Hammam under graviditeten

Innehållet

Det turkiska bad Hammamets popularitet är stort över hela världen. Det ger avkoppling, rengöring, förbättrar humör och representerar praktiskt taget en helbadritual. Men förväntade mammor har frågor om huruvida ett besök på hammam är tillåtet medan barnet väntar.

Är det möjligt eller inte?

Att besöka det turkiska badet för gravida är inte förbjudet under någon tid. Detta är ett av de få bad som inte omfattas av strikta förbud och restriktioner när man väntar på en bebis.

Östkultur och traditioner innebär inte höga temperaturer i tvättrummet, och historiskt accepteras inte detta. Hammam verkade även under det romerska rikets tid, och då var det helt enkelt inget att värma de stora offentliga rummen för att tvätta upp till stark värme.

Enligt traditionen är temperaturen i Hammam 30-50 grader Celsius, och detta är optimalt för en kvinna i en "intressant" position på grund av egenskaperna hos termoregulering av en gravid kropp.

För att skapa en värme i det ryska eller finska badet (bastun), hälls vatten på stenarna.

Hammam har ett mildt mikroklimat, eftersom det samtidigt värmer upp väggarna, golv och solstolar. En annan viktig detalj är luftfuktighet I det turkiska badet är det perfekt för en kvinna som förbereder sig på att bli moder - 100%. Andning i hammam är lätt, lätt, luftvägarna är välfuktade.

Badprocedurer vid låga temperaturer är inte förbjudna, antingen under korta perioder av graviditet eller före födseln. Därför är det möjligt och nödvändigt att gå till Hammam, med stöd av den behandlande läkaren.

Beräkna graviditetens varaktighet
Ange den första dagen i den sista menstruationsperioden.

Vem är kontraindicerad?

Även en sådan sparsam och delikat utsikt över badet är kontraindicerat för kvinnor, som har tumörer speciellt onkologi.

Rekommendera inte läkare att besöka turkiska badet och de förväntade mammorna med:

  • epilepsi;
  • störningar i centrala nervsystemet;
  • med hotet om missfall
  • låg placentation
  • diagnostiserat hot om förtidig födelse.

Från resan till östra badet bör överges, om temperaturen har stigit, finns det en stark toxicos.

Hur går man till hammam?

I avsaknad av kontraindikationer kan en kvinna njuta av alla möjligheter av en hamam.

  • Börja med ett varmt rum där du kan värma upp, men undvik att ligga på ryggen på en marmorbädd - detta kan orsaka komprimering av den sämre vena cava. Bättre lögn på din sida eller sitta.

  • För ullmitten massage, sett sig i ett sittande eller stående läge. Om du har en tendens till allergier, be om att inte lägga till eteriska oljor.

  • Olive tvål, traditionell för en hamam, skadar inte gravid - användning på hälsan.

  • Ta en sval dusch, bada i poolen.

Under graviditeten är det värt att överge sådana extra "charmar" av det orientaliska badet som omslag med eteriska oljor - nu är några förpackningar osäkra, igen på grund av den speciella termoreguleringen.

Glöm inte glidande tofflor på fötterna, så att de inte faller och inte skadas.

Ta reda på vad som händer med mamma och baby varje vecka av graviditeten.
Information som tillhandahålls för referensändamål. Självmedicinera inte. Vid de första symptomen av sjukdomen, kontakta en läkare.

graviditet

utveckling

hälsa