34 veckor 36 veckor

35 veckors graviditet: vad händer med fostret och den förväntade mamman?

Innehållet

Det kommer den sista perioden av din graviditet. 35 veckor - tid för seriösa test för framtida mamma. Hälsotillståndet förvärras, det blir svårt och svårt att bära barnet. Men optimism är inte värt att förlora, för i en månad kommer kvinnan att ha ett efterlängtat möte med sin son eller dotter, till vilken hon har gått i nio långa månader.

Hur många månader är det

Det finns en tredje trimester av graviditeten. 34-35 förlossningsvecka fyller nästan nionde obstetriska månaden. Endast en vecka är kvar före slutet. Obstetricians räkna i graviditet exakt 10 månader, och inte 9, som det anses av folket. Enligt Negale-regeln läggs exakt 280 dagar till den första dagen i den nya cykeln, så beräknas den beräknade födelsedagen.

I en obstetrisk (mån) vecka 7 dagar, på en månad - exakt 4 veckor. Det är därför nu har du 8 månader och 3 veckor enligt obstetriska normer och 8 månader enligt den vanliga kalendern. Ca 5 veckor fram till leverans.

Denna term är ganska villkorlig, eftersom barnet kan födas före eller efter DA (den förväntade födelsedagen). Vid det datum som anges för leverans redovisas endast 5% av födseln.

Beräkna graviditetens varaktighet
Ange den första dagen i den sista menstruationsperioden.

Känslor hos en kvinna

I början av den 35: e veckan har en kvinna redan som regel tid att vänja sig vid olika obehagliga känslor. Men den här veckan kan väl medföra lättnad. Detta kommer att hända om en gravid kvinnas mage "faller".

Barnet teoretiskt på 35 veckor är ganska kapabelt att släppa huvudet ner, snuggla upp till utgången av det lilla bäckenet. Sådan hans hållning indikerar beredskap för födelsen. Men några veckor kan gå före födseln.

Om magen "faller" blir det lättare för kvinnan att andas, trycket på kostbågarna minskar, halsbränna minskar. När barnet bestämmer sig för att falla, kommer ingen att säga. Vid 35 veckor har ca 20% av kvinnorna en låg huvudposition. Resten måste uthärda graviditetens graviditet och svaghet i sina senare skeden.

Fosterrörelser

Barnens rörelser har blivit mer sällsynta. Nu krummer den smula hårt, och kvinnan känner henne alla drag. Ibland är barnets aktivitet mycket smärtsam för sin mamma.

Barnet är redan stort, det finns nästan inget ledigt utrymme i livmodern. Han kan inte göra kuponger som tidigare. Nu vänder han bara huvudet och rör armarna och benen.

Men en kvinna behöver ständigt räkna sina rörelser varje dag. Trots att de började inträffa mindre ofta, bör det fortfarande finnas minst 10 på 12 timmar. Det är nödvändigt att räkna inte bara enstaka rörelser, utan också en serie rörelser, om de är i följd, för en rörelse. Hiccup av en baby, som en kvinna känns som rytmisk "knackar" i magen, anses inte som en röra.

Om det finns mycket liten störning kan detta indikera fosterhypoxi, förträngning eller dubbelbandsledning runt nacken, placentainsufficiens, rhesuskonflikt. Var noga med att besöka läkaren och göra CTG och ultraljud.Vidare kan skarpa, frekventa störningar tala om syreinsufficiens.

Sådana rörelser är karakteristiska för det tidiga skedet av hypoxi, när barnet försöker med all sin kraft att få ytterligare syre för sig själv. I de senare stadierna av hypoxi blir rörelserna slö och sällsynta - barnet slår på "syrgasbesparingsläge".

För att bestämma överträdelser i tid rekommenderas det för en kvinna att läsa hennes barns rörelser och mata in data i ett speciellt bord eller helt enkelt skriva det i en anteckningsbok eller anteckningsbok. Vid beräkningen måste du ta hänsyn till ditt barns temperament och andra faktorer som påverkar dess aktivitet. Det här är väderförhållanden, mat för moderen, hennes välbefinnande och humör. Om en kvinna känner sig illa, har ingen aptit, är hon stressad, så är det inte nödvändigt att vänta på aktiviteten från barnet.

Vid den 35: e gravidveckan har vissa kvinnor redan märkt att barnen började "anpassa sig" till moderns regim. Många smulor slutade aktivt sparka och jostla på natten. Nu sover de med sin mamma och vaknar nästan synkront på morgonen. Barnen interagerar bra med sina föräldrar - barnet kan svara med glädjande jerks till hands om det placeras på magen av pappa eller mamma. Barnet är redan i stånd att visa sitt nöje och missnöje för sin mamma.

smärta

Smärta i den aktuella perioden observeras hos alla gravida kvinnor. De skiljer sig åt i lokalisering och intensitet, men varje kvinna utan undantag vid 35 förlossningsveckan känner "mycket gravid" och har redan lärt sig att uthärda obehaget i samband med detta. BVid denna tidpunkt är de inte ett tecken på patologi, utan ett helt naturligt "ackompanjemang".

Nästan alla förväntade mammor i den 35: e veckan har klagomål om smärta i perineum. Den pubis är öm på grund av en divergens av bäckenbenen. Denna process började för länge sedan, men smärtan kan bara dyka upp nu. Ett speciellt hormon, relaxin, verkar på benen och ligamenten. Den produceras av den framtida mamman i tredje trimestern och har som uppgift att förbereda bäckenet för förlossning. Benen måste vara mer mobil för att släppa barnets huvud.

Sår i köttbenet blir något starkare på natten, det är ofta känt på morgonen när en kvinna stiger från sängen. Mellan benen gör det ont efter en lång stund, till exempel i köket vid bordet, och efter en promenad i naturen, speciellt om man måste klättra och gå nerför trappan.

Om smärtsyndromet inte orsakar restriktioner för kvinnors rörelse, behöver du inte oroa dig: allt som händer med barnet och mamma är ganska naturligt.

Du ska gå till läkaren om smärtan blir omöjlig att tolerera, kvinnan kan inte stå, sitta, klättra upp trappor. Kan inte sova på grund av kraftig skarp smärta i pubesymfysen på natten. I detta fall är en undersökning nödvändig för att utesluta symfysit. - En komplikation i vilket oberoende arbete i de flesta fall är kontraindicerat. En kvinna, om en symfysit bekräftas, genomgår en kejsarsnitt så att den inte orsakar en invalidiserande skada av pubic symfysen.

  Redan bekant för framtida mamma sensationer - ryggsmärta och sakrum. De är förknippade med livmoderns tillväxt och sträcker dess ligament. Midjan drar något, som i menstruation. Den stora magen orsakar ett förskjutning i tyngdpunkten, och detta får kvinnan att ha en rygg och svansben. Smärta blir mer uttalad om en kvinna står eller går länge. Men om hon blir vila, ligger den, då återvänder de.

  På grund av viktökning mina ben skadar. Många gravida kvinnor klagar på värkande knän och anklar. Ofta vid denna tid gör tänderna ont, det här är en följd av förlusten av kalcium, vilket är nödvändigt för ett barn som ett byggmaterial i hans benskelett. Tandbehandling vid 35 veckor är möjlig. Om du får tandvärk, var noga med att besöka tandläkaren.

  En kvinna kan plåga träningsutmaningar. I de allra flesta primipara kvinnor har de länge varit närvarande. Vid gravida kvinnor kan re-eller tredje gången falska sammandragningar eller Braxton-Hicks kramper börja i veckan eller senare. För några börjar de strax före födelsen på några dagar.

  Att erkänna falska sammandragningar är lätta - livmodern kommer till tonen, magen blir svår. Efter några minuter eller sekunder återgår livmodermusklerna till ett lugnt tillstånd.

  Det är lätt att ta bort träningslag, ha druckit "No-shpu", som har antagit horisontell position. Verkliga slagsmål, om de börjar vid denna tidpunkt, kommer bara att intensifieras. Läkare har inte en gemensam åsikt om syftet med falska sammandragningar. Oftast tros det att eftersom musklerna i livmodern och livmoderhalsen förbereder sig för förlossning. Kvinnor som inte hade en enda falsk sammandragning under graviditeten är dock inte ovanliga och föds utan betydande egenskaper.

  Med vilka smärtor behöver du nu gå till sjukhuset för att gissa det är inte svårt. Dessa är intensifierande sammandragningar, åtföljda av ovanliga sekret från könsorganen, dra upp sensationer i nedre delen av ryggen, "ge upp" i ändtarmen. I detta fall är det möjligt att börja arbetet med förtid.

  val

  Naturen av urladdning vid förlossningsveckan 35 kan förändras. Vid normal ljusutsläpp kan små fragment av slem förekomma. Detta är inte en anledning till panik. Kroppen förbereder sig aktivt för förlossning. Små slemhinnor kan väl vara ett tecken på början av en korkutmatning, som i många månader från uppfattningen på ett tillförlitligt sätt stängde livmoderhinnan från penetreringen av oönskade mikrofloror.

  Livmoderhalsen börjar mogna. Det mjuknar, den livmoderhinniga kanalen börjar öppna något. Om du hittar en slemhinnan med blodsträngar på en daglig kudde, betyder det att korken inte kom ifrån varandra, men i sin helhet. Detta innebär att barnfödsel ligger precis runt hörnet och sammandragningar kan börja inom de närmaste dagarna.

  Om det inte finns någon slem i sekret, betyder det i sin tur inte att arbetet inte börjar för tidigt. Ibland flyttar korken samtidigt med vattnet som redan är i sammandragsprocessen. Men nu behöver en kvinna vara mycket uppmärksam och varsam.

  Lätt homogen, luktfri eller med svag lukt av yoghurt anses fortfarande vara normen. Grön och grå urladdning vid vecka 35 talar om en könsinfektion, vit urladdning med klåda och en jästlukt talar om tröst. Dessa patologier måste behandlas, eftersom födelsekanalen vid födelsetiden måste vara fri från infektion för att utesluta sannolikheten för att infektera barnet.

  Särskild uppmärksamhet under denna period bör ges till vattnisk ansvarsfrihet. De kan vara ett tecken på läckage av fostervätska. "Ambulans" ska kallas om vattnet är helt återtaget. Detta är ett tecken på arbetets start.

  Om det läckande vattnet har en grön färg kan detta indikera ett patologiskt tillstånd hos barnet, eventuellt hypoxi, där barnet gjorde en tidig avföring i utero och cal mekonium i vattnet. I detta fall är leveransen brådskande. Den farligaste är blodig utsläpp. De kan prata om problem med placentan.

  Med utseendet av blod eller blodsekretioner från könsorganen måste en kvinna ta ett vågrätt läge och vänta på ambulanslaget i det. Du kan inte tveka - placental abruption leder ofta till barnets död och massiva blödningar från moderen.

  Psykologiska tillstånd och humör hos gravida

  Många kvinnor vid 35 veckor, det finns en känsla av att de inte klarar av en nyfödd. Det finns inget spår av tidigare förtroende. Ju närmare födseln, ju mer instabila stämningen och känslorna hos den framtida mamman.En månad innan hon föder en kvinna blir det ganska svårt att hitta ett gemensamt språk för sina familjemedlemmar, en gravid kvinna är stygg, gråter ofta och upplever ingen uppenbar anledning.

  Släktingar bör förstå att nu är kvinnan "sönder" mellan viljan att snabbt föda barnet och rädslan för den kommande födelsen. Inget behov av att tänka på att om en kvinna förväntar sig ett tredje eller fjärde barn, är hon inte längre rädd för någonting och är redo för någonting. Rädslan för den första förlossningen kan inte jämföras med rädslan för upprepade, eftersom en kvinna redan är väl medveten om den kommande processen och dess möjliga komplikationer.

  Vissa kvinnor är rädda för att gå på toaletten "stor". De har rädsla för att förlossningen kommer att börja rätt under en avföring. Nästan alla kvinnor i denna period upplever i djupet av sina själar på grund av deras fysiska klagomål och klagomål på grund av de uppkomna kiloerna på grund av att siffran har förändrats dramatiskt. I blodet av den framtida mamman, som i första trimestern, rasar hormoner, men nu östrogener, och de påverkar också hennes mentala tillstånd och humör.

  Många kvinnor har sömnlöshet, och under dagen känner de sig som en pressad citron. Visas ganska förklarlig irritabilitet, kategorisk, noggrann och ovilliga att kompromissa. Hushållens människor måste vara tålmodiga och förstå, det här tillståndet är inte evigt, snart kommer det att passera. Det är också värt att förlåta en gravid kvinna för sin överdriven glömska och förvirring - det är också normala tillstånd för de senaste veckorna av graviditeten.

  Om den framtida mamman inte klarar av sina känslor på egen hand eller med hjälp av sina vänner och släktingar, hjälper en psykolog henne, som är helt fri vid någon antatklinik.

  Förändringar i kroppen

  Alla processer som händer nu i moderns kropp, syftar till att förbereda sig för tidig leverans. Den hormonella bakgrunden förändras, östrogen börjar vara aktivt producerad, och produktionen av progesteron minskar. Magen är redan så stor att en kvinna inte ser sina egna ben alls. Gången hos en gravid kvinna blir tung, "ducky", och under hennes vikt plattar plattorna lite, på grund av vilka vanliga skor blir obekväma.

  Utveckling av livmodern

  Uterin tillväxt är nu mindre intensiv än tidigare. Regeln "en vecka - en centimeter i höjd" gäller inte längre. Nu, trots det faktum att det är 35 veckor, är livmoderns höjd cirka 33 centimeter. Ovanför navel-linjen stiger livmodern 14-15 centimeter. Muskelfibrerna har ökat i längd och ligamentapparaten genomgår signifikant överbelastning.

  När magen sjunker, minskar livmoderns höjd, och det finns inget märkligt eller patologiskt i detta. Under tiden har livmodern, om barnets huvud inte sjunker, upptaget nästan hela bukhålan, stödjer membranet och klämmer in kvinnans inre organ.

  På grund av detta andas den gravida kvinnan tungt, hon spökas av känslan av att hon ständigt saknar luft. En kvinna kan ha svår andnöd. Om syre inte är tillräckligt uttalat uppträder yrsel, den gravida kvinnan behöver ta flera långsamma andetag och utandningar medan den står i knä-armbågens position. Det finns inte mycket tid kvar att utstå: Så fort som magen sänks, andas blir lättare, kommer kvinnan igen att få möjlighet att ta djupa andetag.

  Livmodern sätter trycket på magen, det orsakar återflöde av magsaften i matstrupen, böjning och halsbränna utvecklas. Tryck på blåsan leder till frekvent urinering, oförmåga att "tolerera" och urinläckage vid de mest olämpliga stunderna när en kvinna skrattar eller hostar. Tarmkörning som komprimeras av livmodern, kraftigt tryckt tillbaka, är inte kapabel till full peristaltik, vilket leder till att kvinnan utvecklar förstoppning.

  Livmoderhalsen blir kortare, börjar processen med sin mognad - utjämning och expansion av halsen, både internt och externt. Så snart livmoderhalsen blir ganska kort börjar arbetet.Under tiden är längden på livmoderhalsen i genomsnitt ca 28 mm, ibland kan den vara kortare - inom 23 mm, mindre ofta - lång (ca 37 mm). Längden av livmoderhalsen ses nu med särskild uppmärksamhet om kvinnan bär en förlossningspessar eller har kirurgiska stygn på nacken. Så kvinnor kommer snart att bli sjukhus, suturer och pessary måste tas bort i förväg innan födseln har börjat.

  Musklerna i livmodern kan periodiskt spänna, komma till tonen. Om detta är ett helt fysiologiskt fenomen är det mycket oroande, det är värt att diskutera det med din läkare. Ett stort antal prematur födsel kan undvikas om du uppmärksammar de alarmerande symptomen i tid och konsulterar en specialist.

  För att underlätta för en stor buk på 35 veckor kan en speciell prenatal ortopedisk bandage.

  Viktökning

  Viktökning kvinna känns väldigt bra. Ju mer hon fick kilo desto hårdare måste hon nu. Veckans vikt består av flera parametrar.

  • Ca 30% av det värde som en kvinna ser på skalorna är fostrets massa.
  • Cirka 5% beräknas av placentans vikt och 6% av fostervätskans vikt. En annan 4% är moderns fettreserver.
  • Ca ett kilo av livmodern väger och det är ca 8% av den totala ökningen.
  • Ca 10-12 viktprocent är blodets massa, vars mängd har ökat. Och 5% är vikten av bröstkörtlarna, som också väsentligt odlas.

  Nästan 13% av mammas vikt är extracellulära vätskor. Behandling kommer att riktas till eliminering i händelse av ödem och skarpa förändringar i viktökning. Det rekommenderas att väga dig nu inte en gång i veckan som tidigare, men dagligen. Detta kommer att bidra till att övervaka gravidens tillstånd och snabbt reagera på eventuella brott.

  Den totala vinsten vid vecka 35 är 12 kg för kroppsvikt före graviditet. Om en kvinna är tunn och hon hade ett litet underskott av sin egen kilo, nu är de "tillåtna" att få upp till 13 kilo. Kvinnor med en normal vikt på 35 veckor får enligt normerna inte få mer än 11,5 kilo och för kvinnor som haft problem med extra kilo innan graviditeten var fet, då kan man inte få mer än 7,6 kilo.

  En veckoviktökning i normala mängder uppgår inte till mer än 200-300 gram. Med tanke på att barnet nu väger mycket intensivt, bör en kvinna minska det dagliga kaloriintaget med cirka 200-300 kcal. Annars kan inte "fördelen" undvikas.

  Överdriven är inte den bästa assistenten vid förlossningen, och efter dem blir återhämtningen av en kvinna som har fått för mycket, längre.

  Om en kvinna märker starka fluktuationer i riktning mot viktökning i den 35: e graviditeten, bör du definitivt rådgöra med din läkare, eftersom Ett kraftigt hopp i kroppsvikt kan indikera en ökning av mängden extracellulär vätska, vilket kan leda till svullnad både yttre och inre och utvecklingen av en farlig komplikation - preeklampsi.

  Andra symptom

  För moderskap börja förbereda och bröstkörtlar av den gravida. Bröst 35 veckor blir stor, "hälls". Gradvis växande kanaler genom vilka barnet kommer att få mjölk.

  Denna process åtföljs ofta av frisättning av kolostrum. Det är en näringsvätska som innehåller proteiner, fetter, kolhydrater och många vitaminer. Under de första dagarna efter födseln uppfyller kolostrumet fullt ut barnets energibehov. Då kommer det att finnas full bröstmjölk.

  Colostrum vid vecka 35 är mer aktiv hos kvinnor som redan har amning. Primipäröst kolostrum kanske inte är. Detta faktum borde inte bli upprörd. Mängden kolostrum under graviditeten är inte på något sätt knuten till framtida laktation och mängden mjölk.

  Om urladdningen från bröstet stör kvinnan och orsakar besvär (nedsmutsning av kläder och linne), bör en speciell bh användas för ammande mödrar.Den har speciella insatser som förhindrar läckage.

  Vid vecka 35 kan huvudvärk förvärras och förvärras. Huvudet gör ont till den framtida mammen på grund av dropparna i blodtrycket och också på grund av den allvarliga allvarliga belastningen på alla organ och system i allmänhet, och kärl och hjärta i synnerhet. En kvinna kan ofta uppleva snabb hjärtslag, "flusher" av blod till ansikte och décolleté.

  Samtidigt kan en kvinna känna sig svag, de är oftast förknippade med en minskning av hemoglobin i den framtida moderens blod. En liten anemi kan väl följa de sena stadierna av graviditeten. Vecka 35 är en period där cirka 40% av kvinnorna upplever anemi. Du kan gissa om det med sådana symtom som yrsel, utseendet av "blå" cirklar under ögonen, blueness av läpparna (cyanos) och utseendet av tinnitus. Hemoglobinsatsen för gravida kvinnor är över 109 g / l.

  Om tester har visat en minskning av hemoglobin, var inte panik. I de flesta fall kan anemi helt elimineras vid tidpunkten för leveransen och tillsätta järnrika livsmedel till kosten (bovete, granatäpple juice, gröna äpplen, köttlever, persikor, betor, persimmoner).

  Skinnet hos en gravid kvinna blir torrare och naglarna blir skörda. Påverkade hormonella förändringar, liksom brist på kalcium. På natten kan anfall förekomma - "minskar" benen. Obehagliga allergiska utslag kan nu uppstå med någon interaktion med hushållskemikalier, med ny kosmetika. Därför bör kvinnor vara ytterst försiktiga.

  Det är bäst att använda streckmärken för att använda vegetabilisk olja uppvärmd till rumstemperatur, nu är det bättre att vägra kosmetiska masker helt och säkert bör du inte färga håret och gå till en solarium. Om 35 förlossningsveckan faller på sommaren ska kvinnan inte sola, hennes hud är nu oerhört känslig mot ultraviolett strålning.

  Kvinnan har ökat utsöndring av svett, vilket kräver att hon ska vara mer uppmärksam på personlig hygien. Arbet av talgkörtlar är fortsatt starkt. Om pigmentfläckar uppträdde på huden tidigare kan de nu bli lite ljusare, men nya områden med ökad pigmentering brukar inte visas denna vecka.

  Barnutveckling

  Din baby vid 35 veckor växer inte bara, utan växer snabbt och får 250-300 gram varje vecka. Dess vikt vid 35 veckor i genomsnitt är 2400-2600 gram. Det finns redan "krigare", vars kroppsvikt närmar sig 2800-2900 gram, och det finns fler små smulor, vars vikt inte kom nära två och en halv kilo. Flickor vid denna tidpunkt är lättare än pojkar med ca 100-200 gram. Fostertillväxt är ca 45-47 cm.

  Barnet ser väldigt utvecklat ut och är redo att födas. Om detta händer kommer han att överleva. Men det är bättre om barnet väntar ytterligare en månad.. Denna sista månad behövs så att naturen kan sätta "sista handen" till sin största skapelse - den mänskliga ungen.

  utseende

  Barnet ser märkbart rundat ut. Ben, handtag, bröst och mage ökade märkbart i volym. Framträdde söta plumpa kinder och röv. Detta blev möjligt på grund av att de senaste månaderna har ackumuleringsprocessen av subkutan fettvävnad varit intensiv.

  Alla veck och rynkor, som gav barnet likhet med den gamla mannen, slätades ut, huden blev rosa. Så här kommer barnet snart att visas före sina föräldrar. Huden har blivit tätare, fyra lager. De behöver inte längre extra skydd i form av ostliknande smörjmedel.

  Det är därför som från den 35: e veckan mängden av det ursprungliga smörjmedlet, som fram till nyligen tjockt täckte hela kroppen och ansiktet på barnet, blir märkbart mindre. Tillsammans med detta är processen att bli av med hår-lanugo. De flesta barn har väldigt lite hårlinje, och bara några kommer att födas med lanugo, som inte har blivit helt täckta, men de kommer att bli av med dessa primära hår under de första dagarna efter födseln.

  Hårets längd på fostrets huvud kan nu nå 5 cm! Blondiner och brunetter skiljer sig redan från varandra i färgen på "hår", pigmentfärgen har syntetiserats i en baby under en lång tid. Auriklarna slutade löjligt hänga runt ansiktets sidor, eftersom broskvävnaden blev mer tät.De är dock fortfarande mjukare än öron till en heltidsfödd.

  Vid den 35: e graviditetsveckan har barnet, vars verkliga ålder är 33 embryonala veckor, redan ögon av samma färg som "programmeras" på genetisk nivå. Subkutan fettvävnad, som så omvandlade barnet externt, är också nödvändigt för fostrets överlevnad, det håller kroppens värme, så att barnet inte överkylas efter födseln.

  Andelen av barnets kropp är helt i överensstämmelse med proportionerna hos det nyfödda barnet. Huvudet består nu av endast en femtedel av hela kroppsytan, handtagen är kortare än benen. Spikplattor har vuxit till slutet av falangerna. Barnet är i ganska trånga förhållanden, och därför är han noggrant "grupperad".

  Presentation av fostret

  Det antas att den 35: e veckans slutliga ställning i livmodern bildas. Det betyder att smulan sannolikt inte kommer att förändras, för i livmodern blev det trångt och det är redan omöjligt att vända sig. Om barnet nu har huvudvärk, är huvudet mot utgången av det lilla bäckenet, då behöver man inte oroa sig - barnet kommer inte längre sitta på röven. Om barnets ställning är bäcken eller mer sällsynt - tvärgående, då är det nästan ingen chans att det kommer att förändras.

  För att "rensa sitt samvete" förklarar doktorn naturligtvis en speciell gymnastik för den gravida kvinnan och står långt i knä-armbågens position, och underbara fall av babys kup precis innan födelsen verkligen inträffar. Men det här är sällsynt. Därför kan den behandlande läkaren i veckan erbjuda en variant av leveranstaktik, i synnerhet kejsarsnitt. Det ordineras för den 39: e gravidveckan eller lite tidigare, när barnet kommer att bli fullt moget, men före själva arbetet.

  En kvinna har rätt att vägra operationen, men då bör hon ta hänsyn till de stora riskerna med att få barnfödelseskada, eftersom det är extremt svårt att födda ben är framåt, klämmor, klämma är möjliga, det finns stor risk för skador på ryggraden och djup akut hypoxi.

  Nervsystemet

  Bildandet av den skyddande myelinskeden kompletterades med den 35: e veckan runt barnets nervändar och hjärnan förändrades väsentligt i massa: antalet omvandlingar ökade, de blev djupare. Processen för differentiering av hjärnans hjärnhalvor är nästan avslutad. Dock stannar inte utvecklingen av nervsystemet i en minut. Aktiv utveckling av nervceller - neuroner fortsätter. Unga neuroner "lägger upp" i neurala anslutningar.

  Dessa mycket subtila processer är otroligt viktiga för barnets överlevnad. De ger sin motoraktivitet, hjärnkontroll över organens och systemens arbete, reflexer. Vid den 35: e veckan har barnet i arsenalen mer än 70 reflexer. De viktigaste av dem suger, sväljer, förhärskar. Det finns flera dussin muskel- och tendonreflexer, det finns yttre hud, barnet känner smärta, kan känna sig kall och varm, och toniska reflexer utvecklas.

  Barnet stänger reflexivt när det berörs i magen, eftersom magen är den mest utsatta platsen i människokroppen. Han reagerar på handflatan eller fötterna. Om navelsträngen berör palms mitten sprider sig barnet som en fläkt. Han har en respiratorisk reflex. Om barnet är födt nu, "vet han" hur man andas på egen hand.

  Hjärnan "styr" arbetet i det lilla hjärtat, musklerna och matsmältningsorganen. Det registrerar elektriska impulser, särskilt i frontal och temporal lobes, i de centra som är ansvariga för att erkänna mänskligt tal, logik och tänkande, och möjligheten till enkel analys. Alla sinnen utvecklas i barnet: han hör, han kan se, han har en känsla av lukt och beröring, och han är också välkänd i smakskillnaderna i fostervätska.

  Helt integrerad andra funktioner hos barnet.Så, han är redan höghänt eller vänsterhänt, vissa barn är lugna och lugna, andra är blyg och har en hög nervös irritabilitet. Alla dessa funktioner kommer att uppstå under de första dagarna efter att krummen visat på ljuset.

  Interna organ

  Vid den 35: e graviditetsveckan i de flesta pojkar kommer testiklarna ner i pungen. Detta kan redan ses på ultraljud. Men om din son har gonader som fortfarande finns i bäckenet, är det inget fel, testiklarna kommer att falla, för det finns fortfarande ungefär en månad före barnets födelse.

  Barnens inre organ har ökat märkbart, kroppen upplever sin funktionalitet varje dag. "Testkörning" passerar hjärtat och mage, njurar och tarmar, lever, urinblåsa och andra organ. Vid denna tid slutar bildandet av leverloberna och de djupa strukturerna av njurarna äntligen.

  Njurar producerar nu upp till 600 ml urin per dag. Det visas i fostervätska, vars antal gradvis börjar minska. Detta är nödvändigt så att trycket inuti livmoderhålan inte överstiger livmoderns muskels kapacitet och sin livmoderhalss begränsningsförmåga. Barnets urin tar en aktiv roll i bildandet av nya vatten, eftersom fostervätskan fortfarande är intensivt uppdaterad - var 3-4 timmar.

  Barnet svaler aktivt vatten, vätskan från magen sänds till tarmarna. Alla tarmsektionerna hos barnet bildas och är klara att gå. Men medan avföring uppstår inte. Den ursprungliga avföring, som kallas "meconium", ackumuleras gradvis i tarmarna och kommer ut efter fostrets födelse.

  Barnets hjärta pumpar mer än två dussin liter blod per dag. Lättvävnadens mogningsprocess är klar. Små alveoler ackumulerar en tillräcklig mängd ytaktivt medel. Detta ämne hjälper dem att inte hålla fast vid första utandningen, vilket ger möjlighet att andas på vår vanliga sätt självständigt. Lungornas grad av mognad kan redan bedömas av ultraljudsresultatet.

  Om en akutmottagning ges till kvinnan nu ska läkarna först och främst bedöma om lungorna är redo för självständig andning. Om inte, kommer det nödvändiga ytaktiva ämnet att introduceras till moderen, och efter födseln, till barnet som ett medel för att rädda livet.

  På en bra ultraljudsmaskin med hög upplösning i vecka 35 är alla barnets interna organ och huvudstrukturerna i hans hjärna tydligt synliga. Om det behövs kommer läkaren att kunna exakt fastställa de flesta möjliga fel i deras utveckling.

  vitalitet

  Barn som är födda i den 35: e gravidveckan anses vara lönsamma. och för det mesta överlever de och utan några långsiktiga konsekvenser för deras hälsa. Nervsystemet är moget för att starta ett självständigt liv utanför moderns livmoder, lungorna är nästan mogna, det subkutana fettet har ackumulerats tillräckligt så att det födda barnet nu har grundläggande reflexer, behåller värme och andas. Sant utan sjukvård kan han inte klara sig själv med alla dessa uppgifter.

  Om barnfödsel inträffar under den 35: e gravidveckan, kan barnet behöva återupplivningsåtgärder. Han kan spendera flera dagar i en speciell uppvärmd säng, eftersom mängden subkutan fettvävnad inte är lika stor som hos fullfödda barn, och han behöver ytterligare uppvärmning. Om det finns problem med lungorna, kommer läkare att förse honom med syre, ordnar sondmatning. Chanserna att överleva ett barn är mycket höga.

  En kvinna kan vara rädd av den allmänna opinionen att åtta månader gamla barn överlever sämre än sju månader. Ur medicinens synvinkel är det inte. Åtta månader gamla barn är bättre utvecklade, de har ett starkare nervsystem och mer mogna lungor. Ur denna synvinkel är deras chanser att överleva mycket högre.

  En kvinna borde sluta oroa sig för eventuellt förtidigt arbete. De är inte lika farliga för barnets liv och hälsa som tidigare.

  Din baby på ultraljud

  Om en ultraljudsskanning utförs vid 35 och en vecka, är dess syfte att bedöma hur beredd barnet är att födas. Detta kan vara nödvändigt om brådskande leverans är nödvändig, i händelse av hot om för tidig födsel, med flera graviditeter eller graviditeter som härrör från användning av hjälpmedelsproduktionsteknik - IVF. En sådan ultraljud kommer inte att skilja sig från liknande diagnostiska undersökningar som utfördes tidigare.

  Läkaren kommer definitivt att uppskatta storleken på barnet, hans inre organ, hjärtslag. Särskild uppmärksamhet ägnas denna vecka till placentan. Dess för tidiga åldrande kan påverka barnets välbefinnande negativt. Normal i den 35: e gravidveckan har moderkakan en andra grad av mognad. Det anses lämpligt att vid denna period inte utföra vanliga ultraljud och forskning med doplerometri, under vilken kvaliteten och hastigheten av blodflödet i de uteroplacentala kärlen bestäms.

  Frekvensen vid 35 obstetriska veckor presenteras i följande tabell.

  BPR, mm

  LZR, mm

  Lårlängd mm

  Längden på benens ben, mm

  Humerusens längd, mm

  Längden på underbenets ben, mm

  Huvudomkretsen, mm

  Mageomkrets, mm

  80-94

  102-120

  61-71

  55-63

  55-65

  48-56

  298 -344

  284-344

  Dessa priser anses vara ganska genomsnittliga, och ett större barn kan ha ett högre värde vid vecka 35. Om barnet ligger bakom dessa normer i mer än två veckor kan intrauterin tillväxtnedgång misstänks.

  Om en kvinna har för avsikt att fråga diagnosen för barnets kön är det inte den mest aktuella frågan i vecka 35. Nu är livmodern i livmodern i böjningspositionen, benen fördes till magen, hans haka pressas till hans bröst, de yttre könsorganen syns knappast. Sannolikheten för ett fel vid bestämning av kön på denna term är hög.

  Om den här veckan ska göra en tredimensionell eller fyrdimensionell ultraljud, kan du få lyxiga bilder för ett familjealbum. Barnet ler, bygger roliga ansikten, gäspar, roligt och smidigt sätter palmerna under hans kind i sömnen.

  Faror och risker

  Trots det faktum att de största riskerna och farorna är kvar, är kvinnan inte längre hotad med missfall, missad abort och till och med för tidig födsel är inte längre hemskt, den förväntade mamman bör inte glömma vaksamhet. En stor mage, på grund av vilken man inte kan se ens egna ben, skapar risken att falla och skadar både en kvinna och en baby.

  Och de anatomiska och fysiologiska egenskaperna i den 35: e gravidveckan skapar en mängd andra riskfyllda situationer.

  Kvinnans immunitet är fortsatt svag, så man bör ta hand om att förhindra förkylning, influensa, ARVI, vallkoppor, rubella och andra infektiösa och icke-infektionssjukdomar. En kvinna borde inte gå på trånga platser, särskilt under perioder med säsongsmässig ökning av incidensen, bör hon undvika att resa i kollektivtrafik, besökande sjukhus och kliniker, sitta i kö tillsammans med de sjuka.

  Om förebyggande inte hjälpte, och kvinnan blev sjuk, borde du inte göra en tragedi ut av det - sjukdomen är inte farlig för barnet på sen sikt, men det kan skada den mycket framtida mamman, eftersom det med svaga immuniteter är svåra komplikationer möjliga. Många förväntade mammor undviker droger. Vid sjukdom är detta helt fel. Under överinseende av en läkare kommer behandlingen att bli snabbare, mer exakt, och sannolikheten för infektionskomplikationer kommer att minska.

  Sjuk hals, rinnande näsa och hosta, förkylning och influensa kan inte under några omständigheter behandlas med läkemedel som "väl hjälpte grannarna" eller folkmekanismer. Varje medicin måste godkännas av en läkare.

  Risken för för tidig födsel kommer att minskas om en kvinna inte utför arbetskrafter, lyfter vikter, dra möbler och piano. Just nu väcker många den så kallade nestningsinstinkten, det finns ett behov av att städa, återställa ordning och komfort i familjen boet.Ladda inte dig själv för mycket, var i vertikal position under lång tid. Bara en noggrann attityd gentemot en älskad och en hälsosam livsstil hjälper till att få barnet till rätt tid. Rökning, alkohol och ohälsosam kost ökar sannolikheten för förlossning före tid.

  Vid Rh-negativa kvinnor vid 35 veckor ökar graviditeten sannolikheten för Rhesus-konflikten. De uppmanas nu att donera blod för antikroppstitrar varje vecka, speciellt om den tidigare graviditeten slutade med att ha en baby med hemolytisk sjukdom hos fostret.

  Om benen, armarna och näsan blir svullna på en bra hälft av ansiktet, blodtrycket stiger och protein finns i urinen, bör du inte motstå och motstå den behandlande läkaren i hans försök att organisera en kvinna att vila på ett gynekologiskt sjukhus. Det här är tecken på preeklampsi, som är den obestridda ledaren på grund av kvinnors och barns död i senare skeden.

  En annan fara som är mer verklig än gravida kvinnor brukade tänka är åderbråck och hemorrojder. Ofta är det under den sista månaden av graviditeten att de obehagliga symptomen på dessa sjukdomar börjar dyka upp.

  Analyser och undersökningar

  Vid den 35: e veckan av graviditeten är inga speciella obligatoriska tester föreskrivna. Den allmänna urinalysen är fortfarande obligatorisk, den ges före det planerade besöket till obstetrikern-gynekologen. Besök ska nu bli veckovis, så urin måste ges var 7: e dag. Resultaten av denna analys kommer att göra det möjligt för läkaren att se förekomsten av preeklampsi, graviditetsdiabetes och även för att se till att njurarna hos kvinnan klarar av en stor belastning och arbetar normalt.

  Om tidigare en kvinna hade anemi, nu kommer hon att rekommenderas att återta ett fullständigt blodantal. Om det finns patenter av patenta, rekommenderas att donera blod till hormoner. CTG utförs vid denna tid enligt läkarens bedömning. Om han tror att kardiotokografi är nödvändig för den här kvinnan, kommer han definitivt att göra henne till en undersökning.

  Kvinnor med blödningsstörningar vid vecka 35 får ges ett koagulogram och det blir inte det sista testet för denna graviditet. Studien måste upprepas före födseln.

  Doktors rekommendationer

  Under den 35: e gravidveckan är det viktigt att följa alla de tips och rekommendationer som tagits emot tidigare. Vissa andra tips kan också vara till hjälp.

  • Gradvis minska mängden mejeriprodukter i din kost. Överdriven kalciumintag i den sista månaden av graviditeten bidrar till ett snabbare härdning av benens benskalle, och för säker födsel måste de behålla viss rörlighet.
  • Minska mängden salt i kosten. Salt behåller vätska i vävnaderna och bidrar till utseende av ödem och viktökning.
  • Resor är bättre att skjuta upp till senare, i vilket fall som helst med flyg. Från 35-36 veckor vägrar många flygbolag att tillåta gravida kvinnor att gå ombord på flyg, läkare rekommenderar inte att flyga, och lämpligt intyg om att en kvinna kan gå på ett flyg kommer inte att ges till någon förnuftig läkare. Flygningen kan vara orsaken till för tidig födelse ombord, och det är inte alls det faktum att bland passagerarna kommer det att finnas en läkare som kan ta emot nyfödda med alla regler.
  • Kön vid 35 veckor är inte förbjudet. Orgasmen bidrar till att förbereda livmodermusklerna för förlossning, och prostaglandinerna som finns i sperma har en positiv effekt på livmoderhalsens mognadsprocess. Den här veckan borde kvinnor med förlossningsvikt, multipelgraviditeter och pensionerad slempropp avstå från intima nöjen.
  • Om temperaturen har stigit, har diarré börjat, kvinnan behöver följa sängstöd, ring en läkare och inte ta några mediciner före hans ankomst. Både feber och diarré kan leda till snabb uttorkning, och därför är det nödvändigt att dricka varma vätskor i små sips, till exempel hemlagad bärjuice.

  recensioner

  Många förväntade mammor i den 35: e gravidveckan är oroade över vad man ska packa i en väska för ett modersjukhus.Gradvis börjar framtida mammor sätta de nödvändiga sakerna och hygienartiklarna så att födelsen inte tar dem överraskande.

  Också aktivt diskuteras är tecken på för tidigt arbete och hur de kan erkännas. I allmänhet anser de flesta mammor att de är oundvikliga, men upplever vissa svårigheter vid denna tidpunkt. Många erkänner att de är ledsna att babyens dyrbara väntetid så snabbt flyger till - bara igår var det ett randigt prov och ett glädjehav, och i morgon måste du gå till barnsjukhuset.

  Om vad som händer med fostret och den förväntade mamman i den 35: e veckan av graviditeten, se nästa video.

  34 veckor 36 veckor
  Ta reda på vad som händer med mamma och baby varje vecka av graviditeten.
  Information som tillhandahålls för referensändamål. Självmedicinera inte. Vid de första symptomen av sjukdomen, kontakta en läkare.

  graviditet

  utveckling

  hälsa