Vilken vecka kan du ta reda på graviditeten?

Innehållet

Graviditeten är ett spännande ögonblick för varje kvinna. Vi kommer att berätta mer om veckan där den förväntade mamman kan lära sig att hon redan förväntar sig en bebis.

Hur man bestämmer den framgångsrika befruktningen?

Du kan bestämma graviditeten på olika sätt. Dessutom kommer både moderna instrumentanalyser och laboratorietester till hjälp av moderna kvinnor. Våra mormor hade inga sådana definitioner. De bestämde utseendet på en "ny bosatt" i magen, oftast baserat på kliniska tecken. Denna kunskap har gått ner från generation till generation och används till och med nu.

Frågan "Hur är jag i?" Många tjejer frågar sig med ett positivt resultat för graviditetstestet. Med hjälp av moderna metoder kan du också definiera detta.

Många kvinnor, särskilt de som inte kan vänta sig att bli mödrar, använder flera metoder för att bestämma graviditeten. Detta hjälper dem att se till att de verkligen väntar på barnet.

Enligt laboratorietester

Den vanligaste metoden för bestämning av uppfattningen inträffade är användningen av speciella testsystem. Moderna tillverkare av sådana laboratoriesystem erbjuder många sådana produkter. Obstetricians-gynekologer notera det Denna metod är ganska tillförlitlig.. Men man bör inte rusa för att genomföra det, för det kan för tidigt en tid visa ett falskt negativt resultat.

För att förstå hur definitionen av graviditet uppstår genom testets tillämpning är det nödvändigt att ta kontakt med de viktigaste biologiska aspekterna. Befruktningen av barnet är ett verkligt sakrament. För att det ska kunna hända behövs två bakterieceller. I det här fallet måste en av dem vara manlig (spermier) och den andra - honung (ägg). Om cellfusion uppstår, blir uppfattningen möjlig. Detta är dock inte en riktig graviditet.

En kvinnlig bakteriecell befruktad av en spermacell är inte alltid framgångsrikt fäst vid livmoderendometrium. I detta fall kommer den fortsatta utvecklingen av embryot inte att fungera. Om allt utvecklas ordentligt, är det befruktade ägget fäst vid livmoderns vägg, vilket innebär att graviditeten fortsätter att utvecklas.

"Arbetet" av tester som bestämmer graviditeten är bestämningen av korionisk gonadotropin i urinen. Nivån på denna hormonella substans börjar öka inte under de första sekunderna efter uppfattningen, men något senare. Reproduktiva experter noterar att Koncentrationen av hCG ökar statistiskt signifikant, i regel, 6-7 dagar från det att fusionscellerna fusioneras, det vill säga ungefär en vecka efter samlag.

I testsystem som används för att bestämma graviditet används särskilda ämnen som har olika känslighet för humant koriongonadotropin. Om nivån på detta hormon i blod och urin hos en kvinna är förhöjd, så kommer ett laboratorietest definitivt att visa detta. Det är i detta fall att de "två" ränderna visas på provet. I vissa tester visas ordet "gravid" istället för sådana ränder, vilket betyder "gravid".

Testsystem för bestämning av graviditet 1 generation baserat på detektering av hCG-nivåer i urinen. För att lära sig om den "intressanta positionen", så Testet ska placeras på uppsamlad urin i 10-15 sekunder. Det rekommenderas att göra en sådan undersökning på morgonen.. Vid denna tidpunkt är nivån av humant choriongonadotropin högre i urinen. Morgonforskning är nödvändig om graviditeten bestäms i tidigaste termerna.

Att bestämma den framgångsrika uppfattningen Du kan ansöka och laboratorietest 2 generationer. De är specifika testkassetter.. De är gjorda av plast. Samtidigt har sådana laboratoriesystem ett litet fönster där ränder uppträder efter provets slut.

Många kvinnor föredrar att använda tester av den 3: e generationen, eftersom de tillåter oss att inte författa in urin.. Sådana system kallas också bläckstråle, eftersom du kan genomföra en studie rätt vid tidpunkten för urinering.

Många kvinnor har så bråttom att bestämma graviditeten att de börjar använda sig av sådana test den första dagen efter den påstådda uppfattningen. Men vid denna tidpunkt är nivån av humant choriongonadotropin praktiskt taget inte ökat, och därför är det helt enkelt omöjligt att bestämma framgången för uppfattningen. Obstetricians och gynekologer råder i detta fall inte att rusa, men vänta några dagar tills menstruationen är försenad.

Enligt kliniska tecken

Om en kvinna inte planerar ett barn, förväntar hon sig inte graviditet. Men det utesluter inte möjligheten att hon inte blir gravid.

Det är möjligt att misstänka graviditetens närvaro inte bara med hjälp av screeningtester som köpts på apoteket. Många år före deras utseende bestämde kvinnor möjliga graviditeter för specifika symtom. Det är värt att notera att om ens några av de kliniska tecknen återfinns, indikerar detta ännu ingen färdig uppfattning. Dessa kliniska manifestationer är så subjektiva att läkare inte rekommenderar att de behandlar sin situation enligt dem.

Misstänkt graviditet utan läkare kan vara en detaljerad bedömning av deras hälsa. Till exempel, Möjliga tecken på ett framgångsrikt genomfört begrepp inkluderar:

  • ömhet och svullnad i bröstkörtlarna;
  • en förändring i aptit (både en uppgång och en plötslig aversion mot mat);
  • trötthet;
  • dåsighet;
  • förändring av humör (spontan tårighet, irritabilitet, aggression);
  • buksmärta (ofta dra eller sticka), inte förknippad med fysisk ansträngning;
  • Vanliga uppmanar till toaletten (speciellt på natten).

Dessa kliniska tecken kan vara en manifestation av premenstruellt syndrom. Till exempel förekommer smärta i underlivet, förändring av humör och frekvent urinering i många kvinnor som inte tolererar PMS. Det är därför som sådana symtom ofta inte ger någon anledning till bekymmer för kvinnan.

Obstetricians och gynekologer råder sina patienter att aldrig fullt ut förlita sig på dessa tecken.. De kan bara vara en "hint" av kroppen att det finns några förändringar i den.

Om en kvinna har en fördröjd menstruation mot bakgrund av dessa symtom, bör hon tänka på att genomföra ett urintest för att bestämma en framgångsrik uppfattning.

Beräkna graviditetens varaktighet
Ange den första dagen i den sista menstruationsperioden.

Exakta bestämningsmetoder

Alla tidigare metoder är mer approximativa. De hjälper bara till att misstänka graviditet. Dock kan endast en läkare bestämma de karakteristiska förändringarna efter det att uppfattningen ägde rum. Han genomför en undersökning av könsorganen, och leder också honom att genomgå en ultraljudsundersökning.

Gynekologisk undersökning

Gynekologen ser "graviditeten" under undersökningen. Det bedömer könsorganens tillstånd, bestämmer i synnerhet livmoderns storlek. Under hela graviditeten ökar livmodern. Detta beror på att barnet växer och utvecklas i det.

Om gynekologen efter inspektionen bestämde förekomsten av tecken på graviditet, kommer han att rekommendera att genomgå ytterligare forskning. Detta är nödvändigt för att bekräfta den uppnådda uppfattningen, liksom för att fastställa den beräknade tiden.

Bestämning av humant koriongonadotropin

Det händer så att test för bestämning av hCG i urinen visade ett negativt resultat, men graviditeten har redan kommit. Obstetricians och gynekologer noterar att denna situation uppstår. För att undanröja dina egna tvivel och bestämma nivån på hCG, måste du klara ett blodprov. Denna studie är mer informativ än detektering av choriongonadotropin i urinen.

Det rekommenderas att donera blod för bestämning av detta ämne på morgonen.. Ät inte innan du besöker labbet. Även dagen före studien rekommenderas att begränsa träning.

ultraljud

Genom ultraljudsundersökningen av bäckenorganen kan man inte bara se ägglossning, bekräfta fakulteten för framgångsrik befruktning, utan också ta reda på vilken vecka av graviditeten som händer. Det är mycket viktigt att undersökningen genomfördes av en erfaren specialist. Ofta finns det recensioner av kvinnor som genomförde undersökningen för tidigt och ställde sig inför falskt negativa resultat.

Moderna ultraljudsenheter hjälper till att identifiera och till och med de minsta formationerna, inklusive fosterelement, i de tidigaste stadierna av intrauterin utveckling. Så, även ett gestationsägg med en storlek på ca 0,5 cm kan detekteras av ultraljud.

I detta fall måste specialisten bestämma livmoderns storlek och kan också bedöma närvaron av samtidiga patologier.

Mer detaljerad om de första tecknen på graviditet kommer att berätta följande video.

Ta reda på vad som händer med mamma och baby varje vecka av graviditeten.
Information som tillhandahålls för referensändamål. Självmedicinera inte. Vid de första symptomen av sjukdomen, kontakta en läkare.

graviditet

utveckling

hälsa