Är självtillfredsställelse farlig under graviditeten?

Innehållet

Sexuell aptit hos den gravida kvinnan ökar. Nästan fram till mitten av tredje trimestern har den förväntade mammen en ökad libido. Tyvärr är inte kön alltid tillåtet av läkare, om graviditeten fortsätter med komplikationer. Och inte alla män är psykologiskt redo för sexuella relationer med en gravid fru, många även under XXI-talet är säkra på att samlag kan skada arvingen. En kvinna har inget annat val än att tänka på självtillfredsställelse. Är onani farligt under graviditeten, kommer vi att berätta i den här artikeln.

Vad händer med libido?

Under påverkan av hormonprogesteronet, som "leder" alla processer i en gravid kvinnas kropp från de allra första timmarna efter befruktningen, börjar libido öka från cirka 5-6 veckor av graviditeten. Detta beror på det faktum att slimhinnorna i den framtida moderens kropp blir mer spröda, de levereras bättre med blod. Mängden blod som cirkulerar i kroppen stiger efter 12 veckors graviditet, när den unga placentan börjar fungera.

Från och med denna tid har nästan alla kvinnor ett sexbehov, eftersom könsorganen också är "fyllda" på grund av det ökade blodflödet och sexuella förnimmelser blir mer levande. Många kvinnor noterar att att ha sex under graviditeten ger dem mer nöje än tidigare, och vissa hävdar även att det var i en "intressant" position som den första fullständiga orgasmen i livet upplevdes.

Om graviditeten är ofrivillig, lägger läkare vanligtvis inte ett förbud mot sex, och paret kan väl hantera det för sitt nöje, och i tidig graviditet och senare. Risken för missfall, felaktig placering av placentan, livmoderhalsbrist är dock alltid kontraindikationer för sexuella relationer, och det kan vara mycket svårt för en kvinna att klara den ökade libido.

Även i vår helt upplysta ålder finns det fortfarande män som tror att kön kan ha en negativ inverkan på fostret. Sådana representanter för en stark hälsa av mänskligheten är inte för villiga att komma överens om intima relationer i graviditetens tidiga skeden, och när fruen växer upp och tydligt visar magen, kan de i allmänhet vägra samlag och frukta barnets skada.

Inte alla gravida kvinnor har en permanent sexpartner, eftersom livsförhållandena är olika. Men i alla dessa fall, förr eller senare, står den gravida kvinnan inför frågan om det är möjligt att onanera medan man väntar på barnet, om det kommer att påverka processen att bära barnet och den kommande födelsen.

Beräkna graviditetens varaktighet
Ange den första dagen i den sista menstruationsperioden.

Effekten av orgasm vid graviditet

Om graviditeten fortsätter normalt och läkaren inte förbjuder kvinnan att ha intima relationer, är en orgasm under graviditeten användbar och trevlig. Dess fördel beror på att sammandragningen av livmoderns muskler, som uppstår vid tidpunkten för sexuell urladdning, bidrar till att förbättra blodcirkulationen hos reproduktionsorganet. Detta har en positiv effekt på den mycket framtidiga mamman, liksom hennes älskling, som efter hennes mors orgasm börjar få mer syre och näringsämnen från blodet.

I sena perioder (efter 30 veckors graviditet) är regelbundna orgasmer också en extra träning för livmoderns muskler före det kommande arbetet. Om du har ett fullständigt samlag med en man, bidrar spermierna, som innehåller ett stort antal prostaglandiner, också till mognad av livmoderhalsen. Äldre hals - en garanti för sin fulla avslöjande under arbetet.

Denna metod, som är populärt kallad "manterapi", används ofta i avsaknad av kontraindikationer för graviditet efter graviditet. Man tror att en bra och god orgasm kan fungera som en stimulering av den generiska processen.

Onani är naturligtvis mindre effektiv vid ett barns transfusionsproblem, eftersom orgasmen i sig inte påverkar mognaden av livmoderhalsen själv, utan närvaron av sperma i det kvinnliga könsorganet.

Under orgasm i den gravida kvinnans kropp produceras en stor del av "lyckohormonet" - endorfin. Detta har en positiv effekt på den väldigt framtida mamman och hennes foster, vilken endorfin kommer definitivt att få med moderblod genom uteroplacentalt blodflöde.

Hur masturbera på rätt sätt?

Om det för en eller annan anledning inte finns någon möjlighet att ha samlag, kan en kvinna med okomplicerad graviditet passa till självtillfredsställelse, samtidigt som man kommer ihåg säkerhet och försiktighet. Onani kan ge en kvinna nöje och nytta bara när det inte finns några medicinska kontraindikationer, inget hotar barnet och mamman. Bli inte generad och tro att någon inte förstår något fel om du bara ställer en fråga om möjligheten att få en orgasm till din läkare. Om graviditeten fortsätter normalt, kommer han säkert att ge "bra".

En kvinna måste se till att hennes händer är rena under processen, eftersom könsorganet som väntar på barnet är mycket sårbart bör undvika smitta, tarmbakterier. Du bör också inte göra för intensiva och plötsliga rörelser, eftersom slimhinnorna under verkan av progesteron blir lösa och möjliga små posttraumatiska blödningar. Ur samma synpunkt är det olämpligt att använda sexleksaker.

Det bör också avstå från intima smörjmedel och geler, för att inte bryta mot den vaginala mikrofloran. För smörjning kan du använda lätt uppvärmd till kroppstemperatur vegetabilisk olja.

Clitoral orgasmen är mer intensiv och ljus, kontrakterna av livmoderns muskler under klitorisorgasmen är mer intensiva och starka än under vaginalen. Om en kvinna inte har medicinska kontraindikationer mot sex och orgasm, kan hon med god försiktighet praktisera denna typ av nöje. Men med ännu mindre problem är klitorisk orgasm oönskade eftersom det kan orsaka för tidig födsel eller missfall.

Frågan om var och hur man kan onanera är svår att svara på. I senare perioder är det inte önskvärt att vara i ett bakre läge med självtillfredsställelse, eftersom ett stort och tungt foster kan klämma vena cava med sin vikt vilket kan leda till svimning och förlust av medvetande. Detta görs bäst när du ligger på din sida. Vid senare perioder (vid 38, 39 och 40 veckor) borde du inte använda sig av duschen, eftersom vattenutgången i händelse av arbetets start efter orgasm kan förbises.

Stimulering av klitoris och vagina bör inte vara för djup så att kvinnan inte skadar livmoderhalsen och inte provar blödning. Det är inte heller nödvändigt att utföra en handling av självtillfredsställelse i sittande läge med stimulering av vagina - det kommer vara ganska svårt att kontrollera penetrationsdjupet.

När är onani farligt?

Och sex, onani och andra typer av sexuell utsläpp kan vara farliga endast om kvinnan hotas av abort eller för tidig födsel. En eventuell reduktion av livmoderns muskler kan i detta fall leda till att arbetet börjar före tidsgränsen.. Farliga situationer där framtida mamma diagnostiserad placenta previa eller låg placentation. Efter orgasm kan det finnas riklig blödning, placentaavbrott, vilket kan leda till att barnet och mamman dör.

Sexuell vila rekommenderas för kvinnor med inkompetent livmoderhals, inklusive efter pålägg av obstetriska pessar eller kirurgiska suturer på livmoderhalsen. Kön och orgasm kan också förbjudas under långa perioder av graviditet för kvinnor som har ärr i livmodern efter en tidigare kejsarsnitt eller andra operationer som utfördes på livmodern.

Efter 18 veckors graviditet rekommenderas orgasm inte för kvinnor som bär tvillingar eller tripletter. Under graviditeten är både onani och orgasm som erhållits genom normalt samlag förbjudet för kvinnor vars graviditet blev möjlig till följd av in vitro fertilization (IVF).

Bromberedningar, såväl som lätta växtbaserade sedativa, rekommenderas vanligtvis för sådana gravida kvinnor att ge sexuell vila.

Kvinnor bör undvika stimulering av bröstkörtelns reproduktiva organ och bröstvårtor, inte bara inom ramen för intima, utan även under massage, dusch, såväl som när man bär klara kläder eller bh.

Vid sen graviditet, när utlösningen av slempluggen börjar (blodproppar som stänger ingången till livmoderhalsen under hela graviditeten), rekommenderas inte ens helt friska kvinnor att ha sex i sin traditionella mening och onani i synnerhet. Varje infektion som kan tränga in i slidan och hotar att tränga längre in i livmoderhålan, eftersom barriären inte längre finns eller det ger inte fullständigt skydd. När fostervätskan läcker, är kön och orgasm också kontraindicerat.

Även en frisk kvinna med okomplicerad graviditet bör komma ihåg att det finns perioder där de första tecknen på ett hot eller oönskade konsekvenser av en orgasm kan uppstå. Dessa perioder, enligt experter, är 9-11 veckor, 16-18 veckor och 37-38 veckor. Det är under dessa perioder att miscarriages eller preterm labor oftast förekommer. Med sex eller onani i dessa veckor är det bättre att inte vara ivriga och avstå.

Se om du kan älska under graviditeten i nästa video.

Ta reda på vad som händer med mamma och baby varje vecka av graviditeten.
Information som tillhandahålls för referensändamål. Självmedicinera inte. Vid de första symptomen av sjukdomen, kontakta en läkare.

graviditet

utveckling

hälsa