Hur man beräknar graviditeten med uppfattningsdatum?

Innehållet

bestämma hur många veckor utvecklas graviditetenkan vara på olika sätt. Denna artikel kommer att berätta hur man beräknar graviditetsåldern vid datumet för uppfattningen.

Ägglossningsräknare
Cykeltid
Varaktighet av menstruation
  • menstruation
  • ägglossning
  • Hög sannolikhet för uppfattningen
Ange den första dagen i den sista menstruationsperioden.

Hur är beräkningen?

För att uppfattningen ska uppstå krävs en äggcell och en spermiecell - deras fusion kallas befruktning. Denna stund anses vara den verkliga början av graviditeten. Definitionen av graviditetsperioden från datumet för uppfattningen kallar läkare det mest exakta, vilket innebär en viktig betydelse i detta koncept.

För att uppfattningen ska äga rum sammanfaller en hel del olika förhållanden. För detta måste äggcellen vara mogen och komma ut ur äggstocken, medan spermatozoa måste vara aktiva och kunna befruktas. Möjligheten till uppfattning påverkas också av kvinnliga hormoner, kroppens allmänna tillstånd och många olika faktorer.

Efter smältning av bakterieceller delas de aktivt. Detta bidrar till det faktum att ett par få dagar kommer att bilda ett litet embryo som kommer att "leva" i livmodern i upp till fyrtio veckor. Från tidpunkten för uppfattningen är det möjligt att bestämma prenatalaldern - det kommer att vara lika med graviditetens varaktighet, vilket mäts från datumet för uppfattningen.

Graviditeten kan beräknas på olika sätt. Även terminologin som används för att ställa in tiden varierar. Så, de flesta kvinnor bestämmer graviditetens varaktighet i månader, medan läkare använder ett annat mätsystem - i veckor. Båda kan användas i praktiken. Det viktigaste är att beräkningen var korrekt.

Normal graviditet varar från 38 till 40 veckor. Under denna tid finns det en utveckling från ett litet embryo, storleken på bara några millimeter till en riktig person.

I fall där det är omöjligt att bestämma exakt datum för uppfattning och samlag, använder läkare datum för den sista menstruationen. Från denna tid börjar läkare bestämma graviditetens obstetriska längd. Det mäts i veckor. Det är den obstetriska termen som återspeglas i varje gravida kvinnas medicinska kort, och arbetssättet bestäms också av denna indikator.

Sedan födelsens ögonblick är fostrets fosterliv beräknat. Läkare fortsätter samtidigt att använda obstetrisk, som skiljer sig från embryonperioden, vanligtvis i ett par veckor. En sådan skillnad i mätningar leder alltid till förvirring.

För att inte bli förvirrad bör du välja ett av alternativen för räkning. I det här fallet kommer samtalet med läkaren om graviditetens varaktighet att ske "på samma språk".

När en gravid kvinna kommer till förlossningskliniken, frågar obstetrik-gynekologen henne säkert en rad frågor som gör det möjligt för honom att mer exakt beräkna graviditeten. Så, läkaren kommer att fråga när det var den sista menstruationen, vad är det uppskattade datumet för uppfattningen (det sista oskyddade samlaget) och ange också cykelns genomsnittliga längd. Alla dessa indikatorer kommer att hjälpa specialisten att beräkna graviditetens varaktighet, liksom den förväntade framtida födelseperioden.

Det är viktigt att notera det Alla dessa beräkningar är ungefärliga. De är nödvändiga för läkaren för att övervaka förändringar i fosterutveckling och övervaka utvecklingen av en viss graviditet.

Sätt att bestämma datumet

Du kan bestämma graviditetsåldern vid datumet för uppfattningen självständigt eller med hjälp av en onlinekalkylator. Det första sättet är lämpligt för kvinnor som älskar beräkningar och matte. Användningen av en onlinekalkylator kommer att vädja till kvinnor som upplever svårigheter och problem med matematiska operationer. Den interaktiva räknemaskinen gör allt på egen hand.

Bestäm graviditetens varaktighet själv

Till att börja med borde du definitivt komma ihåg den dag då oskyddad samlag inträffade. Det är väldigt viktigt att inte gissa, men att komma ihåg exakt. Om det fanns flera sexuella handlingar och på olika dagar, bör du inte använda denna metod för att bestämma graviditeten. Resultatet som erhållits i detta fall kommer under alla omständigheter inte att vara tillförlitligt men endast vägledande.

Om det exakta datumet för oskyddad samlag är känd, fortsätt till andra etappen, det vill säga starta beräkningarna. Den första dagen av graviditeten anses vara den omedelbara dagen för befruktningen. Från det anses alla efterföljande dagar.

Att beräkna graviditetens varaktighet i dagar är en meningslös uppgift. Det är bäst att lägga till dagar i veckor.

Om det är lämpligt att använda det månatliga systemet, kan det också användas. Således är 28 dagar från barnets uppfattning 4 veckor. Samtidigt noterar vi än en gång att denna term kallas embryonisk.

Det exakta datumet för uppfattningen kan också bestämmas exakt vid genomförandet av metoden för in vitro fertilisering. Med IVF registreras datumet för befruktning av ägget nödvändigtvis i journalerna. Att räkna graviditeten i detta fall är ganska enkel. Också från datumet för uppfattningen kan du beräkna det beräknade datumet för den kommande leveransen.

Vi använder en interaktiv kalkylator

Inte alla framtida mammor älskar matematik och räkning. För att göra livet enklare för dem, uppfanns olika onlineräknare - med hjälp kan du enkelt och enkelt beräkna den väntade graviditeten. För att göra detta behöver du inte ange några personuppgifter - behöver bara hålla datumet för den sista menstruationen och datumet för oskyddat samlag.

Med hjälp av denna interaktiva assistent kan någon förväntad mamma enkelt beräkna veckans graviditet. I räknarens arbete används ovanstående kalendermetod för beräkning av perioden. Automatisk räkning är ganska korrekt. Efter några sekunder visas resultatet av hur mycket av veckans graviditet som nu visas på bildskärmen.

fördelar

Metoden för att bestämma graviditetens varaktighet vid datumet för uppfattningen används länge. Enligt statistiken används den av ett överväldigande antal gravida kvinnor. Sådan popularitet av metoden beror till stor del på dess tillgänglighet och enkelhet. För att beräkna graviditetsåldern behöver du inte heller köpa något eller tillgripa moderna diagnostiska metoder. Det är möjligt att bestämma graviditetsåldern vid datumet för uppfattningen under behagliga förhållanden, utan att lämna din egen lägenhet.

För att utföra beräkningen krävs ett minimum av ytterligare saker. För att göra detta behöver du bara en vanlig kalender, där datum för alla menstruationer är markerade. Undvik att dölja det faktum att en sådan kalender är värd att hålla varje kvinna av reproduktiv ålder. Förutom menstruationens början kan oskyddade sexuella handlingar markeras i denna kalender. I framtiden kommer det att bidra till att komma ihåg när befruktningen kunde ha hänt.

Det är lätt att använda den här metoden för kvinnor som har ett oregelbundet sexliv. I detta fall är datumet för samlag, som blev orsaken till graviditeten, ganska enkelt att bestämma. Om efter den sista menstruationsperioden fanns det bara ett samlag, då är det han som räknas.

Det är viktigt att notera att det exakta datumet för uppfattning kan du bestämma rätt noggrant graviditeten. Möjlig otillräcklighet i det här fallet är som regel 3-4 dagar. Låt oss döma mer om det här.

Så, om en kvinna säkert vet datumet för oskyddad samlag som orsakade graviditeten, beräknas nedräkningen av graviditetens varaktighet från henne. I det här fallet uppträder ett fel på 3-4 dagar på grund av det faktum att spermatozoa kan förbli livskraftiga i det kvinnliga könsorganet under en tid. I genomsnitt fortsätter de i ca 72 timmar.

Oggcellen kan också förbli redo för befruktning under flera dagar. Således visar det sig att Det totala felet vid bestämning av graviditetens exakta varaktighet med denna beräkning är 3-4 dagar.

Eventuella felaktigheter och fel

En kvinna som leder ett regelbundet sexliv, använder den här metoden svårare. I det här fallet, för att upprätta ett specifikt samlag, varefter graviditeten inträffade, är det ganska svårt. Mycket ofta uppstår denna situation hos par som verkligen vill bli föräldrar och är sexuellt aktiva.

I detta fall är noggrannheten att bestämma graviditetens varaktighet exakt vid datumet för uppfattningen en ganska svår uppgift. Att använda den beskrivna metoden för att bestämma graviditetens varaktighet vid tidpunkten för uppfattningen i en sådan situation borde inte vara. Bättre att känna termen med andra metoder.

I det här fallet beräknas den obstetriska längden av graviditeten i regel för den sista menstruationen. Att bestämma den exakta graviditetsåldern hjälper i framtiden att göra en prognos och bestämma datumet för den kommande födelsen. Detta datum beräknas också av obstetrikare-gynekologer och registreras i journaler.

Det är möjligt att bestämma graviditetens varaktighet vid en omöjlig bestämning av exakt datum för uppfattningen med hjälp av moderna ultraljudstekniker. Ultraljudsspecialisten, under genomförandet av studien, kommer att bestämma rimligt fostrets ålder av embryot. Utnämnd för att utföra en sådan studie, i regel, efter en klinisk undersökning av läkaren.

Hur man beräknar graviditeten i veckor och beräkna födelsedatum för den sista menstruationen, se följande video.

Ta reda på vad som händer med mamma och baby varje vecka av graviditeten.
Information som tillhandahålls för referensändamål. Självmedicinera inte. Vid de första symptomen av sjukdomen, kontakta en läkare.

graviditet

utveckling

hälsa