Sjätte månaden Åttonde månaden

Sjunde månad av graviditet

Innehållet

Den sjunde graviditetsmånaden ger den framtida mamman mycket problem - innan du går på mammaledighet behöver du ha mycket tid, inklusive att skriva upp dokument för dekretet. Men månaden slutar med den första veckan på semester, kvinnan får chansen att vila, hon behöver inte gå upp tidigt och springa till jobbet eller studera, särskilt eftersom hon inte längre kan springa - det blir ganska svårt att bära ett barn, vars dimensioner redan liknar genomsnittliga gafflar av kål.

Term Allmän Information

Den sjunde månaden öppnar den sista, tredje trimestern av graviditeten för den förväntade mamman. Nu går hon in i hemsträckan och många börjar räkna tiden före leverans. Månaden innehåller 4,5 kalender eller 4 obstetriska veckor. Om du mäter tiden som läkarna gör - i obstetriska veckor och månader kommer då 7 månader att motsvara 26, 27, 28 och 29 veckor. Om du räknar i sådana månader, då i graviditeten får du exakt 10 månader, varav det finns 4 veckor.

I kalenderveckor, mer bekant för kvinnor, håller graviditeten 9 månader. Och den sjunde är 27, 28, 29, 30 veckor och några dagar från 31 veckor.

Den sjunde månaden i folket har länge kallats "ibland boskap". Just nu får en kvinna mer ledig tid i samband med att gå på mammaledighet, många på detta stadium börjar köpa söta barns små saker, att utrusta ett hus, en plantskola, att städa och städa.

Denna period innebär fortfarande inte en märkbar försämring av hälsotillståndet, och därför får alla frågor en kvinna ganska lätt och tungt, även om de första tecken på svårighetsgrad redan överhinner den förväntade mamman.

Beräkna graviditetens varaktighet
Ange den första dagen i den sista menstruationsperioden.

Barnutveckling

Barnet i livmodern växer snabbt och blir tyngre, nu är det viktigt eftersom det subkutana fettet hjälper barnet att hålla kroppen varm efter födseln, inte att överkolla. Mamma kommer att glädja sig i söt rundhet - kinderna, klumpiga röven, pennor. Under tiden ser barnet fortfarande tunt ut, men liknar redan den nyfödda.

Lungorna är aktivt mogna - ett ämne ackumuleras i alveolerna, vilket gör att krummen kan andas på egen hand efter födseln - ytaktivt medel. Även om det inte räcker för självständig andning, men om förlossning inträffar inom denna månad, så har barnet alla chanser att överleva och vara frisk. De processer som förekommer i fostrets utveckling vid denna tidpunkt är mycket intressanta, och det är värt att överväga dem närmare.

27 veckor

Den tid då barnet haft fri simning i fostervätskan och kuporna slutade. Med början av den första veckan av tredje trimestern barnet väger upp till nästan ett kilo med en ökning med 37 centimeter (i genomsnitt). Det finns redan större barn, det finns de vars vikt fortfarande inte når 900 gram, men alla, utan undantag, blir trånga i moderns livmoder. För att spara utrymme. barnet har en böjning, som ofta kallas ett embryo-ställning - armarna viks på bröstet eller korsas på det, hakan är böjd ned, ryggen är "båg", benen böjs vid knäskarv. I detta läge måste barnet spendera hela tiden kvar före födseln.

Hädanefter blir det ganska svårt att bestämma barnets kön på ultraljud. Ställningen, där smulan är, gör det svårt att visualisera de externa könsorganen och att noggrannheten att bestämma barnets kön minskas markant.

Vid den aktuella tiden har barnet förbättrat visuell funktion. Detta beror på slutet av bildandet av neurala anslutningar i optisk nerv. Nu kan frukten inte bara skilja mellan ljus och mörker, som han gjorde förut, men ser även färg suddiga fläckar. Han har redan lärt sig att öppna ögonen. Fokusvisionen kommer att börja visas endast under de första månaderna efter barnets födelse.

Om förlossningen äger rum just nu är prognoserna ganska gynnsamma - upp till 75% av barnen överlever framgångsrikt, men det är omöjligt att inte göra det utan att återuppliva sjukvården.

28 veckor

I barnets kropp sker allt som i vuxnas kropp, bara lungorna fungerar inte än. Ändå förbättrar barnets inre organ varje dag sina funktionella uppgifter: hjärtat knackar och levererar hela barnets kropp med blod, njurarna producerar upp till en halv liter urin per dag, blåsan töms, bukspottkörteln producerar insulin och benmärgen producerar blodkroppar körtlarna är könshormonerna, och allt detta är klokt styrt av hjärnan, som redan har förvärvat furrows och gyri.

Det menas att barnet går in i perinatal period av sin utveckling före förlossningen. Dess höjd når 38 centimeter, vikten varierar från 1100 till en och en halv kilo.. Det är svårt att säga hur mycket frukten ska väga - nu är allt rent rent individuellt (det finns barn stora och stora, små små). Det finns en tendens till skillnader i vikt efter kön - pojkar blir lite tyngre än tjejer.

Ögonfransar växer och rundade kinder. Ännu inte plumpa präster, men det är en fråga om tid. Färgen på ögatets iris ändras från blått till det som ges av barnets genom. En tiondel av det tunna, färglösa lanugo-håret som täcker barnets kropp har redan fallit ut, resten har en tendens att göra detsamma. Vid lanugo- och ostsmörjning är det fysiologiska behovet nu nästan frånvarande - huden har blivit mer hållbar, fyra skikt. Smörjmedlet lagras endast i vikarna under knäna, i ljummen, i armbågarna och i halsen. Om tvillingar eller trillingar växer i moderns livmoder, så väntar den förväntade mamman för mammaledigheten på grund av henne enligt lag.

Om förlossning sker nu överlever 90% av barnen utan betydande hälsoeffekter.

29 veckor

Barnet fortsätter att vara tungt - nu han kan väga redan från en och en halv kilo med en tillväxt på 39 centimeter. Subkutant fett är nu cirka 5% av sin totala vikt, och detta är ett imponerande resultat för smulorna. Hans chanser att överleva vid för tidig födelse ökade till 96-97%. Konsekvenserna av födseln vid denna tid kan naturligtvis vara mycket olika, men för de flesta barn går allt bra.

På detta datum sker en väldigt betydande händelse - differentieringen av hjärnbarken är klar, och nu interagerar barnet mer medvetet med världen runt honom. Han kan fånga navelsträngen, suga ett finger, känner till 70 mer olika reflexkunskaper som hjälper honom att överleva omedelbart efter födseln.

född i vecka 29

30 veckor

Vid den här perioden går alla gravida med en foster på mammaledighet. En underbar period börjar när en kvinna kan njuta av sin position, träna sin favorithobby, förbereda sig för barnets födelse. Ångest under den aktuella perioden är fel position hos barnet i livmodern. Den som etablerades vid vecka 30 är vanligtvis redan slutgiltig., och om nu barnet sitter på prästen eller ljuger över, då kommer doktorn efter en och en halv och en halv år frågan att förskriva en kejsarsnitt till kvinnan för att inte exponera barnets liv och hälsa mot den orimliga risken för födelseskador.

Allt kommer närmare inuti livmodern.Rörelserna är fortfarande aktiva, men alla barn är redan i flexionspositionen. Tillväxten av den genomsnittliga bebis vid 30 veckor - ca 40-41 centimeter, barnet väger från 1600 gram.

31 veckor

I början av denna vecka slutar den sjunde månaden. Vid det här datumet kom barnet med en höjd av 42 centimeter, var han tung upp till 1800 gram, det finns redan barn som väger under 2 kilo.

Det finns inte fler multipla veck på huden, nästan alla hår är lanugo, resterna kommer att falla ut under de senaste veckorna av graviditeten, och om de inte faller ut, kommer barnet att bli av med lanugo efter födseln ensam, utan hjälp av föräldrar och medicinska arbetare.

Om du tidigare har återhämtat magen, kinderna, pop, då pennor och ben börjar bli bättre. Öronen, som representeras av en relativt mjuk broskig vävnad, vid denna tid härdar något och stoppar bristande mot sidorna, angränsar huvudet. Om en bebis är född just nu, då i enlighet med graden av mjukhet hos auriklarna, kommer neonatologerna att uppskatta graden av dess prematuritet. De som är födda vid denna tid brukar överleva bra utan betydande konsekvenser för kroppen., men återupplivande sjukvård kommer att krävas utan att misslyckas, eftersom krummen fortfarande kommer att betraktas som för tidig, är dess lungor inte mogna nog.

Spädbarn i den 7: e graviditetsmånaden är väldigt känslomässiga. Observant mommies vet redan vad smulan gillar och vad som inte, när han är aktiv, och när han sover, vilka ljud skrämmer han.

Aktiviteten kommer snart att minska, för att platsen i livmodern inte räckte, men medan föräldrarna kan njuta av oförglömliga minuter: en crumb kan dämpa sin knytnäve i magen som svar på den handflata som hans fader låtit, han kan reagera på sin mamma.

Välmående av den framtida mamman

I början av den sjunde månaden kommer en kvinna inte känna några kardinala förändringar i hennes hälsotillstånd utöver vad som var föregående månad, men i andra halvan av denna period kommer allt att börja förändras, och du måste vara redo för detta.

Kvinnor klagar ofta på överdriven svettning.. Ja, i den sjunde månaden stiger svettningar, särskilt om en kvinna är mobil, går mycket, arbetar och ute på sommaren. Kan börja kasta den i värmen, sedan i kylan - dessa känslor kommer ihåg att framtida mamma i första trimestern, i de tidigaste graviditetsstadierna. Men då berodde det på hormonprogesteronets verkan, nu orsaken - en kraftig ökning av mängden blod som cirkulerar i honkroppen och ökad metabolism.

Just nu kan vätskan börja smälta i vävnaderna, och då kommer gynekologen under undersökningen säkert att rapportera att kvinnan har ödem. och kommer att erbjuda henne stödjande vård på ett sjukhus eller på ett daghem. Svullnad är inte svår att känna igen - på morgonen ser ansiktet ut som en mask av den kinesiska kejsaren i Ming-dynastin, och från ringen eller armbandet på handen finns det ett tydligt märke på huden. Skor kan verka trånga om dina ben är svullna.

Svullnad kan inte betraktas som normen och försöker inte ens försäkra sig om att "de har allt". Ödem - ett tecken på preeklampsi. Detta är namnet för sen toxikos. Det är farligare än det tidiga i det att ödemet fortfarande kan vara internt. Preeklampsi kan leda till komplikationer vid förlossning och även orsaka död hos en kvinna och ett foster.

Från denna månad rekommenderas att minska mängden salt och vätskeintag, justera din egen näring och noggrant övervaka viktökning.

val

På grund av den ökade mängden blod i kroppen ökar vaginalt urladdning. Detta är normalt, men endast under förutsättning att kvinnan inte har lägre buksmärta, ingen blödning eller brun urladdning. Hälsosam utsläpp - vit eller transparent, luktfri eller med en liten kefir lukt utan klåda.

Om det finns rosa, beige, heterogen utmatning med blodproppar, blodutsläpp av någon intensitet, behöver du ringa en ambulans - det är möjligt att kvinnor hotas med för tidig födsel.

Vid tidig sjukhusvård kan graviditeten förlängas i samtliga fall, förutom förekomst av födelseprocessen med sammandragningar och urladdning av vatten.

Orsaken till grön eller grå smutsiga utsläpp vid denna tidpunkt - infektion. Vit urladdning med klåda och torrhet - tröst. Om något som detta börjar, måste du besöka din läkare för att få ett möte för behandling, eftersom födelsekanalen före födseln måste vara ren, fri från infektioner, annars kan frågan om kejsarsnitt betraktas som att skydda barnet mot infektion.

mage

Buken kan inte gömma sig. Han är stor och även i lös kläder, kan alla enkelt bestämma att en kvinna är i position. Livmodern steg över nivån och trycker på membranet. På grund av detta har kvinnan en ständig känsla av att hon inte har tillräckligt med luft, att det är svårt att andas. Ribbenen kan börja skada.

Det verkar för framtida mamma att magen redan är väldigt stor, i vilket fall som helst för att fästa stövlar eller knyta skosnören, behöver utomstående hjälp redan behövas. Samtidigt finns det kvinnor som klagar på för liten mage. Det gör dem oroliga för utvecklingen av barnet. Det finns ingen anledning att tro att barnet är dåligt i en liten mage. bara liten mage kan bero på att en kvinna har ett brett bäcken, det finns extra pounds, en brist på vatten diagnostiseras, ett litet foster. Bara dela dina erfarenheter med läkaren - han kommer att berätta om allt är okej med smulorna.

Denna månad upplever många kvinnor så kallad träning eller spotta sammandragningar. (magen blir stram, livmodern kommer i tonen i några sekunder och sedan slappnar av igen). Sådana sammandragningar är ett helt normalt fenomen, liksom frånvaron av sådana sammandragningar. Falska sammandragningar har ingen effekt på leveransperioden eller barnets tillstånd. Man tror att på detta sätt förbereder kvinnornas kropp till förlossning.

Buken behöver fortsätta att vara fuktad och näring med en fet babykräm eller med speciella medel för stretchmärken - huden sträcker sig för snabbt. Viktökning nu varierar mellan 200 och 400 gram per vecka, och den största delen av denna vikt bör hänföras till barnets vikt.

smärta

Ökar belastningen på ryggraden. Ändrade tyngdpunkten. Det är därför mer och mer ryggvärk, särskilt om du står eller sitter länge. Vissa kvinnor börjar skada benet. Var noga med att informera din läkare. Behandlingen av bäckenben före födseln är arten av den tillhandahållna mekanismen för att underlätta födelseprocessen, men överdrivna skillnader kan leda till en symfys.

De återstående känslorna är ganska individuella: bröstet växer, kolostrum kan frisläppas. Vissa börjar igen lida av sömnlöshet, men nu inte på grund av progesteron, utan för att de bara behöver sova på deras sida, och det kan vara problematiskt att rulla från sida till sida. Många lider av episodisk halsbränna och diarré (livmodern sätter trycket på tarmarna och magen).

Särskild uppmärksamhet bör ägnas åt deras psykologiska och känslomässiga tillstånd. Med utveckling av depression ökar sannolikheten för allvarlig postpartum depression avsevärt och därför är det bättre att kontakta en psykolog eller psykoterapeut just nu för hjälp om det inte finns något humör i mer än två veckor, om det var intressant tidigare, upphörde att locka, om du inte vill ha något eller har en stark rädsla för förlossning.

Vad är tillåtet och vad är förbjudet?

Under den sjunde månaden är det viktigt för en kvinna att ägna särskild uppmärksamhet åt förebyggandet av för tidigt arbete.

Det är förbjudet att:

 • att vara nervös, att förbli i långvarig stress;
 • lyfta vikter och trakassera dig själv med träningspass i gymmet;
 • uppleva starka vibrationer;
 • hoppning;
 • alkohol (även champagne, även i små mängder).

Nu är det tillåtet, men med begränsningar.

 • Kön är inte förbjudet om kvinnan inte har några patologier av den nuvarande graviditetenom läkaren inte motsätter sig patientens aktiva intima liv.Sexlivet kräver noggrann och taktfull inställning från partnerns sida - det måste vara känsligt, det är omöjligt att trycka på magen. Orgasm bidrar till att förbättra en kvinnas känslomässiga tillstånd och förbereder också livmoderns muskler för förlossning. Men allt borde vara måttligt. Det finns fall där en orgasm ledde till förtidigt arbete.
 • behandling. En kvinna kan behandlas tänder, om sådant behov föreligger. Alla behandlingar bör överenskommas med obstetrikär-gynekologen, eftersom underkylning, halsont, influensa, kycklingpox och herpes inte är lika farliga för barnet som obehörig behandling med läkemedel och folkmedicin.
 • Traveling. Flyg i 7 månader är tillåtet, men bara om kvinnor inte har graviditetspatologier, högt blodtryck. Det rekommenderas inte att flyga till exotiska länder, eftersom acklimatisering kan kräva för mycket kraft från den kvinnliga kroppen. Vissa flygbolag från det här datumet innan passageraren "i position" till flygplanet uppmanas att visa ett intyg som är certifierat av doktorns stämpel att läkaren inte motsätter sig flygningen och anser det inte vara farligt. När du köper en biljett, kolla denna fråga med transportföretagets representant.
 • Du kan färga håret och odla dina naglar, men endast med användning av de säkraste formuleringarna.
 • Ring för ambulans i den 7: e graviditetsveckan är nödvändig i de fall blödningen har öppnat, vattnisk ansvarsfrihet har uppstått (vatten), utvecklade regelbundna sammandragningar (magen blir stram med regelbundna intervall, vilket blir kortare).
 • Försök att undvika skador och faller.. Om detta händer, kontakta omedelbart en läkare för att försäkra dig om att barnet fungerar bra.

Du kan tydligt se barnets utveckling under den sjunde graviditetsmånaden i den här videon.

Sjätte månaden Åttonde månaden
Ta reda på vad som händer med mamma och baby varje vecka av graviditeten.
Information som tillhandahålls för referensändamål. Självmedicinera inte. Vid de första symptomen av sjukdomen, kontakta en läkare.

graviditet

utveckling

hälsa