38 veckor 40 veckor

39 veckors graviditet: vad händer med fostret och den förväntade mamman?

Innehållet

När graviditeten närmar sig 39 veckor är den förväntade mammen i ständig beredskap. Födseln kan börja när som helst. Denna händelse är mycket välkommen, men orsakar rädsla och spänning - hur det går. Vad händer med barnet och hans mamma i veckan, vi kommer att berätta mer detaljerat.

Hur många månader är det

39 veckors graviditet enligt beräkningarna av den behandlande läkaren och ultraljudsdata är den obstetriska standarden för beräkning av graviditetsperioden. Det skiljer sig från det verkliga med cirka 2 veckor, eftersom utgångspunkten är den första dagen för den sista innan man tänker på menstruationen. Således är vecka 39 37 embryonala veckor.

Översatt till normal kalenderkalkyl, passerad 8 månader och 3 veckor eller cirka 274 dagar. Fram till det förväntade födelsedatumet, som anges på växelkorts växelkortsdag, finns det fortfarande cirka 7 dagar, men det betyder inte att arbetsverksamheten börjar den angivna dagen - den här sannolikheten är inte mer än 6-7%.

Enligt statistiken förekommer alla andra födelser antingen före DA eller senare. Vid vecka 39 börjar omkring 40% av kvinnorna arbeta.

Beräkna graviditetens varaktighet
Ange den första dagen i den sista menstruationsperioden.

Hur var barnet?

För tiden som har spenderats i moderns livmoder har barnet blivit ganska stort, han har lärt sig mycket.

De flesta av parametrarna på denna term är därför rent individuella Fokusera inte blint på de genomsnittliga standarderna, din bebis är nu vad den kommer att födas väldigt snart.

Vikt och höjd

Fostrets vikt vid 39 veckor brukar överstiga 3 kg. Det finns särskilt "enastående" barn vars kroppsvikt är 4 kg och ännu mer, och det finns små och miniatyr pojkar och tjejer, vars vikt knappast faller under 2900 gram.

Under embryonperioden växte alla barn med ungefär samma hastighet, varför en avvikelse från de genomsnittliga normerna ansågs vara ett viktigt diagnostiskt tecken på fostret.

Nu är sortimentet av normala värden stor: en tre kilo baby och en vars vikt överstigande 4 kilo passar in i värdena för de normer som orsakas av egenskaper i samband med graviditeten och genetisk predisposition - Barnets kroppsbyggnad och kropp är ärvda från sina föräldrar.

Tillväxten av spädbarn i den 39: e veckan av graviditeten är mer än 50 centimeter. Eventuella fluktuationer av denna parameter - från 48 centimeter till 58 centimeter. Beräknad vikt kan ställas in med ultraljud med ett litet fel.

Det är ganska svårt att mäta höjden, eftersom coccyx-parietalstorleken inte mäts under denna period - barnet har blivit stort, endast enskilda delar av kroppen kan mätas.

fetometry

En ultraljudsskanning vid denna tidpunkt är inte obligatorisk, men den kan utföras på begäran av den gravida kvinnan själv i en betald klinik eller i samråd med medicinska skäl. Också ultraljud görs vid inträde till modersjukhusen på ett planerat sätt.

När man skannar med ultraljudsvågor bestäms barnets nyckelstorlekar. 39 veckor speciell till följande genomsnittliga priser:

 • biparienta huvudstorlek - 94-95 mm (tillåtet intervall - 86-102 mm);
 • Frontal-occipital huvudstorlek - 119 mm (tillåtet intervall 108-129 mm);
 • lårben längd - 73-74 mm (intervall av normer från 68 till 79 mm);
 • längden på tibiens ben är 65-66 mm (det normala intervallet är 61 till 71 mm);
 • humeruslängd - 64-65 mm (värden från 60 till 70 mm är acceptabla);
 • längden på underbenets ben - 56-57 mm (gäller från 51 till 60 mm);
 • mageomkrets - 336-342 mm.

Barnet fortsätter att växa, men inte lika intensivt som en månad tidigare. Om förlossning inte sker denna vecka, då vid 39-40 veckors graviditet får barnet inte mer än 50-100 gram i vikt och inte mer än 0,5-1 cm i höjd.

Nervsystemet

Fostrets nervsystem vid vecka 39 fortsätter dess bildande och utveckling, till skillnad från andra kroppssystem som redan har bildats och fungerar nästan som vuxna. Centralnervsystemet (hjärnan och ryggmärgen) bildas fysiskt, men deras funktioner fortsätter att förbättras. Medan känsliga analysatorer är mogna, glialvävnad och de delar av ansiktsnerven som är ansvariga för sugning. Resten har ännu inte läst, och denna process kommer att vara kontinuerlig efter födseln.

Barnet har redan 70 reflexrörelser, vilken natur ger möjlighet till mänsklig överlevnad - han kommer att stänga ögonen på grund av ett starkt ljus, svälja en rörelse när mat eller saliv kommer i munnen, skakar på ett skarpt högt ljud, krulla upp när det finns ont i bukområdet och t. d.

Varje dag i hjärnan och systemet med förgrenade nervändar hos fostret läggs alla nya neurala samband, nya neuromuskulära reaktioner uppträder. Redan kontrollerar krummens hjärna "rörelsen av lemmar, vakenhet och sömn, och till och med känslor. Barnet i livmodern känns bra om moderns humör, kan oroa sig och glädja sig åt henne.

Utvecklingen av inre organ

De inre organen är fullt utvecklade, modern kan inte oroa sig för att några av dem inte har mognat. Vid vecka 39 anses även lungorna mogna. De ackumulerade den nödvändiga mängden ytaktivt ämne - ett ämne som är nödvändigt för självständig andning, utan vilken alveolerna skulle hålla sig ihop, vilket stör störningen av lungorna direkt efter födseln.

Matsmältningssystemet hos barnet fungerar som det borde:

 • magen smälter fostervätskan som svalas av den lilla
 • alla nödvändiga enzymer för uppslutning av mat i ett barn produceras oberoende;
 • i tarmen finns villi som behövs för absorption av fördelaktiga ämnen;
 • I rektum har en betydande mängd grön-svart avföring ackumulerats, som kallas primordial mekonium. Efter födseln kommer töjen att tömmas av den, så kommer tarmarna att gå in i normal rytm av arbetet i de nya levnadsförhållandena.

Barnets urinblåsa och hans njurar fungerar som de skulle göra efter sin födsel - en crumb pissing omkring en gång i timmen. Hjärtat slår vid en frekvens av ca 157 slag per minut. Könsorganen är fullformade, testiklarna hos de flesta pojkar har fallit ner i pungen.

perturbation

Förflyttningarna i denna vecka, kvinnor känner mindre. Men i deras svårighetsgrad blir de mer smärtsamma. Anledningen till detta - att minska mängden fostervätska och platsen för barnet. Han upptar nu allt ledigt utrymme i livmodern, och livmodern upptar nästan hela bukhålrummets utrymme.

Livmoderväggarna tätt omger barnets kropp, varför rörelserna känns smärtsamt. Mängden rörelse minskar något på grund av att det praktiskt taget inte finns något utrymme för att barnet ska röra sig. Den är grupperad, tätt pressar benen och armarna för att passa i livmodern.

Vid vecka 39 visas något nytt i hans hållning - han pressar sin haka tätt mot bröstet. Denna hållning hjälper honom att vara mer "kompakt".

Vissa lugn i en kvinnas mage ska inte skrämma. Om hon på 12 timmar klarar av att fixa 10 eller fler olika rörelser, inklusive lätta rörelser, så finns det inga skäl till oro.

Brist på rörelse i 5-6 timmar är en anledning att gå till läkaren. Aktiva och abrupala rörelser, som inte har sänkts under en längre tid, kan också vara ett tecken på hypoxi. Medicinsk konsultation krävs.

utseende

Baby på vecka 39 ser blumpigt och klumpigt ut. Under tredje trimestern samlade han aktivt subkutant fett. Tack vare honom har huden upphört att vara röd-lila, många rynkor som täckte barnets kropp tidigare tidigare utjämnas.

Fluff lanugo försvann också, det är inte längre nödvändigt. I sällsynta fall föds barn med lanugo, vilket inte är helt förlorat - hudens hud i detta fall försvinner under de första veckorna av livet.

Vitt och tjockt original smörjmedel, som var täckt bebis, behövs inte längre, det förblir som skydd endast i ljumskområdet och i vapen och armar, där det finns risk för mekanisk gnidning.

Barnets egenskaper är fullt utformade. Hans mimic muskler är mycket utvecklade, vilket ger honom möjlighet att bygga en mängd olika grimaces och ansikten.

Könsstyckena hos pojkar och tjejer, liksom bröstkörtlarna hos bebisar av båda könen, ser något svullna ut på denna period. Detta beror på de starka effekterna av östrogenhormoner som produceras före födseln i den framtida moderns kropp.

Många barn i 39 förlossningsveckor har tjockt hår på huvudet. Men obligatoriskt hårbotten hår inte beaktas. Detta är ett individuellt drag.

Sense organ

En bebis vid 39 veckor kan teoretiskt skilja mellan föremål på upp till 30 centimeter. Men för detta måste han först födas. Under tiden öppnar han ögonen, ser konturerna, ljusfläckarna, skiljer väl mörkret från ljuset.

Hörselkrummer vid denna tidpunkt är mer perfekt - det bildades före syn och har redan lyckats nå en viss nivå. Baby hör nu mamma bra - hennes hjärta, tarmarnas arbete, blodets röra som går genom artärerna.

Han känner till hennes röst, liksom paven och andra hushålls röst som alltid finns i närheten. Höga oväntade ljud, till exempel alarmklockan, svarar med rädsla.

Smakar fetans nyanser väl - receptorerna på tungan och kinnens inre yta fungerar till fullo. Smaken av barnet är ännu inte tillgänglig, eftersom han inte har någon nasal andning än. Men alla nödvändiga receptorer är redan tillgängliga, och omedelbart efter barnets födsel börjar de känna luktarna och snart skilja dem. Först kommer han att studera lukten av mor och hennes mjölk och kommer inte att förvirra honom med något annat.

immunitet

Immunsystemet är fullt format. Hon har redan börjat jobba, men är fortfarande mycket svag. Utan extra skydd kan barnet dö efter att ha födt, eftersom det kommer från en steril miljö där den ligger, kommer att falla in i en värld full av bakterier och virus.

För att eliminera denna möjlighet har naturen tillhandahållit utbyte av antikroppar. Mamma, genom hennes blod, ger barnet antikroppar mot de sjukdomar som hon själv lidit, om immunitet bildas för dem, såväl som för de sjukdomar som hon vaccinerades från.

Medfödd immunitet är starkare hos barn som inte bråttom att bli födda. En åldrande placenta förlorar gradvis sin barriärfunktion, och fler antikroppar passerar genom det.

Moderskydd kommer inte vara permanent. Det skyddar barnet bara i flera månader efter födseln. Därefter börjar deras egna immunförsvar växa starkare och "lära" av sjukdomar och vacciner.

Vad mår mamma?

Känslor från den framtida mamman vid vecka 39 kan inte kallas lätt och bekvämt. Magen är så stor att det blir svårt för en kvinna att andas, det är svårt för henne att göra sina dagliga aktiviteter och flytta.En del lättnad kommer bara när magen sjunker. För många vid denna tid har han redan tappat, resten kommer under de närmaste dagarna.

Smärta sensioner

Smärta vid vecka 39 är mycket varierad. Oftast klagar kommande mödrar att dra nedre delen av ryggen, smärta och "lumbago" är i kramcykeln, könbenet, värk och ryggvärk. Obehaglig ömhet i rygg och nacke - konsekvenserna av ett skift i tyngdpunkten på grund av en vuxen och tung buk. För att balansera kroppen hos en gravid kvinna måste ryggmusklerna fungera hårt.

Smärta i perineum och i skönhetsområdet är en följd av hormonavslappningens verkan, som produceras i stora mängder i de senare skeden av graviditeten för att mjukna bäckenbenen, ligamenten och skarven.

Divergensprocessen åtföljs av smärta, som ökar med promenader, när man försöker komma ut ur kroppens horisontella position när man klättrar uppför trappan.

Om symtysit inte diagnostiseras finns det inget att oroa sig för. Smärta kommer att passera efter födseln och födseln är inte långt borta. Under tiden, lindra smärta kommer att hjälpa "No-Spa».

Många kvinnor hävdar att huvud 39 ofta gör ont i vecka 39. Detta kan bero på nervfaktorn, eftersom den förväntade mamman är nervös i väntan på arbetets start. Huvudvärk följer också högt blodtryck - ett tillstånd där blodtrycket på blodkärlens väggar ökar. Om du är benägen för högt blodtryck, bör du övervaka ditt blodtryck två gånger om dagen. Med en ökning av blodtrycksnivån bör du ringa en ambulans och komma överens om sjukhusvistelse.

Bröst på den här förlossningsveckan gör ont på grund av omstruktureringen i kroppen, som "startade" hormoner. Tidigare har processen med att bära en baby svarat progesteron, nu ersätts det med östrogener. Colostrum kan läcka från bröstet. På grund av falska träningsdragelser kan smärta i buken vara störande, i karaktär som liknar en känslomässig känsla som under menstruation.

val

De flesta gravida kvinnor vid 39 förlossningsveckor har en liten ökning av mängden vaginala sekretioner. Normal är utsläpp, ingen lukt, gles struktur, ljus eller transparent.

Om en kvinna märker en vattnisk utsläpp på en daglig byxa eller underkläder, kan detta indikera läckage av fostervätska. För att bestämma exakt om vattnet läcker kan du använda apotekets amniotesta, liksom i receptionen hos gynekologen.

Vattenläckor kan inte ignoreras, du behöver se en läkare så snart som möjligt. Vatten kan flytta helt bort. Brottet är rikligt i det här fallet, det är omöjligt att förvirra det med något annat. Var uppmärksam på vattenets färg. Om de är transparenta så finns det ingen anledning att oroa sig för.

En grön nyans är ett tecken på olycka hos fostret, vid vilket intrauterin avföring inträffade. Detta händer när man sätter fast navelsträngen, med hypoxi. Under alla omständigheter är läckage och urladdning av vatten en anledning att gå till sjukhuset.

Slemhinnor ur blodkroppslösningar, rosa färgade, iblandad med blodsträngar, kan tala om urladdning av slemhinnan i korken, som under hela graviditeten täckte livmoderhalsen, skyddar fostret och livmodern från bakterier och främmande kroppar.

Korkutsläpp anses vara ett tecken på att arbetet börjar snart. Om korken inte går bort, har tiden inte kommit än. Korken kan gå av i hela eller i delar i flera dagar. Om hon har avgått, ska du gå till sjukhuset, även om sammandragningarna ännu inte har börjat.

Vit urladdning med en sur lukt kan prata om utvecklingen av tröst mot bakgrunden av förändrade hormonella nivåer. Grön och grå urladdning signalerar ofta "närvaro av infektion i könsorganet".

Tröst och infektioner, om tiden tillåter, bör alltid botas före födseln. Om du inte har tid, måste du föda i observationsavdelningen och risken för infektion hos barnet blir hög.

digestion

Matsmältningsproblem - ett separat ämne för konversation. Vid vecka 39 kan en kvinna plågas av hela spektret av gastroenterologiska "problem" - diarré, illamående, svår halsbränna, förstoppning och till och med kräkningar. Anledningen ligger inte ens i kost eller livsstil, men i ett stort och tungt livmoder, som mekaniskt pressar organens matsmältningssystem.

Magen komprimeras från botten, vilket leder till återflöde av magsaften i matstrupen, det orsakar halsbränna, även med rätt och balanserad kost.

Gallblåsan pressas från två sidor, gallflödet störs, vilket gör att kvinnan blir sjuk och illamående, det finns smärtor i höger sida och höger hypokondrium. Intestinala loopar dras tillbaka av livmodern, pressas längs framkanten, som ett resultat - lös avföring, gas, förstoppning.

Vissa kvinnor börjar drabbas av uttorkning bland diarré. Diarré är ofta kroppen "rengjord" före förlossningen, avlägsnar sig allt som är överflödigt och helt onödigt under födseln.

En liten andel av gravida kvinnor konstaterar att vid vecka 39 uppträdde en ovanlig aptit. Resten av aptiten minskar.

Graviditet denna vecka kan minskas. Hormoner, som nu förbereder kvinnokropp för födseln, bidrar till att avlägsna intercellulär vätska från vävnaderna, på grund av detta, liksom på grund av "tunnare" placenta och nedsatt vatten blir en kvinna 0,5-1 kg lättare.

immunitet

Mot bakgrund av globala förändringar i kroppen kan en kvinnas immunitet tillfälligt försvaga, så en förkylning, akut respiratorisk virusinfektion, akut respiratoriska infektioner eller influensa under de senaste veckorna av en barns födelse är inte så sällsynt.

Många kvinnor klagar på regelbunden urinering och smärta i processen att tömma urinblåsan. Sådan cystit före födseln är ofta också resultatet av ett svagt immunförsvar.

Önskan att urinera ofta utan smärta och smärta i processen är en funktion av sen graviditet. Babyhuvudpressar på blåsan och nervändarna. Efter födseln kommer dessa obehagliga symptom att passera.

Möjliga problem

Konditionen hos en kvinna vid vecka 39 kan vara ganska otålig. Sömnlöshet, yrsel, trötthet och svaghet läggs till i matsmältningsbesvär. Hormoner-östrogener och ganska förståelig spänning och upplevelser som en kvinna står inför före födseln är att skylla på allt.

Brist på sömn leder till att en kvinna upplever svaghet under dagen, hon vill hela tiden sova. Humör förändras som vädret vid havet - Tårighet, irritabilitet, överkänslighet mot allt som händer gör en kvinna mycket sårbar.

Huvudet snurrar och gör ont, ständigt väntar på symtomen, vilket indikerar arbetets början, hassled. I varierande grad är dessa manifestationer vid vecka 39 karakteristiska för alla gravida kvinnor. Förutom dessa kan allvarligare komplikationer uppstå.

preeklampsi

En sådan komplikation kan utvecklas när som helst och det anses vara farligt för barnets och hans mors liv. Symtom kan förekomma ödem och kan vara dolt.

Orsakerna till preeklampsi är inte fullständigt förstådda. En kvinna kan undersöka svullnaden av benen och armarna, såväl ansiktet som den främre bukväggen själv, men bara en läkare kan fastställa det faktum att det är gömt, inre ödem, vilket är det farligaste.

Om du misstänker att dina ben är svullna (spår av tuggummi strumpor kvar, slitna och tidigare bekväma skor har blivit små) eller händer (bröllopsringar i) Det är nödvändigt att informera läkaren om detta.

Om svullnaden inte går bort efter några timmar efter att ha vaknat, om en kvinna diagnostiseras med protein i urinen, högt blodtryck, då kommer hon att behöva gå till sjukhuset och är mer benägna att erbjuda leverans genom att stimulera födseln eller kejsarsnittet särdrag av graviditet).

Hemorrojder och åderbråck

Uterintryck på de nedre åren vid vecka 39 kan leda till obehagliga och mycket smärtsamma symptom på hemorrojder. Försämrad blodtillförsel till hemorroida ådror leder till bildandet av noder, ibland - med deras efterföljande förlust utanför anusen.

Mest troligt kommer en kvinna inte att kunna behandla hemorrojder helt före leverans, särskilt eftersom arbetet leder till att symptomen återkommer. För att bli av med smärta och anal blödning kan en kvinna nu med hjälp av läkemedel som läkaren godkänner. Bota sjukdomen tills slutet kommer att vara efter förlossningen.

Åderbråck i benen har samma orsaker som utseende på hemorrojder. Gravida kvinnor får ta venotoni i salvor och geler, och även att applicera ett icke-elastiskt bandage från ett elastiskt bandage.

allergi

Orsakerna till allergier på tröskeln till förlossningen förstås inte helt av medicinen. Mest troliga är att samma kvinnliga könshormoner som utlöser flera processer som är viktiga för att förbereda för förlossning är orsaken till manifestationen eller det första utseendet på en allergisk reaktion på någonting.

Om allergin manifesterade sig vid vecka 39, behöver du prata med din läkare om det. Allergisk rinnande näsa och hosta avlägsnas väl av antihistaminer, deras användning under tredje trimestern är inte kontraindicerad, men denna möjlighet måste diskuteras med läkaren.

Det är också tillrådligt att få hjälp av en allergiker som ska ge ett intyg om att en kvinnas rinnande näsa är allergisk.så att de, när de är inlagda på mammalsjukhuset, inte har någon misstanke om infektion, och kvinnan är inte placerad i observationsenheten.

Placenta och vatten

Placentans normala tjocklek i 39 veckor är 33-34 mm. "Barnsätet" fortsätter fortfarande att mata barnet, för att ge honom tillgången på näringsämnen och syre från moderns blod, utsöndringen av produkterna av hans livsviktiga aktivitet, men moderkakan går helt naturligt, minskar i massa och volym. Hon börjar klara sämre med de ansvarsområden som hon till sin natur har tilldelats. Placentans grad av mognad vid denna tidpunkt - den tredje.

Fosterindexet, som används för att bestämma mängden fostervätska, vid vecka 39 är i genomsnitt 127-226 mm. Svår vattenbrist anses vara mindre än 63 mm, och polyhydrering vid denna tidpunkt indikeras om indexet överstiger 226 mm.

Presentation av fostret

Barnet är nu i den position där födseln kommer att hitta honom. De flesta barnen är i den vanliga presentationen. Huvudet till vecka 39 sänks vanligtvis och pressas till utgången av det lilla bäckenet.

Om huvudet inte sänks ännu, kommer det att rapporteras under ultraljudet. Den kan sjunka i primiparas långt före födseln, och i multiparösa kvinnor kan den sjunka strax före födseln.

Om barnet nu befinner sig i bäckenpresentation (intill utkanten av det lilla bäckenet) eller ligger över livmoderhålan (i tvärgående presentation), så är hans troligen inte förändrad, eftersom livmodern inte finns mer utrymme för fria kupor av en stor fostret. Kvinnan kommer att vara planerad till en planerad kejsarsnitt. Med stor sannolikhet har hon redan utsetts exakt 39 veckor eller en vecka senare.

Tecken på överhängande arbete

Under graviditeten tvingar födseln vid 38-39 veckor - det mest sannolika resultatet av händelserna. Med singleton graviditet är sannolikheten för att arbetet börjar nu över 40%. Men dessa är bara statistiska siffror, i själva verket kommer barnet att visas när han är fullt förberedd för detta.

Kvinnor vid denna tid är oroade över frågan om de kan ta reda på tecknen på arbetets start. Låt oss hjälpa dem att räkna ut det.

primipara

Om graviditeten är den första, har kvinnor oftare mer tid att komma till modersjukhuset på ett säkert sätt, eftersom födelseprocessen i dem är långsammare. Vid första graviditeten är prognoserna otåliga.

Symtom, populärt kända som föregångare, kan börja långt före det faktiska arbetet börjar. Så, buken av primiparorna sänker ofta flera veckor innan barnet är födt, därför kan utelämnandet av buken inte anses vara det absoluta tecknet på startarbete.

Mycket mer informativa tecken - utsläpp av slempropp och fostervätska. Läckage av fostervätska utan sammandragningar är också en anledning att skickas till modersjukhuset, eftersom vattennivån kan nå den lägsta kritiska nivån, och torrperioden kommer inte att gynna barnet.

Sammandragningar är den obestridda början av arbetet. När de börjar kommer ingen att säga, men de verkliga sammandragningarna skiljer sig väldigt annorlunda från den falska träningen, som kan inträffa flera veckor före arbetets start.

När träningstridar drabbar ryggsmärta, underlivet, livmoderns periodiska ton har ingen viss frekvens och cyklikalitet, passerar de snabbt om kvinnan ligger nere för att vila.

Med äkta sammandrag ökar deras frekvens och varaktighet. I moderskapssjukhuset bör skickas när sammandragningar upprepas var 10: e minut.

Många kvinnor före födseln börjar aktivt gå ut för att städa huset. Så manifesterar instinkten av "nesting". Men att betrakta det som ett tecken på en snabb födsel kan inte vara tillförlitligt. Ofta, före födseln för ett par dagar har en kvinna diarré. Detta är en rengöring av kroppen, det är nödvändigt och ganska naturligt.

deutipara

Födelseshår av födseln är desamma, men de flyter lite snabbare. Således kan en kvinnas buk under en andra eller tredje graviditet sjunka strax före födseln, och träningsstart börjar 3-4 dagar före barnets födelse.

Vid upprepad leverans är det viktigt att märka de sanna sammandragningarna i tid och att gå till den obstetriska institutionen så snart som möjligt. För att kvinnor, som redan har haft möjlighet att föda naturligt, öppna livmoderhalsen, dess inre och yttre ben, ibland samtidigt, vilket ökar sannolikheten för snabb, snabb leverans.

Som i fallet med den första födelsen, i modersjukhuset behöver du gå utan att vänta på striderna om vattnet har dragit tillbaka. I avsaknad av en oberoende arbetsverksamhet kan läkare med hjälp av mediciner orsaka sammandragningar och stimulera arbetskraft.

Stimulering är endast indicerad för gravida kvinnor som inte har kontraindikationer för naturlig förlossning.

Enligt recensioner är många förväntande mödrar oroliga inför den andra eller tredje förlossningen, oförmåga att sitta på ett ställe, de kastas i värme och kyla, temperaturen kan stiga något till 37,0 grader eller något högre.

Hur man påskyndar förlossningen?

En kvinnas önskan att födas så snart som möjligt vid vecka 39 är ganska förståelig, för den förväntade mamman är väldigt trött på att ha på sig barnet, hon har ont, jag vill få tillräckligt med sömn. Därför är frågan om hur man påskyndar förlossningen i en graviditet på hög sikt en av de mest brännande. Man kan argumentera för att dessa handlingar är lämpliga under en lång tid, men det är uppenbart att barnet som inte vill komma in i världen för tillfället inte kommer att "fråga" utanför, oavsett hur mycket den framtida mamman försöker.

Det finns flera beprövade sätt för generationer av kvinnor. Den mest effektiva är den så kallade "Muzheterapiya". Även läkare inser att kön hjälper kvinnokroppen att förbereda sig för förlossning. Orgasm stimulerar livmodermusklerna och semen innehåller prostaglandiner - hormoner som främjar avslappning, utjämning och mjukning av livmoderhalsen - ett nödvändigt villkor för uppkomsten av normalt arbete

Kön vid vecka 39 är endast kontraindicerat i vissa fall - när en slemplugg kommer ut, om partnern har en infektion, liksom när det finns enskilda hotande faktorer som den behandlande läkaren säkert kommer att berätta för kvinnan.

För att öka risken för arbetets inbrott, tränar många kvinnor kramar, aktiva promenader till fots i friska luften eller uppför trapporna, speciell gymnastik, där musklerna i perineum utbildas.

Tvivelaktiga sätt inkluderar artificiell diarré som kvinnor orsakar genom att dricka magnesia eller ricinolja. Både magnesia och castorca är starka laxermedel. En framtida mamma kan överdriva det och orsaka obehaglig diarré.

Tips för att dricka champagne eller rött vin håller inte vatten. Alkohol expanderar blodkärl. Detta kan inte orsaka sammandragningar eller urladdning av fostervätska, men det kan skada barnet, eftersom det kommer att få en dos av heta smulor med moderblod.

Om barnfödsel börjar efter alkoholintag (enbart vid tillfällighetstillfällen!) Ökar alkoholen i blodet sannolikheten för blödning under barnets födelse och efterfödseln, eftersom blodpropp från berusande drycker minskar.

Det är också nödvändigt att vara försiktig med att dricka kaffe - kaffe ökar blodtrycket och högt blodtryck vid den 39: e gravidveckan kan orsaka mycket problem för både kvinnan och barnmorskorna som kommer att delta i hennes arbete.

Analyser och undersökningar

Vid den 39: e obstetriska veckan utförs inga nya diagnostiska undersökningar för kvinnan. Om hon fortfarande är hemma, anses ett regelbundet besök på antitarkliniken för en tid med en obstetrikare-gynekolog att vara obligatorisk.

En gravid kvinna vägs i receptionen, utvärderar viktökning eller viktminskning, mäter uterusgolvets höjd och undersöker hennes armar och ben för ödem för att upptäcka eventuell sen toxicos i tid.

Om läkaren har tvivel om fostrets tillstånd, om graviditeten har förekommit med några komplikationer, får en kvinna vid denna mottagning, som kan bli extrem vid denna graviditet, få ett kardiotogram CTG för att bedöma barnets hjärtatslag och hans fysiska aktivitet.

Ultraljud och USDG föreskrivs för indikationer. Läkaren kan också göra en gynekologisk undersökning på stolen för att bedöma livmoderns tillstånd, beredskapen för förlossning, den troliga upptäckten.

Obligatorisk vid den 39: e obstetriska veckan är en urinanalys samt ett blodprovstest - ett koagulogram om det inte utfördes en vecka tidigare.

Koaguleringsfaktorer måste undersökas för att välja rätt taktik för födseln, vilket utesluter förekomsten av omfattande blödningar.

rekommendationer

mat

Kvinnor den här veckan rekommenderas inte att dricka mycket mjölk, äta stallost och ta kalciumtillskott. Ett överskott av detta mineral kommer att leda till en snabb härdning av benen i fosterskallen, vilket kommer att påverka den generiska processen negativt, komplicera dem.

För att lätt minska de negativa manifestationerna i mag-tarmkanalen, Vid denna tidpunkt bör kött- och fiskrätter, bakverk och godis undvikas. Det är bäst att äta portioner, sallader, färska och ångade grönsaker och frukter 5-6 gånger om dagen i små portioner. Sådan mat kommer att smälta och smälta snabbare.

Walking

Att gå gravid kan och borde vara, oavsett graviditetens varaktighet. Det enda som är värt att ta hand om vid vecka 39, går till strandpromenaden, ska inte gå långt hemifrån, så att förlossningen inte kommer att bli överraskad i ett avlägset främmande område.

Du bör alltid ha en laddad mobiltelefon och dokument med dig.som behövs för modersjukhusets sjukhus, om en kvinna skickas dit till ambulansen direkt från vandringen - detta är ett pass, en sjukvårdspolitik, ett utbyteskort med alla analyser och ett födelsecertifikat.

Humöret

Barnet känner helt perfekt allt som mamma känner, därför måste kvinnan lugna sig och dra sig ihop trots ånger och känslor, trötthet och konstant förväntan. Vid födelsetiden måste både mamma och älskling vara vilad, full av styrka och energi, för att båda måste arbeta hårt.

Om det finns behov av lugnande medel är det värt att diskutera möjligheten att ta ett visst läkemedel med din läkare. Växtbaserade läkemedel med en lindrande lugnande effekt löses vanligtvis sent.

Saker på mammalsjukhuset

Om väskan ännu inte har samlats måste detta ske i veckan. De tar med sig till barnhälsokläder för mödrar och barn, hygienartiklar, babyblöjor och speciella engångsunderkläder för kvinnor i förlossning, engångsblöjor, en kopp och en sked och en mobiltelefonladdare. Om du behöver något annat, kan släktingar eller vänner ta med den till obstetriska institutionen.

Sjukdomar och droger

Den framtida mamman måste vara särskilt vaksam - nu är det mer än någonsin hög sannolikhet att fånga en säsongsmässig virusinfektion för att få en förkylning. Om detta händer, bli inte upprörd - de flesta droger är redan tillåtna under tredje trimestern, men kommer att behöva föda i smittsamma sjukdomar i mödrarsjukhuset. Även om detta inte är särskilt läskigt.

Om vad som händer vid den 39: e gravidveckan, se följande video.

38 veckor 40 veckor
Ta reda på vad som händer med mamma och baby varje vecka av graviditeten.
Information som tillhandahålls för referensändamål. Självmedicinera inte. Vid de första symptomen av sjukdomen, kontakta en läkare.

graviditet

utveckling

hälsa