36 veckor 38 veckor

37 veckors graviditet: vad händer med fostret och den förväntade mamman?

Innehållet

I den 37: e graviditetsveckan kommer en kvinna i en helt ny period - prenatal - nu är barnet redan ansett som fullt moget, redo att födas. Vissa religioner hävdar att barnet nu är att hitta sin personliga skyddsängel. Fram till barnets möte med sina föräldrar finns det väldigt lite kvar, och nu krävs det maximalt tålamod och förmåga att koncentrera sig på de viktigaste sakerna hos kvinnan.

Födseln kan faktiskt inträffa när som helst och därför är det bättre att inte planera långa resor, långa promenader under denna period.

Hur många månader är det

Vecka 37 öppnar den sista graviditetsmånaden. Början av den 37: e veckan är början på den 10: e obstetriska månaden av graviditet, sista etappen av tredje trimestern. Bakom nio obstetriska månader eller 8 med några månader på beräkningen av den vanliga kalendern. Nästan 35 veckor gick från befruktningen och 33 veckor från försenad menstruation. Det finns i genomsnitt 4 obstetriska veckor före leverans.

Den beräknade födelsedagen är ett mycket godtyckligt datum, för det är den här dagen att endast ca 5% av barnen är födda. De flesta födslar förekommer tidigare eller senare än DA.

36-37 veckors graviditet är en mycket viktig och viktig tid. En kvinna borde veta exakt vad som händer under den här perioden med en bebis och en mamma för att vara redo för olika scenarier.

Beräkna graviditetens varaktighet
Ange den första dagen i den sista menstruationsperioden.

Känslor från den framtida mamman

Den vanligaste frågan en kvinna hör i vecka 37 är när är födelsen. Denna fråga är mycket irriterande och gör den gravida kvinnan nervös, för att hon själv vill veta när de kommer, för att det blir svårare att bära barnet varje dag. Djupt ner är varje förväntad mamma väl medveten om att barnet borde vara födt i tid för att vara fullt moget, men önskan att föda snabbt fortgår nu över vanliga sanningar.

Du kan förstå den framtida mamma: barnet är redan så stort att bär blir en konstant test av styrka och uthållighet. Smärtan förvärras, det är nästan omöjligt att helt sova, de lider av sömnlöshet, illamående, halsbränna, diarré och förstoppning. Appetit som är, saknas. Awkwardness begränsar betydligt den fysiska förmågan hos den förväntade mamman, minskar hennes rörlighet.

För dem som fortfarande har svårt att andas på grund av livmoderns tryck på membranet, kan denna vecka bli betydligt enklare. De flesta gravida kvinnor har buk ner vid 37 veckor. Det betyder att barnet har gått ner med huvudet, han har tagit den position som är mest korrekt och bekväm för födseln. Hans huvud tätt pressas till utloppet av det lilla bäckenet, trycket på membranet minskar. En kvinna kan andas igen med fulla bröst, men börjar ständigt uppleva tryck i underlivet, ökad uppmaning att urinera.

Många är intresserade av hur länge efter att magen är utelämnad, börjar födseln. Det finns inga enhetliga standarder i detta - allt är individuellt. Vanligtvis, efter att ha tagit bort kronhuvudet, tar det ungefär 2-3 veckor innan kontrakterna börjar.

Fosterrörelser

Barnets rörelser är fortfarande en slags "indikator" för hans tillstånd, men i veckan 37 blir de vanligare sällan. Du borde inte vara rädd för detta, minskningen av störningar är ett fysiologiskt fenomen. Barnet har blivit stort, nu har han inte den fysiska förmågan att tumla och ordna "danser" som tidigare, eftersom livets väggar redan tätt täcker kroppen, han upptar nästan allt ledigt utrymme i den.

Mängden amniotisk vätska blir mindre, placentan börjar "gå ner i vikt" och tunna ut, dess funktioner är nästan uppfyllda, den åldras.

Vid 37 veckor gammal tog barnet det enda stället där han på något sätt kunde passa in i livmodern. I hennes barns haka tätt tryckt mot bröstet, är armar och ben vikta kompakt, barnet är i böjt läge. Rörelserna i denna position är väldigt mycket begränsade. Rörelserna av armar och ben ger nu moderen smärta och obehag.

Gravida kvinnor rekommenderas att fortsätta att överväga episoder av sin sons eller dotters motoraktivitet. Även om de har blivit mer sällsynta, bör de som tidigare inte vara mindre än 10 på en halv dag. Börja räkna på morgonen, i genomsnitt räcker 12 timmar. Om barnet hicka, anses detta inte som en omrörning. Om han gör flera på varandra följande rörelser på kort tid anses detta vara en rörelse. Det här är de allmänna reglerna för räkning.

Metoden som en kvinna kommer att använda vid beräkningen kan vara någonting. Detta är den populära Pearson-metoden, Cardiff-metoden och andra metoder och metoder bland kvinnokliniker. Det viktigaste är att resultatet var inom det normala intervallet.

Om rörelsen är mindre än normalt kan detta vara ett tecken på långvarig och långvarig hypoxi. Barnet med minskad motoraktivitet försöker spara den syre som saknas för honom.

Ökade störningar är vanligtvis karaktäristiska för det ursprungliga skedet av syrehushållning. Ångestmulor, hans skarpa och korta rörelser - är inget annat än ett sätt att få dig mer syre, så barnet masserar placentan och försöker dra navelsträngen.

Hypoxi kan vara dödlig för en bebis. Det blir ofta orsaken till barnets prenatal död i en sen period, orsakar oönskade konsekvenser för barnets hälsa, påverkar nervsystemet, tillståndet och prestationen i hjärnan.

Förekomsten av hypoxi vid vecka 37 är en orsak till en brådskande leverans utan att vänta på början av självständig arbetskraft.

Denna information ges endast som referens, men inte som en handledning. Detta innebär att inte varje minskning av störningar eller ökningen av dem är nödvändigtvis associerad med syrehushållning. En kvinna borde vara mer uppmärksam på att förändra hennes barns beteende., men glöm inte bort dess individuella egenskaper, för den nuvarande moderen vet redan dem.

Det finns fler mobila och mindre mobila barn. Dessutom påverkar en mängd externa eller interna faktorer, såsom näring, väder, humör och välbefinnande hos den förväntade mamman barnets aktivitet i livmodern.

smärta

En gravid kvinna brukar vant sig vid smärtan. Olika obehag - nu är kvinnans ständiga "följeslagare" och smärtan fortsätter att intensifieras. I en kvinna är de mer uttalade, i en annan - mindre beror allt på den individuella smärtgränsen. Men alla har ont i vecka 37, eftersom den framtida moderens organism upplever allvarlig överbelastning. Vikt under de senaste månaderna har ökat markant, på grund av detta finns det periodiska smärtor i benen, knäleden, fotleden. Ofta kvinnor i denna period är oroade över krampen i gastrocnemius-musklerna, de är förknippade med brist på kalcium i kroppen, eftersom barnet tog det i stora mängder.

Livmodern fortsätter att växa. Denna tillväxt är nu mindre intensiv än tidigare, men ligamenten är strakta, överbelastade, och det här får kvinnan att få ont i ryggen, det finns nagande smärtor i underlivet. Dragar nedre delen av ryggen, gör ont i höger eller vänster sida är inte konstant, men främst när du byter kroppsposition, med en lång uppehåll i upprätt läge.

Träningstiden till 37 veckors graviditet blir alltmer intensiv. De händer allt oftare, men det borde inte på något sätt störa den förväntade mamman. Så hennes kropp är förberedd för förlossning.

Under denna period kan falska eller träningsdragelser förekomma hos kvinnor som redan har fötts tidigare. I primiparas börjar de vanligtvis långt före leverans. Den andra eller tredje graviditeten kännetecknas av att Braxton-Hicks spasmer förekommer strax före själva födelsen.

Om det inte finns några falska sammandragningar i vecka 37, är detta också en variant av normen. Det finns många kvinnor i världen som inte har sådana träningsskärningar av livmodermusklerna, och det hindrar dem inte från att helt och hållet förmedla och säkert ge sina barn. Därför hör inte träningsstrider till kategorin prekursorer. De bidrar inte till cervikal dilatation.

Det är mycket lätt att känna igen falska sammandragningar: livmodern kommer kort till en ton och slappnar sedan av. Upprepade sammandragningar kan inte vara. Och detta är den största skillnaden mellan falska sammandragningar och de riktiga, som uppträder med viss frekvens och ökning av smärta.

Det faktum att förlossningen började kan bedömas av frekvensen av sammandragningar - de upprepas med specifika tidsintervaller, förstärkta.

Om träningstrenderna till den 37: e veckan störs, kan situationen korrigeras genom att anta "No-silo", vila i det benägna läget och ta en varm dusch. Du bör behandla dem lugnt, utan panik, som oundvikligt.

Skritten vid vecka 37 gör ont av två anledningar: Barnets huvud sätter trycket på bäckenstrukturerna, om magen redan sänks och benbensapparaten mjukas före de kommande födelserna.

Benen och ledbanden blir mer rörliga för att hoppa över barnets huvud i färd med att föda, för att ge honom möjlighet att lämna livmodern. Ett speciellt hormon verkar på bäckenbenen - relaxin, som nu produceras i den förväntande moderens kropp i stora mängder.

Smärta i perineum är värre på natten. Pubisen kan något begränsa kvinnans rörelse på morgonen efter att ha vaknat. Det kommer att ta lite tid för henne att gå tillbaka och låt henne sitta, stå, omorganisera benen medan du går.

Om smärtan är skarp, ändras inte och avtar inte, då ska du besöka din läkare för att förhindra utvecklingen av symfysit. Detta är en obehaglig komplikation av graviditeten. Med honom, med stor sannolikhet, kommer födelsen att utföras av kejsarsnitt.

37 förlossningsvecka - den sista möjligheten att bota tänder. Ett besök hos tandläkaren och eventuella muntliga manipuleringar vid ett senare tillfälle blir oönskade. Om tandvärk gör ont ska du inte skjuta upp besöket till doktorn i veckan, särskilt eftersom det inte är nödvändigt att uthärda smärtan under tandvården. En kvinna i så stor tid har redan tillåtit några bedövningsmedel, så läkaren kommer göra allt för att säkerställa att behandlingen är avslutad med minimal nervkostnad för kvinnan i en "intressant position".

Vid 37 veckors graviditet börjar livmoderhalsen att aktivt förbereda sig för förlossning. Det förkortas gradvis, utjämnas, det kan orsaka mindre nagande smärtor, liksom känslan av korta "piercing" lumboshes någonstans djupt i slidan. Du borde inte vara rädd - allt som händer är ganska fysiologiskt och naturligt.

I närvaro av smärta av följande natur bör ett akutrum kallas vid vecka 37: om de är skarpa och starka, åtföljs de av blödning eller annan ovanlig urladdning, hälla ut vatten, urladdning av slempluggen. Det är omöjligt att fördröja i denna situation: ju tidigare en gravid kvinna är på sjukhuset, desto bättre för henne och det ofödda barnet.

val

Genom att ändra naturen av vaginal urladdning vid vecka 37 kan en kvinna gissa arbetets tillvägagångssätt eller påbörjandet av komplikationer. För att inte missa det viktiga bör du använda tunna dagliga hygienkuddar.

Tamponger för gravida kvinnor kan inte användas eftersom de orsakar ackumulering av vaginala sekret, vilket i sin tur bidrar till multiplikationen av patogena bakterier.

Kontroll av sekret - en förutsättning för egen hygien under graviditeten under senare perioder. Utsläpp vid vecka 37 förblir ganska rik, precis som för några veckor sedan. Men denna vecka kan en kvinna märka att det finns orenheter i slem i vaginala sekretioner. Detta är början på utsläppet av slemhinnan, som i nio månader säkert stängde livmoderhalsen från att komma in i det och därifrån in i livmoderhålan hos virus och bakterier. Nu börjar livmoderhalsen att öppna något och slempluggen kan inte längre hållas i den expanderande livmoderhalsen.

Små föroreningar av slem i den nuvarande termen tyder på att korken rör sig bort i delar, men om en stor blodpropp med eller utan dem finns på packningen, har korken avgått helt. Från och med nu ska en kvinna inte ta ett bad, bör begränsas till en dusch, du borde inte ha sex för att förhindra att utländska mikroorganismer kommer in i livmoderhålan.

Cork går inte alltid bra i förväg. Ibland lämnar hon livmoderhalskanalen samtidigt som fostervätskan hälls ut, och sedan kan korken vara obemärkt av en kvinna. Vattnet själva kan också flöda i delar. Vattenutsläpp kommer att indikera detta för kvinnan.

Normalt bör urladdningen vid vecka 37 förbli vit eller något gulaktig, ha en jämn konsistens, inga blodproppar och ingen lukt. Om en kvinna uppträder blödning vid denna tidpunkt ska du omedelbart ringa en ambulans.

Klåda i perineum kan indikera närvaron av tröst, speciellt om den åtföljs av tjock vit urladdning som liknar kockost. Grön, grå, brun urladdning med en obehaglig lukt denna vecka är ett tecken på en könsinfektion.

Det är nödvändigt att bli av med tröst och infektioner före arbetets början, därför är det viktigt att konsultera en läkare just nu, eftersom behandling och rehabilitering av könsorganet kommer att ta lite tid.

Psykologiska tillstånd och humör hos gravida

Rädslan för de kommande födslarna "regerar fortfarande" i den förväntande moderns tankar, men gradvis återvänder han och ger plats för trötta förväntningar. Många kvinnor, trött på den tunga bördan, vill att dessa "hemska" förlossningar ska börja så snart som möjligt. På grund av detta kan en kvinna börja uppleva en liten depression, bli irriterad och lätt exciterbar.

På grund av det faktum att sömnlöshet på natten orsakar många människor, vill de sova hela tiden, men bara under dagen. Ett sådant skifte i den biologiska cykeln orsakar en psykologisk obalans, en kvinna kan börja känna att denna period drar mycket långsamt och slutar aldrig.

Det är i den sista månaden av graviditeten att relationerna mellan makar, en kvinna och hennes föräldrar ofta försämras. För att hjälpa en kvinna på detta stadium arbetar psykologer i samråd. Du ska inte skämmas för att söka psykologisk hjälp, eftersom det här är helt normalt, är denna praxis utbredd i hela den civiliserade världen.

Den framtida mamman behöver nu förtroende för framtiden, i det faktum att de ska ta hand om henne och hennes barn och också vilja känna sig älskade och behöva.

Därför, oavsett hur upptagen den framtida pappan är på jobbet borde han inte glömma att hans andra hälft går igenom inte de enklaste tiderna, hon behöver sitt stöd och deltagande.

Förändringar i kroppen

Alla system och organ, varje cell i moderns kropp, börjar förbereda sig för den kommande födelsen. Detta är ett mycket komplicerat ur en biologisk synvinkel, där en rad olika mekanismer och ämnen är involverade.

livmoder

Livmodern upptar nästan hela bukhålrummets utrymme. Höjden på botten - 32-37 centimeter. Från navelbanan stiger livmodern till 17-18 centimeter. Om barnet inte har tappat huvudet ner, är det svårt för kvinnan att andas, eftersom botten av livmodern rekvisiterar upp bröstet och membranet, klämmer i magen. Det är detta faktum som är den främsta orsaken till den mycket ansträngande halsbränna som är bekant för nästan alla gravida kvinnor, särskilt i slutet av tredje trimestern.

Livmodern, som pressar på membranet, skapar en känsla av att det inte alltid finns tillräckligt med luft. Efter abdominal prolaps försvinner detta, men om försummelse inte uppstod vid 37 veckor och det fortfarande är svårt att andas, bör du övervaka ditt välbefinnande och undvika symtom på brist på syre. För att göra detta borde en kvinna ibland ta en knä-armbågsställning och ta hela andetag och utandningar i den. Sådana andningsövningar hjälper till att hantera syrebrist och hjälper till att förbereda sig för förlossning.

På grund av den stora livmodern och dess tryck på blåsan har en kvinna frekvent uppmaning att urinera. Att gå på toaletten flera gånger under natten blir de flesta gravida vana vid denna period, men problem som urininkontinens kan överraska och förvirra dem. Det finns inget hemskt och konstigt om det. Tryck på blåsan ökar trycket på sphinctern, och nu behöver du bara plötsligt hosta eller skratta, så att urinen börjar läcka.

Livmoderhalsen börjar förändras snabbt. På läkarespråk - "mogna". Bäckens tillstånd och längd gör nu en slutsats om sannolikheten för leverans inom en snar framtid. Nacken blir kortare - 24-26 mm, det kan tyckas lite avslöjande.

Normalt börjar den första svalget först ut och först då - den yttre. Med obstetrisk pessary, som upprättades på grund av svagheten i livmoderhalsen för att bevara graviditeten tidigare, är den vanligtvis inlagd i vecka 37. Efter en generell undersökning av den gravida kvinnan avlägsnas pessulen, och förlossningen sker inom några timmar eller dagar. Om tidigare kirurgiska sömmar infördes på livmoderhalsen rekommenderas nu att stanna på sjukhuset.

Ju kortare livmoderhalsen är vid vecka 37, desto mer sannolikt är det att leveransen kommer att ske mycket snart. Livmoderhaltig mognad är ett individuellt fenomen, och om det ännu inte har börjat finns det en chans att barnet kan varas och födelsen kommer att hända efter 40 veckor.

Viktökning

Viktökning vid 37 veckor är redan så stor att en kvinna känner det bokstavligt med alla delar av hennes kropp. Det blev svårt att gå, kasta och vända från sida till sida. I genomsnitt lägger en kvinna upp till 14 kg vid denna tidpunkt. Och det rekommenderas att fortsätta vägas inte bara på dagen för besöket i förlossningskliniken utan också självständigt hemma, dagligen. Sådan kontroll kommer att hjälpa den gravida kvinnan att bättre förstå de processer som förekommer i hennes kropp.

Så, uppenbarligen orimligt hopp på kilo kan tala om utvecklingen av preeklampsi. I det här fallet bör du omedelbart kontakta en läkare för att bedöma graden och formen av komplikationer och bestämma om graviditetens ytterligare taktik.

Preeklampsi själv kan vara mycket farligt för mamman och fostret, särskilt om viktökning kombineras med utseendet av protein i urinen och en ökning av blodtrycket.

Komponenterna för den totala viktförstärkningen under hela graviditetsperioden med normala indikatorer:

 • Omkring 30% - barnets vikt.
 • Drygt 10% fördelas i vikt av vatten och placenta.
 • Mer än 12% är blodets vikt, vars mängd i moderorganismen har ökat med utseendet av en annan cirkulation (uteroplacental).
 • Omkring 5% ökning - bröstkörtlarna.
 • Cirka 15% avdireras till vätskan som ackumuleras i det intercellulära utrymmet av kroppsvävnader. Om det finns mycket av det, uppträder ödem - internt och externt.

Vilken vikt anses normalt vid denna tid beror på kvinnans storlek.

 • Feta kvinnor kan lägga till 8,3 kg till den 37: e gravidveckan, och detta kommer att passa in i standardvärdena.
 • Smala och subtila individer kan normalt lägga cirka 14 kilo.
 • Kvinnor i genomsnittlig byggnad - drygt 12 kilo.

Olika läkare ser på ökningstakten annorlunda. Detta beror på bristen på enhetliga standardiserade krav.

Inom en vecka vid denna tidpunkt kan du lägga till högst 300 gram. En kvinna borde komma ihåg att nu är hennes barn mycket intensivt på egen hand och för att inte orsaka klagomål från obstetrikern-gynekologen är det viktigt att äta små portioner mat, vars kaloriinnehåll inte är högt.

Många gravida kvinnor säger att viktminskning började vid vecka 37, och det här är också ganska normalt. Vattnet blir mindre, moderkakan minskar, dessutom säger många att aptiten nästan är borta.

Andra ändringar

Klagomål som bröstet nu skadar igen, som i början av gestationsperioden, vid vecka 37 är ganska vanligt. Bröstkörtlarna går in i slutförloppet för beredning för laktation. Brösten blir känsligare, bröstvårtorna blir grova, de kan börja peeling något. Utsöndringen av kolostrum förbättras ofta. Vid 37 veckor börjar kolostrummen bli mer flytande och vitaktig, medan den tidigare var tjock och gul.

Vid denna tid observeras kolostrum hos de allra flesta gravida kvinnor, men oftast följer det med en andra eller tredje graviditet, förutsatt att kvinnan måste amma barnet tidigare.

Men frånvaron av kolostrum bör inte orsaka frågor och bekymmer hos en gravid kvinna. Den uppfattningen att frånvaron av kolostrum är ett tecken på att bröstmjölk inte kommer eller inte kommer att räcka efter leveransen är felaktig.

En stor mängd cirkulerande blod leder till instabilitet i blodtrycksnivåer. Därför är det inget överraskande i det faktum att det i vecka 37 gör ont eller är yr, det kastar sig i värme och kyla, och hjärtat slår oftare. En kvinna blir tröttare snabbare, hon känner sig svagare än tidigare. Huvudvärk behöver inte medicinsk behandling, läkare brukar rekommendera en kvinna att sova med ett öppet fönster och också vila i ett välventilerat mörkt rum.

Anemi, om det var, börjar recede. Vid vecka 37 ökar graden av hemoglobin i blodet hos en gravid kvinna. Östrogener, som produceras i avsevärda mängder, främjar hårväxt och inte bara i huvudområdet. Svett- och talgkörtlarna fortsätter att arbeta med ökad aktivitet, och därför fortsätter svettning. Men naglarna på grund av brist på kalcium blir mer ömtåliga och ömtåliga.

En kvinnas hud är nu mer anbud än någonsin. Det här orsakar allergiernas manifestationer, ökad pigmentering. Vid vecka 37 kan akne manifestera sig, om vilken en kvinna nästan glömde när progesteron kontrollerade allt i hennes kropp. Nu har hormoner förändrats, och detta kan manifestera sig i form av akne.

Fostrar av förlossning

Vad de, fostrar av förlossning, intresserar varje gravid kvinna. Vid 37 veckor kan de inte vara, och de första "svallarna" kan visas. Traditionellt inkluderar de ovillkorliga harbingrarna:

 • förkortning av livmoderhalsen;
 • sänkning av buken;
 • läckage av fostervätska;
 • gradvis utsläpp av slempluggen.

Det finns också folktecken, på vilka våra mormor och mormor guidades, när ingen mätt längden av livmoderhalsen.Utseendet på ätstörningar, i synnerhet diarré, är vanligtvis hänförligt till prekursorer. Man tror att på det sättet försöker den framtida moderens kropp att "rensa" före den kommande födelsen. Förvirra dock inte förstadier och elementär matförgiftning. Vid förgiftning åtföljs kvinnan av kräkningar.

Förstärkning av träningsutmaningar - en ganska tvivelaktig föregångare.

Ofta hänvisar populär rykt till föregångarna till det så kallade nestningsinstinktet, när en gravid kvinna börjar aktivt utveckla sitt hem, "bygga ett bo." Det anses också som en föregångare för att dra smärta mellan benen och sömnlöshet. Många gravida kvinnor hävdar att de nästan slutat sova på natten en vecka innan de föddes.

Barnutveckling

Din baby är upptagen med ett mycket viktigt företag - det bygger upp fett och muskelmassa. Den genomsnittliga ökningen är 50 gram per dag. Medelvikten hos ett foster vid 37 veckors graviditet är 3100 gram. Den uppskattade vikten av fostret kan bestämmas av ultraljud, men läkaren kommer att varna dig för att konceptet är ganska relativt, och felen kan variera från 300-400 gram.

Tillväxten av barnet når 47-49 centimeter. Han är redan ganska stor och det är mycket svårt för honom att passa i livmodern. Barnet ser ut som en nyfödd, med ett ändringsförslag - i vikt. Annars är det inte mycket annorlunda än den nyfödda.

Hela den lilla barnens organism är nu upptagen med det viktigaste - förbereder sig för sin egen födelse, anpassningsförmåga mobiliseras, sinnena är "inställda", immuniteten förbereder sig för att avvärja attacker från den aggressiva världen som ligger utanför livmodern.

utseende

I form av ett barn har det skett dramatiska förändringar. Tidigare såg han tunn och skrynklig, men nu har barnet märkbart återhämtat sig, han har redan plumpa kinder, söta plumpa palmer och klackar. Detta görs möjlig genom ackumulering av subkutant fett. På grund av honom har huden upphört att vara röd och rynkad, och tack vare honom kan barnet nu hålla sig varmt, vilket är extremt viktigt för hans säkra överlevnad efter födseln.

Från lanugo (tunt blont hår) är barnets hud nästan fri. Det ursprungliga smörjmedlet har endast bevarats där det fortfarande har ett skyddsbehov - i ställen för mekanisk friktion (under armarna, i armbågens och poplitealvecken, i ljummen). Endast en av två dussintals barn i vecka 37 har en del av lanugo. Men det finns inget patologiskt om detta, håren kommer att falla ut de första dagarna efter barnets födelse.

Hårets längd på några babyers huvud når redan imponerande värden - upp till 5 centimeter, tack vare färgpigmenten, kan barnet redan vara brunett eller brunhårig, rödhårig eller brunhårig. Broskorna i näsan och auriklarna har blivit mer fasta. På grund av detta upphörde öronen löjligt hängande i olika riktningar och förvärvade ett fullständigt estetiskt utseende.

Barnet har sin egen individuella ögonfärg, konstruktionsegenskaper i ansiktet, fingeravtryck, ögonfransar och ögonbryn är bildade. Små naglar har vuxit, och nu kan barnet klia sig själv, eftersom spikplattan säkert står högt över gränserna för phalanxerna. Kroppens proportioner har jämnats, blir mer balanserade. Kranbenen förblir mobila för att underlätta barnets huvud.

presentation

Nästan alla barn vid denna tid upptar en huvudposition i förhållande till utgången från det lilla bäckenet. Att det anses vara den mest lämpliga och säkra för födelseprocessen. Om barnet i 37 veckor befinner sig i bäckenpresentationen, finns det nästan ingen chans att han kommer att ändra sin kroppsposition i livmodern. Vid denna tidpunkt fattas ett beslut om att utföra en kejsarsnitt för att minimera sannolikheten för att ett barn har svåra invalidiserande födelseskador.

Pelvic presentation, liksom platsen över livmoderhålan - indikationer för kejsarsnitt. Det utförs vanligtvis på en period av 38-39 eller 39-40 veckor.

Före sjukhusvistelse upprepas ultraljudet, eftersom det finns fall i medicinen där barnen ändrade sin position omedelbart före arbetets början, även om sådana historier är sällsynta.

Nervsystemet

Barnets hjärna fick vikt och styrkt kontrollen över hela barnets kroppsaktivitet. Den cerebrala cortexen har svängningar och spår, nerverna myelineras. Unga nervceller fortsätter att bildas i en mycket snabb takt, nervcellerna bildar de anslutningar som är nödvändiga för att barnet utvecklas vidare. Denna process kommer inte sluta ens efter födseln, nervsystemet fortsätter sin utveckling under nya förhållanden.

Några dussin formade reflexer kommer inte att låta barnet försvinna när han lämnar livmodern. Alla är nu bildade. Dessa suger och svalar reflexer, en greppreflex och en andningsreflex. Dessutom finns det flera dussin sena och toniska reflexer.

Nervändningar som genomtränger öm hud, kan ge hjärnan ett fullständigt bero på beröring eller förändringar i omgivande temperatur. Neurala förbindelser bildas mellan "kontrollcentret" (hjärnan) och alla barnets interna organ och system.

Sinnorganen är fullt förberedda för barnets självständiga liv. Han hör ganska bra hur mycket tjockleken på hans mammas bukvägg tillåter, ser suddiga färgstrålar, synskärpa och fokusering - uppgiften för den närmaste framtiden efter födseln. Han har en känsla av lukt och beröring, barnet skiljer perfekt smak.

Interna organ

Barnens inre organ är fullformade, nu växer de bara och växer i storlek och massa. Funktionerna hos varje organ är perfekta och strömlinjeformade, barnets hela kropp fungerar smidigt, som en klocka. Pojkens testiklar har fallit ner i pungen, men om könkörtlarna har lingat på väg från bukhålan till pungen kommer de säkert att falla under de kommande dagarna.

Barnens lungor fortsätter att ackumulera en speciell substans som är nödvändig för överlevnad och spontan andning - ytaktivt medel. Han är nu i alveolerna är tillräckligt för att barnet andas om födelsen sker denna vecka. Det ytaktiva medlet tillåter inte de små bubblorna, som i huvudsak är alveolerna, att hålla ihop medan de gör utgången. Dessa vesiklar i människokroppen utför gasutbytesfunktioner - utsläpp av koldioxid i utbyte mot syre.

I barnets lever var formningen av lobules fullständigt färdigställd, och de djupa strukturerna hos njurarna förvärvade också det slutgiltiga utseendet. Nu producerar njurarna upp till 500 ml urin per dag, barnet dricker fostervätska och tänder ungefär en gång i timmen. Urin går in i fostervätskan, men miljön förblir steril på grund av att vattnets sammansättning uppdateras var tredje timme.

I tarmarna vid den 37: e veckan hade en stor mängd ursprungliga kalciumhuman ackumulerats. Den består av gall- och lanugopartiklar som är otestad av barnets mage och fläckiga epitel. När barnet börjar redan efter sin födelse kommer han på den första dagen eller två att ta fram exakt den här första avføringen, meconium av mörkgrön färg.

Om en tarmrörelse nu inträffar i utero, kommer läkarna att försöka påskynda barnets födelse, eftersom mekonium gör vattnet olämpligt för intag, dessutom är det faktum att intrauterin avföring är mycket alarmerande, eftersom det ofta indikerar ett tydligt fosterskador - hypoxi eller Rh-konflikt.

Barnets hjärta fungerar smidigt och pumpar upp till två dussin liter blod per dag. Det knappar rytmiskt, tydligt och högt. Om du vill kan du höra det genom att placera ett öra på din gravida mage.

vitalitet

Förlossning vid 37 veckor kallas endast villkorligt. Graviditet anses vara heltidsberoende, och barn som är födda i veckan är verkligen lönsamma. Men mycket beror på barnets individuella utveckling.Ibland händer det att mängden ackumulerat ytaktivt medel i lungorna inte räcker, ibland är födda barn i vecka 37 inte tillräckligt med subkutant fett för att effektivt bibehålla sin egen värme.

Därför är barn som är födda under denna period under de närmaste kontrollerna av neonatologer i flera dagar, vissa barn behöver återupplivningsåtgärder och särskilda villkor för vistelsen flera dagar efter födseln. Emellertid appliceras barn som är födda vid 37 veckor, i avsaknad av komplikationer, omedelbart på bröstet och efter en dag överförs till samma avdelning som deras mor.

Även om barnet inte kommer och hålls i intensivvård, bör du inte oroa dig. Han tillbringade i moderns livmoder tillräckligt med tid för att framgångsrikt kunna anpassa sig till den yttre miljön. Hälsoeffekter bör inte vara.

Din baby på ultraljud

Ultraljud i den 37: e gravidveckan utförs huvudsakligen av medicinska skäl. Sådana indikationer är i fall där läkaren behöver veta exakt längden på livmoderhalsen, storleken hos fostrets huvud, dess avsedda vikt, om ett stort eller jättefoster misstänks. Dessa uppgifter behövs för att välja leverans taktik. Ultraljud hjälper till att bestämma graden av beredskap för barnet för födseln, beredskapen i sina lungor, presentation.

Ultraljud på vecka 37 kan vara den sista, den sista för hela perioden av att bära barnet. Att göra det själv bara radio för att beundra smulorna eller ta reda på hans kön, det finns faktiskt ingen mening.

Barnets kroppsställning i moderns livmoder tillåter inte att läkaren noggrant undersöker barnets könsorgan, så diagnosen av kön är nu mycket svår, och sannolikheten för fel är hög.

Indikator för utveckling av barnet är fetometriya Huvuddimensionerna hos huvudet och parade ben gör det möjligt för doktorn att presentera proportionerna av krummens kropp, för att beräkna den förväntade vikten. Interna organ utvärderas, såväl som motorisk aktivitet och hjärtslag i ett litet hjärta. Noggrann uppmärksamhet på denna period betalas till placentan.

Priserna för fetometri i 37 veckor är som följer.

BPR, mm

LZR, mm

Lårlängd mm

Längden på benens ben, mm

Humerusens längd, mm

Längden på underbenets ben, mm

Huvudomkretsen, mm

Mageomkrets, mm

85-99

106-126

66-76

59-68

59-69

51-60

307-353

299-361

En avvikelse från de angivna värdena är acceptabelt, men inte mer än två veckor. Om barnet ligger bakom normen med 2 veckor eller mer, kan läkare misstänka honom för intrauterin tillväxtnedgång. Barn med avancerade värden är mer benägna att bli födda stora.

Vid vecka 37 rekommenderas det inte att utföra en vanlig ultraljudsskanning utan en ultraljudsskanning med en Doppler, så att det är möjligt att utvärdera arbetet med placentan, blodflödeshastigheten i uteroplacentala kärl. Denna information behövs för att förstå hur bekvämt ett barn känner i sin mammas livmoder.

Faror och risker

Den största faran vid vecka 37 faller och skadas. Magen har blivit så stor att en kvinna, när hon går, inte ser sina egna ben, ser inte var hon går. Detta är särskilt farligt på vintern om en kvinna gör självständiga promenader ensamma. Men hemma borde du gå så noggrant som möjligt, eftersom en gravid kvinnas gång nu är instabil, du kan bokstavligen snubbla och falla på jämn mark.

Kvinnans immunitet fortsätter att vara svag, det naturliga skyddet har för länge undertryckts av progesteron för att återhämta sig snabbt, så det finns en stor risk att drabbas av influensa eller ARVI. Och även förkylningen kan fälla när som helst. Därför är det nu viktigt att avstå från att besöka trånga platser, upptagen och trångt köpcentrum, för att undvika att resa i kollektivtrafiken, särskilt om det finns en epidemisäsong utanför.

Den mycket vanliga förkylningen eller en virusinfektion för barnet utgör inte längre någon fara, men det kan väldigt komplicera den förväntande moderens liv.Med en rinnande näsa och hosta, om födseln börjar, är en kvinna på sjukhus uteslutande i den observatoriska (infektiösa) avdelningen i moderskapssjukhuset.

Behandla förkylning eller SARS i den 37: e graviditetsveckan, om en kvinna fortfarande är sjuk behöver du bara under överinseende av en läkare, eftersom inaktiv självbehandling kan göra mycket mer skada än själva sjukdomen. Läkaren hjälper dig att välja ett läkemedel som är säkert för barnets hälsa och kommer att berätta vilka av de traditionella läkemedlen som är tillåtna. Sjukdomen kan övervinnas utan allvarliga komplikationer.

En kvinna ska inte lyfta vikter, vara väldigt nervös, för allt detta kan leda till förlossning före tid. Även det faktum att barnet anses vara genomförbart negerar inte behovet av de senaste veckorna av graviditeten och kan inte underskattas. Våldsamma känslor, dåliga vanor kan också påskynda händelsernas gång och om naturen avser att bära en baby i 40 veckor är det farligt att gå emot det. Rusa inte till sjukhuset.

Oftast i vecka 37 är en kvinna hemsökt av ett ömtåligt och smärtsamt problem - hemorrojder. Inget behov av att tro att allt kommer att gå för sig själv: Födseln, som övningar visar, förstärker bara manifestationerna av hemorrojder. Därför, just nu, behöver du rådgöra med din läkare och börja behandling, justera näring, undvik förstoppning. Lösa avföring kan inte ignoreras. Diarré kan leda till uttorkning.

Analyser och undersökningar

Vid den 37: e veckan av graviditeten kommer en kvinna att få en imponerande lista över instruktioner för test som måste utföras före leverans. En sådan omfattande kontroll av hälsosituationen hos den framtida mamman hjälper läkare att navigera bättre under de senaste veckorna av graviditeten och under födseln.

Innan den planerade mottagningen i förlossningskliniken avslutar urinalysen. Det behövs för att veta hur njurarna klarar av belastningen, oavsett om kvinnan har tecken på gestos eller graviditetsdiabetes.

I denna vecka rekommenderas en kvinna att ta en allmän och detaljerad biokemisk blodprov, göra ett blodprov för antikroppstitrar om kvinnan har en negativ Rh-faktor och också göra ett koagulogram - en analys som visar hemostas. Detta är viktigt för att avgöra om framtida mamma har några blodproppar, eftersom klanprocessen, oavsett teknik och metoder, alltid är förknippad med mycket blodförlust.

Ett blodprov för HIV, syfilis, hepatit B och C ges en gång till. Om ultraljudsinformationen känns igen som åldrande för snabbt, kommer kvinnan att rekommenderas ett blodprov för koncentration och balans mellan olika hormoner. Alla gravida kvinnor, oavsett historia, vid 37 obstetriska veckor, utförs CTG för att se till att barnet är okej.

Rekommendationer till framtida mamma

Huvudtipsen i den 37: e gravidveckan svävar rätt näring, vidhäftning med viloplan, uppmärksam inställning till förändringar i ens egen kropp. Dessutom:

 • Om hård klåda i huden i bröst-, buk- och lårområdena, ska kvinnan definitivt använda speciella anti-stretch-kosmetika. Du kan få det med ett mer ekonomiskt alternativ - gnid en uppvärmd mandel, linfröolja eller solrosolja in i huden efter en dusch.

 • Kön är inte kontraindicerat och till och med användbar, eftersom orgasmen hjälper livmoderns muskler att förbereda sig för förlossning och semen innehåller prostaglandiner, vilket bidrar till framställning av livmoderhalsen för avslöjande. Kön måste dock vara mycket försiktig.

Om det finns ett hot om för tidig födsel, om korken har kommit av, läcker vatten, kön är kontraindicerat.

Gravid Recensioner

Framtidens mammor delar vid denna tid hemligheterna om att erkänna födelsemedlemmar, och jämför också vad som hjälper bättre från täta träningsstrider - "papaverin"Eller"Nospanum". De flesta gravida kvinnor hävdar att deras hälsotillstånd har blivit något sämre än förra veckan.

Om vad som händer med fostret och framtida mamma vid 37 veckors graviditet, se nedan.

36 veckor 38 veckor
Ta reda på vad som händer med mamma och baby varje vecka av graviditeten.
Information som tillhandahålls för referensändamål. Självmedicinera inte. Vid de första symptomen av sjukdomen, kontakta en läkare.

graviditet

utveckling

hälsa