Bakposv av livmoderhalsen under graviditeten

Innehållet

Förebyggande av olika infektiösa patologier under graviditeten är en mycket viktig uppgift. Eventuella infektioner som uppträder under denna speciella period av kvinnans liv kan leda till ett hot mot barnets liv. En av de studier som tillåter sådan profylax att utföras är bacposa från livmoderhalsen.

Vad är det

Att upprätthålla hälsan hos livmoderhalsen är mycket viktig under graviditeten. Detta organ är en form av kommunikation mellan livmodern, där barnet utvecklas och omvärlden.

Patogena mikrober, som det finns så många i omvärlden, kan komma in i livmoderhalsen och leda till utvecklingen av inflammation i den. Den inflammatoriska processen sprider sig ganska snabbt, vilket kan leda till ganska farliga patologier för att en baby utvecklas i moderns mage.

Integriteten hos slemhinnorna i livmoderhalsen är mycket viktig. Eventuella skador eller sprickor kan underlätta penetreringen av bakterier. Kronisk vaginit, cervikal erosion och andra sjukdomar i könsorganen kan vara ett verkligt hot mot att infektera barnet under sin intrauterin utveckling.

Dimensionerna av livmoderhalscancer hos gravida kvinnor är något annorlunda. Detta beror till stor del på förändrade hormoner. Längden på denna kropp under graviditeten är 3,5-4 cm.

En sorts gränsa i livmodern från omvärlden är struphuvudet. Enligt graden av hans närhet bestämmer läkare beredskap för förlossning. Under nästan all graviditet borde den vara stängd. Läkemedlet tonus är en mycket viktig indikator på kvinnors hälsa. Om han är tillräckligt väl stängd, kan kvinnan bli gravid.

På detta område bildar en kvinna en särskild utbildning, som endast bildas under perioden då en baby bärs. Det kallas en slemplugg. Hennes urladdning och utgången av fostervätskan är tecken på en tidig födsel.

Läkare kan bedöma tillståndet i livmoderhalsen genom förlängd medicinsk undersökning. Därför använder de speciella medicinska instrument och speglar.

Under undersökningen kan läkaren ta biomaterialet för bacpossev. Denna studie är mycket informativ för att identifiera olika infektioner som kan ha förekommit i livmoderhalsen.

Efter samling av biomaterialet förgiftas det för forskning i laboratoriet. De erhållna cellerna kommer att "såddas" av laboratorie tekniker på näringsmedia. Detta kommer att avslöja den möjliga tillväxten av mikrober närvarande i biomaterialet.

Denna metod för att genomföra denna studie bestämmer dess varaktighet. I genomsnitt är beredningen av analysresultaten 5-7 dagar från det att den levereras till laboratoriet.

Beräkna graviditetens varaktighet
Ange den första dagen i den sista menstruationsperioden.

Varför hålls det?

Bakteriologisk forskning tillåter inte bara att identifiera tillväxten av patogen mikroflora utan också för att bestämma mikroberens känslighet för effekterna av olika antibakteriella läkemedel. Detta hjälper läkare att förskriva en effektivare behandling och välja lämplig behandlingstaktik.

Under studien är det också möjligt att bestämma koncentrationen av fördelaktiga mikroorganismer som kan leva i livmoderhalsen.I detta fall uppskattas koncentrationen av bifidobakterier och laktobaciller.

Det är viktigt att notera det absolut alla har inte tilldelats denna studie. När du först tar kontakt med förlossningskliniken på grund av graviditeten kommer gynekologen att ta ett vaginalt smet från en kvinna.

Om antalet leukocyter i det ökar, så kommer läkaren dessutom att ta ett biomaterial från livmoderhalsen för att utföra bacposev.

En stor ackumulering av leukocytceller i smeten kan bero på inflammation hos könsorganen.

Fostrets säkerhet

Vissa mammor fruktar syftet med denna studie. De är rädda av själva metoden för att utföra denna analys. För att få ett biomaterial för forskning, använder läkaren en speciell sond. Det sätts in i livmoderhalsen, vanligtvis till ett djup av 1,5 cm.

Den framtida mamman är rädd för möjligheten att spontana missfall eller skada barnet under insamlingen av biomaterial. Sådan rädsla är förgäves. Barnet är mycket högre än det där läkaren tar biomaterialet. Risken för skada eller missfall efter ett sådant staket är försumbar.

Obstetricians och gynekologer säger alltid att denna typ av undersökning inte utgör något hot eller skada för modern eller hennes barn.

Hur man förbereder?

Innan proceduren genomförs bör den nödvändiga träningen utföras. Det inkluderar överensstämmelse med flera rekommendationer:

  • På tröskeln till biomaterialprovtagningen får inte förväntas mammas dusch.
  • i samråd med gynekologen bör antibakteriella medel tas några dagar före förfarandet;
  • Samlag är kontraindicerat dagen innan studien
  • mellan en transvaginal ultraljud och insamlingen av biomaterial bör ta minst 3-5 dagar;
  • några timmar innan proceduren inte ska spolas (särskilt med hjälp av speciella medel för intim hygien).

normer

Normala analysindikatorer inkluderar endast närvaron av fördelaktig mikroflora. Den består av bifidobakterier och laktobaciller. De kan vara närvarande i analysen i alla koncentrationer.

Minskningen av prestanda i detta fall är ett ogynnsamt tecken som indikerar en överträdelse av lokal immunitet.

Ett normalt resultat möjliggör närvaron av en liten mängd E. coli. men dess koncentration bör inte överstiga 10 * 2 grader kolonier. Det ska inte finnas någon svampflora i den normala bakdörren från livmoderhalsen.

Utseendet av Staphylococcus aureus, Klebsiella, enterokocker, streptokocker i analysen är en indikation på obligatorisk receptbehandling. I det här fallet bestämmer läkare också orsaken till att dessa patogener uppträder i livmoderhalsen.

Om nivån på dessa mikrober i analysen ökar kommer detta inte bara att vara ett hot mot utvecklingen av de könsorganiska könsorganen, men det kan också leda till utveckling av lunginflammation eller andra sjukdomar i inre organ i en smittad kvinna.

Dechiffrera resultaten av analysen

Svårighetsgraden av de resulterande överträdelserna kan vara annorlunda. Om mer än 100 patogena mikrobiella kolonier finns i analysen är detta ett kliniskt tecken på en aktiv akut inflammatorisk process. En rad olika orsaker kan leda till utvecklingen av detta patologiska tillstånd - från en banal kränkning av personliga hygienregler till farliga sexuellt överförbara infektioner.

Läkare särskiljer flera grader av "renhet" av livmoderhalsen och livmoderhalsen. Den mest optimala är den första. Det kännetecknas av det faktum att det inte finns någon aktiv tillväxt av patogena mikrober på fasta näringsmedier.

Andra grad av renhet innebär uppkomsten av sådana kolonier. De finns på fasta näringsämnen. Denna grad karakteriseras av utseendet av bakteriekolonier av mindre än 10 enheter (CFU).

Tredje graden mer ogynnsam.I det här fallet upptäcker läkare från 10 till hundratals CFU i det biomaterial som studeras. Att erhålla ett sådant resultat är ett viktigt skäl att övervaka en kvinna ytterligare för att utveckla inflammatoriska sjukdomar hos de kvinnliga könsorganen.

Den mest ogynnsamma är den fjärde graden. Det är på detta stadium som läkare talar om förekomsten av en akut inflammatorisk process, vilket kräver utnämning av terapi. I detta fall överstiger den kolonala tillväxten av patogena bakterier 100 CFU.

Utseendet av ett sådant resultat är en obligatorisk anledning till en mer noggrann diagnos och utveckling av taktik för att behandla inflammatorisk process som uppstått i livmoderhalsen.

Bakposev bekräftar vanligtvis att kvinnan har en infektion i könsorganen. För att bota henne, kommer läkaren att förskriva en antivarm antibakteriell antibiotika. Valet av medicinering utförs individuellt.

Detta tar nödvändigtvis hänsyn till patientens vikt, hennes ålder, graviditetsålder, mikrobes känslighet för effekterna av antibiotika (baserat på resultatet av bakposev) samt förekomsten av samtidiga sjukdomar i interna organ.

Vid val av antibakteriella läkemedel föredrar läkare medel som är ganska effektiva mot patogen mikroflora, men kan inte påverka fostret negativt.

Ofta väljs antibiotika i form av ljus. Sådan lokal behandling möjliggör ett bra terapeutiskt resultat, men leder inte till utveckling av systemiska oönskade biverkningar.

För att lära dig hur du förbereder dig för en gynekologs undersökning, se följande video.

Ta reda på vad som händer med mamma och baby varje vecka av graviditeten.
Information som tillhandahålls för referensändamål. Självmedicinera inte. Vid de första symptomen av sjukdomen, kontakta en läkare.

graviditet

utveckling

hälsa