Vad ska man göra gravida med hög hjärtfrekvens?

Innehållet

Optimal hjärtfrekvens under graviditeten är en mycket viktig klinisk indikator. Hjärtat är en slags motor som pumpar blod till alla vitala organ. Om hans arbete är försämrat, försämras den framtida mammans hälsa, och barnets prenatala utveckling försämras avsevärt.

Skäl för att höja

Under graviditeten börjar kvinnokroppen att fungera annorlunda. Detta beror i stor utsträckning på överflöd av olika hormoner som frigörs under bärbarhetsperioden.

Alla dessa hormonella substanser har en stark effekt på hjärtaktiviteten. I slutändan bidrar detta tillstånd till utseendet av en hög puls i framtida mamma.

Graviditet är den fysiologiska perioden då kardiovaskulärsystemet förändras. I de tidiga stadierna av att bära ett barns hjärtfrekvens förändras som regel inte. Förändringen i denna indikator indikerar problem i kvinnokroppen. I detta fall behövs ytterligare diagnostiska metoder för att identifiera orsaken som ledde till utvecklingen av ett sådant tillstånd.

Antalet hjärtslag per minut hos gravida kvinnor vid andra trimestern börjar öka. Det ökar vanligen med 10-20 slag per minut i förhållande till genomsnittlig norm och är 85-90. En sådan reaktion är ganska fysiologisk. Vid graviditetens tredje trimester kan hjärtrytmen hos de flesta kvinnor öka till 120 slag per minut.

Frekvent puls under de första veckorna av intrauterin utveckling av fostret är en mycket ogynnsam indikator. Vanligtvis indikerar det förekomsten av någon patologi i honkroppen.

Ofta leder utvecklingen av detta tillstånd till anemi, tillsammans med en minskning av hemoglobin och röda blodkroppar. För att kompensera för dessa överträdelser krävs utnämning av speciella kompensationsmedel.

Ökad hjärtfrekvens kan också förekomma i om framtida mamma bär tvillingar eller tripletter. Recensioner av mammor som har haft flera graviditeter visar att i slutet av 35-38 veckorna av graviditeten var de allvarligt oroliga för takykardi. För att korrigera dessa sjukdomar behövs redan receptbelagda läkemedel.

Förhöjd hjärtrytm finns också i några sjukdomar i njurarna, leveren och andra organ. Om framtida mamma får lite infektiös patologi, är ett av symtom på förgiftning snabb hjärtslag. Pulsen ökar på grund av olika virala och bakteriella toxiner, vilka bildas vid varje infektion.

Sällan uppträder ökad hjärtfrekvens hos förväntade mammor efter fysisk ansträngning. Viktlyftning kan också utlösa takykardi. Leder till utveckling av negativa symtom och överdriven snabbkörning.

Hur manifesterar sig det?

Sällan känner den förväntade mammen hjärtklappning bara i mitten av graviditetens andra trimester. Om detta symptom förekommer tidigare och mer levande, en kvinna ska omedelbart kontakta en läkare.

Hjärtklappningar gör den förväntade mammen yr. Vanligtvis uppvisar detta symptom sig när kroppen ändras. Vissa kvinnor har också huvudvärk. Smärtsyndromets svårighetsgrad är vanligen måttlig.

Vissa framtida mammor känner sig mycket kalla i sina armar och ben. Huden blir blek.Allvarlig takykardi, åtföljd av abnormiteter i hjärtets arbete, kan också leda till att läpparna blir blåa.

Hur man minskar?

En attack av takykardi eller snabb hjärtfrekvens kan inträffa när som helst. Deras frekvens kan också vara annorlunda. Om den framtida mamman har någon hjärtsjukdom, utvecklas attackerna av snabbt hjärtslag oftare. Normalt bör hjärtfrekvensen motsvara graviditetsperioden.

Identifiera hjärtklappning kan vara dig själv. För att göra detta beräkna pulsen på den radiella artären. Denna indikator kan också bestämmas med hjälp av en tonometer. Nästan alla moderna enheter som används för att bestämma blodtrycket har funktionen att räkna och pulsera.

Om en kvinna har upptäckt en ökad hjärtfrekvens, behöver hon i det här fallet omedelbar medicinsk vård. För det första kommer den framtida mamman att undersökas av en terapeut.

Vid behov kan denna specialist hänvisa till en kvinna för samråd med en kardiolog. Om en av kvinnans nära släktingar har allvarlig hjärtsjukdom, då ska hennes tillstånd i detta fall övervakas närmare.

För att identifiera patologier i kardiovaskulärsystemet, kommer en kardiolog att ordinera en EKG och ekkokardiografi. Med hjälp av sådana undersökningsmetoder kan du med framgång identifiera många hjärtsjukdomar. Om de identifierades kommer specialisten att förskriva en komplex av terapi till den förväntade mamman.

behandling

För att kompensera för de överträdelser som har inträffat, rekommenderar läkare förväntade mammor att noggrant övervaka sin dagliga rutin. Full sömn är en viktig del av behandlingen. Framtida mamma borde sova minst 8 timmar om dagen. Om hon känner behovet av sömn under dagen, borde hon definitivt vila.

Begränsning av fysisk aktivitet är en mycket viktig princip för allmän behandling. Det är särskilt viktigt att kontrollera dem från de första veckorna av graviditeten. Vid slutet av graviditetens andra trimester måste framtida mamma kontrollera någon fysisk aktivitet. En kvinna med takykardi kan inte lyfta tunga saker.

Regelbundna promenader i frisk luft är ett bra alternativ till motion. En sådan promenade kommer att vara användbar inte bara för framtida mamma, men också för hennes bebis. En framtida mamma ska gå regelbundet, minst 35-40 minuter om dagen. För promenader på gatan bör du välja bekväma kläder som blir varma och begränsar inte rörelsen.

Olika psyko-emotionella påfrestningar kan också utlösa hjärtrytmstörningar. Det är ingen tillfällighet att läkare starkt rekommenderar framtida mammor att inte vara nervös och inte oroa sig för bagage. Den framtida mamman bör endast omfatta positiva känslor i hennes liv.

Gravida kvinnor med hjärtklappning bör inte dricka kaffe eller starkt te. De ämnen som ingår i dem leder till ökat arbete i hjärtat, som uppenbaras av utvecklingen av takykardi. Gravida kvinnor bättre att använda örtte eller bärfruktdrycker. Den bästa drycken är rent renat vatten.

Normalisera hjärtrytmen genom att använda speciella andningsövningar. Sådana metoder har framgångsrikt använts i många år. Att delta i speciella klasser av andningsgymnastik under graviditeten hjälper inte bara till att förbereda sig för förlossning utan bidrar även till att kardiovaskulärsystemet fungerar optimalt.

Läkare rekommenderar framtida mammor Var noga med att spela in alla resultat av mätning av puls. De ska anges i en speciell anteckningsbok. Sådana register kommer att vara till stor hjälp för läkaren när den förväntade mamman kommer till samråd.

Sådan övervakning bör utföras minst 1-2 gånger om dagen. En kvinna som lider av takykardi bör vara säker på att mäta och registrera hennes puls efter fysisk ansträngning.

Drogterapi

Om framtidens mamma framskrider till ogynnsamma symtom, trots att man överensstämmer med dagens korrekta behandling, är hon ordinerad mediciner. Under graviditeten försöker läkare inte tillgripa utnämningen av potenta droger.

Normalisera hjärtrytmen kan lugnande örter. Teer gjorda från citronbalsam, mint eller morwort, har en lugnande effekt på nervsystemet. Det bidrar också till normaliseringen av hjärtfrekvensen.

Brew urter bör vara enligt anvisningarna på etiketten. Om framtida mamma har allergi eller intolerans mot medicinalväxter, då kan de inte användas i det här fallet. Innan du tar jämna örtberedningar är det väldigt viktigt att du i förväg konsulterar med en läkare.

Ett av de "mjuka" medlen som skrivs ut för att normalisera hjärtfrekvensen är «Persen». Att använda sådana piller bör endast vara efter samråd med din läkare. Växtextrakten som ingår i denna beredning har en positiv effekt på nervsystemet och kardiovaskulära system.

Sällan, för att normalisera hjärtfrekvensen, ordinerar läkare förväntade mammor. Valerian preparat. Effekten av att ta denna växt är kumulativ. Det är viktigt att komma ihåg att när man konsumerar jämte växtbaserade ingredienser är det absolut nödvändigt att observera dosen. Övermättnad av kroppen med sådana extrakt kan leda till utveckling av negativa effekter.

Vitaminkomplex berikade med kalium och magnesium hjälper till att normalisera hjärtrytmen. Läkaren ordinerar dessa läkemedel. Ta sådana medel ska vara under graviditeten. Det är särskilt viktigt att ta dessa droger till förväntad mödrar som använder diuretika (diuretika).

I nästa video kommer en kardiolog att berätta om orsakerna till den snabba puls under graviditeten.

Ta reda på vad som händer med mamma och baby varje vecka av graviditeten.
Information som tillhandahålls för referensändamål. Självmedicinera inte. Vid de första symptomen av sjukdomen, kontakta en läkare.

graviditet

utveckling

hälsa