26 veckor 28 veckor

27 veckors graviditet: vad händer med fostret och den förväntade mamman?

Innehållet

Andra trimestern kan anses vara komplett. Veckans 27 vecka är en funktion, "utomlands", som skiljer andra trimestern från den tredje. Nu kommer tiden för en kvinna att gå subjektivt långsammare, eftersom det inte finns någon lättnad, graviditeten själv ger nu den förväntade mamman inte bara positiva känslor. Låt oss ta en närmare titt på vad som händer just nu.

Beräkna graviditetens varaktighet
Ange den första dagen i den sista menstruationsperioden.

Hur många månader är det

Vecka 27 orsakar uppvärmda debatter, till vilken trimester den ska tillskrivas - till den andra eller tredje. Vissa läkare säger att det är att slutföra andra trimestern, andra säger att den tredje börjar. För framtiden är mamma inte så viktig. Det är tillräckligt att förstå att det är vid "korsningen" i två viktiga stadier.

Andra trimestern varade i 15 veckor. Den 27: e graviditeten i förlossningsperioden är 6 månader och tre veckor. Enligt de vanliga universella kalendern stannar graviditeten strax över 6 månader. Ett halvt år är en betydande period för vilken en kvinna har fullt anpassat sig till hennes "intressanta" ställning.

Från uppfattningen gick 25 veckor. Dagen när nästa menstruation inte kom var nästan 23 veckor sedan. Det är mindre än tre månader till 13 dagar före det förväntade födelsedatumet. Det är emellertid inte nödvändigt att anta att barnet verkligen kommer att "sträva" till vår värld på den dag som anges i den framtida moderens kort. Enligt statistiken står DA endast för cirka 5% av alla födda. Alla andra barn väljer en annan tid - före eller efter det beräknade datumet.

På den 26-27 obstetriska veckan händer många intressanta saker med barnet och mamman. Om detta mer detaljerat.

Känslor hos en kvinna

En kvinna börjar känna sig trött. Och den här känslan visas ibland strax på morgonen, så snart larmet går av och fortsätter hela dagen. Innan du går på mammaledighet finns det fortfarande cirka 3 veckor, och om en kvinna är gravid med tvillingar, får hon sjukskrivning om en vecka.

På jobbet finns det nästan ingen produktionsförmån hos en gravid kvinna, så många försöker just nu att gå på en vanlig semester, läggas ner av alla som arbetar, och sedan går det smidigt på mammaledigheten.

Svårare för flickers studenter, har de inte rätt till en annan semester. Men studier kräver inte sådan fysisk aktivitet som arbete, och i extrema fall drar ingen av arbetet. Därför kan en gravid student nu studera hemma, bara besöka universitetet för tentor och test.

Trötthet vid vecka 27 är ett vanligt klagomål som faller i den kategori av problem som bara kan lösas efter att ha fött och utan någon yttre ingrepp. Andra känslor vid denna tidpunkt kan vara.

bröst

Bröst för de flesta kvinnor har ökat med nästan 2 storlekar, och för vissa - och mer. Det ser vackert ut, men det är inte så lätt att klä sig i bröstkörtlarna. Ryggen gör ont, från tid till annan bryter de och steker hennes bröstvårtor.Nu kan en kvinna uppmärksamma det faktum att hon har "heta blinkar" - efter ett par koppar varmt te som hennes bröst kan "fylla upp" blir intensivare, ökar kolostrummen från många bråkade mödrar.

Det blåa venösa nätet är tydligt synligt på bröstet, cirklarna runt bröstvårtorna är mörka. Bröstkörtlarna förbereder sig aktivt för amning, kanalerna inuti är dilaterade. Colostrum förekommer ofta i tidigare ammade, eftersom deras bröstvårtor är försvagade och kanalerna inte behöver expandera igen, det räcker att "komma ihåg" tidigare erfarenhet.

Primiparösa kvinnor får inte ha kolostrum, och det betyder inte att efter födseln kan det finnas några problem med laktation, som vissa människor tror.

Vid vecka 27 visas klåda ofta på bröstkörtornas sidor. Detta beror på att huden är översträckt. Primiparous kan börja förbereda bröstvårtorna för att mata barnet - för att de lätt kan masseras med fingrarna.

Försiktighet måste vidtas: överdriven bröstvårstimulering aktiverar produktionen av oxytocin, vilket orsakar sammandragningar i livmodermusklerna.

perturbation

Fostrets rörelser vid vecka 27 blir ett slags "språk" där den förväntade mamman kommunicerar med sin bebis. Så, nu börjar de flesta spädbarn att reagera på handen i mamman till magen.

Som svar på stroking kan barnet "skildra" något - tryck moderen in i handflatan, vrid, öka motoraktiviteten. Och fäder, som också vill uppleva dessa otroliga känslor, förblir ofta "överbord" - barnen har ingen brådska att svara som svar på pappans beröring i magen med glada skott.

Omrörningen är fortfarande mycket aktiv, den fortsätter fram till cirka 32 veckor. Då blir barnet trångt, hans fysiska aktivitet börjar minska. Under tiden tillåter livmoderns storlek dig att "vända dig på ett stort sätt". Förväntande mödrar känner det här svänget perfekt, får påtagliga och ofta till och med smärtsamma chocker och sparkar till de mest olika kroppsdelarna.

Barnet rör sig regelbundet under denna period. Han har en viss daglig rutin, växlande sömn och aktivitet. Och kvinnan vet redan när och vad barnet gör. På frågan om det är nödvändigt att räkna rörelserna nu är svaret inget behov.

Metoden att räkna störningar är väldigt informativ för den gravida kvinnan och hennes läkare, men senare. Normalt rådgör obstetrikare att göra detta från 28 hela veckor av graviditeten, det vill säga från 28 till 29 veckor. Under tiden är det tillräckligt och det faktum att en gravid kvinna uppmärksammar förekomsten av störningar.

Att oroa sig för barnet vid varje tillfälle är inte värt det. Risken för plötslig blekning, fosterdöd i utero vid denna tidpunkt är så låg som någonsin. Tröga eller aktiva rörelser kan väl vara en manifestation av barnets karaktär. Vissa smulor är mer mobila och nyfikna, medan andra föredrar att sova.

Störande symtom anses vara brist på rörelse under dagen eller för aktiva, skarpa och smärtsamma rörelser under samma tidsperiod.

Barn blir väderkänsliga, och nu, om det regnar utanför fönstret, kan det finnas mindre störningar, eftersom krummen helt enkelt sover sött. Och i soligt väder blir det mycket mer aktivt. Om en kvinna är väldigt nervös och orolig (ingen är immun mot detta), så kommer stresshormonerna att överföras till barnet, han kommer att röra sig långsammare. Lyckans hormoner, som produceras i min mammas kropp, om hon upplever positiva känslor, kommer dock att ge humör och han kommer att börja röra sig mer roligt.

Barnet är stort nog, och många gravida kvinnor lyckas redan förstå hur barnet befinner sig i livmodern, men också för att bestämma exakt vilken del av kroppen han trycker på: bytet, benen eller armarna.

På natten kan störningar vara något aktiverade, vilket ofta blir orsaken till sömnstörningar hos en kvinna.Sömnlöshet i sin rena form inträffar sällan, men "ragged" sömn, staccato och rastlös - varannan förväntad mamma under denna period.

Smärta och urladdning

De förändringar som den kvinnliga organismen genomgår och den stora belastningen som den nu upplever är helt naturligt orsakad av vissa obehag. Som sådan är det svårt att ringa smärta, eftersom de är fysiologiska. Så, under action av relaxin - ett hormon som redan har börjat syntetiseras, mjukar benbotten mjukna. Detta leder till att skinkbenet gör ont. Dessa känslor är värda lidande, för de är nästan oundvikliga och är inte föremål för korrigering.

Det är viktigt att kunna särskilja mellan naturliga och patologiska smärtor. Om skinkbenet gör ont dåligt, tillåter denna smärta inte en kvinna att stå, gå upp på övervåningen, ökar på natten, då bör du konsultera en läkare för att utesluta symfysit, en komplikation som är förknippad med den patologiska divergensen av pubesymfysen.

En växande och starkt utskjutande mage ändrar tyngdpunkten, förskjuter den, på grund av detta har kvinnan ryggvärk, som sår i sakrummet. Den växande livmodern "komplicerar" uppgiften för ligamentapparaten, vilken håller den i ett fast läge. Ledbanden sträcker sig, och det känns av kvinnan som stickande och nagande smärtor i höger och vänster sida på livmoderns sidor, med svaghet i nedre delen av ryggen.

På grund av att kvinnan har ökat väsentligt, blir benen trötta och ömma, särskilt knän och anklar. Kanske igen, som första trimestern, börjar bli huvudvärk. Vissa migrän plågar upp till födseln.

Utloppet vid den 27: e obstetriska veckan skiljer sig inte mycket från urladdningen en vecka eller två tidigare. Den enda förändringen som kan uppstå är en ökning av antalet vaginala sekretioner. Det finns mer utsöndringar, och så är det "tänkt" av naturen - en viss mikroflora bör bibehållas i könsorganet närmare släktet. Om en kvinna är frisk, då urladdning denna vecka förblir ljus, gulaktig, homogen, utan föroreningar av slem, blod, luktfri eller med en liten lukt av yoghurt.

Om en kvinna ser blod på en daglig foder, bör en "Ambulans" kallas, detta kan vara ett farligt symptom på placentaavbrott, som börjar med för tidig födsel. För blod ingår även urladdning rosa, orange, brun, skillnaden mellan dem - endast i antalet röda blodkroppar i vaginala sekretioner.

Grön eller grå urladdning med en obehaglig lukt - ett tecken på infektion i könsorganet och vit urladdning, som åtföljs av klåda och brinnande, en uttalad lukt av jäst, är en vanlig graviditet - tröst.

Om vattniga utsläpp uppträder, bör ett "nödrum" kallas, det kan vara utsläpp av fostervätska eller läckage av det.

I tid för att vara uppmärksam på förändringen av utsläppets karaktär borde kvinnan bära och regelbundet byta tunna hygienkuddar. Tamponger kan inte användas, eftersom själva introduktionsprocessen ökar sannolikheten för infektion. I den vaginala utsöndringen, som är ett näringsmedium, multipliceras patogena bakterier väl. Du måste veta att med en ökning av sekret ska vara mer vördnadsfull inställning till reglerna för intim hygien, måste de följa.

Stämning och psykologisk bakgrund

Stämningen blir föränderlig igen. Kvinnan är ledsen, skrattar sedan. Vid vecka 27 har hon blandade känslor. En snabb mammaledighet gör dig glad och orolig samtidigt, för den förväntade mamman behöver garantera att hennes arbetsplats kommer att förbli.

Att avvisa en anställd som är i dekretet, enligt lagen är omöjligt. Oroa dig inte och oroa dig, det är bäst att tänka på något trevligt, för den dag då en kvinna kommer i ett halvt år, barnets födelsedag kommer snart att komma. Den första platsen i det psykologiska obehag som de flesta gravida kvinnor upplever nu kommer rädsla för den kommande födelsen.

Det borde inte hållas i sig, det är nödvändigt att prata om det med släktingar, en läkare, en psykolog. Psykologer arbetar gratis på varje förlossningsklinik.

Du bör inte läsa "läskiga historier" om förlossning, berättelser om misslyckad förlossning och tragedier. Din erfarenhet är bara din, det ser inte ut som andras erfarenheter, och därför borde du inte "försöka" negativet för att upprätthålla lugnet. Läs en bra bok eller titta på en snäll och positiv film.

Kvinnor i den 27: e veckan blir mer beroende av andra. De behöver hjälp även i de handlingar som de nyligen har gjort på egen hand: att fästa skor, hämta en fallen sak, flytta något osv. Medvetenhet om begränsningarna av deras handlingar, liksom beroende på människorna kring dem, är inte den trevligaste känslan.

För att förhindra utveckling av depression hos gravida kvinnor, neuros, rekommenderar experter att kommunicera mer, få positiva känslor från filmer och från att lyssna på musik och även äta mindre kolhydrater - deras överskott påverkar direkt emotionellt tillstånd.

Förändringar i kroppen

I en gravid kropp börjar viktiga processer som ska förbereda honom för förlossning. Förutom mjukning av bäcken i bäckenet blir alla muskler mer avslappnade. Kroppen är "lagrad" för framtiden med fett (det är en energikälla) och vätska, vilket kan orsaka svullnad. De viktigaste förändringarna förekommer i den framtida moderens buk.

livmoder

Vid den 27: e graviditetsveckan blir de flesta kvinnor panting. Djupa andetag ges med stor svårighet på grund av det faktum att livmodern stramt stöder membranet. Av samma anledning framträder kvinnan palpabel dyspné.

Membranet är inte det enda "offeret" av begränsade omständigheter. Livmodern fyller bukhålan och trycker på alla inre organ.

Således leder livmoderns tryck på underdelen av magen till återflöde av magsaften i matstrupen, vilket orsakar halsbränna, vilket inte på något sätt är kopplat till vad och hur mycket kvinnan åt vid middagen. Livmoderns tryck på tarmarna leder till förstoppning, och blåsan, som också sitter fast, förklarar sig själv som en vanlig urinering. I detta tillstånd måste kvinnan ta hela tredje trimestern, och obehaget i samband med livmoderns tillväxt ökar.

Vid den 27: e obstetriska veckan är höjden på livmoderns golv 25-28 centimeter. Livmodern steg över navelens linje med 7 centimeter.

Livslängden längs denna period är normalt lika med 40-41 mm. Vidare kan halsen vara kortare hos kvinnor som tidigare har fött barn. Klänningen i livmodern, om den stiger, är nu uppenbar inte bara för kvinnan själv, men också för de som är omkring henne. Mage kaineet börjar "hänga runt".

För att minska tonen, om läkaren anser det nödvändigt, föreskriv "No-Shpu" eller "papaverin". Det finns andra droger, men behovet av behandling sker inte alltid. Kortvarig episodisk ton är också ett av stadierna för att förbereda kroppen för förlossning, det är inte nödvändigt att bekämpa det om kvinnan är frisk och det finns inga patologier som kan leda till för tidig födsel.

För att underlätta "bär" av buken, som redan har blivit stor och tung, rekommenderas en kvinna att ha en prenatal ortopedisk bandage. Du kan välja den i någon ortopedisk salong efter montering.

Montering är mycket viktigt, eftersom anatomiskt, inte alla modeller är lika bra för en viss kvinna. Av denna anledning, köp inte ett bandage utan montering.

Viktökning

Förväntande mödrar i vecka 27 kan redan uppleva många olägenheter på grund av ökad vikt. Och förståelsen att denna process fortsätter, och massan ökar i ungefär 3 månader, kan införa verklig skräck hos en kvinna. Men inte allt som en kvinna ser på vågorna är hennes egen vikt, nu finns det många faktorer i massan. Så är fostervätskan nästan en liter, 350 gram är i genomsnitt placentans vikt, barnet väger ungefär ett kilo och ett halvt kilo är livmodern.

Kroppen har mer cirkulerande blod eftersom kvinnan har en extra uteroplacental cirkel utöver sin egen cirkulation.

  Viktökning kommer inte att leda till att läkaren ifrågasätter om den förväntade mamnen vid den 27: e veckan inte lägger till mer än 400-500 gram jämfört med föregående vecka. Den totala ökningen vid denna tid kan variera betydligt för olika gravida kvinnor.

  • smala flickor kan lägga till 27 veckor inte mer än 9,7 kg plus deras vikt före graviditeten.
  • kvinnor med ett normalt kroppsmassindex bör återhämta sig med högst 8,5 kg;
  • framtida mammor som hade problem med fetma eller till och med fetma före graviditeten - högst 5,5-6 kg.

  Med en signifikant "undervikt" kan läkaren misstänka patologier av placentautveckling, brist på vatten, intrauterin tillväxtnedgång.

  Men undervikt är inte lika farligt som överskjutande kilo. Vid den här tiden kan de inte bara säga att kvinnan har oriktigt organiserat sin diet, utan också att vara symtom på preeklampsi. Så här visar interna ödem som inte kan visuellt bestämmas.

  Utbildningstopp

  Det finns kvinnor som bara läste eller hört talas om falska sammandragningar, eftersom de inte har upplevt något så här före den 27: e gravidveckan. Och det finns lite mer av dem än de som redan har stött på ett sådant fenomen som Braxton-Hicks-sammandragningarna.

  I vecka 27, enligt statistik, observeras träningsbollar från tid till annan hos cirka 40% av gravida kvinnor. Oftast, på dessa datum möter de som ska föda första gången ett mystiskt fysiologiskt fenomen.

  För fleråriga träningsstrider börjar vanligtvis mycket senare - närmare födseln: antingen några dagar, eller ens några timmar före början av riktiga slagsmål.

  Du behöver inte vara rädd för att träna bouts, de påverkar inte mamman och barnet, inte påskyndar arbetets inbrott, leder inte till att livmoderhalsen öppnas. Varför finns de ens, medicin är fortfarande inte helt klar. Teoretiskt kan det antas att på detta sätt livmoderns muskulatur förbereder sig för förlossning. Men kvinnor som inte hade en enda träning under hela graviditeten föds utan betydande skillnader från de som regelbundet klagade på falska sammandragningar efter 20 veckor.

  Att hitta falska sammandragningar är lätt nog. Livmodern stelnar, blir styv i några sekunder eller minuter, varefter musklerna återvänder till sitt ursprungliga avslappnade tillstånd. Sådana sammandragningar upprepas oregelbundet, i vissa - några dagar, hos andra - en gång i veckan eller mindre.

  Ofta är kvinnorna plågade av frågan huruvida det kommer att vara möjligt att skilja utkämpar från riktiga. Det är också mycket lätt att göra. Om en kvinna låg, vilade, slogs kampen och återvände aldrig, det här är träningstrider. Om smärtan ökar kommer livmodern att höras med en viss frekvens - en gång i en halvtimme, en gång om 20 minuter, en gång i 10 minuter, och varken en varm dusch eller viloläge ger lättnad, handlar det om arbetets start.

  Hud- och streckmärken

  En kvinnas hud i veckan blir den mest utsatta. Huden är nu torrare, ofta i vecka 27, visar kvinnor som är benägen för allergier dermatologiska problem. Det är därför som man i kampen mot de så kallade "stretch marks" inte ska gå för långt och gnugga alla kosmetika som kommer att falla på apotekens hyllor.

  Kontakt allergier kan också förekomma hos kvinnor som aldrig har lider av det tidigare. Anledningen - i immunförlopp. Immuniteten hos den gravida kvinnan är kraftigt försvagad, och därför är reaktionen mot allergenet, som inte tidigare orsakat problem, nu inte uteslutet.

  En kvinna kan märka kliande hud i höfterna, buken. Sådana känslor orsakar hudspänning. Kan hjälpa barnkräm eller varm solros eller mandelolja. Den appliceras efter vattenbehandlingar och lätt gnidas.

  Andra ändringar

  En kvinnas blodtryck börjar äntligen att jämföras. Om det under första trimestern var något förhöjt, medan det i andra sekunder minskade på grund av den ökade blodmängden i kroppen, stiger den nu igen och kommer till värden som var karakteristiska för en kvinna före graviditeten. Yrsel på grund av detta blir mer sällsynt.

  Från vecka 27 ökar kvinnornas väderkänslighet, och nu är hon känsligare för förändringar i atmosfärstryck och luftfuktighet. Under regniga dagar och svåra frost kan den gravida kvinnans övergripande hälsa förvärras.

  Om det förekommer vidhängande dagliga huvudvärk nu bör du kontakta din läkare, eftersom detta kan vara ett tecken på högt blodtryck.

  De flesta gravida kvinnor ökar deras kolesterolnivåer. Detta fenomen anses vara helt normalt. Kolesterol är ett viktigt byggmaterial för placentan, med hjälp av "barnsätet" kan man syntetisera de hormoner som krävs för att förlänga graviditeten och hålla livmodermusklerna i avslappnat tillstånd.

  På natten kan kramper inträffa. De är förknippade med kalciumbrist i kroppen. Det mesta av detta mineral "tas bort" av ett barn, som fortsätter aktiv benväxt.

  En liten minskning av synskärpa kan också vara ganska normalt vid den här tiden, eftersom de intraokulära kärlen också utsätts för arteriella tryckfall.

  En kvinna vid vecka 27, oavsett säsong på gården, kan börja uppleva heta blinkar. Vid denna tid ökar svettkörtens arbete, svettningen växer.

  Drömmar under denna period är färgglada och minnesvärda. Somnologer hävdar att detta beror på att kvinnors sömn nu är mer ytlig, eftersom barnet pressar, och det blir svårare att välja hållning för en bekväm vila.

  Barnutveckling

  Baby snyggare varje dag. Han ser nu ut som en nyfödd, bara lite tunnare och mindre än fullfödda barn. Krummens höjd - ca 36 centimeter, och dess vikt kan variera från 900 till 1100 gram.

  Småbarn i veckan är vanligtvis redan i huvudvärkpresentation, och med stor sannolikhet kommer de att förbli i den tills födseln, för snart blir det fysiskt omöjligt att sätta sig i livmodern - nära.

  Om nu krummen sitter på prästen i en bäckenpresentation eller ligger över livmodern, har han fortfarande tillräckligt med tid att ta en lämpligare position för födelseprocessen och vrida huvudet nedåt.

  utseende

  Vid den 27: e gravidveckan börjar barnet ta en flexionsposition. Han växte upp, och nu "naturen" tvingar den lilla att börja spara utrymme inuti mors livmoder. Från denna vecka blir det svårare att bestämma fostrets kön på ultraljud, eftersom några barn är böjda så att navelsträngen och benen helt stänger den visuella "tillgången" till granskningen av de yttre genitala organen.

  Bildandet av subkutant fett är i full gång. Den lilla "växer fett", och det pryder honom obeskrivligt. Söt små kinder har redan dykt upp, magen är rundad, rumpa, armarna och benen är inte så tunna och tunna. Vikarna på huden börjar släta ut.

  Ansiktet är fullt format. Endast öronen är något utbuktade. Auriklar består av broskvävnad, och det är fortfarande ganska mjukt vid denna tidpunkt. När fostret mognar blir auriklarna hårdare. Enligt graden av öronhärdning bedömer läkare graden av mognad hos barnet vid tidig födelse.

  Bildandet av primordia hos de molar tänderna fortsätter. De är gömda i djupet av käftvävnaderna och kommer att förbli där tills det ögonblick då barnets barntänder börjar byta till permanenta.

  Krummens kropp och ansikte är täckta med ostliknande smörjmedel som skyddar huden. Smörjmedlet behålls på huden på grund av hårlinjen, som kallas "lanugo".Dessa tunna hår över hela kroppen är resultatet av hårfolliklarna, och efterhand har barnet redan börjat bli av med dem.

  Kroppsförhållandena nivelleras. Benen har vuxit och blivit längre än armarna, och huvudet har upphört att uppta hälften av hela kroppen, som det var i de tidiga stadierna, nu är endast en fjärdedel av hela området fördelat på huvudet.

  Nervsystemet och sinnena

  Utvecklingen av barnets hjärna fortsätter. Vid vecka 27 börjar bildandet av arbetet med specialcentra i vänstra halvklotet. De kommer att vara ansvariga för medvetenhet, tänkande och analytiska färdigheter.

  Hjärnan är ganska ekonomiskt tar kontroll över funktionerna i barnets kropp, han koordinerar hjärtslag, rörelse, matsmältning. Nervsystemet utvecklas snabbt, och varje dag bildas hundratusentals nya neuroner i de tidiga och frontala lobesna.

  Detta låter barnet varje dag lära sig något nytt och lära sig. Han äger redan huvudreflexerna: suger, svalar, griper, det finns senor och muskeltoniska reflexer, cervikalreflex. Bildningen av andningsreflexen kommer till ett slut.

  Hjärnan kunde etablera interaktion med binjurskortet, från denna period har barnet sina hormoner, och tillväxthormoner är en av de första som börjar syntetiseras. Det är svårt att föreställa sig, men barnet i min mammas liv är redan vänsterhänt eller högerhänt. Han väljer redan omedvetet höger eller vänster handtag som "arbetare".

  Utvecklingen av sinnena fortsätter att öppna barnet en ny värld. Öronet är fullt format och hälen hör vad det kan. Det här är interna ljud: mödrarnas röst, hennes hjärtslag, andning, blodflödet genom hennes kärl, tarmarnas arbete och även några ljud från utsidan. Höra i sin helhet förhindrar moderns täta bukvägg och den vattenmiljö där barnet simmar.

  Men från den 27: e veckan förbättras synen. Nu etablerad är kopplingen av hjärnan och optisk nerv. Från och med nu, som ett svar på ett starkt ljus riktat mot mors mage, börjar barnet, stänga ögonen och vända sig bort. Han ser hittills bara en trängsel av färgade fläckar, skärpen och synskärpa kommer att bildas gradvis, på många sätt fortsätter denna process efter att barnet är födt.

  Formade receptorer ansvariga för lukt. Barnet börjar känna "luktens" prototyper, men han skiljer smak mycket bra, för att hans smaklökar bildas för ganska länge sedan. Att röra i livmodern hjälper barnet att inte bli uttråkad. Han känner sig själv med intresse, navelsträngen, placentan, fostrets urinblåsans väggar.

  Sömnkrummer totalt är cirka 22 timmar om dagen. Nästan 60% tilldelas fasen av REM-sömn. Det är i det att människor kan se drömmar. Under sömnen flyttade ögonkrummar under slutna ögonlock snabbt och vänster. Detta ger forskare en anledning att tro att barnet redan drömmer. Ingen vet vad de är, vilka bilder som finns i hjärnan i smulorna, men det faktum att drömmarnas närvaro inte orsakar tvivel bland läkare.

  Interna organ

  Ljuskrummer fortsätter att förbereda sig för självständig andning, alveolerna mogna, ett ytaktivt medel produceras och ackumuleras. Detta ämne är av stor betydelse för barnets liv. Det tillåter inte alveoler att hålla ihop.

  Barnets första andetag kommer att fylla dem med luft, och den erforderliga mängden ytaktivt ämne kommer att ge en utandning och en full sekundär andning. Akut andningssvikt, som ofta orsakar död hos mycket för tidiga barn, beror på det faktum att det ytaktiva medlet har utvecklats lite och barnet inte kan andas på egen hand.

  Mognad av lungvävnad är en ansvarsfull och allvarlig process. Om negativa faktorer stör det nu kan allvarliga patologier uppstå. En kvinna vid vecka 27 behöver undvika smitta med allvarliga virusinfektioner, sexuellt överförbara infektioner.

  Barnets tarmar började ackumulera den ursprungliga cal meconiumen.Det består av gall och partiklar av epitel och lanugo, som faller i vattnet, och därifrån - i magen på smulorna, eftersom ditt barn dricker aktivt fostervätska. Små knoppar fungerar lika stora, med den enda skillnaden att de producerar mycket mindre urin.

  Barnets hjärta har ökat i storlek. Hans anatomiska formation är klar, den funktionella "förmågan" tillåter honom att pumpa upp till 25 liter blod per dag. Hjärtfrekvensen hos barnet - 140-170 slag per minut. Det ger blod till alla barnets inre organ.

  Vid manliga foster vid vecka 27, sänks testiklarna i pungen. Detta påstående gäller för minst 70% av barnen. Resten av denna delikata process är klar lite senare, och endast i enheter - efter födseln.

  vitalitet

  Om förlossning händer i vecka 27, kommer de att anses vara för tidiga. Men förutsägelserna om barnets överlevnad vid denna tidpunkt är ganska gynnsamma. Av de som är födda i vecka 27 överlever mer än 75% av barnen. Naturligtvis, inte utan hjälp av läkare.

  Barn som är födda passar nu i obstetrikerns två palmer: Barnets huvud passar helt i en handflata och den lilla kroppen och benen in i den andra. Men trots det klagande utseendet är sådana barn väldigt "envisa" och vill verkligen leva. Neonatologer noterar det De överlever, ibland i strid med prognoserna från läkare, ännu bättre än barn, som är en månad äldre, åtta månader gamla barn.

  Barnet har inte tillräckligt med subkutant fett, han kan inte hålla den inre värmen, och det här är den första risken för det nyfödda, vilket anses vara djupt för tidigt. Lungorna hade inte tid att mogna till det önskade steget, barnet kan inte andas på egen hand - det här är den andra faran för sitt liv.

  Sådana smulor placeras i en speciell reanimation inkubator, där barnet "mognar" tills det ögonblick då kroppsvikten börjar överstiga 1,7 kilo, därefter kan den överföras till en uppvärmd säng.

  Med prognoser om ett sådant barns hälsa är läkare mycket försiktiga. Med tanke på att barnet föddes innan utvecklingen av centrala nervsystemet slutfördes, är olika störningar, mental och fysisk retardation, dövhet eller blindhet inte uteslutna. Om ett barn står inför funktionshinder, kommer detta att vara känt först när läkare har kämpat för sitt liv.

  Födelsen av en bebis i den 27: e gravidveckan är ett allvarligt test för hela familjen. I själva verket beror mycket på hur starka och förmåga föräldrar ska kunna tro att deras barn ska klara sig, kunna överleva och växa som en hälsosam bebis.

  Din baby på ultraljud

  I studien av ultraljud vid vecka 27 skickas vanligtvis inte. Fram till den tredje skärningen är fortfarande lång, och de två första har länge blivit kvar. De enda undantagen är nödfall där läkaren behöver se till att barnet och mamman är bra. Men på egen bekostnad har en kvinna rätt att besöka en ultraljud på en privat klinik under en viss period.

  Vid vecka 27 kan det finnas många orsaker till detta. Detta och fostrets abnorma rörelser, och deras frånvaro, liksom en kvinna kan vilja ta reda på barnets kön eller förtydliga det.

  Gravida kvinnor vill verkligen veta om hennes barn uppfyller utvecklingsstandarderna för denna period. Vid vecka 26-27 är normerna för fetometri följande:

  • BPR - 64-76 mm;
  • LZR - 80-96 mm;
  • DBK - 47-56 mm;
  • DKG (shin eller längd av tibia) - 43-51 mm;
  • DKP (längden på underbenets ben) - 43-51 mm;
  • Huvudomkretsen - 235-273 mm;
  • Abdominal omkrets - 205-253 mm.

  Den minsta bristande efterlevnaden uppfattas ofta av kvinnor som en tragedi. Experter varnar för sådana erfarenheter. Alla barn ser nu individuellt ut, och därför finns det höga och låga, mer eller mindre plumpa barn.

  Endast en nedåtgående avvikelse på 2 veckor eller mer anses alarmerande. Det kan tala om intrauterin tillväxtnedgång. När det gäller att öka normens övre gräns kan vi anta att modern bär en stor bebis som är född med en vikt över 4 kg.

  Det finns särskilda tabeller där läkare jämför tillväxten för ett visst barn med medelindikatorerna. En erfaren läkare kommer emellertid alltid att göra ett ändringsförslag till genetiken, ta hänsyn till alla faktorer och egenskaper hos den nuvarande graviditeten och göra den rätta slutsatsen.

  Faror och risker

  Trots det faktum att den farligaste perioden när det gäller sannolikheten för missfall eller missad abort är över, kan vissa faror fortfarande ligga i väntan på en kvinna. På den 27: e obstetriska veckan bör du vara uppmärksam på sådana risker.

  Preterm arbetskraft

  Anledningen till att arbetet påbörjades tidigt kan vara överdriven motion, svår stress och gynekologiska problem som en kvinna hade före uppfattningen, till exempel inflammation i bilagorna eller kort livmoderhalsen. Orsaken kan vara skador och infektioner, systemiska sjukdomar. Signifikant öka sannolikheten för sådana utvecklingshändelser överviktiga kvinnor och preeklampsi.

  Att minska sannolikheten för för tidig födsel kommer att hjälpa till att överensstämma med den dagliga rutinen, arbetet och vila samt det strikta genomförandet av alla rekommendationer från läkaren. De måste tas på allvar.

  Om läkaren frågar om att minska vikt, gå på en diet för gravida kvinnor, kan dessa krav inte ignoreras, eftersom doktorens huvudsyfte, som den förväntade moderen själv, är att informera barnet före den tid då hans födsel inte kommer att utgöra någon fara för honom.

  Sannolikheten för för tidig födelse, enligt observationer från gynekologer, minskas om en kvinna äter en tillräcklig mängd produkter med zinkhalt under denna period. Dessa är lever, kalkon, bönor, bovete, havregryn.

  SARS, influensa och förkylning

  Immuniteten reduceras, och därför vid vecka 27 finns det stor risk för infektion med influensa eller ARVI. Och den enklaste förkylningen är också en väldigt stor risk för framtida mamma. Omedelbart bör det noteras att smittsamma och icke-infektionssjukdomar vid denna tidpunkt inte utgör någon betydande fara för barnet - det är redan pålideligt skyddat av moderns medfödda immunitet. Men obehagliga symptom kan komplicera den framtida moderens tillstånd själv.

  Om alla försiktighetsåtgärder som kvinnan tagit inte hjälpte, och sjukdomen fortfarande började, finns det ingen mening att behandla en rinnande näsa, hosta, feber och konjunktivit med hemmetoder. Det är nödvändigt att konsultera en läkare som kommer att berätta vilken av drogerna som är tillåtna för den gravida kvinnan och kan hjälpa henne.

  Förstöring av kroniska sjukdomar

  I samband med ökad belastning på alla organ och system vid vecka 27 bör kvinnor ägna särskild uppmärksamhet åt deras hälsotillstånd. Om hon hade vissa kroniska sjukdomar före graviditeten, finns det hög sannolikhet för att de återkommer. Du kan behöva besöka en specialkardiolog eller nephrologist för att få de nödvändiga rekommendationerna.

  Intrauterin tillväxt retardation

  En sådan diagnos enligt ultraljudsresultatet vid denna tidpunkt är inte så sällsynt som det kan tyckas. Om läkaren säger att barnet har en utvecklingsfördröjning, behöver du inte oroa dig och vara nervös. Med modern medicin kan du snabbt ta reda på den sanna orsaken till vad som händer och i de flesta fall helt eliminera det.

  Oftast, placentainsufficiens, Rhesus-konflikt, undernäring, placenta previa, en kvinna som drabbades av en infektionssjukdom i tidiga skeden leder till en försening.

  Barnet kan i de flesta fall hjälpa till med hjälp av vitaminterapi och läkemedel som förbättrar blodets uteroplacentala flöde.

  Analyser och undersökningar

  Vid vecka 27 ges kvinnor normalt hänvisning till allmänna urin- och blodprov. Blodet måste doneras för att se till att kvinnan inte har anemi, och urinsammansättningen kommer att visa hur njurarna klarar av den ökade belastningen.

  Rh-negativa kvinnor under denna period donerar blod för antikroppstitrar. Kvinnor med hormonella störningar rekommenderas att donera blod för hormoner.

  Kvinnor som är gravida med tvillingar eller trillingar får hänvisningar till en stor lista över tester som måste tas innan de går på mammaledighet. Det är ungefär detsamma som vid registrering.

  Rekommendationer till förväntade mammor

  Graviditet blir lättare om kvinnan följer alla rekommendationer från den behandlande läkaren. De vanligaste frågorna i denna period behöver speciella kommentarer.

  kön

  Många människor oroar sig för att det är möjligt att ha sex nu, oavsett om det kommer att skada barnet. Om en kvinna är frisk, har hon inga komplikationer och hotet av för tidig födsel, då kan och bör man delta i sex.

  Positiva känslor som affinitet med en älskad ger ger är svåra att ersätta. Det är sant att partnerna nu måste ta hänsyn till den stora magen, poser bör väljas så att det inte finns något mekaniskt tryck på livmodern och djupa penetrationer.

  Beräkning av moderskapsbidrag

  Vecka 27 - det är dags att beräkna hur mycket mammor som en kvinna har rätt till. Det beror på längden på tjänsten, storleken på kvinnans lön, liksom antalet dagar som hon spenderade på sjukskrivning eller annan mammaledighet de senaste två åren. Det finns många subtiliteter angående beräkningen av en engångsbetalning vid avgång på mammaledighet. Snabbt beräkna det förfallna beloppet kommer att hjälpa beräkaren.

  Traveling

  Det är möjligt att åka på resor under den här perioden, om behandlingsläkaren inte har någon annan åsikt i denna fråga, och kvinnan bör vara försiktig med flygningarna. Enligt de flesta lufttrafikföretag krävs ett intyg från en läkare om avsaknad av kontraindikationer till flygflyg vid landning från vecka 28.

  Om du flyger för att vila mer än en vecka, måste du ta ett sådant intyg ändå, för på vägen tillbaka kommer de att bli ombedda att visa det.

  Flygbolag får införa andra regler. Därför, innan du köper flygbiljetter, var noga med att fråga operatören vilka dokument du behöver ta med dig om du har en 27-veckors graviditet.

  Massage för gravida kvinnor

  Den 27: e graviditetsveckan är rätt tid för mannen eller en av hushållens medlemmar att behärska massageteknikerna för att slappna av och lindra smärta i den gravida kvinnan. Denna massage har många funktioner och kräver massörvård.

  Du kan massera lumbosakralområdet, det är lätt att dra i underlivet, massera ryggraden. Det är nödvändigt att göra massage i sittande läge eller i knä-armbågens position.

  Innan du börjar är det lämpligt att besöka en professionell massageterapeut tillsammans med sin man, som ska visa tekniker och rörelser och ge individuella rekommendationer.

  dröm

  Från den 27: e graviditetsveckan behöver en kvinna tupplurar. På natten borde hon vila i minst 9 timmar, och under dagen blir det tillräckligt med vila i 1-1,5 timmar. En sådan "tyst timme" kommer att bidra till att återställa styrka som spenderas under den första halvan av dagen, och underlätta eftermiddagen när det finns smärta i benen och bakre delen.

  Gravid Recensioner

  Vid vecka 27 klagar många kvinnor på utseende av ödem. Därför är det nu viktigt att minska mängden salt i kosten till ett minimum och observera rätt dricksregim. Innan sänggåendet är det lämpligt att äta och dricka i 2-3 timmar, kommer senare måltider och fullvätska att bidra till utseendet på morgonvullnad i ansikte, händer och fötter.

  Vid den här tiden börjar många framtida mödrar redan skapa en plantskola, handla efter en bebis, välja honom eller henne ett namn.

  Hushållning blir svårare, och därför är framtida mammor särskilt i behov av hjälp och stöd från släktingar.

  Om vad som händer med fostret och framtida mamma vid den 27: e gravidveckan, se nästa video.

  26 veckor 28 veckor
  Ta reda på vad som händer med mamma och baby varje vecka av graviditeten.
  Information som tillhandahålls för referensändamål. Självmedicinera inte. Vid de första symptomen av sjukdomen, kontakta en läkare.

  graviditet

  utveckling

  hälsa