3 veckor 5 veckor

4 veckors graviditet: vad händer med embryot och den förväntade mamman?

Innehållet

Ett av de mest avgörande stadierna under graviditeten är dess första veckor. Vid denna tid ändras kvinnokroppens fysiologi signifikant. Dessutom sker stora förändringar dagligen i kroppen av ett litet embryo.

definitionen av uttrycket

3-4 veckor refererar till graviditetens första trimester. Denna tid kännetecknas av de första manifestationerna av förändringar i kvinnokroppen. Förekomsten av barnet i livmodern bidrar redan till förändringen av hans mors hormonella bakgrund.

För att bestämma barnets ålder under sitt intrauterin liv använder läkare ett speciellt räkningssystem. Det inkluderar obstetriska veckor och månader. Denna teknik skiljer sig från kalendern, vilken huvudsakligen används av framtida mammor.

4 obstetrisk vecka av graviditet motsvarar 2 veckor från uppfattningen. Vid beräkningen med hjälp av kalendermetoden kommer tiden då alltid att vara något mindre.

För att inte bli förvirrad, rekommenderar läkare att de förväntade mammorna också använder systemet för att beräkna barnets prenatala ålder genom att beräkna den i förlossningsveckor eller månader.

Beräkna graviditetens varaktighet
Ange den första dagen i den sista menstruationsperioden.

Faktorer som påverkar barnets utveckling

2 veckor från uppfattningen är en extremt viktig period för barnets bildande. Det är viktigt att notera att embryot börjar utvecklas väldigt snabbt. Detta leder till att intressanta biologiska förändringar börjar inträffa med moderen och barnet.

Utvecklingen av barnet påverkas av flera faktorer. De kan vara både interna och externa. Intensiteten av exponering kan i vissa fall vara signifikant, vilket kan leda till störningar i den normala utvecklingen av barnets fosterutveckling.

Den viktigaste interna faktorn som påverkar barnets utveckling i min mammas mage är kvinnans känslomässiga humör.. Från de första veckorna av graviditeten börjar känslor och humör hos den framtida mamman påverka barnet.

Yttre influenser innefattar en mängd olika faktorer. En av dem är den framtida modernens hemvist. Megapolis-förhållandena kan ha en negativ inverkan på kvinnokroppen vid förlossningen. Förorenad luft, närvaron av motorvägar och utsläpp i luften bidrar inte till den fysiologiska kursen av graviditeten.

Även till yttre påverkan kan hänföras, och funktioner i livsstilen, som är den framtida mamman. Rökning, alkohol, ohälsosam kost har en mycket negativ inverkan på både kvinnan och hennes barn.

Medicinering kan också förvärra graviditeten. Det är mycket viktigt att en kvinna lär sig om sin position så tidigt som möjligt.Särskilt om hon är tvungen att ständigt ta några mediciner på grund av sjukdomens närvaro. Många av dessa medel kan ha en negativ effekt på fostret.

Under den första halvan av graviditeten sker en väldigt viktig process - organogenes - aktivt i barnets bildande organism. Det kännetecknas av bildandet av barnets inre organ och system.

Om denna process avbryts av någon anledning kan den bidra till framväxten av allvarliga hälsoproblem i framtiden. Sålunda kan organogenesstörningar leda till utveckling av defekter i strukturen hos viktiga inre organ och olika anomalier hos barnet.

Villkor för en kvinna

Denna graviditetsperiod är fortfarande mycket liten. I de flesta fall misstänker en kvinna inte ens att hon förväntar sig en bebis. Men allvarliga förändringar börjar redan hända i hennes kropp.

Kvinnan "skriver bort" många av de känslor som uppstår vid premenstruellt syndrom (PMS). Vi kan säga att de verkligen är något liknande. Emellertid är deras utseende fysiologi annorlunda.

Vid den 4: e veckan av graviditeten har en kvinna redan hormonella förändringar. Ökningen av blodhalten hos många hormoner bidrar till att den förväntade mamman har mycket specifika symtom. Det händer ofta att en kvinna helt enkelt inte betalar allvarlig uppmärksamhet åt dem.

I de flesta fall uppstår utvecklingen av karakteristiska symptom mot bakgrund av en fördröjd menstruation. Detta är det viktigaste kliniska tecknet på graviditet. I varje fall finns dock undantag.

Känslor och symtom

Hälsan hos den framtida mamman i de första veckorna av graviditeten börjar förändras. En av de karakteristiska tecknen är ändra emotionell bakgrund.

Ändra känslor

Läkare kallar humörsvängningar emotionell labilitet. Så en gravid kvinna kan njuta av något väldigt mycket, och efter några minuter gråter hon redan. Sådana specifika humörsvängningar beror på den förändrade hormonella bakgrunden.

Många kvinnor på detta stadium av graviditeten blir alltför aggressiva och irriterande. En ökning av kvinnornas hormon, progesteron, leder till utseendet på sådana förändringar i humör. Det är ett av de viktigaste hormonella substanserna under graviditeten.

Under denna period har en kvinna vissa förändringar i mental aktivitet. Således börjar uppmärksamhetskoncentrationen och korttidsminnet gradvis minska. Detta är en fysiologisk egenskap under graviditeten.

En gravid kvinnas förmåga att utföra komplexa uppgifter som kräver särskild koncentration av uppmärksamhet minskar. Detta leder till att hon på jobbet blir tröttare snabbare.

Läkare upprepar ofta att förväntade mammor inte kan oroa sig. Denna fras är extremt viktig och inte alls banal. Under graviditeten minskas en kvinnas förmåga att utstå intensiva psyko-emotionella effekter.

På grund av dess fysiologiska egenskaper blir det lätt sårbart i olika stressiga situationer. För att skydda din kropp mot stress, framtida mamma borde alltid vara i gott humör och ha en optimistisk attityd.

Förändringar i den hormonella bakgrunden bidrar till att en kvinna ökar dåsighet och generell svaghet. Så på dagtid känner hon att hon verkligen vill sova. Vissa förväntade mammor kan ha svårt att somna.

Många kvinnor noterar att vid 3 - 4: e graviditetsveckan kände sig olika lukt starkt. I vissa fall gav en sådan förändring av luktsinne dem det starkaste obehaget. Till exempel, att vara i ett rökigt rum eller i en matsal kan orsaka dem att få illamående eller till och med kräkas.

Dyspeptiska störningar

En karakteristisk klinisk egenskap hos denna period är utseendet av förändringar i samband med dyspepsi. En av dem är illamående utseende. Med detta symptom är tyvärr nästan varje kvinna bekant som redan har blivit en mamma.

Detta symptom uppträder huvudsakligen på morgonen. I vissa fall kan illamående försämras. Vissa kvinnor kan vara väldigt sjuka och hela dagen lång. Detta bidrar till att minska aptiten och förvränger ätbeteendet.

För att minska uppenbarelsen av illamående börjar framtida mödrar äta citroner och andra citrusfrukter, lösa upp pepparmynta godis. I vissa fall bidrar sådana åtgärder bara till att minska detta ogynnsamma symptom.

Mot bakgrund av försvagande illamående kan en kvinna utveckla kräkningar. Det sker vanligtvis på morgonen. Undantag är dock möjliga. I vissa fall utvecklas kräkningar mot bakgrund av fullständigt välbefinnande. Att provocera sitt utseende kan också använda någon produkt.

Ett ganska specifikt kliniskt tecken som kan utvecklas vid detta graviditetsstadium är en förändring i smakupplevelser. Således ger en välbekant favoritmat inte glädje åt en kvinna. Hon verkar henne mer frisk och smaklös.

Vid den här tiden kan framtida mamma ha ett begär för kryddig eller kryddig mat. Dessutom kan vissa gravida kvinnor äta doftande marker eller kakor. Överflöd av smakämnen gör deras smak mer levande. Ofta börjar kvinnor känna ett starkt behov av snabbmat eller mat som är generöst smaksatt med olika kryddor.

I vissa kvinnor kan salivation öka. Detta fenomen bidrar till stor del till de förändrade hormonerna. Spionkörtens intensiva arbete påverkar även kvinnornas smakpreferenser under denna period.

Förändringar i reproduktionsorganens arbete

Under den första graviditetsperioden börjar nivån av kvinnliga könshormoner förändras. Detta beror på naturen så att barnets prenatala utveckling fortsätter som det borde. Förändringar i hormonella nivåer leder till att kvinnornas könsorganers fysiologi börjar förändras.

En av de karaktäristiska förändringarna är bröstets engorgement. Bröstkörtlarna blir mer täta, svullna och något större i storlek. Vissa kvinnor har bröst ömhet. Det är särskilt uttalat under palpation (palpation). Men vissa kvinnor noterar att vid denna graviditetstid har deras bröst redan slutat skada.

Dessa förändringar är individuella, och deras svårighetsgrad varierar. Om den framtida mamman har fibrocystisk mastopati eller andra sjukdomar i bröstkörtlarna, kan de negativa symptomen uttryckas något mer intensivt.

Framkomsten av en särskild hemlighet från vagina är också ett ganska karakteristiskt symptom på denna graviditetsalder. Tilldelningar kan vara mycket olika. Volymen av urladdning är ofta också annorlunda.

Under den fjärde veckan väntar den förväntade mammen på menstruationens utseende och vet i princip inte om graviditetens närvaro. Vissa kvinnor vid denna tidpunkt kan förekomma blodig urladdning från könsorganet. De uppfattar dem som vanliga perioder, och går inte till apoteket för ett graviditetstest. Läkare säger det ofta är sådana situationer genetiska. Så, om mamman, mormor eller syster uppträdde under de första veckorna av graviditeten, "månatlig", så är sannolikheten för utvecklingen av liknande symptom hos kvinnan själv hög.

"Daubs" från könsorganet kan vara ett symptom på en mängd olika tillstånd. Helt fysiologiska skäl kan leda till sitt utseende. I detta fall utseendet av urladdning på grund av kvinnliga hormoner av graviditet.

Smörjande blodig urladdning från könsorganet kan också vara ett tecken på vissa sjukdomar hos reproduktionsorganen.Till exempel, inflammatoriska och traumatiska skador i livmoderhalsen åtföljs av utvecklingen av detta ogynnsamma symptom. Endast en gynekolog kan skilja normen från patologin. För detta genomför han en framtida mammas kliniska undersökning på en gynekologisk stol. Under denna enkla undersökning kommer läkaren att kunna upptäcka tecken på graviditet samt bestämma närvaron av samtidiga sjukdomar i kvinnans reproduktionsorgan.

Utsläpp från könsorganet är också brunt. Utseendet hos ett sådant symptom kan också vara ganska fysiologiskt. Om urladdningen inte har en fet lukt och produceras i en liten mängd, är det vanligtvis resultatet av den normala graviditeten.

I de flesta fall har vaginala urladdningar från en kvinna i detta skede att bära en bebis en ljus färg. Han har ingen lukt eller väldigt liten. Liknar urladdning från könsorganets ljus eller klar vätska. Mängden utsläpp kan vara annorlunda.

Om, mot bakgrund av mörkbrun urladdning, en kvinna har draksmärta i underlivet eller i nedre delen av ryggen, ska hon omedelbart kontakta sin läkare. Sådana symtom kan vara en manifestation av uppkomsten av spontan missfall. I detta fall krävs en obligatorisk klinisk undersökning av en gynekolog.

Gula fetida sekret från könsorganet kan bero på att en bakterieinfektion uppstått. I det här fallet försvårar också den gravida kvinnans allmänna välbefinnande. Hon kan få feber eller ömhet i underlivet.

Utseendet på riklig gul urladdning är en viktig orsak till att söka läkarvård. Läkaren i det här fallet bör ta ett smet för att genomföra bakteriologisk undersökning. Detta laboratorietest kommer exakt att detektera patogener som orsakar bakteriell inflammation i könsorganet.

Efter att ha etablerat patologin kommer läkaren att förskriva en omfattande behandling till den förväntade mamman. Normalisera den vaginala mikrofloran och eliminera den patogena läkaren kan ge råd om användning av antibakteriella läkemedel. Oavsett att ta sådana medel kan inte, eftersom många antibiotika kan ha en negativ inverkan på fostret. Det är därför de utses av experter endast av strikt medicinska skäl.

Valet ska utföras av en erfaren läkare. Samtidigt som man tar antibakteriella medel, utvärderas moderns allmänna tillstånd, liksom hennes bebis, nödvändigtvis.

Riklig blödning är ett mycket ogynnsamt kliniskt tecken. Om en kvinna har ett starkt blodflöde från slidan, så kan detta vara en manifestation av uppkomsten av spontan abort. Ofta är detta symtom åtföljt av smärta i underlivet. Med utvecklingen av dessa kliniska tecken borde den förväntade mammen omedelbart söka läkarvård.

Utseendet på blod på underkläder kan en kvinna märka efter att ha sex. I det här fallet försvinner de obehagliga symptomen fullständigt den andra dagen efter samlag.

Graviditet kräver inte fullständig begränsning av sexuellt liv. Om allt fortsätter normalt, bör du inte vara rädd för barnet. Ett par borde bara välja en mer bekväm hållning. Om graviditeten fortsätter med komplikationer, är det i det här fallet bättre att diskutera möjligheten till sexliv med en obstetrikare-gynekolog.

Smärta i ryggraden

I de tidiga stadierna av graviditeten kan kvinnor uppleva litet obehag i ryggen. När fostret växer i min mammas buk, börjar detta kliniska tecken att utvecklas.

En kvinna känner att hon har en ryggont i denna period, som regel, efter någon fysisk ansträngning. Det är viktigt att notera att belastningens intensitet, vilket leder till smärta, kan vara ganska vanligt.

Oftast förekommer smärtan i ländryggen.I vissa kvinnor täcker smärta också coccyxen. Obehagliga känslor i dessa anatomiska zoner kan uppträda i en kvinna efter en lång vistelse i en obekväm position. Ofta klagar framtida mödrar som jobbar på kontoret och lider länge om smärta i ryggen och bakbenet.

Tyngdlyftning kan också bidra till att en kvinna kan känna att hon har ryggvärk. Under graviditeten är det bättre att inte lyfta tunga föremål. Denna rekommendation bör följas inte bara under de första veckorna, utan också under hela perioden då barnet bärs.

Kvinnor som lider av muskuloskeletala sjukdomar, kan känna obehagliga symptom något starkare. Så, om den förväntade mamman har osteokondros hos ländryggen, så kan även dagliga hushållsbelastningar leda till smärta i hennes ländryggsregion.

För att smärtan i ryggraden ska störa en kvinna så lite som möjligt måste hon noggrant övervaka sin dagliga rutin och vila mer. Intensiv träning är bättre att utesluta under graviditeten. Ett utmärkt val för framtida mammor kommer att vara olika andningspraxis och övningar som syftar till allmän avslappning.

I vissa fall kan kvinnan se ut att dra känslor i underlivet. De kan ha både fysiologiska och patologiska orsaker. Den aktiva utvecklingen av barnet i livmodern leder till det faktum att hans mamma har tinning eller dra smärta i underlivet. De uppstår som regel när som helst på dagen. Svårighetsgraden av sådana manifestationer kan vara mycket annorlunda. För många kvinnor manifesterar sig detta symptom så lite att de nästan inte känner det.

Patologiska graviditetsförloppet, som leder till spontan abort, kan leda till spasmodiska sammandragningar i den nedre delen av buken. Vanligtvis uppstår de plötsligt mot bakgrunden av kvinnans fullständiga välbefinnande. I det här fallet är det väldigt viktigt att tillhandahålla snabb vård.

Hormonförändringar kan förvärra många av de kroniska sjukdomar som finns i en kvinna. Så framtida mamma kan känna att hon har en äggstock på höger eller vänster sida. Vanligtvis uppenbarar sig detta symtom hos kvinnor med neoplasmer eller olika cyster i området med denna könkörtel.

Liten smärta kan vara närvarande vid detta skede hos alla kvinnor. Progressionen av smärta är emellertid ett extremt ogynnsamt tecken. Utseendet av intensiv smärta i äggstocksregionen är ett skäl att gå till en gynekolog. I detta fall kan läkaren rekommendera transvaginal ultraljud. Detta är nödvändigt för att utesluta comorbiditeter som kan leda till att detta symptom uppträder hos en gravid kvinna.

Möjlig patologi i moderen

Graviditet är ett speciellt villkor för varje kvinnlig kropp. Nuvarande förändringar är inte bara nödvändiga för att möta det växande behovet av arbetet hos kvinnans viktiga inre organ, men också för att möjliggöra optimal intrauterin utveckling av hennes bebis.

Så under denna period börjar intressanta förändringar i immunsystemets arbete att inträffa. Ett litet embryo, som i detta skede av sitt liv består av några få celler, har redan en egen genetisk uppsättning kromosomer. Detta beror på sammanslagningen av kvinnliga och manliga könsceller under genomförandet av uppfattningen.

Närvaron av ett sådant biologiskt alien "objekt" i kvinnokroppen borde fungera som en signal för immunsystemet att avlägsna det. Detta sker emellertid inte. Denna funktion beror på naturen för att möjliggöra naturlig intrauterin utveckling.

För att barnet ska kunna växa och utvecklas fullt ut i min mammas mage, aktiveras fysiologiska mekanismer.Således är kvinnans immunsystem något reducerat. Detta bidrar till det faktum att fostrets avstötning under normal graviditet inte förekommer.

Denna förändring har dock ett antal negativa sidor. Försvagning av immunsystemet orsakar en minskning av kvinnornas motståndskraft mot olika infektionssjukdomar. Därför ökar graviditeten betydligt risken för eventuella förkylningar och andningssjukdomar.

Kallstoppen faller under den kalla årstiden. Om den förväntade mamman inte skyddar hennes kropp från den piercing vinden eller råkar vara i kontakt med människor med virusinfektioner, kan hon lätt bli sjuk.

Symtom på andningssjukdomar kan vara olika. En sjuk kvinna utvecklar vanligtvis en rinnande näsa, och lukt och smak sänks. Övergången av inflammation till orofarynx bidrar till utseende av rodnad och kittlande. En kvinna börjar känna att hon har ont i halsen.

Aktivt flytande inflammatorisk process bidrar till en ökning av kroppstemperaturen. Det ökar vanligtvis till subfebrila tal. Mot bakgrund av hög kroppstemperatur utvecklar framtida mamma som regel feber och frossa. Intoxikationssymptom åtföljs av ökad torrhet i munnen och stor törst.

SARS under graviditeten kan vara en ganska farlig sjukdom. Risken att utveckla komplikationer hos en sådan infektion för fostret är väsentligt hög. Av denna anledning rekommenderar läkare inte enbart förväntade mammor för att klara av sjukdomen. Okontrollerad användning av droger kan ytterligare irreparabelt skada barnet.

För att undvika detta är det bättre att se en läkare omedelbart vid de första tecknen på SARS eller influensa. Om kvinnans kroppstemperatur har ökat starkt, borde hon inte gå på kliniken själv. I det här fallet är det bättre att ringa till läkaren hemma.

Under behandlingen är det mycket viktigt att övervaka det allmänna välbefinnandet. Om, trots terapi, det inte finns någon förbättring i det allmänna tillståndet, bör behandlingstaktiken ändras.

Förväntande mödrar ska inte medvetet använda metoderna för traditionell medicin. Vissa av dem kan skada barnet. Om en kvinna tvivlar på möjligheten att använda någon metod, bör hon alltid rådgöra med sin läkare innan han använder den.

Effekten av specifika hormoner på kvinnokroppen

Den hormonella bakgrunden hos en kvinna är alltid mycket labil. Under graviditeten förändras det ganska väsentligt.

Menstruationscykeln präglas av en strikt växling av vissa kvinnliga hormoner. Detta är nödvändigt för att ägglossningen ska ske. Utan denna biologiska process är naturlig uppfattning omöjlig.

Efter befruktning förändras kvinnans kropps fysiologi. Nästa menstruationscykel börjar inte, eftersom begreppet redan har inträffat. Detta tillstånd åtföljs av en ökning i blodet av specifika hormoner. De viktigaste av dessa är progesteron och humant koriongonadotropin (hCG). Dessa hormonella substanser ger det fysiologiska tillståndet hos den kvinnliga kroppen som är nödvändig för barnets utveckling.

Om progesteron

Detta hormon är en viktig substans under graviditeten. Koncentrationen ökar snabbt i blodet av en gravid kvinna strax efter befruktningen. Progesteron har många olika effekter på kvinnokroppen.

Ursprungligen syntetiseras den av corpus luteum. I framtiden kommer placentan också att vara involverad i bildandet av progesteron. Detta hormon är nödvändigt inte bara under första trimestern utan även under hela barnets graviditetstid.

  • Med hjälp av progesteron i kvinnokroppen finns en ökning av livmoderns storlek.
  • Det påverkar också mytriums kontraktile funktion, vilket är ett specifikt förebyggande av ett eventuellt spontant missfall.
  • Progesteron har effekt på ackumulering av subkutant fett. Detta är nödvändigt så att framtida mamma har tillräckligt med energi för att bära barnet.
  • Påverkar immunsystemet.
  • Under påverkan av progesteron förstärks och brinner bröstkörtlarna.
  • Det påverkar det lilla bäckes ligamentapparat. Denna funktion är nödvändig för den gradvisa förberedelsen av den kvinnliga kroppen för framtida arbete.
  • Delta i utvecklingen av barnets prenatala utveckling.

I varje graviditetsperiod finns vissa normer för innehållet av detta hormon i blodet. Till exempel, Under den fjärde veckan är koncentrationen cirka 18 Nmol / l.

Innan man går till laboratoriet för att klara en analys om bestämningen av progesteron, bör den förväntade mammen utesluta hormonella droger. På dagen för studien borde man inte äta feta och stekta livsmedel. Det är också oönskat att engagera sig i alltför intensiv sport.

Om hCG

Choriongonatropin (hCG) är också ett viktigt graviditetshormon. Dess koncentration i blodet börjar öka efter befruktning av ägget. Detta hormon frigörs under inverkan av en särskild anatomisk formation - korionen.

HCG utför i kvinnokroppen många olika biologiska funktioner. Det är nödvändigt att bibehålla optimal prestanda hos corpus luteum, påverkar bildandet av steroidämnen i fostrets blodomlopp. Under påverkan av hCG finns en minskning av immunsystemet.

De första veckorna av graviditeten präglas av en ganska intensiv ökning av nivån av detta hormon i blodet. En sådan dynamisk ökning av blodhalten av hCG är nödvändig för barnets fulla utveckling i sin mors mage.

För att bestämma nivån av hCG kan det vara både i blodet och i urinen. De remsor som används för att fastställa graviditet är också baserade på metoden för bestämning av koronisk gonadotropin. För närvarande kan du köpa dem på något apotek. Vid 4 veckors graviditet visar ett graviditetstest ett positivt resultat.

Baby embryonisk utveckling

Vid detta graviditetsstadium är det lilla embryot fortfarande väldigt litet. Lite tid har gått sedan befruktningen. Men under denna tid har embryot redan fått sitt specifika utseende.

De första 4 veckorna av ett barns intrauterin liv kännetecknas av den intensiva utvecklingen. Vid denna tid utvecklas barnens kropp mycket aktivt och växer snabbt. Barnet börjar lägga alla vitala inre organ, och de grundläggande systemen bildas.

Under graviditeten får barnet mat från sin mamma. Hans egen autonomi hos blodkärlen har ännu inte ägt rum. Barnet får alla näringsämnen genom det gemensamma blodförsörjningssystemet med moderen. Även blodkärlen i hans kropp får syre.

Fullständig bildning av hjärt-kärlsystemet i fostret sker något senare. I framtiden kommer barnet att ha sitt eget lilla hjärta, och även utveckla ett hjärtslag.

Anatomiska egenskaper

Vid detta stadium av fosterutveckling ser ett litet embryon ut som en skiva. Hans kropp består av tre lager. Dessa inkluderar äggula sac, amnion och chorion.

Det yttre skalet är korionen, vilket ger upphov till bildandet av viktiga extra-embryonala organ. Från det fortsätter att bilda placentan.

Amnion är ett speciellt hålrum. Det kommer att fortsätta att vara den aktiva utvecklingen av barnet. Med tiden bildas en fosterblåsan från denna fosterstruktur.

Utvecklingen av barnet genom hela sitt prenatala liv sker i vattenmiljön. Amnion är en mycket viktig anatomisk formation. Det skyddar barnet från effekterna av negativa yttre faktorer.

Gumsäcken upp till 8 veckors graviditet utför en mycket viktig funktion: den deltar i processen för blodbildning som är nödvändig för fostret.Organen i det muskuloskeletala systemet, cirkulations- och excretionssystemen kommer att bildas från cellerna i mellanskiktet. Detta skikt kallas också mesoderm.

Cellerna i det inre skiktet (endoderm) kommer senare att delta i bildandet av organen i mag-tarmkanalen, sköldkörteln och andningssystemet.

Vecka 4 kännetecknas av uppkomsten av barnkroppsformation. I embryot börjar huvudet förändras. Under denna period påminner det lite om lite. Storleken på ett litet embryo vid denna tid av dess utveckling är ca 4 mm.

Vid 4 veckors bärande är ett barn mycket stort hot mot missfall. Kvinnor som har en förvärrad gynekologisk historia finns i en ökad riskgrupp. Så, om den framtida mammans tidigare graviditeter slutade tragiskt, ökar risken för spontan abort.

Om en gravid kvinna plötsligt hade ett starkt smärtssyndrom i underlivet och det fanns blodig urladdning eller till och med blod, ska hon omedelbart kontakta en läkare.

För att minska risken för missfall bör den förväntade mamman följa alla rekommendationer från sin läkare. Begränsningen av intensiv fysisk ansträngning och dagens korrekta sätt förbättrar den framtida mammans välbefinnande.

Om vad som händer i den 4: e veckan av graviditeten, se nästa video.

3 veckor 5 veckor
Ta reda på vad som händer med mamma och baby varje vecka av graviditeten.
Information som tillhandahålls för referensändamål. Självmedicinera inte. Vid de första symptomen av sjukdomen, kontakta en läkare.

graviditet

utveckling

hälsa