32 veckor 34 veckor

Vad händer med fostret och den förväntade mamman i den 33: e gravidveckan?

Innehållet

Under graviditeten uppstår många förändringar hos både mamma och hennes bebis. Vid varje begrepp är de olika.

Hur många månader är det

33 veckor är fulla den åttonde obstetriska månaden och en vecka till. Även denna period motsvarar fostrets ålder, lika med 31 veckor från uppfattningen.

Denna funktion beror på det faktum att barnmorskor använder ett annat räkningssystem: I medicinsk praxis används termen "obstetrisk vecka" när fostrets ålder beräknas från dagen för den första dagen av kvinnans sista menstruation. De används av läkare av olika specialiteter.

Beräkna graviditetens varaktighet
Ange den första dagen i den sista menstruationsperioden.

Egenskaper hos den gravida kvinnan

Vid 32-33 veckors graviditet börjar kvinnokroppen att gradvis förbereda sig för förlossning. Varje dag förändras kvinnornas hormoner, vilket bidrar till det förändrade arbetet hos sina inre organ. Sådana förändringar är nödvändiga så att barnet kan födas i tid.

Fysiologiska förändringar

Vid den 33: e graviditetsveckan börjar kvinnor också uppleva många funktionella förändringar, vars huvudsakliga orsak sker i hormonell bakgrund. Detta beror till stor del på att kvinnokroppen börjar aktivt förbereda sig för det kommande arbetet och nästa steg av laktation.

Prolactin börjar dyka upp i blodet hos en gravid kvinna. Detta hormon har en effekt på bäckens ligament och muskelapparat. Muskelelasticiteten ökar. Sådana förändringar är nödvändiga så att barnet under sin födsel inte har någon betydande skada.

En ökning av blodkoncentrationen av prolactinnivåer bidrar till utseendet av karakteristiska förändringar i bröstkörtlarna. Bröstet gör ont och ökar i volymen. Denna typ av förberedelse av den kvinnliga kroppen är nödvändig för nästa steg för att börja efter att barnet är födt - laktation.

Vid detta graviditetsstadium kan en kvinna bilda kolostrum. Denna speciella näringsvätska, som är nödvändig för att föda barnet för första gången efter födseln. Kolostrummets kemiska sammansättning är variabel. Det varierar med barnets fysiologi. Först är kolostrum tjockare. Därefter förändras dess konsistens, och det blir mer flytande.

När man genomför ett obligatoriskt samråd med framtida mammor obstetrikare och gynekologer måste bestämma sin viktökning. Denna forskningsmetod är ganska enkel men informativ. Han hjälper läkaren att bedöma det allmänna tillståndet för den framtida mammans organismer. Också, genom indirekt bevis, bedömer doktorn barnets tillväxt i livmodern.

Läkarna rekommenderar att du noggrant övervakar viktökning under graviditeten. De registrerar de erhållna siffrorna i ett medicinskt kort, vilket ytterligare hjälper dem att bedöma dynamiken i en viss graviditet.

Den totala viktökningen hos kvinnor kan vara annorlunda - det beror på olika faktorer, inklusive förekomsten av kroniska sjukdomar i inre organ i framtida mamma. Från början av graviditeten till 33 veckor kan en kvinnas vikt öka med 10-13 kg.

Denna kliniska indikator kan endast betraktas som vägledande: om ökningen i vikt är något mindre eller mer än de etablerade normerna, borde den förväntade mamman inte panikas. Mycket viktigare är en omfattande bedömning av hennes hälsotillstånd, liksom intensiteten i utvecklingen av barnet. Därför använder läkare andra hjälpforskningsmetoder.

förnimmelser

33 veckors graviditet är en tid då en kvinna redan känner starkt sitt barn inuti. En verklig känslomässig och fysisk koppling utvecklas redan mellan mor och barn i detta skede.

Många kvinnor noterar att på detta stadium av graviditeten kände de starka förändringar i deras vanliga beteende, liksom många känslor i kroppen. En sådan mängd symptom som uppstår är tänkt av naturen. Detta är nödvändigt för att kvinnokroppen ska kunna förvärva ett nytt kvalitetsmorska.

Om nervsystemet och psyken

Vid denna graviditetsperiod är den förväntade mamman mycket värre uthållna psyko-emotionella effekter. Detta leder till att kvinnan blir svårare att klara av stress.

Den mentala aktiviteten i hjärnan vid denna tidpunkt är redan inriktad på att förbereda sig för den kommande födelsen. Recensioner av många kvinnor tyder på att det i detta skede av graviditeten blev ganska svårt för dem att klara en stor mängd information.

Även för denna period präglas av minskat minne och förvirring av uppmärksamhet. Det blir mycket svårt för en kvinna att koncentrera sig på att utföra många handlingar samtidigt samtidigt. Ansträngande mental aktivitet kan leda till ganska snabb utmattning, och den förväntade mamman kommer att känna behovet av mer vila.

Stark spänning kan leda till spasmer i hjärnans blodkärl. I det här fallet kan den förväntade mam känna att hon är yr. Vanligtvis försvinner detta obehagliga symptom helt efter vila eller i vågrätt läge.

Den förändrade hormonella bakgrunden bidrar till det faktum att många gravida kvinnor har sömnighet i dag. Varje dag kan detta symptom utvecklas. På natten uppträder den motsatta situationen oftast - svårigheter att somna. Många kvinnor klagar över sömnlöshet. I regel är detta symptom mer uttalat hos förväntade mammor som har en tendens att öka ångest och misstänksamhet.

På detta stadium av graviditeten börjar många kvinnor uppleva humörsvängningar. Många av dem liknar dem som inträffade under första trimestern.

Sådana förändringar som förekommer i kvinnans nervsystem vid denna tid beror till stor del på förberedelserna för den kommande födelsen. Så, den förväntade mamman börjar oroa sig oftare, "att bryta" över bagage. Hon har ökat ångest och spänning.

Vissa kvinnor kan utveckla ett omvändt symptom - lite apati. Från sidan ser de långsammare ut, oftare är de tysta. Sådana förändringar bör inte tas för någon form av patologi. Efter barnets födelse kommer kvinnans hormonella bakgrund att förändras, och alla symtom som uppstått kommer gradvis att normalisera.

Om hjärt-kärlsystemet

Under denna graviditetsperiod är blodflödesindikatorer i huvudblodkärlen mycket viktiga. Genom dem får barnet alla nödvändiga komponenter som är nödvändiga för tillväxt och utveckling. Blodflödet i en kvinna bör också vara tillräckligt för att säkerställa det ökade behovet av kroppens inre organ under graviditeten.

Utvärdera kardiovaskulärsystemet i framtiden mamma kan använda olika metoder. En av de enklaste studierna är en rutinmässig klinisk undersökning, som utförs av en terapeut. Under samtalet räknar läkaren nödvändigtvis pulsen och mäter blodtrycket.

Avvikelser från normen måste utvärderas av en specialist. Det händer ofta att de första manifestationerna av patologier uppträder hos kvinnor under graviditeten, för att den kvinnliga kroppen upplever den maximala belastningen vid denna tidpunkt.

En viktig indikator på hjärt-kärlsystemet är blodtryck. Det kan mätas både hemma och när du besöker en läkare.

Vissa kvinnor vid detta graviditetsstadium kan uppleva en ökning av blodtrycket - ett tillstånd som kallas hypertoni.

För att normalisera trycket ställer läkaren en uppsättning rekommendationer, som innehåller många olika punkter. Om det är omöjligt att uppnå normalisering av blodtryck endast med hjälp av rekommendationer för att ändra dagens läge, kan läkemedel ordineras.

Vid behandling av gravida kvinnor använde ofta läkemedel "dopegit». Med denna medicinering bidrar till att uppnå normala blodtrycksvärden. Oavsiktligt ta antihypertensiva droger utan råd från en läkare kan inte. Det kan innebära ganska farliga konsekvenser, inte bara för den förväntade mamman, men också för hennes barn.

Om mag-tarmkanalen

I detta skede av graviditet börjar kvinnor uppleva specifika förändringar i matsmältningssystemet. Så börjar surhetsgraden i magsaften öka. Detta leder till att förväntade mammor har halsbränna. Oftast manifesterar sig detta symtom på kvällen. Framsteg av halsbränna bidrar också till fel i näring.

Kvinnor med kronisk gastrit eller andra sjukdomar i mag-tarmkanalen har ökad risk för utveckling av negativa symtom. Ökad syra leder till att en kvinna har magont.

Avbrott i mag-tarmkanalen bidrar till en kvinna kan uppleva avföringstörningar. Ett vanligt symptom som kommande mammor klagar över är förstoppning. I vissa kvinnor förvärras det allmänna tillståndet också av utvecklingen av hemorrojder. Fel i näring i detta fall bara öka svårighetsgraden av negativa symtom.

Det är mycket viktigt att en gravid kvinna får alla komponenter som är viktiga för hennes hälsa och hennes bebis i sin dagliga näring. För att normalisera tarmmikrofloran kräver en tillräcklig mängd fiber. Det finns i stora mängder i olika frukter och grönsaker. Inklusion i kost av vegetabiliska livsmedel kommer att hjälpa den förväntade mamman att klara av förstoppning.

Vid utseende av hemorrojder, måste kvinnan samråda med sin läkare. I vissa fall är det nödvändigt att välja speciella salvor och suppositorier (rektala suppositorier) som är nödvändiga för att förbättra tillståndet.

Sådana droger väljs strikt individuellt med hänsyn till kvinnans initiala tillstånd. Som en behandling kan endast de produkter som inte har en negativ effekt på fostret användas.

I vissa fall kan det finnas en annan situation - diarré kommer att dyka upp. Om löst avföring åtföljs av feber, ökad buksmärta och kräkningar kan detta bero på en tarminfektion eller matförgiftning. I det här fallet bör det inte vara att fördröja behandlingen av läkare. Detta tillstånd kan vara farligt för både mor och hennes bebis.

Den ökande belastningen på orgorna i mag-tarmkanalen leder till att organen i mag-tarmkanalen börjar arbeta intensivt. Karakteristiska förändringar kan förekomma i levern. Kroppens intensiva arbete leder till att det börjar producera ett stort antal biologiskt aktiva substanser. Detta kan leda till att nivån av AST och ALT i blodet hos den förväntande mammen kommer att ökas.

Missbruk av fet och stekt mat leder också till ökad belastning på levern.Kvinnor som gillar att äta snabbmat under graviditeten är mer benägna att få problem i gallblåsan. Det är särskilt farligt att ha sådana produkter för förväntade mammor som har kronisk cholecystit..

För att normalisera kvinnornas tillstånd i en sådan situation kommer läkaren att rekommendera en kvinna att följa en diet. I vissa fall är inte denna åtgärd tillräcklig, du kan behöva medicinering.

De avläses strikt till läkaren av medicinska skäl. Ett av dessa medel är "Ursosan". Den förväntade mamman bör definitivt diskutera mottagandet av detta läkemedel med sin terapeut.

Andra ändringar

Vid den här perioden har en kvinna som bär en bebis redan en mycket stor mage. Detta beror på den relativt stora storleken hos barnet i detta skede av utvecklingen.

Ökad storlek livmodern börjar öka. Detta leder till att trycket i bukhålan gradvis förändras, vilket bidrar till utseendet av en känsla av tyngd i buken och i nedre delen av bröstet.

En kvinna kan känna att hon andas tungt eller inte har tillräckligt med luft. Oftast är sådana förändringar mest uttalade efter en snabb promenad.

Även vanligt kliniskt tecken som uppträder vid detta graviditetsstadium är närvaron av smärta i ryggraden. Kvinnor klagar ofta på sina läkare att de dra kraftigt ner i ryggen eller att ryggen gör ont. Svårighetsgraden av dessa symtom kan vara annorlunda. Detta påverkas till stor del av muskelsystemets initiala tillstånd i framtida mamma. Den "starkare" den muskulösa ramen, desto mindre visas den här funktionen.

I vissa fall kan kvinnor klaga på utseendet av smärta i benet, liksom i botten av bäckenet. Dessa symptom är vanligtvis övergående. Efter intensiv fysisk ansträngning kan de öka. I det här fallet är det mycket viktigt att du omedelbart konsulterar din läkare.

Vid 32-33 veckors graviditet kan kvinnor uppleva kramper i sammandragningar av livmoderns väggar. Sådana förändringar kallas träningsutmaningar.

Oftast upptäcks de under kardiotokografi. Men sådana förändringar kan framtida mamma känna. De manifesterar sig som ganska korta och måttliga minskningar i underlivet.

Panikar en kvinna när detta symptom uppträder är inte värt det. Detta är en ganska fysiologisk reaktion som kan uppstå vid detta graviditetsstadium. Utseendet av krampsyndrom i underlivet är en viktig anledning att kontakta din läkare.

Läkaren ska bedöma hur nära leveransen är. För att göra detta utvärderar han nödvändigtvis uppenbarelsen av livmoderhalsen. Endast efter att ha utfört en klinisk undersökning kommer läkaren att kunna fastställa hur snabbt en bebis födelse kan uppstå.

Många kvinnor upplever obehag på grund av utveckling av ödem. De kan visas inte bara på grund av patologiska förändringar. På detta stadium av fertil fertilitet uppträder svullnad på benen även hos förväntade mödrar som aldrig haft problem med puffiness.

Den ökande livmodern lägger mycket press på organen i närheten. Njurarna och urinorganen är ganska kraftigt komprimerade. Detta bidrar till brott mot urinflödet och utseende av puffiness.

Svullnad kan uppstå både på benen och på andra delar av kroppen. Sällan uppträder svullnad i ansiktet. Gravida kvinnor som lider av ökat ödem ändrar också konturerna i ansiktet, dess oval blir mer rund. Ögonlocken sväller och kan hänga tungt. Vanligtvis är svårighetsgraden av ödem mest uttalad på morgonen.

Om sexlivet

Frågan om sexualitet blir mycket relevant för både kvinnor och män. Många par är rädda för att orsaka skada på barnet och medvetet begränsa kön.Inte alla situationer kräver överensstämmelse med ett sådant "restriktiv" läge.

Under sex i detta graviditetsstadium är det mycket viktigt för paret att övervaka intensiteten och djupet av penetrationen. Sammantaget är det viktigt att observera moderering. Det är bättre att välja de mest bekväma ställningarna för en kvinna.

Med en komplicerad version av graviditetens utveckling kan läkaren rekommendera den förväntade mamman att begränsa sexuell livsförlopp. Sådana rekommendationer görs alltid individuellt.

För att kunna bedöma möjligheten till sex och den potentiella risken för fostret, måste läkaren nödvändigtvis känna till egenskaperna hos det ursprungliga tillståndet för både kvinnan och hennes bebis.

Vissa kvinnor kan uppleva några sexuella förändringar under denna graviditetsperiod. Så kanske de inte känner sig ljusa och känslomässiga intryck efter att ha haft sex. Att uppnå orgasm kan också variera. Sådana förändringar orsakas av förändrade hormoner.

Möjliga anledningar till oro

Även med en hälsosam graviditet kan förväntade mammor uppleva olika förändringar. Ganska ofta blir de en orsak till oro och oro. Många av dessa förhållanden är mycket karaktäristiska för denna gestationsålder.

Tandproblem

Under denna graviditetsperiod är det ganska ofta olika sjukdomar i munhålan. Sådana förändringar föregås också av olika hormoner. Så den förändrade koncentrationen av östrogen i blodet bidrar till att en kvinna kan öka blödande tandkött. Detta tillstånd är farligt, eftersom den förväntade mamman kan utveckla negativa symtom på periodontal sjukdom.

För att något minska intensiteten hos dessa kliniska manifestationer, bör den förväntade mamman använda speciella munsköljningar och mjuka tandkräm. Det bästa valet - produkter gjorda av naturliga örttextrakt.

Som ett tillägg till behandling är gurglar med kamille eller salvia blommor kokta hemma också utmärkta. Om en kvinna har en individuell intolerans mot några örter, ska hon välja de medel som inte leder till utvecklingen av hennes allergier.

Att hjälpa till vid valet av komplexa medel för munhålan kan en tandläkare. Om en gravid kvinna har tandvärk, ska hon genast se en läkare. Panik är inte värt det.

Många moderna verktyg som används i tandläkarutbildning är nu säkra för gravida kvinnor. Det är bättre att behandla tänder under graviditeten med specialister med tillräcklig klinisk erfarenhet av sådant arbete.

Minskad immunitet

Under graviditeten minskar kvinnornas immunitet något. Denna naturliga egenskap är nödvändig så att moderns immunsystem inte avvisar barnet som ett främmande genetiskt föremål.

Specifika förändringar i immunsystemet hos en gravid kvinna bidrar till det faktum att hennes kropp blir mycket sårbar för penetration av någon infektion i den. Både virus och bakterier kan orsaka sjukdomar. Även den framtida mamman vid detta graviditetsstadium är ganska hög risk för förkylning. Akut respiratoriska sjukdomar åtföljs av utvecklingen av många negativa symtom. En kvinna kan utveckla en rinnande näsa, nästring och näsan är också svårt.

Ofta går infektionen ner i orofarynxen. Detta kan orsaka att en kvinna utvecklar symtom på faryngit. En framtida mamma borde alltid vara medveten om den höga risken för förkylning vid detta graviditetsstadium och därför ta hand om sig själv. En kyla kan vara farlig genom utveckling av komplikationer både för kvinnan själv och för barnet som "bor" i magen.

Försvagningen av immunsystemet bidrar till det faktum att en kvinna får herpes på hennes läppar.I vissa fall för utseende av lesioner på slemhinnorna och lokal hypotermi.

Svårighetsgraden av symtom kan vara annorlunda. I vissa fall är herpesinfektion ganska svår. I en sådan situation krävs samråd med läkaren. Som regel försöker läkare begränsa behandlingen endast för att förskriva läkemedel som har en lokal effekt.

Könsmässiga patologier

Bedömning av gravida kvinnornas reproduktionsorgan är mycket viktig. Endast dynamisk observation tillåter läkare att upptäcka farliga förhållanden och nya patologier i rätt tid.

Det finns många olika patologiska tillstånd i samband med förkortning av livmoderhalsen. Den korta längden ökar risken för förtidig leverans.

En förkortad livmoder kan orsaka utveckling av livmoderhalsinsufficiens. Denna patologi är farlig eftersom barnet kan födas mycket tidigare än den föreskrivna födelseperioden.

För behandling av detta patologiska tillstånd använder obstetrikare-gynekologer olika tekniker. Ett behandlingsschema upprättas individuellt för varje patient. I vissa fall är metoden för hormonell behandling. För att göra detta ordinerar läkare droger som påverkar koncentrationen i blodet av kvinnliga könshormoner. Denna behandling har också effekt på livmoderhalsen.

En av drogerna som används för hormonbehandling är "Utrozhestan". Val av doserings- och behandlingsregimen utförs individuellt.

Även läkemedlet måste kompletteras med regelbundna samråd med en läkare. Endast på detta sätt kan läkaren övervaka effektiviteten hos den valda terapin.

För behandling av livmoderhalsbrist orsakad av förkortning av livmoderhalsen kan läkare också använda speciella obstetriska anordningar. De kallas pessaries.

Användningen av sådana produkter bidrar till att avsevärt reducera den potentiella risken att ha en baby i förväg. Det är viktigt att komma ihåg att det finns vissa medicinska förutsättningar för att installera en pessary. Om en kvinna har någon akut patologi hos de yttre genitala organen, kan detta vara en kontraindikation för dess användning.

Även under barnets födelse utvärderar läkarna andra kliniska parametrar. Uterusens ton är en ganska viktig indikator på tillståndet hos en kvinnas intima organ. Dess betydande ökning kan leda till utvecklingen av farliga tillstånd för fostret.

Vid detta graviditetsskede bör en kvinna noggrant övervaka vilka utsläpp hon har från slidan. Normalt borde de vara ljusa. Det bör inte finnas någon sur eller stötande lukt.

Om den förväntade mamman märkte att vaginalt urladdning blev blodig eller blev lila, så skulle hon genast se sin läkare. Vid detta graviditetsstadium kan detta symptom bero på farliga förhållanden för barnet.

I en sådan situation kommer läkaren att genomföra en gynekologisk undersökning på stolen, under vilken han kommer att kunna bestämma orsaken till förändringarna. Om det behövs kommer han att styra framtida mamma för att genomgå ultraljud. Det är också mycket viktigt att omedelbart se en läkare om en kvinna känner att hennes äggstockar är ömma.

Det reducerade arbetet i immunsystemet mot bakgrund av en förändrad hormonell bakgrund kan leda till att kvinnan har symtom på tröst. Tillåtna fel i näring kan också prova tillväxten av candidal flora. Överdriven kärlek till godis och choklad kan öka de negativa symtomen på tröst.

Med candidiasis i könsorganet uppträder en kvinna ganska många förändringar i kroppen, vilket ger henne obehag. En av dessa kliniska tecken är vaginal klåda. En kvinna kan också känna att hon har ett ömt skrot.Svårigheten av klåda i det intima området kan vara annorlunda, med en stark grad, strider det väsentligt mot deras vanliga sätt att leva.

Ett annat karakteristiskt tecken på candidiasis är utseendet av specifika vita sekretioner. Enligt deras konsistens, liknar de kockost. Förekomsten av dessa negativa symtom är en viktig anledning att konsultera en läkare.

32-33 veckors graviditet - det här är den tid då en kvinna har en slempropp från könsorganet. I detta fall är det mycket viktigt att omedelbart söka läkarvård.

Många kvinnor börjar panikar på att stoppa. Gör inte det här. Det är viktigt att förstå att endast en läkare kan bedöma arbetssättet.

I medicinsk praxis finns det fall där mycket tid passerar mellan den första urladdningen av slemproppen från könsorganet och barnets födelse. Behovet av sjukhusvistelse av en kvinna på ett sjukhus i denna situation bestäms av läkaren, som genomgår en klinisk undersökning.

Läckage av fostervätska vid detta graviditetsstadium är också ett symptom som kräver brådskande behandling av den förväntade mamman till läkaren. I det här fallet är det nödvändigt att bedöma hur starkt livmoderhalsen uppenbaras.

I vissa fall behöver kvinnan en brådskande leverans. Detta görs vanligtvis om det finns en hög risk för fostrets liv. Obstetricians påpekar att det finns en hel del barn födda vid 33 veckors graviditet.

Funktioner hos fostret

Denna period av intrauterin utveckling präglas av utvecklingen av specifika förändringar hos barnet. Barnet i denna period av dess utveckling är redan ganska utvecklat.

Det är viktigt att komma ihåg att många funktioner kan vara fysiologiska och inte en patologi. Så på funktionerna i barns konstitution har ett starkt inflytande på parametrarna hos sina föräldrar. Vid bedömning av fostrets utveckling tar läkaren nödvändigtvis hänsyn till dessa egenskaper.

Det är viktigt att komma ihåg att för att identifiera barnets patologi vid denna tidpunkt är det nödvändigt att genomföra många olika forskningsmetoder.

Endast med hjälp av några diagnostiska undersökningar kan eventuella abnormiteter och abnormiteter i barnets prenatala utveckling identifieras.

Utveckling på denna term

För att fastställa huvudkriterierna för intrauterin utveckling av barnet på detta stadium använder läkare speciella kliniska tecken. En av dem är fostrets anatomiska egenskaper:

  • Vid detta stadium av graviditet baby vikt når redan 2000-2100 gram. Tillväxten av barnet i detta fall är ca 43-44 cm. Det är viktigt att komma ihåg att dessa parametrar är vägledande. Hos kvinnor som bär flera barn samtidigt på samma gång i en graviditet kan barn utvecklas annorlunda. Det händer ofta att ett barn utvecklas något mer intensivt än ett annat. Detta kan uppenbaras av det faktum att hans kroppsstorlek blir större.
  • Huvudomkretsen En bebis vid detta stadium av sin prenatala utveckling är cirka 29-33,3 cm. När du utför en undersökning kan du också mäta parametrarna för andra anatomiska strukturer. Sålunda är omkretsen av barnets mage vid detta stadium ungefär 26,8-32,5 cm.
  • Med en ultraljud kan läkaren också bestämma storlekar på vissa ben. Så, längden på bebisens höfter vid denna tid av dess utveckling är 5,8-6,8 cm, bälgar - 5,5-6,3 cm.

Fysiologiska förändringar

Vid denna period av sin prenatala utveckling leder barnet ett redan ganska aktivt intrauterint liv. Om det finns en tillräcklig mängd amniotisk vätska i min mammas mage, är barnet bekvämt att röra sig. Barnets aktivitet känns av kvinnan själv, hon kan också detekteras under ultraljudsundersökningen.

På detta stadium av fosterutveckling börjar barnet uppleva förändringar i kroppens konfiguration. Gradvis ackumulerar fettvävnad.Detta är nödvändigt så att barnet efter sin födelse anpassades till livet i en ny livsmiljö.

Fettvävnad har en termostatisk funktion. Det är just på grund av den nödvändiga mängden fettdepoter som barnet inte överkolar omedelbart efter födseln. För tidiga barn som föddes före tidpunkten har de ofta problem med värmereglering.

Barnets ställning i livmodern är också mycket viktigt. Som regel antar barnet redan i denna graviditet den rätta positionen. I detta fall är huvudet i botten mot könsorganet.

Ett sådant arrangemang är det mest funktionellt fördelaktiga. I detta fall är barnets rörelse genom födelsekanalen under födseln fysiologisk.

Barnets ställning i livmodern är en viktig utvärderingsindikator för bestämning av arbetets taktik. Pelvic presentation av barnet är fysiologiskt ofördelaktigt. Detta tillstånd kräver en mer uppmärksam inställning från läkare.

Förutom barnets anatomi tar läkaren hänsyn till funktionerna hos andra barns organ. En mycket viktig bildning är placenta vävnaden. Placentans värde kan inte överskattas. Detta organ är en direkt deltagare i cirkulationssystemet mellan mor och barn.

I moderkakan passerar blodkärlen genom vilket barnets kropp är försedd med alla nödvändiga komponenter som är nödvändiga för full tillväxt och utveckling.

För att bestämma patologin för plasentflödet, använder läkare Doppler. För varje graviditetsperiod finns vissa normer. Deras användning gör det möjligt för läkare att identifiera olika patologier i rätt tid. Med hjälp av en doppler kan läkaren utvärdera effektiviteten av blodflödet genom placenta blodkärl.

Barn under perioden för sin prenatala utveckling är i vattenmiljön. Detta säkerställs genom närvaron av fostervätska i livmodern. För att barnet ska kunna växa och utvecklas fullt ut behöver du en tillräcklig mängd.

Minskad fostervätska kan leda till utveckling av farliga tillstånd för fostret. Mängden fostervätska utvärderas nödvändigtvis under ultraljudsundersökningen.

Om denna indikator minskas betydligt, krävs det obligatoriskt samråd med en obstetriksk-gynekolog. Läkaren måste utvärdera barnets hälsotillstånd.

Vad kan vara barnets patologi?

Under sin prenatala utveckling får barnet näringskomponenter från sin mamma genom navelsträngen. Det finns blodkärl i sammansättningen av detta unika graviditetsorgan.

Navelsträngen kan ha olika längder, vilket bestäms av många faktorer. Allvarlig förkortning av navelsträngen kan vara mycket farlig för fostret. Det är mycket svårare för barnet att röra sig längs de sexuella vägarna under naturlig förlossning. I denna situation tar läkare i regel till kejsarsnitt.

För lång navelsträng kan också orsaka olika brott i barnet. En av dessa förutsättningar är en enda sladdförband runt barnets nacke.

I det här fallet är det mycket viktigt att bedöma: leder detta tillstånd till utvecklingen av ett hypoxiskt tillstånd hos en bebis? Under hypoxi minskar syremättnaden hos de inre organen. För att bedöma svårighetsgraden av de resulterande överträdelserna måste läkaren utvärdera barnets tillstånd i sin mammas mage.

Vid veckorna 32-33 kan barnet ändra sin ställning i livmodern, vilket kommer att leda till att den "unraveling" från navelbandet runt halsen. Det är viktigt att fostervätskan är tillräcklig för detta.

Om navelsträngen för hårt täcker barnets nacke och leder till uttalade störningar i hans allmänna välbefinnande, är det nödvändigt att överväga frågan om att utföra brådskande arbete.

rekommendationer

Den sista graviditetsperioden är mycket viktig.Den här tiden är nödvändig för framtida mamma för att hennes kropp ska kunna förbereda sig fullt ut för den kommande födelsen. Ju mer kvalitativt en kvinna kommer att övervaka hennes hälsa och sinnesstämning desto lugnare blir födelsen.

Vad är värt att göra?

Det är bättre att välja ett medicinskt institut där födseln kommer att äga rum i framtiden. Detta kommer att hjälpa en kvinna att avsevärt minska ångest före barnets kommande födelse. Det är också mycket viktigt för den förväntade mamman att lita på de specialister och läkare som kommer att föda henne.

Saker att resa till sjukhuset är också bättre att förbereda i förväg. Det är inte alltid fallet att barnlossning kommer på en strikt bestämd tid. Om framtida mamma redan har samlat in en väska med allt som behövs för sjukhusvistelse på sjukhuset, blir hon mycket lugnare. Det minskar också risken för att en kvinna helt enkelt glömmer något på ett avgörande ögonblick.

Den framtida mamman bör tänka på vilka saker hon behöver i mammalsjukhuset. Välj bekvämt och bekvämt att bära saker. Det är bättre att de är gjorda av kvalitetsmaterial med ett lägre innehåll av syntet. Också, glöm inte om bekväma skor.

I olika moderskapssjukhus kan listan över nödvändiga saker vara annorlunda. Det är bättre att veta vad som krävs på förhand. Sådan träning kommer att hjälpa den förväntade mamman att förbli lugn strax före födseln.

Det är väldigt viktigt att framtida mamma tittade på näringen när hon föddes i senare perioder. Vissa kvinnor vid denna tidpunkt kan äta mycket mat. Således "klarar de" den framträdande stressen före födseln.

Vissa kvinnor, tvärtom, förlorar helt sin aptit. Sådana extremiteter av utfodringsbeteende är inte fysiologiska för antingen mor eller hennes bebis. Det är viktigt att komma ihåg det under hela graviditeten måste du äta rätt. Detta är nödvändigt så att barnets prenatala utveckling fortskrider optimalt.

I den dagliga menyn i framtiden måste mamma vara närvarande i en mängd proteiner, fetter och kolhydrater. Även en gravid kvinna ska dagligen få viktiga vitaminer och spårämnen.

I sen graviditet är det mycket viktigt för kvinnor att kontrollera mängden salt de konsumerar. Överdriven mängd i kosten kommer att leda till ödem.

Många natriumklorid återfinns i färdiga halvfabrikat, saltad och rökt fisk, samt i chips och kakor. Dessa livsmedel bör uteslutas.

För utmärkt hälsa i detta skede av graviditeten är mycket viktigt dricksläge. Det är bättre att fylla förlusten av vätska i kroppen med vanligt vatten. Du kan diversifiera ditt drickssystem med hjälp av frukt och bärkompotter och fruktdrycker.

Nuvarande nervsystems nervsystem i denna tid är mycket viktigt. Positiva känslor hjälper en kvinna att känna sig mer avslappnad och bidrar också till att hon blir mindre nervös och orolig inför den kommande födelsen.

Du kan balansera det allmänna mentala tillståndet med hjälp av speciella andningsövningar. Om den förväntade mammen känner att det är svårt för henne att klara de humörsvängningar hon upplever, då ska hon söka hjälp från en psykolog.

För att upprätthålla god hälsa bör en gravid kvinna ta regelbundna promenader i frisk luft. En sådan strandpromenad hjälper till att förbättra systemiskt blodflöde i blodkärlen. Detta kommer att bidra till att minska sannolikheten för hypoxiska förändringar i fostret.

Vad kan inte göras?

För att graviditeten ska sluta säkert bör den förväntade mamman noggrant övervaka sin hälsa. Många av de vanliga aktiviteterna medan du gör detta borde inte vara. Till exempel behöver förväntade mödrar inte lyfta vikter. Sådana statiska belastningar ökar smärtan i nedre delen av ryggen.

Många kvinnor har ofta en fråga om är det möjligt att färga håret under graviditeten. Unified rekommendationer från läkare om detta hittades inte. Någon från experterna rekommenderar inte att färga hår under graviditet och amning, och någon ser inte något fel på det.

Markering och färgning av håret görs bäst med hjälp av mer försiktiga färgämnen. I detta fall är risken för exponering för kemikalier på kroppen något reducerad. Att bestämma huruvida du ska färga håret eller inte, en gravid kvinna ska självständigt.

Om vad som händer med fostret och den förväntade mamman i den 33: e gravidveckan, se följande video.

32 veckor 34 veckor
Ta reda på vad som händer med mamma och baby varje vecka av graviditeten.
Information som tillhandahålls för referensändamål. Självmedicinera inte. Vid de första symptomen av sjukdomen, kontakta en läkare.

graviditet

utveckling

hälsa