Orsaker och effekter av måttlig polyhydramnage under graviditeten

Innehållet

Under sin prenatala utveckling är barnet i ett flytande medium. Denna funktion är uppfunnad av naturen och är den mest optimala för barnens tillväxt. I vissa fall finns det en ökad bildning av fostervätska. Läkare kallar en sådan statlig måttlig polyhydramnios.

Varför visas det?

En hälsosam graviditet åtföljs av optimal bildning av rätt mängd fostervätska. Det ska inte vara för många eller få. Sådana avvikelser från normen och bidrar till att framtida mor eller hennes barn börjar bilda patologi.

Fostervätska kan också kallas fostervatten. I ett flytande medium är det lättare att lösa alla nödvändiga komponenter som är viktiga för att barnet ska kunna växa och utvecklas fullt ut. Även under sådana förhållanden är det mycket lättare för barnet att göra sina första aktiva rörelser.

Fostervätska vid multipel graviditet är väsentlig. Det låter dig skapa i moders buk "separata" utrymme för varje bebis. Detta bidrar till att båda barnen är välutvecklade och helt enkelt inte stör varandra för att växa.

Vätskemedium är också en slags hydraulisk kudde. Det skyddar barnet från effekterna av yttre mekaniska influenser.

För att barnet ska utvecklas väl hålls en optimal temperatur i fostervätskan. Detta gör att alla organ av barnet kan arbeta i önskat läge.

Det finns många orsaker till den ökade mängden fostervätska i min mammas mage där barnet lever. Recensioner av många kvinnor som redan har blivit mammor visar att de ofta har registrerat detta kliniska tillstånd.

De vanligaste orsakerna till utvecklingen av denna patologi hos förväntade mammor är:

  • Infekterade infektioner. Oftast är synderna för utvecklingen av detta tillstånd olika virus- eller bakterieinfektionssjukdomar. Om en gravid kvinna blir sjuk i tidig graviditet är den här situationen den farligaste. Det är vid denna tidpunkt att alla fostermembran börjar bildas.
  • Placenta patologi. Läkare fördelar många olika förhållanden som åtföljs av utvecklingen av placentainsufficiens. Denna patologi är extremt ogynnsam, eftersom den bidrar till kränkningen av barnets tillväxt och utveckling. Placentan är det viktigaste ordet av graviditet genom vilket barnet får alla nödvändiga komponenter för tillväxt och utveckling.
  • Rhesus-konflikt tillstånd. I denna situation är Rh-faktorerna i en gravid kvinna och hennes bebis olika. Denna situation försvårar graviditeten väsentligt, speciellt upprepad.

Det finns andra anledningar:

  • Svåra patologier hos en gravida kvinnas inre organ. Kroniska sjukdomar i njurarna, levern, hjärt-kärlsystemet, diabetes mellitus och sjukdomar i sköldkörteln ökar risken för att utveckla denna patologi.
  • Aktivt bildar anomalier av utveckling av foster. En defekt i matsmältningsorganens struktur, medfödda patologier i centrala nervsystemet, provar ofta utseendet hos en stor mängd fostervätska.
  • Vissa kromosomala och gensjukdomar. De kännetecknas av det faktum att eventuella brott uppstår i barnets genetiska apparat. Sådana patologier kan misstänkas under de screeningar som genomförs under olika graviditetsperioder.
  • Olika funktioner i strukturen och placeringen av de reproduktiva organen hos kvinnor. Framtida mödrar med sadelmödrar har ökad risk.
  • Stor fostrets massa. I området med ökad risk för utvecklingen av denna patologi är också kvinnor som bär för stora barn.
  • Havandeskapsförgiftning. Denna patologi försämras avsevärt under graviditeten. Mycket svårare, det fortsätter när flera babyar bärs samtidigt. I en sådan situation krävs mer noggrann medicinsk observation av framtida mamma.

Hur är det bestämt?

Det händer så att diagnosen "högvatten" görs i början av graviditeten. Doktorer tror emellertid att den här patologin efter allt kan bestämmas exakt efter 16-17 veckor av graviditeten. Vid denna tidpunkt är placentan redan ganska bildad.

I de flesta fall är en ökad mängd fostervätska bestämd av ultraljud. Med detta test kan du noggrant uppskatta volymen. Det är värt att notera att en erfaren läkare kan misstänka denna patologi och "utseendet".

Därför använder han speciella kliniska tecken. I detta fall bestäms patologin under den kliniska undersökningen. Läkaren märker att buken hos en gravid kvinna blir ganska stor och något "spänd". Med ett sådant tillstånd säger många mammor att de känner "heta blinkar" och lite tyngd i underlivet.

Sådant livmoderödem leder till utseendet av en sådan känsla, vilken ökar i storlek under inverkan av en stor mängd fostervätska. Detta bidrar till att könsorganet börjar "svälla".

I vissa fall börjar kvinnan känna till flödet av vätska i buken. Vanligtvis är detta kliniska tecken väl manifesterat vid ett senare skede av graviditeten - vid 32-36 veckor. Detta symptom uppträder som regel när kroppen ändras.

Barnets aktivitet gör det också möjligt att indirekt misstänka detta tillstånd. För att barnet ska kunna flytta aktivt behöver han tillräckligt med vattenutrymme. Om det blir för mycket blir villkoren för barnet mindre bekväma. Detta leder till att Barnaktiviteten förändras. Mödrar kan märka en förändring i deras barns fysiska aktivitet så tidigt som 20-22 veckor av graviditeten.

Om en läkare misstänker detta tillstånd under en rutinmässig klinisk undersökning kommer han säkert att skicka den framtida mamman för att genomgå ytterligare diagnostik.

I en sådan situation genomgår hon en gynekologisk undersökning, liksom en ultraljudsskanning. Dopplerometri och CTG ordineras också vid senare skeden av graviditeten. Med dessa metoder kan du bedöma hur bra barnet känner sig i magsmagen.

Om den framtida mamma diagnostiserades med "högt vatten" endast gjordes under ultraljudet, är han inte alltid den rätta. Felprocenten, särskilt i tidig graviditet, är ganska stor.

Alla ultraljudsundersökningar måste kommenteras av den behandlande läkarensom observerar en gravid kvinna och känner till funktionerna i graviditeten. I en sådan situation krävs i regel en översyn av yttrandet.

Om en felaktig ultraljudsskanning misstänks är det bättre att dubbelkontrollera det, men av en annan specialist.

Vad är farligt för fostret?

Svårighetsgraden av de resulterande överträdelserna kan vara annorlunda. Med en måttlig process är de inte lika uttalade som med en uttalad en. Majoriteten av kvinnorna med detta tillstånd slutade graviditeten ganska bra och de födde ganska friska barn.

emellertid minska betydelsen av denna patologi är inte värt det. Ändå är det en avvikelse från normen. Detta innebär att risken för biverkningar för barnet existerar.

En ökad mängd vätska är också ett hot mot utvecklingen i barnet av olika defekter i strukturen hos sina inre organ. Detta kan hända om det inre fluidmediets konstans förändras. I denna situation förändras dess kemiska sammansättning. Detta leder till att barnet helt enkelt inte får alla nödvändiga komponenter för sin utveckling.

Utseendet av en stor mängd fostervätska i den tidiga graviditetsperioden kan leda till en extremt ogynnsam situation - dess "frysning". I detta fall krävs ett brådskande avbrott.

Tyvärr blir barnets fortsatta tillväxt i de flesta fall omöjlig.

Fading Graviditet

Om polyhydrat manifesteras aktivt vid 34-39 veckor av graviditeten, kan det leda till olika överträdelser som kommer att manifesteras under födseln. Sådana patologier kan uppenbara försvagning av arbetet.

I det fallet möjligheten till naturlig förlossning minskas betydligt. Det är mer troligt att läkaren väljer att ha en kejsarsnitt. Kirurgisk obstetrisk hjälp hjälper till att minska risken för olika födelseskador och allvarliga skador när ett barn passerar moderns födelsekanal.

Kvinnor som lider av polyhydramnios under graviditeten har stor risk för perenashivanii I en sådan situation krävs ofta induktivt (artificiellt inducerat) arbete.

Detta är nödvändigt för att rädda barnet och på ett säkert sätt slutföra graviditeten.

behandling

Urval av medicinsk taktik utförs i varje enskild situation. Hennes val påverkas i stor utsträckning av graviditetens varaktighet, moderns ursprungliga tillstånd och förekomsten av samtidiga sjukdomar i interna organ samt barnets utvecklingsnivå.

Prognosen för en måttlig process är vanligtvis gynnsam. För att normalisera det allmänna tillståndet rekommenderar läkaren definitivt den förväntade mamman att normalisera den dagliga behandlingen. För att göra detta borde hon helt slappna av.

Ju längre graviditetsperioden, ju längre resten ska vara. Det är bättre att fördela dem jämnt hela dagen. En natts sömn på minst 8-9 timmar är en förutsättning för att förbättra den framtida mammans allmänna välbefinnande.

Om en kvinna känner behovet av att sova under dagen, borde hon inte avstå från denna möjlighet. Mest troligt, på så sätt berättar hennes kropp bara att han behöver tid och energi för att återhämta sig.

Diet är också viktigt. Om framtida mamma inte övervakar kosten kan det förvärra sin graviditet. Ska komma ihåg det För hela barnets utveckling krävs en tillräcklig mängd vitaminer och spårämnen. Du bör inte försumma användningen av multivitaminkomplex som ordineras av en läkare.

För mer information om orsaker och konsekvenser av polyhydramnage under graviditeten, se följande video.

Ta reda på vad som händer med mamma och baby varje vecka av graviditeten.
Information som tillhandahålls för referensändamål. Självmedicinera inte. Vid de första symptomen av sjukdomen, kontakta en läkare.

graviditet

utveckling

hälsa