Särskilda egenskaper manikyr och pedikyr under graviditeten

Innehållet

Förväntande mammor vill vara vackra två gånger: deras sinnestillstånd har en önskan att överväga allt som är vackert, mer än någonsin, de vill vara attraktiva för sina män. Men många kosmetiska procedurer när man bär en baby anses vara oönskad. Många frågor ger också en manikyr med pedikyr - om det är möjligt att göra, hur och med vad, om det kommer att skada barnet. Låt oss förstå dessa problem.

Vackra pennor

Manikyr för gravida kvinnor, liksom för alla andra kvinnor, är en integrerad del av att ta hand om dig själv. Och i sig är handvård inte bara inte skadlig men extremt användbar både ur psykologisk och hygienisk synvinkel. Men manikyren kan vara annorlunda.

  Man bör komma ihåg att under graviditeten förändras kvinnornas hormoner vilket gör naglarna, håret och huden känsligare, mer sårbara.

  Nail care aktiviteter för förväntade mammor måste uppfylla de grundläggande kraven:

  • vara säker
  • eliminera risken för skada;
  • inte vara överdriven och frekvent.

  Ur denna synvinkel blir det ganska uppenbart att manikyren, utbredd och älskad av kvinnor, där nagelbandet blötläggs i badet och är avskuret, uppfyller inte säkerhetskraven. När omskärning är väldigt lätt att skada vävnaden i anslutning till nagelbandet, och med tanke på att vi inte bor i operationsrummet, men i en värld som är populär av virus, ökar bakterier, svampmikroorganismer, om hudens integritet äventyras, infektionssannolikheten ökar tiofaldigt.

  Inflammation kan vara svår, eftersom gravida kvinnor signifikant minskar immuniteten. En sådan mekanism är utformad av naturen så att den framtida mammas immunsystem inte avvisar fostret. Den reducerade förmågan hos kroppen att motstå även den vanliga patogenen blir en sådan effekt att reducera immuniteten.

  Behandling av den inflammatoriska processen kan kräva kirurgi, antibiotikabehandling - under graviditeten, särskilt i de tidiga stadierna, är detta oönskat.

  Unedged manikyr verkar mer rimligt för gravida kvinnor - med honom är skälet inte avskuret, men förflyttas åt sidan med speciella apelsinpinnar och behandlas med mjukgörare. Denna typ av handspikvård anses vara optimal för förväntade mammor i de flesta länder i Europa, USA.

  Det finns också en obehandlad hårdvara manikyr, där nagelbandet avlägsnas genom slipning utan skärning. Det här sättet att få naglarna i ordning är också ganska lämplig för förväntade mammor. Den enda begränsningen är ökad skörhet hos nagelplattan på grund av hormonella förändringar. Om naglarna blir tunna och raster är extra polering oönskad.Det är bättre att föredra den vanliga, oförmjukade manikyren med fuktgivande oljor.

  Om det finns en tillräcklig inkomstnivå, kan du göra en japansk manikyr i salongen, det omfattar inte bara vård av nagelbandet, men också fuktighetsgivande procedurer för händerna på händerna.

  Vad du inte ska göra är att bygga upp dina naglar under graviditeten. Detta är ett ganska traumatiskt förfarande som påverkar nagelplattan. Dessutom är förlängda naglar svårare att ta hand om, och under dem kan många patogena bakterier och smutsburk ackumuleras.

  Material för byggnad (gel, akryl) innehåller farliga tillsatser som kan penetrera spikplattan i kroppen och ackumuleras där. Använd med försiktighet gelpolish. Den innehåller formaldehyd och toluen - starka cancerframkallande ämnen som lätt övervinner barriären, inte bara i form av en nagelplatta utan även placentalbarriären.

  Upp till 12 veckors graviditet, med stark toxemi, i förekomst av ett hot om missfall, rekommenderas manikyrgellack inte alls.

  Då - med beaktande av alla försiktighetsåtgärder och utan användning av produkter som innehåller aceton. Efter varje 2-3 veckor att ha på sig en gelmanikyr borde du ta en paus i några veckor.att ge naglarna en vila och återhämta sig.

  Beräkna graviditetens varaktighet
  Ange den första dagen i den sista menstruationsperioden.

  Säkerhetsföreskrifter

  Manikyr rekommenderas endast för en bra skicklig mästare som inte försummar alla försiktighetsåtgärder. Mästarens arbetsplats är ren, engångs- eller bearbetade verktyg. Det finns alltid medel för desinfektion, antiseptisk, antibakteriell gips och vadderade tamponger i hand och i händelse av skada. UV-lampan, i motsats till populär tro på sin skada, skadar inte det ofödda barnet.

  Masters behöver fortfarande varna för din "intressanta position". Detta är viktigt så att han undviker aggressiva medel i sitt arbete., slarviga rörelser med skarpa instrument och försökte också göra allt snabbt - en kvinna i en position kan vara ganska svår att sitta på ett ställe länge.

  Det rekommenderas inte att gå till mödrarsjukhuset med manikyr - ta bort täckningen minst en vecka före leverans. Fingernails ska vara korta för att förhindra smuts och bakterier från att ackumuleras under dem.

  Det är viktigt för läkare att se naglarnas naturliga färg eftersom missfärgning av nagelplåtarna under förlossningen ofta är ett tecken på inre blödning eller problem med hjärtat och blodkärlen.

  Välskötta ben

  Pedicure - ett komplex av vårdåtgärder för naglarna på ben och fötter som helhet. Under pedikyren är nagelplattorna inte bara polerade och gjutna, men även klackarna mjukas, kallosities, natoptysh tas bort, fotmassage görs. Gravid pedikyr är inte kontraindicerat, men försiktighet bör vidtas vid val av typ av förfarande.

  Det är nödvändigt att överge fotmassagen, eftersom påverkan på de biologiskt aktiva punkterna på foten kan leda till en ökning av livmodermuskelens ton, till hotet om att graviditeten avslutas.

  Enas, en pedicure mästare är inte alls skyldig att känna till de aktiva punkterna på foten, som är farliga att uppmuntra gravida kvinnor. Det är därför det är bättre att avstå från massage, tillåter endast självmassage i form av ljussträckning av fötterna. Resten av pedikuren skadar inte.

  Bland alla typer av pedicure är det bättre att föredra på oklippt, i vilket nagelbandet inte skärs av efter ångning och blötläggning, men flyttas bort med ätpinnar eller bearbetas genom hård slipning.

  Om en kvinna brukar göra pedikyr själv, hemma, då i andra halvan av graviditeten kan denna procedur orsaka svårigheter - det kommer att bli svårt att böja, och att sitta med benen som kastas tillbaka kommer att vara helt obehagligt. Pedicure mästaren eller hennes egen man kan komma till räddning om han lärde sig denna enkla vetenskap.

  Hur gör man det säkert?

  Det är inte nödvändigt att använda fotbad med varmt vatten - detta medför blodflöde till nedre extremiteterna, vilket ökar sannolikheten för missfall, förvärring eller den initiala bildningen av hemorrojder eller åderbråck i nedre extremiteterna. Försök att inte tillåta vattentemperaturen i fotbadet att överstiga 45 grader med ett plusskylt.

  Om det finns ingrown nagel, under graviditeten, är borttagningen bättre att överlåta kirurgen, och inte mästaren av pedikyrsom du tidigare gjorde. Risken för infektion i såret är mycket högre, och därför bör borttagning utföras i en steril sjukhusmiljö.

  Med en stark toxicos är hotet om missfall från en pedikyr bättre att tillfälligt ge upp.

  I framtiden bör du bara använda naturliga hudmjukmedel som inte har starka lukt och innehåller inte farliga cancerframkallande ämnen.

  Som en manikyr är pedikyr önskvärt, helst under en kort tid, så att en kvinna inte får tvingas sitta i en position under lång tid. Det är bättre att utföra proceduren i lutning på sidan, eftersom hållningen på baksidan leder till att man klämmer ihop med den nedre vena cavaen, vilket negativt påverkar graviditeten hos den gravida kvinnan och fostrets välbefinnande.

  Rummet måste vara väl ventilerat, det måste ventileras, så att obehagliga dofter, som kan vara inneboende i vissa vårdprodukter, snabbt avdunstas. Design och färglösning för kvinnor i "intressant läge" - inte det viktigaste. Det är mycket viktigare att produkterna är allergivänliga, naturliga. Detta kan göra förfarandet dyrare, men värt det.

  Gravida naglar växer snabbare, och därför kan pedicure och manikyr behöva oftare, vilket igen kräver användning av säkra, toxiska produkter som inte skadar hälsan.

  På varför farlig gelpolska under graviditeten kommer du att lära av följande video.

  Ta reda på vad som händer med mamma och baby varje vecka av graviditeten.
  Information som tillhandahålls för referensändamål. Självmedicinera inte. Vid de första symptomen av sjukdomen, kontakta en läkare.

  graviditet

  utveckling

  hälsa