Orsaker till viktminskning under graviditeten. Vad man ska göra

Innehållet

Medan en baby bärs, måste läkare styra den förväntade moderens viktökning. Ju mer barnet blir, desto mer borde vikten av en gravid kvinna vara. I vissa fall börjar den förväntade mamman att förlora kilo. Den här artikeln hjälper dig att förstå varför detta händer.

Varför viktminskning inträffar?

Vikten av en kvinna i en position uppnås successivt. För mycket tillsats är inte en manifestation av normen. Månadlig viktökning bör vara liten. Detta beror på att barnet växer gradvis.

Vikt är en mycket viktig klinisk indikator. En läkare som övervakar graviditeten måste skriva ned detta kliniska kriterium i den gravida kvinnans medicinska register. I framtiden utvärderas dynamiken i sin förändring nödvändigtvis.

För hela graviditeten kan den förväntade mamman få 12 till 15 kg. Med flera graviditeter kan dessa värden vara ännu större. Den genomsnittliga ökningen för hela perioden med att bära en bebis är dock 10 kg.

De flesta kvinnor efter födseln klagar på att de har återhämtat sig mycket. Att gå ner i vikt under graviditeten och bristen på regelbundna månatliga ökar är bevis på att det finns någon form av oegentligheter i kvinnokroppen.

Viktminskning vid olika graviditetsperioder kan leda till olika orsaker. I varje enskild situation Obligatorisk medicinsk rådgivning krävs. Ignorera det faktum att den förväntade mamman inte får de nödvändiga punden under graviditeten, det är omöjligt. Detta kan leda till att barnet befinner sig i magsmagen, kommer att utvecklas och bildas ofullständigt.

I 1 trimester

I de tidiga stadierna av att bära en baby är en vanlig orsak till viktminskning toxicosis. Många kvinnor som redan har blivit mamma känner till detta tillstånd. Naturligtvis minskar utseendet av toxemi betydligt nöjet för den mest underbara och fantastiska perioden av en kvinnas liv.

Ledsaget av detta tillstånd många negativa symtom. De vanligaste av dessa är uthållig illamående. Symtomets svårighetsgrad kan vara annorlunda. I vissa kvinnor blir illamående outhärdlig.

Den framtida mamman är också orolig för förlusten av aptit. På morgonen kan det kräkas. Även användningen av favorit och välbekanta livsmedel kan leda till gagging. För att inte framkalla kräkningar, försöker en kvinna artificiellt att begränsa sitt intag.

Om toxicos uppstår i ganska lång tid kan detta leda till att den förväntade mamman helt enkelt slutar lägga på vikt. Den mest kritiska situationen kan till och med leda till det kommer inte bara vara viktökning, men det kommer att bli en förlust.

När de första symptomen på toxemi uppträder, borde den förväntade mamman definitivt se sin läkare. Många mödrar tror att detta tillstånd är normalt under graviditeten. Detta är inte helt sant. Allvarlig toxicos kan vara farlig för barnets normala utveckling.

Den farligaste i detta fall är inte ens konstant illamående eller aptitlöshet, ett mer ogynnt tecken är kräkningar. Under det förlorar kvinnokroppen mycket vätska. Även i denna situation finns också en stark förlust av vitaminer och spårämnen.

Om framtida mammas uttorkning är stark, då Det kan till och med leda till hennes sjukhusvistelse. I så fall får hon intensiv behandling.I denna situation kommer kvinnan att administreras olika lösningar av droger och elektrolyter. Detta kommer att bidra till att förbättra det framtida moderns allmänna villkor.

I vissa situationer kan en kvinna förlora sin vikt under de första veckorna av graviditeten och av fysiologiska skäl. Experter noterade att ju mer viktminskning en kvinna har före uppfattningen av en baby, desto mer kan hon ha en förlust av kilo.

Denna reaktion hjälper kvinnokroppen att förbereda sig för den kommande leveransen. I framtiden kommer tyngdförlusten att sluta, och den förväntade mamman börjar gradvis öka.

2 trimester

Om den förväntade mamman börjar gå ner i vikt längre är detta ett extremt ogynnsamt symptom. I en sådan situation krävs ett obligatoriskt samråd med en läkare.

Utvecklingen av detta tillstånd leder som regel till olika patologier av kvinnliga inre organ. Patologier i mag-tarmkanalen, där det finns ett brott mot absorptionen av näringsämnen, kan också utlösa viktminskning hos den förväntade mamman.

Under hela graviditeten rekommenderar läkare att kvinnor noggrant övervakar kosten. Det är oerhört viktigt att planera och skapa din kost för förväntade mammor som bär flera barn samtidigt. I detta fall krävs mycket mer protein och näringsämnen för den fulla utvecklingen av båda barnen.

En annan orsak som kan leda till viktminskning under graviditeten är dålig näring. Kvinnor som ökar vegetarianism kan uppleva en proteinbrist under denna period.

I slutändan leder detta till utvecklingen av dysmetaboliska störningar. Om det inte kommer några nödvändiga fetter, kolhydrater och proteiner under barnets bär, kommer det att leda till att moderns vikt helt enkelt slutar öka.

Vid graviditetens 2: a trimester passerar toxemi hos förväntande mödrar som regel helt. Men omedelbart blir vikten inte påbörjad. Kompensation av hälsa och allmänna villkor för den framtida mamman uppträder som regel 20-22 veckor av graviditeten. Efter det börjar kvinnan långsamt lägga till vikt.

Eventuell viktminskning vid mitten av graviditeten är ett ganska ogynnsamt symptom. I en sådan situation krävs en brådskande överklagande till läkaren. Läkaren kommer att tilldela ytterligare tester och studier till den framtida mamman, vilket kommer att vara nödvändigt för att klargöra orsaken som påverkar utvecklingen av detta tillstånd.

I 3 trimester

Den sista graviditetsperioden är extremt viktig. Vid denna tidpunkt anpassas kvinnokroppen före födseln. Många kliniska parametrar börjar förändras. Sådana förändringar är fysiologiska och uppfinnas av naturen är inte oavsiktlig.

Födelseprocessen är en stor stress inte bara för barnet, men också för modern. Under det förlorar en kvinna mycket blod.

Efter att ha fått den förväntade mamman, börjar den inte mindre viktiga perioden, som kallas laktation. Det tar tid att förbereda sig för det. Denna förberedelse börjar i 3: e trimestern.

Vid 38-39 veckor av graviditeten kan den förväntade mamman förlora även 2-2,5 kg. Denna situation kan vara bevis på att närmar sig barnfödseln. I detta fall borde den förväntade mammen lugna sig. Efter att ha blivit fött, kommer hennes vikt gradvis att stabiliseras.

Hur får man den vikt som behövs?

Många förväntade mödrar tror att för att kunna återhämta sig, borde de luta sig på mat med hög kaloriinnehåll. Ofta leder detta till att de börjar äta feta och stekta livsmedel. Snabbmat visas också i den dagliga menyn i den här situationen.

En sådan diet är extremt fel. Det kan säkert leda till viss viktökning, men det kommer absolut inte att ge någonting användbart för barnet.

I en situation där den förväntade mamman förlorar sin vikt under graviditeten, Först och främst är det nödvändigt att förstå orsaken som påverkar utvecklingen av detta tillstånd. Endast på detta sätt kan du klara av negativa symtom och förbättra kvinnans allmänna tillstånd.

I alla fall är det väldigt viktigt att komma ihåg det optimal näring är det bästa valet under graviditeten. Om kaloriintaget av den dagliga rationen ligger inom det normala området, och kvinnan fortsätter att gå ner i vikt, bör kvaliteten på maten som konsumeras ses över.

Det händer ofta att framtida mamma konsumerar mycket kolhydrater, hoppas på normalisering av vikt. Fett i kosten, det tar inte hänsyn till det. Frånvaron av fördelaktiga fettmolekyler i kroppen leder till olika metaboliska störningar.

För att ytterligare öka kaloriinnehållet i din dagliga diet bör den förväntade mamman definitivt använda en tillräcklig mängd korrekt fett. Dessa inkluderar: feta fiskarter, nötter, olika typer av vegetabiliska oljor.

Det är bättre att dessa livsmedel dagligen kombinerad. Till exempel, en dag kan du laga en röd fisk för ett par och komplettera den med en rätter och grönsaker, kryddat med olivolja.

Till frukost samma dag kan du göra gröt, smakad med mandel och olika torkade frukter. Det innehåller inte bara den optimala mängden långsamma och snabba kolhydrater, utan också mycket vitaminer och mikroelement. Fettkomponenten i denna maträtt är nötter.

Ofta förekommer viktminskning hos en gravid kvinna mot bakgrund av toxemi under den första halvan av graviditeten. I en sådan situation är det mycket viktigt att observera dricksregimen. Vatten är nödvändigt för att kompensera för den förlorade vätskan som kvinnokroppen förlorar under frekventa emetiska uppmaningar.

Att kompensera för överträdelser vanligt vatten är bäst. Om förlusten av elektrolyter (mineralämnen) med kräkningar är signifikant, kommer deras ytterligare administrering att krävas. I detta fall kommer användningen av mineralvatten att hjälpa. Hennes speciella kemiska sammansättning, innehållande salter, kommer att bidra till att normalisera det allmänna tillståndet och förbättra den framtida modernens hälsa.

I nästa video väntar du på viktiga fakta om vikt under graviditeten.

Ta reda på vad som händer med mamma och baby varje vecka av graviditeten.
Information som tillhandahålls för referensändamål. Självmedicinera inte. Vid de första symptomen av sjukdomen, kontakta en läkare.

graviditet

utveckling

hälsa