Orsaker till blödning under graviditeten: Vad ska man göra?

Innehållet

Med en hälsosam graviditet borde blod från könsorganet inte vara. Utseendet på detta symptom kan vara en manifestation av ganska farliga patologier. Under alla omständigheter är blödning från könsorganen under graviditeten en viktig orsak till omedelbar medicinsk behandling.

Varför framträder blod under graviditeten?

Obstetricians och gynekologer tror att en mängd olika orsaker kan leda till blödningsutveckling under bärandet av en bebis. De kan utlösas av nya sjukdomar i både moderns kropp och barnets.

Graviditet är den mest intressanta tiden i livet för en kvinna, uppfunnad av naturen. I hennes kropp växer och utvecklas ett nytt litet liv. Barnet har ett blodflödessystem med sin mamma. Barnet tar emot näringsämnen och syre genom det allmänna systemet med blodkärl. Hans artärer och vener kommer att börja fungera mycket senare.

Obehindrat blodflöde är en förutsättning för utvecklingen av ett litet embryo. Endast i detta fall växer det fullt och utvecklas, och alla dess inre organ är ordentligt lagda. Störningar som uppstår i systemet med den allmänna uteroplacentala blodtillförseln kan leda till farliga förhållanden för både framtida mamma och hennes bebis.

Det är viktigt att notera att patologierna i det allmänna blodflödessystemet kan vara akuta och kroniska. Plötsligt frolickande tillstånd åtföljs av den snabba utvecklingen av många symptom. I detta fall är omedelbar medicinsk behandling nödvändig.

Sen sjukvård kan leda till farliga förhållanden för mamman och hennes barn.

Kroniska former av blödning åtföljs av utvecklingen av symtom som redan är mindre uttalade. Faren för sådana tillstånd är det en gravid kvinna förlorar ständigt blod.

Detta leder till att det i hennes kropp finns en ganska farlig patologi - anemi. Bristen på hemoglobin och järn har en negativ effekt på barnets intrauterinutveckling. I framtiden framkallar den utvecklingen av anomalier och strukturella defekter hos många interna organ.

I de tidiga stadierna

Läkare säger att den första och tredje trimestern av graviditeten är de farligaste perioderna under utvecklingen av en bebis för utveckling av vaginal blödning.

Efter blödning är livmodern eller vaginalt. Det är viktigt att notera det Blödning från livmodern är vanligtvis farligare för kvinnor.

Efter granskning av gynekolog

Oftast, under den första hälften av graviditeten, kan den förväntade mamman ha en liten urladdning från könsorganet. Ofta förekommer de efter en gynekologs undersökning.

Vanligtvis är sådana sekretioner karakteristiska för graviditeten 16-17 veckor. Transvaginal ultraljud, som utförs vid 12-20 veckor, kan också leda till utseende av skarpa droppar av blod på underkläder.

Utseendet på sådana symptom orsakar en riktig mamma chock.Panik borde inte vara! Sådana symptom är ganska vanliga och är förknippade med någon mindre traumatisk skada på slemhinnan. Vanligtvis passerar de helt om några dagar. Om dessa symtom inte försvinner, då då behöver du kontakta din läkare.

Många kvinnor i tidig graviditet säger att de märkte en liten blödning från vagina inom 3-4 dagar. I regel var ett sådant blodval de första tre månaderna från barnets uppfattning. Denna funktion beror på särdragen hos kvinnlig fysiologi och tidigare menstruation.

Oftast uppträder denna situation i framtida mammor som har några diskreta störningar i reproduktionssystemet.

Embryoimplantation

Implantering av ett litet embryo till livmoderväggen kan också bidra till utvecklingen av stark uterusblödning. Detta framgår av det faktum att blodiga blodproppar börjar sticka ut ur det kvinnliga könsorganet. Deras utseende orsakar en verklig chock hos en gravid kvinna, för att hon som regel inte misstänker att hon förväntar sig en bebis.

Efter samlag

Utseendet av blod från könsorganet efter kön är också ganska ofta inspelad situation. Framtida mammor bör komma ihåg att undvika sådana aktiviteter är inte värt det. Men man bör välja mer sparsamma positioner för samlag och minska intensiteten för att inte skada barnet. Denna rekommendation passar absolut alla förväntade mammor, speciellt de med kroniska sjukdomar hos de kvinnliga könsorganen.

Cervikal erosion

Cervikal erosion är en annan orsak som kan leda till blodets utseende. Det är viktigt att notera att denna patologi oftast förekommer under första halvan av graviditeten. Detta beror till stor del på den framtida mammans förändrade hormoner.

Efter köns- eller vårdslöshet utförs en klinisk undersökning av en gynekolog, kan en kvinna se en bloddroppe på hennes underkläder. I det här fallet, var noga med att diskutera med obstetrician-gynekologen, som observerar det, ytterligare taktik. Ofta väljer läkare att vänta taktik och genomföra behandling av erosion efter födseln.

Sexuellt överförda infektioner

Sexuellt överförbara infektioner kan leda till svår inflammation i livmodern. Under graviditeten minskar immuniteten hos förväntade mammor betydligt. Detta leder till att distributionen kan bli snabb. I slutändan kan denna process bidra till utvecklingen av blödning.

myom

Aktivt växande myom är en utbildning som växer i livmodern. Ganska ofta händer det att denna tumör är närvarande i den förväntade mamman innan barnet uppfattas. Ändrade hormoner kan främja tillväxten av fibroider. Detta är ett mycket ogynnsamt tillstånd.

Myoma kan leda till blödning, mycket farlig för barnet och kvinnan själv.

Ektopisk graviditet

Tubal graviditet är en patologi som kan leda till utveckling av komplikationer. Den farligaste av dessa är brutet av bilagan (röret). En ektopisk graviditet kan också orsaka allvarlig blödning.

Symtom i denna situation utvecklas mot bakgrund av absolut välbefinnande. Utan tillhandahållande av tidig sjukvård kan en kvinna till och med dö. Sjukhusisering sker samtidigt i sjukhusets gynekologiska avdelning.

Bubbla skid

Cystisk skid kan också orsaka blödning. I detta fall är graviditetsförloppet patologiskt. I en sådan situation utvecklas en bindvävsställe i stället för ett litet embryo. Skälen till utvecklingen av detta tillstånd av forskare hittills har inte identifierats. För att ta bort komponenter i äggstocken krävs genomföra gynekologisk kirurgisk behandling.

Spontan abort

Spontan abort är den farligaste situationen som kan utvecklas i graviditetens tidiga skeden. Det åtföljs som regel av massiv blödning från könsorganen. För vissa kvinnor börjar processen successivt.

Först visas separata blodproppar eller "spotting". Vanligtvis är ökningstakten av symptom ganska stor. Inom några timmar visas massiv blödning. Om det är starkt uttalat, kan kvinnan förlora medvetandet.

Spontan abort är en indikation på akut sjukhusvistelse på sjukhuset. I denna situation finns det ett verkligt hot mot kvinnans liv. I detta fall avlägsnas alla komponenter i äggstocken från livmodern.

En akut infusionsbehandling med introduktion av parenterala lösningar ges till kvinnan.

På sena villkor

Felaktig placera på placenta

Blödning från könsorganet kan uppstå om placentan inte är ordentligt fastsatt. Detta tillstånd utvecklas vanligen om det är fastsatt för nära fallopian svalget. När man gör rörelser kan en kvinna uppleva smärta i den nedre delen av buken. Om placentan börjar exfoliate, ökar blödningen markant.

Tårar i blodkärlen i placenta kan också leda till att blodet släcks från könsorganet. Detta sker vanligtvis med en rad olika traumatiska effekter.

I denna situation visas blodstreck först och sedan börjar massiv blödning. För att rädda livet för mamma och barn, Läkare utför akut kirurgisk behandling.

infektion

Smittsamma processer som uppträder i skeden kan leda till förvärring av många sjukdomar i de inre könsorganen. Patogena mikrober kan provocera detta tillstånd.

Erosiva former av sjukdom åtföljs som regel av blödningens utveckling. Vanligtvis uttrycks de något. Sådana tillstånd uppstår vanligen under andra hälften och under graviditetens sista sikt.

Varicose dilatation i livmodern

Spridningsutsträckning i livmoderns blodkärl är en frekvent patologi som bidrar till blödningsutvecklingen. Läkare säger att det vanligtvis förekommer hos kvinnor vid 35-38 veckor av graviditeten. Detta beror till stor del på det faktum att ett stort foster sätter påtryck på blodkärlens varicosa noder, vilket kan leda till deras patologiska brott.

polypos

Polyposis är en patologi åtföljd av utseendet av många polyper i kroppen. Ofta växer de på livmoderns inre vägg. Fosterets aktiva tillväxt och dess ökning i storlek kan leda till att några polyper kan bara falla av.

Detta åtföljs som regel av blödningens utveckling. Denna situation registreras ofta vid 32-34 veckor av graviditeten. Blödningens svårighetsgrad beror på vad storleken på den avskilda polypen var.

Den sista graviditetsperioden

Blödningar som inträffar under den sista perioden av barnets födsel är extremt farliga. Anledningen till dem kan vara placenta avbrott.

Placental avbrott

Detta tillstånd utlöses ofta av bakteriell infektion eller inflammation i livmodern.

Symtom vid placentaavbrott kan förekomma gradvis eller utvecklas snabbt. Det beror på hur uttalad de patologiska förändringarna är.

I de flesta fall har en kvinna ett starkt smärtsyndrom eller en känsla av kramper i underlivet. Blod framträder från slidan. Vanligtvis är det skarvt med ett streck.

Kvinnans tillstånd försämras. Det är en stark svaghet, uppmärksamhet börjar spridas, det kan vara svår yrsel. Med den kritiska utvecklingen av situationen förlorar kvinnan plötsligt medvetandet. Blödning är vanligtvis massiv.

Placentalavbrott är en brådskande indikation för att transportera en kvinna till sjukhuset för akut gynekologisk behandling.I denna situation är det väldigt viktigt att förstå att en försening kan kosta livet för både mamma och hennes bebis.

Denna patologi uppträder vanligtvis vid 37-40 veckor av graviditeten. I vissa kvinnor kan placentaavbrott vara mycket senare. I det här fallet krävs akuthushållning.

Korkurladdning

Utsläppen av slempluggen är föregångaren till förlossningen. Denna anatomiska struktur skyddar barnet från yttre faktorer under många månader av dess intrauterin utveckling. Denna situation utvecklas som regel vid 38-41 veckor av graviditeten.

Utsläppen av slempluggen är vanligtvis möjlig efter hygienprocedurer eller vid lyft av tunga påsar med mat. Detta tillstånd åtföljs av blödningsutvecklingen, som kan vara av varierande svårighetsgrad.

symptom

Många mammor börjar oroa sig och med de mest mindre kliniska tecknen. En kvinna börjar bli panik när små blodiga blodproppar uppträder. Det viktigaste i denna situation är inte att panik och inte oroa dig. Eventuell spänning kommer omedelbart att överföras till barnet.

Utseendet av rött blod är redan ett extremt ogynnsamt tecken. Blödningsgraden kan vara annorlunda. I vissa fall kan en kvinna förlora omkring en liter blod. Denna situation kan vara dödlig.

Under blödning kan en kvinna uppleva ett starkt smärtssyndrom som lokaliseras huvudsakligen i underlivet. I vissa fall kan smärtan bli kramper.

Vanligtvis ökar smärta syndromets intensitet inom några timmar. Ofta ökar smärtan efter att ha besökt ett varmt bad eller dusch. Även blödning kan inträffa efter träningen.

Vad ska man göra?

Vid oönskade symptom är det mycket viktigt att omedelbart ringa till ambulanslaget.

När man upptäcker blod på underkläder, är det bättre att omedelbart begränsa någon fysisk träning. Den bästa positionen ligger i sängen. Det är bättre att med en kvinna hela tiden var nära släktingar eller make. Detta kommer att låta henne oroa sig mindre och hålla sig lugn.

I vissa fall rekommenderar läkare att du lägger en rulle under fötterna eller en handduk rullas upp i en rulle. Detta bör ske om en kvinna har svår yrsel eller en "dimma" förekommer i ögonen. Ta inte några starka droger själv. Detta kan ha en negativ effekt på fostret.

Under blödningens början kan inte tvättas. Detta kan bara leda till en ökning av detta symptom. Varmt vatten har en spasmolytisk effekt på blodkärlen, vilket bara ökar blödningen.

Med svår blödning kan du lägga en bubbla med is på underlivet. Detta kan endast göras i en nödsituation, när en kvinna har ett betydande hot mot livet.

Friskt luftintag är mycket viktigt.. Syre hjälper till att förbättra hjärnans funktion och minska sannolikheten för svimning, såväl som medvetslöshet. För att göra det är det bättre att öppna fönstret och sommartid - ett fönster. En kvinna borde vara i en bekväm och välbekant miljö för henne före ambulansbrigadens ankomst.

Om det finns blodproppar på linne kan du använda den vanliga packningen. Detta bör göras innan du besöker läkaren. Detta hjälper till att skydda tvätten från blodläckage. Du kan använda den vanliga packningen, som en kvinna använder under de "kritiska" dagarna.

Använd inte tamponger när blödningen från könsorganet börjar. Detta kan bara förvärra patologins gång och leda till utvecklingen av farliga komplikationer. En stor ackumulering av blod i livmodern kommer att vara ett reellt hot mot barnet.

Vissa kvinnor i ett försök att stoppa blödningen börjar brygga och konsumera näsblad och andra örter som har en hemostatisk effekt. Detta borde inte göras.Sådan självmedicinering kan leda till utveckling av farliga komplikationer, eftersom det kommer att påverka homeostas.

För att sluta blöda hemma är det strängt förbjudet att använda hormonella droger utan receptbelagda läkemedel.

behandling

Blödningens början är en absolut indikation för transporten av den förväntade mamman till sjukhuset. Detta beror på det höga hotet både för hennes liv och för den fortsatta utvecklingen av hennes bebis.

Om blödning har utvecklats under den sista graviditetsperioden, då Det finns en hög risk att en tidig leverans kommer att utföras på sjukhuset. Sådana situationer finns i fall då det är nödvändigt att rädda en kvinna och hennes barn.

Om framtida mamma levereras till sjukhuset i ett kritiskt tillstånd, kommer hon att genomgå en intensiv infusionsbehandling. I vissa fall utförs terapi under intensivvården. I detta fall administreras stora doser av parenterala lösningar till kvinnan.

Under behandlingen måste läkare övervaka fetala vitala tecken. För att göra detta utvärderas dess grundläggande indikatorer, med obligatorisk hjärtkontroll. Eventuella negativa dynamik i barnet - orsaken till den brådskande leveransen, särskilt i graviditetens tredje trimester.

I nästa video hittar du en föreläsning om ämnet: "Blödning under graviditeten. Orsaker, obstetrisk taktik, terapi."

Ta reda på vad som händer med mamma och baby varje vecka av graviditeten.
Information som tillhandahålls för referensändamål. Självmedicinera inte. Vid de första symptomen av sjukdomen, kontakta en läkare.

graviditet

utveckling

hälsa