31 veckor 33 veckor

Vad händer med fostret och framtida mamma vid 32 veckors graviditet?

Innehållet

Varje steg i graviditetsutvecklingen är unik. Varje vecka sker hundratals olika förändringar med mor och barn. Många intressanta processer uppträder vid 32 veckors graviditet.

Hur många månader är det

Denna term anses vara den åttonde obstetriska månaden. Även denna period motsvarar fostrets ålder, lika med 30 veckor från uppfattningen. Skillnaden i tidpunkten beror på den olika metoden för räkning, vilken används av gynekologer.

Det bör noteras att termen "obstetrisk vecka" används oftare. Detta gör det möjligt för läkare av olika specialiteter att "prata" på ett språk, med hjälp av vanlig terminologi.

Beräkna graviditetens varaktighet
Ange den första dagen i den sista menstruationsperioden.

Mor funktioner

Vid 31-32 veckors graviditet börjar den förväntade mamman gradvis förbereda sig för förlossning. I hennes kropp börjar förändringar karakteriseras av denna period. Gradvis förändras hennes hormoner, det finns en tillfällig omstrukturering av de inre organen. Dessa förändringar är nödvändiga för att barnet ska födas i tid.

fysiologi

Under denna period börjar kvinnokroppen i blodet att bilda speciella hormoner som krävs för naturlig förlossning. Ett av dessa ämnen är relaxin. Under dess inflytande förekommer specifika förändringar i bäckens ligament och muskelapparat. Så blir musklerna mycket elastiska. Detta är nödvändigt för att säkerställa att under barnets passage genom födelsekanalen inte förekommer farliga skador och skador på mjukvävnader.

En annan biologiskt aktiv substans som gradvis börjar syntetiseras i den kvinnliga kroppen är prolactin. Ökningen i koncentrationen bidrar till att bröstet börjar värka och växa. Denna typ av förberedelse av den kvinnliga kroppen är nödvändig för nästa steg för att börja efter att barnet är födt - laktation.

Vid 32 veckors graviditet är omkretsen av magsmagen redan ganska stor. Flera kvinnors navel dras inåt. Ju större mage, desto ljusare visas den här funktionen.

Om barnet är ganska stort, lägger den uppvuxna mammens mage mycket tryck på membranet. Detta leder till att kvinnans andedräkt förändras. Hon kan också känna lite ömhet och känslighet i bröstets nedre delar.

Vissa kvinnor på kroppen kan öka hårväxten. I vissa fall börjar håret växa på typen "manlig". Dessa förändringar leder också till förändrade hormoner. Ofta utvecklas ett sådant kliniskt tecken hos kvinnor som förväntar sig barnens födelse.

Efter att barnet är födt normaliserar nivån av hormoner gradvis, och detta symptom försvinner. Om det inte händer, ska kvinnan samråda med sin gynekolog och i vissa fall med en endokrinolog.

Under varje graviditetsperiod måste läkare utvärdera den förväntade moderens viktökning.Denna enkla metod för klinisk forskning gör att läkaren kan bedöma kvinnans tillstånd och de indirekta tecknen på ett barns tillväxt. Viktökning måste övervakas. Detta bör göras med råd från läkare.

I genomsnitt Vid denna tid av graviditet är den totala viktökningen hos en kvinna elva kilo. Med flera graviditeter kan denna indikator vara olika.

Total viktökning är en vägledande klinisk indikator. Läkaren kan inte lita på det för att bedöma fostrets utveckling. För detta använder han andra forskningsmetoder.

förnimmelser

Vid denna tid av graviditet känner den förväntade mamma redan ganska starkt hennes bebis inuti. Dess allmänna villkor ändras också. Vissa kvinnor noterar också att under sin graviditet förändrades deras humör och inställning till livet.

Sådana förändringar beror på naturen. Den kvinnliga organismen är som sådan inställd på en ny kvalitet. Naturligtvis kan ett föränderligt tillstånd uppenbaras av många olika symtom.

Förändringar i humör och beteende

Den förändrade hormonella bakgrunden leder till att förväntade mammor börjar uppleva humörsvängningar. Något de liknar liknande förändringar som manifesterade sig under de allra första veckorna av graviditeten. också närmare barnfödseln börjar en kvinna öka nervositet och ångest.

Hormonella förändringar bidrar till det faktum att många förväntade mammor i detta skede av graviditet hela tiden vill sova. Detta kan öka sömnigheten i dagtid.

På natten kan dock vissa kvinnor ha svårt att somna. Ju större misstanke och ångest hos en kvinna på grund av karaktären av hennes karaktär och psykiska egenskaper hos personen, desto mer levande uppträder detta symptom. Många förväntade mammor vid detta graviditetsskede klagar på sina läkare att de har sömnlöshet.

Förmågan att motstå effekterna av stark psykosemitiv stress minskar också något. Sådana förändringar uppstår på grund av att kvinnokroppen gradvis förbereder sig för den kommande leveransen.

Vid detta graviditetsstadium blir det svårt för en kvinna att klara en stor mängd information. Hennes minne minskar något, koncentrationen minskar.

Även efter den vanliga mentala stressen kan en kvinna uppleva huvudvärk. För att inte provocera utvecklingen av dessa negativa symtom borde den förväntade mammen vila mer.

Känslor i magen

Vid denna tid av graviditet, känner den förväntade mammen ofta frekventa "chocker" längs kanten av costalbågen. Detta beror på det faktum att barnet redan är ganska stort i storlek och rör sig ganska aktivt. Som regel har barnet redan vid denna tid av prenatal utveckling släppt huvudet ner mot födelsekanalen.

Recensioner av kvinnor som redan har blivit mödrar, indikerar att många av dem ofta kände sådana "slag" av en baby i magen. För att minska smärtan och obehaget lutade de lite bakom soffan.

Denna position ger barnet mer utrymme. Mamma medan du känner dig lite bättre. Lätt och djup andning hjälper också barnet lugna sig gradvis.

Gravida kvinnor vid detta graviditetsstadium kan uppleva obehaglig drabbande smärta i underlivet. Sådana symptom uppstår på grund av det faktum att bäckensgolvet något expanderar under denna period av att bära en bebis. Ett sådant organismsvar är ganska fysiologiskt före den kommande generaen.

Vid den 32: e veckan av dräktighet börjar de första träningsutmaningarna också att manifestera sig själva. Vanligtvis detekteras de under CTG. De kan också känna kvinnan själv.

De känns som regel som korta och måttliga i intensitetskontraktioner i underlivet.Det finns sådana träningsdragelser som ett resultat av sammandragningen av livmoderväggarna. Du borde inte vara rädd för dem. De är inte heller resultatet av överhängande arbete.

När sådana känslor uppträder är det väldigt viktigt att omedelbart kontakta en läkare. Läkaren kommer att genomföra en gynekologisk undersökning med en bedömning av livmoderhalsen. Om dess upplysningar är obetydliga, så oroa dig för att den omedelbara inledningen av arbetskraft inte är värt det. I denna situation kommer läkaren att göra rekommendationer för framtida mamma om hur man väntar på den beräknade perioden av naturlig förlossning.

Andra förändringar i kroppen

Ganska ofta i denna graviditetsperiod känner en kvinna att hon har ryggvärk. Ju större barnet är och ju smalare den bebodda moderens bäck, desto mer sådana symtom kan uttryckas. För att minska dem något, rekommenderar läkare att förväntad mammor vilar mer.

Vid detta graviditetsstadium har kvinnor ofta svullnad i benen. Både fysiologiska och patologiska orsaker kan leda till utvecklingen av detta negativa symtom.

Den växande livmodern utövar starkt tryck på närliggande organ, som inkluderar urinvägarna. Denna funktion bidrar till det faktum att urinflödet genom urinledarna minskar.

Dessa förändringar börjar orsaka ödem i framtiden. Det är viktigt att notera det svullnad kan förekomma på olika delar av kroppen, oftast på benen.

Svullnad kan emellertid också förekomma i ansiktet - i området under de nedre ögonlocken. Om svullnaden i kvinnans ansikte starkt uttalas kan detta leda till en förändring i hennes ovala ansikte. Det blir mer avrundade, naturliga veck samtidigt som det slätas något ut.

Fel i näring bidrar ofta till utseendet på olika obehagliga känslor i den framtida mamman. Vissa kvinnor börjar känna halsbränna. Om korrigeringen av kosten inte ger uttalad lättnad, borde den förväntade mamman alltid rådgöra med din läkare.

För att förbättra ditt övergripande tillstånd bör du utesluta fet och stekt mat från din dagliga kost. Denna mat bidrar till kränkningar i levern och gallblåsan. Det är oerhört viktigt att övervaka näringen av kvinnor som lider av kronisk cholecystit och andra sjukdomar i inre organ.

Vissa kvinnor kan känna att kroppen är kliande. Utvecklingen av detta symptom kan också bidra till olika hormonella förändringar.

Svårighetsgraden av denna känsla kan vara annorlunda. Med detta symtom är det mycket viktigt att konsultera en läkare. I vissa fall leder även kroniska sjukdomar i inre organ till dess utseende.

Störningen i mag-tarmkanalen kan bidra till utvecklingen av andra obehagliga symptom. Ofta klagar gravid kvinnor på detta graviditetsstadium till sina läkare att de uppenbarar olika störningar i avföringen - både diarré och förstoppning. För att normalisera avföringen krävs val av rätt diet.

Det är mycket viktigt att den förväntade mamman tar alla nödvändiga ämnen, liksom vitaminer och spårämnen. För att göra detta borde hon äta mycket frukt och grönsaker, mejeriprodukter. Sådan näring kommer att bidra till att förbättra prestandan av tarmmikrofloran, vilket positivt påverkar avföringen.

32 veckors graviditet är den tid då kvinnokroppen aktivt förbereder sig för att barnet ska födas. Efter ett barns födelse börjar en annan, inte mindre ansvarsfull period, laktation. För att förbereda sig för denna period börjar hormoner syntetiseras i framtida mammas kropp, vilket leder till kolostrums utseende, en speciell vätska som utsöndras från bröstkörtlarna som är nödvändiga för att mata barnet för första gången efter födseln.

Med tiden förändras kolostrumets kemiska egenskaper. Först är det ganska tjockt, då blir det mer flytande.En sådan egenskap har uppfunnits av naturen så att barnet får alla nödvändiga ämnen för sin fulla tillväxt och utveckling.

Vad kan störa en gravid vid denna tidpunkt?

Även med den fysiologiska kursen av graviditeten kan kvinnor uppleva olika förändringar. De leder till att framtida mamma har vissa kliniska tillstånd. Vid varje graviditetsstadium kan sådana manifestationer vara olika.

Minskad immunitet

Olika specifika förändringar kan också inträffa under graviditeten. Så, när du bär en baby, är moderns immunitet något reducerad. Detta är nödvändigt så att kvinnans immunförsvar inte avvisar barnet efter befruktning, och sedan senare under sin utveckling. En sådan minskning av immunitet är också nödvändig för att moderorganismen ska uppfatta barnet inte som ett främmande genetiskt föremål, utan som en egen.

I det här fallet finns dock nackdelar. Det något reducerade arbetet i immunsystemet leder till att motståndet hos kvinnor vid 30-32 veckor av graviditeten till olika virus- och bakterieinfektioner minskar.

Förväntad mamma kan lätt bli smittade. Inte heller en liten risk för förkylning. SARS och andningssjukdomar registreras ofta hos förväntade mammor vid denna tidpunkt.

Det är mycket viktigt att framtida mamma kommer ihåg denna funktion och skyddar försiktigt sig mot eventuella förkylningar.

Munproblem

Sjukdomar i tänderna under graviditeten är ganska vanliga. Hormonförändringar leder till utveckling av specifika förändringar i munhålan. Till exempel bidrar den förändrade koncentrationen av östrogen i den förväntande moderns blod till utseendet av ökade blödande tandkött. I vissa kvinnor kan detta tillstånd leda till tandvärk och utveckling av periodontal sjukdom.

Minska negativa symptom kan uppnås genom att använda speciellt munvatten och mild tandkräm. Det är bättre att dessa medel gjordes på grundval av medicinska örter. Du kan också skölja din mun med avkok av salvia eller kamille, kokt hemma.

Gör en uppsättning avancerade rekommendationer tandläkare. Om framtida mamma har tandvärk, ska hon omedelbart konsultera en läkare. Att oroa dig och oroa dig inte. För närvarande finns det i en arsenal av specialister en hel del tandbehandlingar som är säkra och kan tillämpas på gravida kvinnor.

Störningar i reproduktionsorganen

Under gynekologisk undersökning utvärderar läkarna nödvändigtvis livslängden. Villkoren för denna kropp är väldigt viktig.

Vid gynekologisk övning finns det många olika patologier associerade med förkortning av livmoderhalsen. Dessa förhållanden är ganska farliga. Kort livmoderhals ökar risken för för tidigt arbete.

Även denna patologi kan bidra till utvecklingen av cervikal insufficiens. Om det inte behandlas i tid, kan detta patologiska tillståndet utgöra ett hot mot barnets födelse före schemat.

Läkare använder olika metoder för att korrigera denna patologi. Behandlingsregimen väljs individuellt. För korrigering av de överträdelser som har inträffat kan specialister välja en hormonterapimetod för den förväntade mamman. I detta fall används läkemedlet Utrozhestan oftast.

För ismisk-cervikal insufficiens orsakad av en förkortad livmoderhals, kan särskilda obstetriska anordningar - pessaries också användas. De är installerade i slidan. Denna procedur utförs endast av en läkare.

Användningen av pessaries minskar risken för att ha barn mycket tidigare än de fastställda tidsfristerna. Användningen av sådana obstetriska anordningar är begränsad till vissa medicinska indikationer och kontraindikationer.Efter installationen av pessary är läkaren säker på att följa kvinnans tillstånd.

Under graviditeten uppskattar läkarna många kliniska parametrar, varav en är livmoderton. I en alltför aktiv form kan det leda till utveckling av farliga tillstånd för fostret. I detta fall måste läkaren göra en uppsättning rekommendationer för framtida mamma. Med ett högt hot mot barnets liv kommer läkaren att råda kvinnan att begränsa kön.

Det är viktigt att notera att sådana rekommendationer görs individuellt. För att göra detta måste läkaren utvärdera barnets tillstånd och framtida mödrars välbefinnande.

Hos kvinnor på detta stadium av graviditet förändras känslor av sexualitet fysiologiskt. Till exempel förekommer subjektiva förändringar i orgasmen. Den framtida mamman bör vara säker på att diskutera möjligheten att ha sex under denna graviditetsperiod med sin läkare.

Minskad lokal immunitet och förändrade hormoner bidrar ofta till att en kvinna har tröst. Dessutom kan näringsfel med missbruk av godis och choklad leda till utvecklingen av denna sjukdom.

Thrush följs vanligtvis av utvecklingen av många negativa symtom, varav en är utseende av klåda på en intim plats. Graden av svårighetsgrad kan vara annorlunda. Vissa kvinnor upplever ganska stark obehag. Också med denna patologi förekommer specifika sekretioner i skeden, som liknar "ostliknande flingor". Om skadliga symptom uppstår är det mycket viktigt att konsultera en läkare.

För att eliminera dem kan det krävas speciella svampdödande medel. Doktorn kommer också att rekommendera en intim hygien till en framtida mor. Många av dem kan användas vidare inte bara för syftet med behandlingen utan också för att förebygga utvecklingen av negativa symtom.

Vid detta graviditetsstadium kan en kvinna ha en slempropp från könsorganet. I en sådan situation är det mycket viktigt att omedelbart kontakta en läkare. I detta fall är risken för föderlig födelse ganska hög.

När en kork sänder ut, borde den framtida mamman inte panik först och främst. Med utvecklingen av denna situation måste läkaren nödvändigtvis bedöma hur nära arbetssättet. Det händer ofta att en gravid kvinna är på sjukhus för vidare observation. Obstetricians notera att det finns ganska många barn födda i vecka 32 av graviditeten.

Innehåller ett barn

Vid utveckling av barn vid denna tidpunkt finns det vanliga kliniska tecken. Det kan dock finnas skillnader. De indikerar inte alltid bara utvecklingen av någon patologi eller utvecklingshinder. Det händer också att sådana funktioner är fysiologiska. Deras utseende påverkas av många faktorer, till exempel funktionerna i författningen och föräldrars kroppsstruktur.

Bestäm gränserna för normen och patologi kan bara en läkare som observerar framtida mamma under graviditeten. För att hjälpa läkaren komma moderna forskningsmetoder och olika analyser.

fysiologi

För att bedöma utvecklingen av intrauterin utveckling av spädbarn vid denna tidpunkt använder läkare olika kliniska indikatorer. Basen av dem är fostrets anatomiska parametrar:

  • Vid detta stadium av graviditet baby vikt når redan 1800 gram. Barnets tillväxt är ungefär 42 cm. För flera graviditeter kan dessa parametrar vara olika. I det här fallet är en baby lite större än den andra. Det är extremt sällsynt i obstetrisk träning. Det finns fall där båda tvillingarna eller tvillingarna har samma storlek.
  • Huvudomkretsen Barnet är ca 28,5-32,5 cm. När du utför en studie kan du också mäta parametrarna för andra anatomiska strukturer. Sålunda är omkretsen av barnets mage vid detta stadium cirka 25,8-31,4 cm.
  • Under studien kan ultraljudsspecialisten också bestämma storlekar på vissa ben. Således är höftlängden på barnet vid denna tid 5,5-6,5 cm, axeln är 5,3-6,3 mm och benen i tibia når storlekar 5,3-6 cm.

utveckling

Barnet vid detta stadium av sin prenatala utveckling är redan ganska starkt utvecklad. Så har barnet redan hår och cilia. Med tiden kommer håret på kroppen att förändras. Gradvis duniga hår försvinner.

Vid denna period av sin prenatala utveckling är barnet redan ganska aktivt. Om det finns tillräckligt med vätska i moderns livmoder kan barnet bekvämt utföra sina aktiva rörelser. De kan särskiljas speciellt bra under ultraljud.

Barnet börjar ändra sin kropps konfiguration. Således ackumuleras fettvävnad gradvis - på detta sätt förbereder barnens organism för den kommande födelsen och övergången till en ny livsmiljö för den.

Fettvävnad utför i detta fall en aktiv termoregulatorisk funktion. Det hjälper till att skydda barnet från hypotermi efter födseln. Barn som är födda före deadline upplever ofta problem med termoregulering.

Barnets ställning i livmodern är också mycket viktigt. Många barn i denna period tar redan rätt position. I vissa fall kan det dock ändras.

Om barnet är för aktivt ökar risken att utveckla bäckenpresentationen närmare födseln betydligt. Betydelsen av barnets ställning i livmodern kan inte överbelastas. Barnets placering i reproduktionsorganet utvärderas när man väljer leverans taktik i varje enskilt fall.

Barnets ställning i livmodern, när huvudet pekar ner, är det mest fysiologiskt fördelaktiga. I det här fallet fortsätter barnets naturliga födelse som regel mycket lättare. Barnets huvud har en ganska stor vikt och rundad form. Detta gör att barnet kan röra sig bra i födelsekanalen under sin födelse.

Förutom de grundläggande parametrarna för barnets kropp tar läkaren nödvändigtvis hänsyn till andra organers egenskaper. En av dessa specifika formationer av graviditet är moderkakan. Inuti denna bildning finns det ganska många blodkärl. En sådan riklig blodtillförsel är nödvändig för barnets fulla utveckling. Genom dem får han alla nödvändiga komponenter för att kunna växa och utvecklas.

Under en ultraljudsskanning och en doppler som används vid denna tidpunkt kan läkaren bestämma hur väl blodet flyter genom moderkroppens huvudblodkar. Överträdelser av blodtillförseln till en bebis kropp kan leda till olika störningar i sin utveckling.

Under sin prenatala tillväxt ligger barnet i vattenmiljön. Det bildas av fostervätska. För att barnet skall kunna utvecklas och växa, krävs det en tillräcklig mängd.

Läkare använder ett speciellt kriterium för att bestämma denna viktiga kliniska indikator. Det mäts under en ultraljudsundersökning. Denna indikator kallas index för fostervätska (IAI).

Om det är för lågt, kan ett sådant tillstånd vara extremt farligt och leda till utvecklingen av olika patologier för fostrets liv. Om det vid tidpunkten för ultraljudsundersökningen visade sig en minskning av detta index, måste han ange detta enligt hans åsikt. I det fallet Obligatoriskt samråd med en obstetriksk-gynekolog för val av ytterligare taktik för graviditetshantering är nödvändig.

Möjlig patologi i barnet

Denna graviditetsperiod är mycket viktig. Under denna period kan barnet uppleva farliga patologier. I vissa fall kan de vara en indikation på akutleverans. Hastigheten av denna åtgärd beror till stor del på risken för barnets liv eller hotande förhållanden för en kvinna.

Att vara i min mammas mage, får barnet alla nödvändiga ämnen genom navelsträngen.Det inkluderar blodkärl. Längden på navelsträngen kan vara annorlunda. Detta påverkas av de mest olika faktorerna.

Om navelsträngen är för kort kan den leda till utveckling av många patologier. Detta villkor tillåter inte barnet att flytta helt genom födelsekanalen vid födelsetiden. I denna situation är läkare vanligtvis tvungna att tillgripa den kirurgiska metoden för obstetrisk hjälp - kejsarsnitt.

En navelsträng för länge kan också leda till utveckling av specifika förändringar. En av dessa förutsättningar är en enda sladdförband runt barnets nacke. I vissa fall kan det till och med vara dubbelt och flera entanglements. Detta beror till stor del på fostrets fysiologiska egenskaper, liksom navelsträngens omedelbara längd.

Ofta, när detta tillstånd upptäcks under en ultraljudsundersökning av en kvinna, uppträder en verklig panikattack. Panik borde inte vara! Det är viktigt att komma ihåg att inte ett sådant tillstånd i alla fall leder till att barnet "stränger", som främst är rädd för kvinnan.

För att bedöma svårighetsgraden av de resulterande överträdelserna måste läkaren utvärdera barnets tillstånd i moderns livmoder. Det är mycket viktigt att barnet inte har allvarlig hypoxi (syrehushåll av vävnader och inre organ).

Det händer också att fostret kan rasa sig själv. För detta är det nödvändigt att mängden fostervätska är tillräcklig. Det är också viktigt att tänka på barnets ursprungliga storlek. Ett stort barn är mycket svårare att göra.

Om en ultraljudspersonal avslöjade detta tillstånd för en framtida mamma, borde hon omedelbart samråda med sin obstetrikare-gynekolog. Läkaren behöver göra ytterligare studier som syftar till att bestämma barnets tillstånd.

Dessutom kommer läkaren nödvändigtvis att göra den framtida mamman en uppsättning rekommendationer som hon ska följa igenom till födelsen. I vissa fall, om situationen kräver det, kommer kvinnan att bli sjukhus på sjukhuset.

Studier på denna graviditetsalder

För att bestämma hur väl barnet utvecklas i min mammas mage, använder läkare olika metoder för forskning.

Den vanligaste metoden för diagnos av olika sjukdomar som kan upptäckas vid detta graviditetsstadium är ultraljudsmetoder. Att hålla dem hjälper läkare att få nödvändig information om hur bra barnet känner sig i livmodern.

Den obestridliga fördelen med sådana studier är att de inte är invasiva. Under ultraljudet kan du se hur barnet rör sig. Volumetriska tekniker tillåter dig även att bestämma uttrycket för barnets ansikte. Sådana metoder för forskning innefattar 3D- och 4D-ultraljud. Under studien rynkar barnet eller ler om han inte vrider sig från ultraljudstransducern.

För att bestämma hastigheten på blodflödet och andra parametrar i blodtillförseln används Doppler. Med en så enkel studie kan en specialist få mycket information om hur bra blodkärlen som ger fostrets funktion.

Många forskningsmetoder som används i daglig medicinsk praxis vid detta graviditetsstadium bör inte utföras. Sådana studier innefattar olika radiografiska tekniker.

En röntgen- eller CT-skanning bör göras efter att barnet är födt, eftersom risken för strålningsexponering för kroppen är för hög under studien. Endast i undantagsfall av speciella medicinska skäl kan läkare beställa en sådan röntgenundersökning. I denna situation beaktas nödvändigtvis den möjliga skadan av denna diagnostiska metod för det utvecklande fostret.

rekommendationer

32 veckors graviditet är en mycket viktig period. Vid denna tidpunkt är barnets prenatala utveckling redan i slutskedet.För att den kommande födelsen ska bli så smidig som möjligt borde den förväntade mamman noggrant övervaka sitt hälsotillstånd.

Vid denna tidpunkt borde kvinnan redan ha beslutat om valet av den medicinska institutionen där födelsen kommer att äga rum i framtiden. Recensioner av många kvinnor indikerar det Vid detta graviditetsstadium var de redan aktiva förberedda för sjukhusvistelse på mammalsjukhuset.

Du kan redan börja samla en väska med saker som kan behövas i en medicinsk anläggning. Många kvinnor säger att om de samlat sina ägodelar i förväg, så skulle de i framtiden inte uppleva panik, om någon anledning började födelsen tidigare. Den framtida mamman bör tänka på vilka saker hon behöver i mammalsjukhuset. Det är mycket viktigt att kläderna är bekväma och bekväma. Välj smala och snäva saker som inte är värda det. Först efter födseln är komfort mycket viktigt.

Glöm inte heller kläder och personliga produkter för barnet. På många modersjukhus är listan över nödvändiga saker för mamma och barn annorlunda. Det är bättre att förtydliga vad som krävs. Du får inte glömma bekväma, bekväma skor.

Näring i sen graviditet är mycket viktigt. Många kvinnor kan "gripa" stressen i den kommande leveransen. Andra framtida mammor kan tvärtom helt och hållet förlora sin aptit. Eventuella extremiteter kan vara farliga. Det är mycket viktigt att näringen är balanserad. Förväntad mamma ska konsumera tillräckligt med protein, fett och kolhydrater. Hennes meny måste innehålla en mängd olika produkter. Mottagandet av multivitaminkomplex diskuteras med din läkare.

Om en gravid kvinna har en stark tendens att utveckla ödem, bör hon noggrant övervaka mängden salt som konsumeras. En stor mängd salt leder oundvikligen till svullnad på benen eller under ögonen.

Mycket natriumklorid finns redan i färdiga köttprodukter och halvfabrikat. Också mycket salt är i saltad och konserverad fisk. Det är bättre att utesluta dessa produkter från din mat till förväntade mammor och äta fjäderfä, fisk eller kött som är lagade hemma. I detta fall kan mängden salt justeras oberoende.

Överensstämmelse med dricksregimen under graviditeten spelar också en mycket viktig roll. Att fylla vätskan är perfekt vanligt vatten. Även frukt och bär fruktdrycker kan användas som drycker. Det är bäst att laga dem hemma. För mycket sötnos är dessa drycker inte värda det.

Under denna graviditetsperiod är mycket viktig psykologisk och känslomässig attityd. Kvinnans jämn och lugna humör, liksom de obligatoriska positiva känslorna, kommer att bidra till att den förväntade mamman blir mindre nervös och orolig inför den kommande födelsen. Andningsövningar och avslappningsinriktad praxis kommer också att bidra till att förbättra det övergripande välbefinnandet.

Regelbundna promenader i friska luftar har en positiv effekt på både mammens organism och barnet. Under sådana promenader går tillräckligt med syrgas in i blodomloppet. Detta är ett utmärkt förebyggande av fosterhypoxi. Även regelbundna promenader i parken eller torget hjälper till att normalisera arbetet hos den framtida modernens nervsystem.

Om vad som händer med fostret och den framtida mamman vid 32 veckors graviditet, se följande video.

31 veckor 33 veckor
Ta reda på vad som händer med mamma och baby varje vecka av graviditeten.
Information som tillhandahålls för referensändamål. Självmedicinera inte. Vid de första symptomen av sjukdomen, kontakta en läkare.

graviditet

utveckling

hälsa