Keratin hårrätning för gravida kvinnor: egenskaper hos proceduren, begränsningar och risker

Innehållet

Gravida och ammande kvinnor vill särskilt se bra ut, och därför finns det många frågor om acceptansen av användningen av vissa kosmetiska och frisörförfaranden. Keratinrätning, som ger en bestående långsiktig effekt, hjälper till att återställa hårets skönhet och bli av med irriterande lockar. Men är det möjligt att utföra ett sådant förfarande för gravida och nymödrar, kan den här metoden skada barnet?

Kärnan i processen

Keratin hårrätning är en relativt ny hårvårdsmetod. Detta är ett förfarande som utförs av en kvalificerad mästare i kabinens tillstånd. Dess väsen ligger i mättnaden av hår med keratin. Det är förlusten av keratin som vanligtvis leder till det faktum att hår börjar bryta, dela upp och också falla ut. Under graviditet och amning kan keratin förloras eller produceras otillräckligt, särskilt hos kvinnor som ofta färgade håret före graviditetens början, gjorde en perm.

Keratin, som ingår i speciella blandningar för behandling av hår, extraheras från fårens ull. Keratinproteinet i sig är inte farligt för kvinnor, men det finns några nyanser i användningsförloppet. Keratinrätning är en ganska komplicerad och lång procedur, även för kort hår tar det cirka 2 timmar. Resultatet på 70-90 dagar behöver korrigering, och med varje korrigeringsprocedur blir det mer uttalat och långt.

Under förfarandet applicerar befälhavaren en speciell komposition till håret och fixerar den med ett hett stryk, uppvärmt till 230 grader. Vid denna temperatur är proteinsubstansen fast fast på håret. Kompositionerna är olika. Vanligtvis representeras marknaden för sådana blandningar av brasilianska och amerikanska blandningar.

De senare anses vara bättre och säkrare, men de är mycket dyrare.

Kan jag bli gravid?

Keratinrätningsproceduren för gravida kvinnor är kontraindicerat. Detta beror på ett antal möjliga negativa konsekvenser. För det första bör det noteras att ingen i världen har genomfört test på framtida mammor, och därför beskriva de möjliga konsekvenserna för en kvinna som är "intressant" och hennes barn, ingen kommer att förutsäga.

Det är känt att vilket proteinämne som helst är ett potentiellt allergen. Under graviditeten förändras kvinnans immunförsvar, kroppens naturliga försvar bryts genast av hormonprogesteron för att bevara fostrets liv. I samband med detta ökar sannolikheten för att utveckla en eller annan typ av allergiska reaktioner.

Men den största skadan ligger i formaldehyd. Detta ämne börjar sticka ut ur blandningen när den upphettas. Formaldehyd går snabbt in i blodkroppen hos den förväntade mammen genom andningsvägen - hon inhalerar den. Detta gift har en stor toxisk effekt, vilket orsakar skador på centrala nervsystemet. Formaldehyd kan leda till missbildningar av fostret, placenta, för tidig födsel, missfall. Vid uppvärmning bildar det smörjda håret cancerframkallande biformil och glykosalt. De har en förödande effekt på moderkroppens och fostrets blodkroppar.

Dessutom påverkar hormonförändringarna som förekommer i den framtida moderens kropp nödvändigtvis håret, och därför Resultatet av förfarandet kan ingen garantera. Dessutom är proceduren, som vi kommer ihåg, lång och en kvinna i en "intressant position" rekommenderas inte att sitta i en position under lång tid - detta leder till nedsatt blodcirkulation i underbenen och bäckenorganen.

Det enda tillståndet där en kvinna med stor sträcka har råd med keratinrätning under graviditeten, är att använda en blandning som inte frigör formaldehyd när den upphettas. Dessa inkluderar några amerikanska märken, men det bör förstås att deras pris är flera gånger högre och effekten är mindre långsiktig.

Beräkna graviditetens varaktighet
Ange den första dagen i den sista menstruationsperioden.

Funktioner med HB

För ammande mödrar är riskerna och farorna med keratin hårrätning detsamma som för gravida kvinnor. Men det finns några särdrag. Efter födseln har håret vanligtvis ett sämre tillstånd än när man bär ett barn. Och alla procedurer, som på ett eller annat sätt är kopplade till den termiska effekten av höga temperaturer på hårstrukturen, kan vara skadliga för håraxeln. Som ett resultat kan effekten vara motsatt av vad som förväntades - i stället för en vacker frisyr kommer en kvinna att möta massor med håravfall och ökad britthet av hår.

Formaldehyd, som frisätts under inflytande av höga temperaturer, tränger snabbt in i bröstmjölken, och en nyfödd eller spädbarn kan få det. I ett barns kropp kan formaldehyd orsaka allvarliga störningar i cellerna i nervsystemet, optisk nerv och hjärnans membran.

Många tror att skadliga ämnen inte kan komma in i kroppen genom håret. Det finns viss sanning i detta. Sannolikheten för penetration av toxiner och cancerframkallande ämnen i bröstmjölk när man applicerar blandningen i håret är minimal. Men det finns en stor sannolikhet för att dessa substanser tränger in i kroppen när håret upphettas av järn i luftvägarna, som vid en procedur hos gravida kvinnor.

alternativ

Det finns värda alternativ till keratinrätning som hjälper till att göra ditt hår ser friskare ut.

Kvinnor kan använda lamineringshår. Denna procedur kommer inte att vara skadlig om en kvinna leder den i en erfaren mästers salong med exklusiva naturliga kompositioner, till exempel gelatin, vitaminoljelösningar, essentiella naturliga oljor (i avsaknad av individuella allergier).

För att förbättra hårets tillstånd kommer det att hjälpa masker och sprayer med keratin i kompositionen. Det är bara viktigt att inte utsätta krullarna efter applicering av temperatureffekter.

Användningen av strykjärn är inte det bästa alternativet för en gravid kvinna, mycket mindre för en ammande kvinna. Uppvärmning förstör hårstrukturen, vilket kan förstärka de negativa förändringar som är förknippade med graviditet eller amning.

Säkerhetsföreskrifter

Om ovanstående argument inte har övertygat kvinnan och han fortfarande avser att göra en keratinrätning, är det värt att ge några tips om hur man minskar riskerna. Det handlar om att minska riskerna, inte om det säkra förfarandet, eftersom det inte är säkert för en gravid och ammande kvinna.

  • Använd endast kvalitetsblandningar utan formaldehyd i kompositionen (konventionellt lämplig Kerarganic, W. One).
  • Utför inte proceduren hemma på egen hand. Kontakta en bra salong till en erfaren kandidatmästare, som tar hänsyn till dina speciella omständigheter och utför förfarandet med maximala säkerhetsåtgärder.
  • Det rum där förfarandet äger rum bör vara väl ventilerat, ventilerat - så att du får mindre cancerframkallande ämnen från luften.
  • Med tanke på att proceduren är ganska lång i tid, var noga med att gå upp för att sträcka dina ben, gå, återställa blodcirkulationen.
  • Förvänta dig inte några garantier från befälhavaren - han själv vet inte vad resultatet kommer på håret hos en gravid eller ammande mamma.Du gör förfarandet på egen risk och risk och ansvarar för det, liksom för eventuella konsekvenser.

Och det sista: om det finns möjlighet att vägra keratin hårrätning under graviditeten eller när du ammar en bebis, använd ett alternativt sätt att få ditt utseende i ordning.

Speciellt farligt förfarande kan vara i första och tredje trimestern av graviditeten. I de tidiga stadierna bildas fostret fortfarande, och eventuell negativ faktor från utsidan kan störa de känsliga processerna för embryogenes. I de senare stadierna av moderkakan är det åldrande och utför inte fullt skyddande funktioner, vilket kan vara farligt för moderen och fostret.

Vidare ser du ett svar från trichologen om salongförfaranden för hår.

Ta reda på vad som händer med mamma och baby varje vecka av graviditeten.
Information som tillhandahålls för referensändamål. Självmedicinera inte. Vid de första symptomen av sjukdomen, kontakta en läkare.

graviditet

utveckling

hälsa