndrom, som regel, oacceptabelt. Från smärta kan en kvinna stönas och skriker.

Om blödningen är massiv kan den också svimma eller förlora medvetandet. Kvinnan har en stark yrsel, den allmänna svagheten uppstår snabbt. I detta fall krävs akut inhalation.

Utan att ägget avlägsnas från livmodern är det inte tillräckligt med detta. Denna procedur utförs av gynekologer. Efter operationen ges kvinnan rekommendationer och föreskrivna läkemedel.

symptom

Intensiteten av svårighetsgraden av kliniska tecken kan vara olika. Detta beror till stor del på situationen som orsakade blödningens utveckling. Graden av svårighetsgrad bestämmer också mängden blod som förlorats.

Det finns ett antal kliniska situationer där förluster blir kroniska. Detta händer vanligtvis om kvinnan har några sjukdomar i reproduktionsorganen.

Många infektiösa patologier och erosiva processer som förekommer i livmodern kan också leda till blödningsutveckling. I detta fall ackumuleras blod mellan sina lager och framtiden som bildar placenta. Som en regel märker en kvinna bara utseendet av bloddroppar på linne.

Hållbar spotting får henne att utveckla ett anemiskt tillstånd, åtföljd av en minskning av hemoglobin. Detta tillstånd påverkar fetaltillväxten negativt och kan också leda till bildandet av ett antal defekter och utvecklingsavvikelser i den.

Ofta händer det att blödning från könsorganet börjar hos gravida kvinnor efter att ha badat eller varm dusch. Detta leder till en stark expansion av blodkärl under påverkan av hög temperatur.

Också en rad olika traumatiska effekter eller intensiv träning kan utlösa blodflödet. Vissa kvinnor noterade att de började blöda från slidan efter att ha lyftt vikter.

I vissa fall visas blodet på tvätten när du besöker toaletten. I detta fall är det nödvändigt att bestämma källa till blödning. Om blodet utsöndras direkt under urinering kan orsaken vara associerad med njursjukdomar eller urinvägar. Ofta leder exacerbation av kronisk cystit till utseendet av blodstreck i urinen.

Allvarlig blödning leder till allvarlig anemisering av kvinnan. Det manifesterar sig även vid att ändra sitt utseende. Huden blir blek, kall för beröring. Läpparna blir blåa. Området under ögonen och det nasolabiala triangelområdet får en grå färg.

En kvinna börjar känna ökad hjärtfrekvens. Hon blir svårare att andas. Detta är en manifestation av brist på syre, vilket orsakas av anemi på grund av svår blodförlust.

Med fostrets död i livmodern i buken har kvinnan smärta. Intensiteten ökar varje minut. Hos vissa kvinnor leder inte ens smärtstillande medel och antispasmodik i detta tillstånd till en förbättring av välbefinnandet. Svårighetsgraden av tillståndet fortskrider med varje minut.

Kritisk grad av utveckling av sjukdomar - förlust av medvetande. Före detta utvecklas vanligtvis en gränsöverskridande störning - en "moln" av medvetandet. Kvinnan börjar känna sig yr, känslan av rymden är vilse, flugorna kan blinka framför ögonen. Redan med början av dessa symptom är det nödvändigt att snabbt ringa till ambulanslaget. Förseningar i en sådan situation är mycket farliga.

Vad ska man göra?

Om en kvinna har blivit blod från könsorganet - detta är en absolut indikation för att söka läkarvård. Som regel föreslår ambulansläkare att alla gravida kvinnor ska bli sjukhus. Detta bör ske nödvändigtvis.

På sjukhuset kommer läkare att kunna avgöra orsaken som ledde till blödningens utveckling och också kunna tillhandahålla ett komplett komplex med all nödvändig hjälp.

Utseendet av blodproppar under graviditeten - Detta är en orsak till oschemalagda besök hos din obstetrician-gynekolog. Dra med råd bör inte vara. Det händer ofta att framtida mamma bara är rädd för att rådgöra med en läkare och därigenom förvärra patologins utveckling.

Det är viktigt att komma ihåg att komplikationerna av många patologiska tillstånd kan förhindras endast genom att konsultera en läkare i tid.

Vid blödningens början är det mycket viktigt att förbli lugnt. Omedelbart behöver du ringa ambulanslaget. Det är bättre att ha någon nära kvinnan. Detta gör det möjligt för henne att vara lugnare och mindre nervös.

Det är mycket viktigt att säkerställa flödet av frisk luft in i rummet. För att göra detta, var noga med att öppna fönstret eller fönstret.

Vid kraftig blödning behöver du lägga en vanlig kudde i dina underkläder, som kvinnan använder under menstruationen. Att promenera runt lägenheten är inte värt det. Det är bättre att lägga en kvinna på en säng eller soffa. Benen kan höjas något.

Tvätta eller duscha vid blödningsstart bör inte vara. Varmvatten kan bara intensifiera alla symtom. Om en kvinna har torrhet och intensiv törst, kan du erbjuda henne att dricka vatten. Det kommer att förbättra hennes hälsa lite.

Nära släktingar ska förbereda journaler innan ambulansen anländer. Du behöver ett pass, polikort och CHI-policy. De anlända läkarna kommer sannolikt att erbjuda kvinnan att bli sjukhus på grund av den svåra allvaret av hennes tillstånd.

Endast vid icke-farliga patologier lämnas en kvinna hemma. I det här fallet borde du definitivt besöka din obstetrikare-gynekolog dagen efter en sådan händelse.

I nästa video kommer du att lära dig om blödning är normal i tidig graviditet.

Ta reda på vad som händer med mamma och baby varje vecka av graviditeten.
Information som tillhandahålls för referensändamål. Självmedicinera inte. Vid de första symptomen av sjukdomen, kontakta en läkare.

graviditet

utveckling

hälsa