Är det möjligt att bestämma ett barns kön utan ultraljud?

Innehållet

Kön av barnets natur hålls hemlighet nästan i mitten av bärbarhetsperioden. För framtida mammor som inte är angelägna om att ta reda på vem de är, verkar den här tiden otroligt länge, och skämt eller seriöst börjar de leta efter sätt att bestämma ett barns kön utan ultraljud. Låt oss titta på flera sätt att göra detta.

Lite om golvbildningen

Det framtida barnets kön beror inte på näring av kött eller mjölk, inte på samlag i en viss fas av cykeln före eller efter ägglossningen, och inte ens på fullmånen utan endast på påvens framtid. Kvinnliga sexceller bär alltid XX-kromosomsatsen. Men mancellen - spermacellen kan laddas på olika sätt - XX eller XY. Ur vilken sperm som resultat av att den första når målet - ägget, och det beror på vilket kön barnet kommer att bli. X-spermier garanterar en tjej och Y - en pojke.

Kön är således helt förutbestämt från de första sekunderna efter uppfattningen. Ingenting kan påverka honom. Detta är den genetiska informationen som de snabbt delande cellerna i det framtida embryot innehåller.

Könkörtlarna i ett barn börjar bilda från den sexte veckan av graviditeten (endast 4 veckor efter befruktning). Först ligger både flickornas äggstockar och pojkens testiklar i bukhålan. Mycket senare kommer pojkörtlarna att komma ner i pungen och flickornas äggstockar sjunker i det lilla bäckenet.

Beräkna graviditetens varaktighet
Ange den första dagen i den sista menstruationsperioden.

Externa könsorgan, som tillåter läkaren att ultraljuda för att bestämma vilket kön fostret, slutföra sin bildning närmare 12-13 veckor av graviditeten, men deras storlek är fortfarande så liten att fel i sexdiagnosen under denna period inte utesluts. Se kön tydligare först efter 16-18 veckor av graviditeten. Efter 20 veckor närmar sig noggrannheten hos ultraljud vid förutsägelse av kön 90%.

Lusten att ta reda på vem som bor i magen - en pojke eller en tjej, naturligt och tydligt. Särskilt för dem som redan har barn av samma kön i familjen (två eller tre söner eller två döttrar, etc.). Väntar på det ögonblick när hemligheten blir klar ges moderen med svårigheter. Det finns några kvinnor som tror att ultraljudet är skadligt för barnet. De anser att det är fel att bara gå för en sådan diagnos för att ta reda på barnets kön.

Skadorna hos ultraljud har inte bevisats och har inte blivit motbevisad, eftersom vetenskapen inte kan studera de långsiktiga effekterna av att skanna ett ofödigt barn med ultraljudsvågor. På detta stadium anses metoden relativt säker, men inte alla är säkra.

Det finns andra metoder som är godkända av bevisbaserad medicin och har testats. Det är sant att de är dyrare än förfarandet för ultraljudsskanning.

Medicinska metoder

Non-invasivt prenataltest

Icke-invasivt prenataltest (NIPT) är den mest effektiva metoden för att bestämma kön, exklusive ultraljud. Testet kan göras i något medicinskt genetiskt centrum. En kvinna behöver bara ta blodprov från en ven efter 8 veckors graviditet.

Fostrets röda blodkroppar kommer att finnas i hennes blod och deras DNA kommer att isoleras, vilket gör det möjligt att med precision veta både kön och möjliga patologier.

Denna moderna teknik är redan i första trimestern, från och med den 9: e veckan, med en sannolikhet på 99,9% bestämmer inte bara barnets kön, utan också ett antal allvarliga och vanligaste kromosomala abnormiteter hos fostret.

Den enda nackdelen med metoden är dess höga pris. Men många framtida mammor blåste nu lugnt, för förrän fanns det inget säkert alternativ till en invasiv procedur med risk för missfall. Analysen avbryter inte den planerade ultraljudsundersökningen i den angivna tidsramen.

"TestPol"

Hemma kan du göra ett speciellt test för att bestämma kön. Det produceras av ett amerikanskt företag. "TestPol" kan användas i tidig graviditet.

Det är möjligt att bestämma det ofödda barnets kön från den 8: e veckan av graviditeten. Det är under denna period, som producenterna anger, att fostret börjar producera sina egna könshormoner. Enligt instruktionerna bör urinprovet hos en kvinna blandas med reagenset och utvärdera färgen.

Gult och orange gamma indikerar en tjej, grön - en pojke. Kostnaden för testet är från 2000 till 3.500 rubel. Tillverkare uppskattar noggrannheten av 86%, i själva verket, som bekräftat av recensioner av gravida kvinnor, är noggrannheten mycket mindre.

"Inte seriösa" sätt

För dem som av någon anledning inte är lämpliga för medicinska tester och tester och för otåliga framtida mammor som vill bestämma kön nästan från barnets uppfattning, har mänskligheten kommit med många sätt att beräkna barnets kön, trots att de alla hänför sig till deras typ av underhållning .

Kinesiska bordet

Det är svårt att säga med självförtroende när det här bordet uppträdde, men det är krediterat med ett ganska gammalt ursprung. I Kina, under förbudet mot att få ett andra barn, var frågan om könsplanering akut. De flesta kinesiska familjer behövde en pojke för att fortsätta sitt kön, efternamn. Med tjejer kan de till och med få abort av medicinska skäl. Man tror att kineserna fortfarande använder denna tabell när man planerar graviditet.

Kineserna själva bekräftar emellertid inte denna information. Därför är det klokare att behandla bordet som underhållning. Tabellens noggrannhet är ungefär 60%. Om du bara antar att du kommer att ha antingen en pojke eller en flicka (som förresten är sant), kommer prognosens noggrannhet att vara något lägre än den kinesiska tabellen - 50%.

Den information som bordet hittades i Peking av arkeologer i ett förstört tempel, inskriven på en stenbase av gamla visare, motsvarar inte sanningen. Under 1400-talet, till vilken metodens ursprung hänför sig, fanns det inga månader av den gregorianska kalendern. Medeltida kinesiska mätt tid enligt sol och månskalender. Men om du lämnar ensamhetens tvivelaktiga ursprung är det ganska möjligt att ha kul, kontrollera ditt kön i förhållande till moderens ålder där hon tänkte dig, liksom andra släktingar, och veta hur gammal deras mödrar tänkte.

Vid sammanträffande är det inte värt mycket att triumfera, eftersom sannolikheten för att träffa fortfarande är ganska stor, liksom sannolikheten för en miss. I den horisontella raden, välj kvinnans ålder vid tidpunkten för befruktning, och i kolumnen - månaden av uppfattningen. Vid korsningen av positionerna erhålls antingen "M" eller "D", vilket betyder pojke eller tjej.

Blood Update Method

Denna metod ger ett utmärkt tillfälle att träna enkel matte men ger ingen garanti för ett korrekt resultat. Dess väsen köljer ner till teorin om förnyelse av blod. Man tror att det är uppdaterat för kvinnor vart tredje år, och för män - var fjärde år. Den överförda operationen, transfusionen av donatorblod "upphäver" statistiken, och nedräkningen börjar redan från den här tiden.

Det antas att barnet lånar könet som har uppdaterats senast. Således är en 24-årig kvinna och en 28-årig man mer benägna att bli gravid om de inte har haft allvarliga medicinska ingrepp i samband med kirurgisk behandling.

Med utgångspunkt från traditionell medicin kan termen "hematopoiesis" appliceras med stor sträcka till begreppet blodförnyelse. Det beskriver de processer som förekommer i benmärgen och lymfsystemet, vilket innebär att blodceller bildas, vilket sker regelbundet, inte en gång var 3-4 år, och det är inte på något sätt tillämpligt på framväxtprocesserna. eftersom Det fortsätter med samma intensitet hos infertila människor och äldre. Därför kan metoden för blodförnyelse också säkert tillskrivas kategorin underhållning på fritiden, som ett korsord eller rebus.

Hjärtfrekvens

Vissa mödrar som har varit på ultraljudsskanning i tidigt försök försöker hitta svaret på huvudfrågan - han eller hon litar på data från diagnosen på babyens hjärtfrekvens. Det finns en populär övertygelse att hjärtan av tjejer i livmodern slår snabbare än pojkarnas hjärtan.

Erfaren obstetriker vet verkligen hur man hör genom örat men detta händer omedelbart före födselnunder de senaste veckorna före dem. Och som en diagnostisk markör använder inte barnmorska hjärtfrekvensen, men tonen. Ett mer sonoröst och livligt hjärta är mer typiskt för pojkar, och en tyst ton är typisk för tjejer.

Vid ett flertal kvinnors forum på Internet utvärderas metoden för att bestämma kön genom hjärtslag av gravida kvinnor som probabilistiska - sammanfall är 50/50%.

tecken

Det finns många tecken på att populär rykten tillhör diagnostiska egenskaper. Till exempel bedöms barnets fält av gravidens form. Om han är "skarp", navelbullar, då bor pojken i tummen. Om magen sprider sig som den var "sprider den" på sidorna, så säger de att en kvinna väntar på en tjej.

Formen på buken, vad gäller traditionell medicin, beror bara på var barnet befinner sig - på fram- eller bakväggen, samt på fostrets storlek och mängden vatten. Därför kan underlivets form inte indikera barnets kön.

Men om du gillar att leva med gissningar, snälla.

Smak preferenser hos en gravid kvinna tolkas också till förmån för ett barn av båda könen. Om en kvinna gillar godis, och hon behöver glass, tårta, då antas det att detta är ett tecken som kännetecknar bärandet av tjejer. Saltade gurkor, sill och svartbröd, med tecken, vanligtvis som kvinnor som väntar på söner. Medicin förklarar inte sådana uttalanden, eftersom ingen någonsin har studerat förhållandet mellan livsmedelspreferenser och det framtida barnets kön någonsin.

Stämningen och beteendet hos den framtida mamman

Den framtida mödrarnas grymhet, dramatiska humörsvängningar, tårbarhet anses av folket vara ett tecken på att en dotter snart kommer att födas i familjen. Lugn och fred, dåsighet kan indikera en pojke. Officiell medicin säger att alla humörsvängningar av en kvinna i en "intressant position" är främst orsakad av hormonella förändringar i kroppen, så påverkar progesteron det framtida moderns beteende.

Hormoner påverkar också utseendet hos en gravid kvinna. Det här kunde inte hjälpa människor. Så det fanns tecken på skönhet.

Man tror att pojkens mor fortfarande är vacker och attraktiv under barnets bär, medan den lilla tjejen "tar" moderns yttre attraktionskraft.

För mer om tecknen på att bestämma barnets kön, se följande video.

Ta reda på vad som händer med mamma och baby varje vecka av graviditeten.
Information som tillhandahålls för referensändamål. Självmedicinera inte. Vid de första symptomen av sjukdomen, kontakta en läkare.

graviditet

utveckling

hälsa