Kan jag göra Botox för gravid hår och amning?

Innehållet

Barnets väntetid eller tidpunkten för amning är inte en anledning att vägra personlig feminin attraktionskraft. Och i detta avseende har framtida och nymodade mammor många frågor om möjligheten och acceptansen att tillämpa en sådan populär metod för vård som botox för hår.

Hur påverkar det under graviditeten?

Trots namnet, botulinumtoxinförgiften har inget samband med Botox-förfarandet. Namnet valdes på grund av den uttalade föryngrande effekten, vilket ger proceduren - håret efter det ser ut som föryngrat, starkare, hälsosamt, slät, glänsande, splittrade ändar är täta, håraxeln blir tätare.

Under graviditeten förekommer hårproblem hos kvinnor sällan - progesteron i den framtida moderens kropp, som ger bär och bevarar fostret, har vanligtvis en positiv effekt på hårsaxens och hårsäckarnas tillstånd, liksom huden. Men efter förlossning är håravfall och gallring vanliga och finns överallt. Därför kan Botox-förfarandet verka som en bra väg för en kvinna.

Du bör dock inte lura dig själv - även om förberedelserna som används för att behandla hår under Botox-förfarandet inte innehåller neurotoxin (botulinumtoxin), ganska ofta i medel finns det intra-silan, ett ämne baserat på salter av organiska syror med en molekyl som förändrar form och bindningar, vars verkan liknar effekten av botulinumtoxin. På grund av detta uppnås en föryngrande effekt.

Dessutom, som en del av förberedelserna för förfarandet, vitaminer, kollagen, keratin, aminosyror, eteriska oljor, som inte kommer att orsaka skada på antingen gravid eller lakterande.

Förfarandet för botox hår är gjort på två sätt - kallt och varmt. Effekten av proceduren är ganska lång, det påverkas inte av att tvätta huvudet. Och utsikterna att se din bästa gravid verkar väldigt attraktiv.

Men här ligger fångsten - Det finns inga sådana studier som övertygande bevisar säkerheten hos Botox-förfarandet för hår under graviditeten. Sådana studier har inte genomförts, och därför är det ganska svårt att säga exakt hur de kemiska komponenterna i kompositionerna för proceduren kommer att påverka fostret som växer i kroppen. Och därför kommer ingen läkare att förbjuda, men kommer inte godkänna framtida mammas beslut att göra Botox för hår.

Ansvaret för ett sådant beslut ligger bara hos den förväntade mamman. Men det kommer definitivt att varna att konsekvenserna kan vara mycket olika.

Beräkna graviditetens varaktighet
Ange den första dagen i den sista menstruationsperioden.

1 sikt

De första tre månaderna av graviditeten är en mycket viktig och avgörande period när risken för abort och bildandet av fostrets anomalier är höga. Det finns en period med embryogenes, lägg alla barnets organ och system. Dessa processer är så subtila och känsliga att någon negativ extern eller intern faktor kan störa deras normala flöde.

Under denna period visas inte användningen av några aggressiva kosmetika, det är dessutom inte rekommenderat att aktivt använda även välkända märken av kosmetika och vårdprodukter.

Om en kvinna har toxicos kan förfaranden som Botox förbättra sina manifestationer, eftersom förfarandet åtföljs av användningen av produkter med uttalad kemisk lukt.

Det är anmärkningsvärt att de flesta tillverkare av produkter för förfarandet inte anger den exakta molekylformeln för intrasilan, och antagandet att substansen tillhör organiska syror är bara en av experternas hypoteser. Med tanke på att det inte går att bedöma den exakta sammansättningen är det inte möjligt att förutsäga hur allvarliga följderna kan vara under förfarandet i de tidiga stadierna.

2 term

Under andra trimestern minskas risken för missfall eller bildandet av utvecklingsanomalier hos barnet, men kvinnan har en märkbar brist på vitaminer och mineraler, eftersom de flesta tas av barnet. I det här fallet Botox-förfarandet kan vara ineffektivt och ineffektivt. - Den föryngrande effekten eller inte, eller uppenbar, men inte för lång.

Hormonal bakgrund i andra trimestern predisponerar inte det varaktiga resultatet av några förfaranden med hår, förutom det är nödvändigt att komma ihåg den lilla studerade effekten av intra-silan, i mitten av graviditeten är den negativa effekten på placentan inte utesluten.

3 sikt

Experter tenderar att anta - under de sista tre månaderna av graviditeten till barnet. Det kommer ingen stor skada från mammas botox för hår, men ingen garanteraratt den kemiska sammansättningen av medel för proceduren inte kommer att orsaka för tidigt arbete.

Därför gäller rekommendationer för att avstå från detta förfarande för hela graviditeten, inklusive dess sista trimester.

Botox amning

Effekterna av Botox hår på kroppen av en ammande mamma har inte heller studerats av någon, och därför Förfarande som inte anges för kvinnor med HB. Åsikten att skadliga ämnen kan penetrera bröstmjölk genom hår finns, men det orsakar skepsis bland läkare, eftersom denna överföringsmetod inte anses vara den viktigaste.

Andningsvägarna verkar vara mycket mer farliga vid inandning av ångor av skadliga ämnen. Således kan giftiga ämnen snabbt komma in i en kvinnas blodomlopp, och därifrån - i mjölken som barnet kommer att få under utfodring.

Under amning är det mycket svårare att bibehålla hårets tillstånd än när man bär en baby, de delar upp, faller ut, men det är ganska möjligt att klara av detta problem med andra metoder säkrare.

Hur man sparar hälsa?

Att göra Botox hår under graviditeten och efter det eller vänta - det är upp till kvinnan själv. De som valde ett sådant sätt att sätta håret i ordning bör förstå att det finns säkerhetsåtgärder som måste följas. Först och främst måste en kvinna vara mycket försiktig när man väljer en produkt som kommer att användas under proceduren. Lågkvalitativ eller lågkvalitativ komposition kommer att medföra mycket mer skada.

Bland de rättsmedel som rekommenderas för gravida kvinnor och ammande mästare av Botox för hår, med hänsyn till kontraindikationerna är följande: Honma Tokyo, Kallos.

Förfarandet bör inte utföras om hypovitaminos föreligger, håret faller kraftigt ut, det finns sår, repor, skador i hårbotten.

Utför proceduren endast under förhållandena i en skönhetssalong med kvalificerad mästare, i ett rum som är väl ventilerat. Var noga med att informera mästaren före det förfarande som du förväntar dig en baby eller amma.. En erfaren och ansvarig mästare efter sådan information kommer att välja det mest försiktiga och högkvalitativa verktyget, samt ta hand om korrekt och tillräcklig ventilation av rummet under proceduren.

Och det viktigaste som måste göras innan du går till botox hårmästaren, att rådgöra med din läkare - en barnläkare eller obstetrikare-gynekolog.

Förfarandet i sig utförs inom 1-2 timmar beroende på metoden (kall eller varm).När det är kallt applicerar befälhavaren jämnt kompositionen med intra-silan på rent, torkat hår och efter 40 minuter appliceras en fixeringsförslutning. Med den heta metoden utsätts krullarna i kompositionen dessutom för rätning med speciella "strykjärn".

Läkare råd

De flesta läkare har en negativ inställning till Botox hårproceduren. Detta gäller också barnläkare som observerar spädbarn och obstetrik-gynekologer som leder gravida kvinnor. För lite vetenskapliga data finns i allmänhet inga kliniska data, och därför någon läkare kommer att säga att graviditeten och amningen inte är rätt tid att experimentera.

Skälen till avsevärt försämrad hårförhållande under graviditeten och amning är många. Och inte alla är ofarliga, och inte alla kan göra utan medicinsk undersökning och behandling. Botox hårbehandling ger i alla fall endast en tillfällig kosmetisk effekt och kommer inte att ha en uttalad terapeutisk effekt. Dessutom kan för ofta utföra sådana förfaranden leda till fullständig förstöring av håraxeln, och håret blir mycket svagt och sjukt, och deras enorma förlust kommer att börja.

  Därför, medan kvinnan bär barnet och ammar honom använder hon mer skonsamma hårvårdsmetoder:

  • användningen av en träkam med sällsynta tänder;
  • avslag på frisyrer med snäva svansar, flätor - ju starkare håret är åtstramat, desto sämre hårsårets blodcirkulation och ju högre riskerna för håravfall.
  • användning av naturvårdsprodukter, utan formaldehyder, ammoniak och andra farliga ämnen;
  • sällsynta schamponering - 1-2 gånger per vecka beroende på hårtypen;
  • Använd inte aggressiv torkning, håret bör torkas på ett extremt naturligt sätt.

  Om det är möjligt att undvika Botox hårbehandling, är det bättre att göra detta. När en baby byter till en annan diet, kommer en kvinna att få möjlighet att experimentera med håret som hon gillar. Dessutom kommer hon under denna tid att fylla i bristen på vitaminer och mineraler, vilket ger en längre och mer självsäker effekt från förfarandet.

  Vilka procedurer för hår kan göra gravid, se följande video.

  Ta reda på vad som händer med mamma och baby varje vecka av graviditeten.
  Information som tillhandahålls för referensändamål. Självmedicinera inte. Vid de första symptomen av sjukdomen, kontakta en läkare.

  graviditet

  utveckling

  hälsa