Hur lång tid kvarstår symfysit efter födseln och hur man behandlar den?

Innehållet

Ofta visar kvinnor som föder upp läkare en symfysit. Denna patologi orsakar att kvinnan har många obehagliga symptom som allvarligt bryter mot hennes vanliga sätt att leva. Utan behandling kan sjukdomen ha en ganska ogynnsam kurs.

Om det patologiska tillståndet

Den inflammatoriska processen som har uppstått i lederna mellan bäckenets bäcken, leder till utvecklingen av patologi, kallad specialistsymfysit.

Denna sjukdom är ganska vanlig hos kvinnor efter förlossningen.

Läkare identifierar många orsaker som leder till utvecklingen av denna patologi hos kvinnor som födde. Svårighetsgraden av de resulterande överträdelserna kan vara annorlunda. Detta beror i stor utsträckning på kvinnans initiala tillstånd, liksom på bäckens struktur och storleken på barnet.

Vissa hormoner som förekommer i en kvinnas kropp leder till utvecklingen av negativa symptom i denna sjukdom. En av dessa "provocateurs" är relaxin. Detta ämne bidrar till överdriven stark rörlighet hos bäcken och lederna i bäckenregionen.

I vissa fall kan denna patologi uppstå med förskjutning. I varje fall krävs ett individuellt tillvägagångssätt för läkaren för att välja den nödvändiga behandlingsregimen.. Sålunda kommer taktik för behandling med 1 grad av funktionsnedsättning att skilja sig avsevärt från det som används i allvarliga fall av sjukdomen.

I nästa video kommer en av mammorna att berätta för sin erfarenhet att övervinna symfysit efter första födelsen.

Huvudsymptom

Patologins utveckling sker gradvis. Recensioner av många kvinnor som har symfysit efter födseln indikerar att svårighetsgraden av de första symtomen de var obetydliga. Då började negativa kliniska tecken utvecklas.

Ofta klagar kvinnor med denna patologi på smärta i symfysens område.

Smärta syndrom är ljust först, obetydligt. Med tiden börjar det vanligtvis att växa. Smärtan sträcker sig till andra anatomiska zoner i bäckenet..

Ursprungligen uppträder smärtsyndrom i mageområdet endast när man gör några aktiva rörelser. Med patologins utveckling och progression börjar den manifestera sig i en lugn stat såväl som i ett horisontellt läge.

I svår patologi konstaterar kvinnan att smärta uppträder hos henne vid normala hushållsaktiviteter.

Ökad smärta i det drabbade området leder till att kvinnan börjar bli tvungen att ändra gången. Sådan vandring kallas "anka". Detta är kroppens kompensatoriska svar på smärtan. Ömhet i bäckenet bidrar till det faktum att en kvinna börjar gå med en limp eller flera waddles.

Att förändra kroppens position bidrar också till ökad smärta. Detta beror på egenskaperna hos innervation av denna anatomiska region. Sålunda kan smärtan öka under lutningen för att snöra på skor eller när man klättrar uppför trappan.

Om patologin redan är ganska stark, smärt syndrom kan uppstå även när man vänder sig i sängen. Det kan också leda till tvungna sömnproblem och störd sömn.

Hur lång tid tar det?

Fortsatt skadliga symtom på sjukdomen kan vara ganska långa. Det beror på kvinnans initiala tillstånd.

Ju starkare skadan och inflammationen desto längre är sjukdomen.

Det kan ta flera månader att lösa de skadliga symptomen. I genomsnitt förbättring av välbefinnandet sker efter 3-4 månader från början av behandlingen. Vissa kvinnor behöver sex månader eller mer för att normalisera tillståndet.

effekter

Risken för denna patologi är att den kan leda till utveckling av störningar i muskuloskeletsystemet. Frekvent manifestation - gångstörning. Allvarlig smärta kan till och med leda till utveckling av lameness eller tvångsbegränsning av volymen av rörelser som utförts.

I avsaknad av behandling kan det patologiska tillståndet utvecklas. Detta kommer att bidra till att öka smärta. Att begränsa rörelsen i ett område leder till en kränkning av den statiska och stödjande funktionen av hela ryggraden. Över tiden kommer denna situation att bidra till utvecklingen av olika patologier i andra delar av ryggraden.

Den inflammatoriska processen i hjärtat av regionen kan bidra till utvecklingen av urinvägarna i urinvägarna. Sådana komplikationer finns hos vissa kvinnor som lider av symfysit. För deras behandling krävs ett obligatoriskt samråd med urologen och valet av läkemedelsterapi.

Hur man behandlar

För att eliminera de negativa symtomen på denna sjukdom används ett integrerat tillvägagångssätt. Kombinationen av flera terapeutiska metoder gör att du kan uppnå bättre resultat.

En komplex effekt bidrar också till att uppnå en positiv effekt på en mycket kortare tid. Vid behandling av denna sjukdom utfärdas sjuk.

Innan läkaren utvecklar systemet med nödvändig terapi skickar han nödvändigtvis kvinnan till diagnos.

Detta är nödvändigt för att bestämma orsaken som ledde till utvecklingen av negativa symtom, samt att identifiera närvaron av eventuella traumatiska skador i bäckenområdet.

Således kommer behandlingsmetoden att skilja sig om en kvinna har tårar eller tårar av ligament. I denna situation ökar behandlingens varaktighet. Det kan ta flera månader att förbättra ditt välbefinnande..

Drogbehandling

Läkemedelsval av läkare. För att göra detta bedömer han patientens allmänna tillstånd och bestämmer också om hon har kontraindikationer i samband med de interna organens befintliga kroniska sjukdomar.

Multivitaminmedlet berikat med vitaminer i grupp B, magnesium, kalcium kan minska smärtssyndrom. Sådana droger är som regel föreskrivna för långvarig regelbunden användning.

I de flesta fall föreskrivs vitamintillskott av läkaren i piller. Men i vissa situationer är det möjligt att tilldela och injicera former. I regel införs därför preparat av vitaminer från grupp B.

Antibakteriella läkemedel ordineras strikt av medicinska skäl. Ta självständigt antibiotika hemma i avsaknad av en läkares rekommendation är omöjligt.

Detta kan leda till avbrott i sjukdomsförloppet samt prova utvecklingen av farliga biverkningar.

Smärtstillande medel kan användas för att lindra smärta. När du tar dem är det mycket viktigt att komma ihåg att de har kontraindikationer och biverkningar. Det är oönskade att ständigt använda smärtstillande medel. Det är bättre att göra det "enligt behov" - i händelse av smärta Möjligheten till en längre mottagning måste diskuteras med din läkare.

Övningar och fysioterapi

Denna patologi kräver begränsning av intensiv fysisk ansträngning. Vi får inte heller lyfta vikter. Detta kan leda till en signifikant ökning av smärta.

För att minska smärta och förbättra kvinnors allmänna välbefinnande används särskilda metoder för terapeutisk gymnastik. Sådana övningar har en positiv effekt på livmoderns område, vilket leder till förbättrad blodtillförsel i detta område och minskad smärta.

Sådana övningar utförs som regel i närvaro av en fysioterapeutspecialist. De syftar till att stärka bäckenregionens och nedre ryggmusklerna. Specialisten ger också rekommendationer till kvinnan för självstudie hemma.

Det är viktigt att komma ihåg det om under övningen endast smärtsyndromet utvecklas, är detta en anledning att gå till läkaren. Kanske, ordningen med fysioterapiövningar i detta fall valdes inte riktigt korrekt och kräver korrigering.

Förutom fysiska övningar för att sträcka och stärka bäckenets muskelsystem utförs andningstekniker också. De bidrar till att förbättra blodtillförseln till det skadade området, och också minska svårighetsgraden av hypoxi (syrehushållning) hos de inre organen.

Kombinationen av andningspraxis och träning gör det möjligt att uppnå som regel ett effektivare och långvarigare resultat.

Ortopediska produkter

Användningen av sådana tekniska medel gör det möjligt att minska svårighetsgraden av smärta. Användarvänlighet ligger också i det faktum att de kan bäras hemma.

Innan du väljer en ortopedisk produkt är det mycket viktigt att du konsulterar en läkare i förväg.. Läkaren kommer också att hjälpa kvinnan att bestämma storleken och andra parametrar hos en sådan apparat.

Att minska svårighetsgraden av funktionsstörningar som uppstår läkare rekommenderas ofta att bära postpartumbandagevilket bidrar till att avsevärt lindra bäckenregionen efter födseln.

I vissa situationer Läkaren kan rekommendera att bära en korsett, vars användning är obligatorisk vid fysisk aktivitet. Detta kommer att avsevärt minska den statiska belastningen på ryggraden och lindra bäckenet.

Flera minskar smärta i ryggraden och livmodern kommer också att hjälpa ortopedisk madrass. Under sömnen på den är ryggraden i ett mer fördelaktigt funktionellt läge. Detta leder till att smärtan i ländryggen och bäckenet minskar något.

Hjälpmetoder

För att förbättra processen för regenerering (återvinning) av skadade vävnader, kan läkare ordinera en fysioterapibehandling. Sådana metoder minskar svårighetsgraden av den inflammatoriska processen, förbättrar blodflödet och normaliserar också kvinnans allmänna tillstånd.

En av de metoder som används för fysioterapi av denna patologi är ultraviolett strålning (UV).

För att normalisera tillståndet kan det krävas 10-15 procedurer. Kursens fysioterapi utförs som regel mot bakgrund av läkemedelsbehandling och andra metoder. Detta möjliggör bättre resultat.

Det är också möjligt att förbättra blodtillförseln i det skadade området med hjälp av vissa termiska och lätta fysioterapitekniker. UHF-terapi och magnetisk terapi kan ordineras som behandling.. Multipliciteten av förfarandena bestäms individuellt. I vissa situationer krävs flera kurser för fysioterapi för att uppnå en terapeutisk effekt.

Kvinnor som lider av symtysit är mycket viktiga för att övervaka deras vikt.. Så kommer fetma att bidra till ökad smärta. Detta beror på den ökande belastningen på bäckenet på grund av överskott av fettvävnad på buken och skinkorna.

Fetma kan också bidra till bildandet av patologier i höftledets arbete. Sådana kombinerade sjukdomar har som regel en sämre prognos och behandlas under en längre tid.

Ta reda på vad som händer med mamma och baby varje vecka av graviditeten.
Information som tillhandahålls för referensändamål. Självmedicinera inte. Vid de första symptomen av sjukdomen, kontakta en läkare.

graviditet

utveckling

hälsa