7 veckor Vecka 9

8 veckors graviditet: vad händer med fostret och den förväntade mamman?

Innehållet

De första veckorna av graviditeten är en mycket viktig period: vid denna tid uppstår många signifikanta förändringar hos baby- och kvinnliga organismer.

Hur bestämmer termen?

I obstetrisk träning används ett speciellt system för beräkning av barnets ålder: läkare bestämmer barnets fostrets ålder i förlossnings månader och veckor. 8 förlossningsvecka av graviditeten motsvarar 6 veckor från barnets uppfattning.

Recensioner av många kvinnor tyder på att det är ganska svårt för dem att använda det medicinska räkningssystemet för att bestämma barnets ålder. Framtida mammor brukar använda kalendermetoden för att räkna, räkna datumet direkt från gödningsdatumet.

För att bestämma den obstetriska perioden använder läkare datumet för den första dagen i den sista menstruationscykeln. För att göra detta kommer de definitivt att kolla med kvinnan när hon har en månadsfördröjning. Denna räkningsmetod anses vara mer exakt i medicinsk praxis och har framgångsrikt använts av obstetrikare i olika länder i världen.

Så hela tiden att bära en bebis vid användning av denna metod kommer att vara 280 dagar eller fyrtio veckor. Kalendersystemet för beräkning av fostrets ålder från tidpunkten för uppfattningen kommer att skilja sig något från det som används av obstetrik-gynekologer.

För att inte bli förvirrad, rekommenderar läkare att förväntat mammor också ska fokusera på den period som definieras i förlossnings månader och veckor.

Beräkna graviditetens varaktighet
Ange den första dagen i den sista menstruationsperioden.

Innehåller en kvinna

Under graviditetens första trimester börjar ett stort antal händelser inträffa i kvinnokroppen, vilket till stor del beror på de förändrade hormonerna. Detta leder till att den förväntade mamman i denna graviditetsperiod börjar visa specifika symtom. Många kvinnor noterar att de känner förändringar i sina kroppar och känslor som de inte tidigare har upplevt.

Aktivt utvecklande barn i livmodern främjar viktökning av den gravida kvinnan. För att bestämma denna indikator använder läkare den så kallade viktökningen. För att göra detta utför de vägning under samråd.

En sådan enkel och effektiv undersökningsmetod låter läkaren få indirekta indikationer på hur barnet växer. För varje graviditetsperiod finns vissa viktminskningar.

Under alla mångåriga månader går doktorn in i den här siffran i den framtida moderens medicinska register, vilket gör att du kan följa graviditeten under graviditeten, samt att korrigera de resulterande överträdelserna i rätt tid.

Nästan dagligen förändras kvinnokroppen i koncentrationen av hormonella ämnen.Denna funktion är helt enkelt nödvändig för att säkerställa att barnets intrauterinutveckling fortsätter som den ska.

Ökningen i blodet av könsorganhormon bidrar till att den förväntade mamman uppvisar specifika förändringar i bröstkörtlarna. Som regel blir halonerna vid denna period större, nipplarna blir mörkare.

Vid denna tid bär barnet bröstet oftast med några centimeter. Smärtsamma förnimmelser i bröstkörtlarna, även mot bakgrunden av deras svullnad, inträffar oftast inte. Många kvinnor noterar även att deras bröst redan har slutat skada under denna period.

Läkare under denna period rekommenderar den förväntade mamman att övervaka tillståndet hos bröstkörtlarna. Korrekt kosmetisk vård kommer att bidra till att ytterligare minska antalet "streckmärken", liksom bevara tonen i känslig hud.

För detta rekommenderar experter att du noggrant väljer underkläder. Den korrekta behåen hjälper den förväntade mamman att minska risken för negativa symtom i framtiden. Det är mycket viktigt att det väljs rätt och inte tätt klämmer på bröstområdet.. Det är nödvändigt att välja de produkter som sys huvudsakligen från naturtyger.

Under graviditeten är det också mycket viktigt att övervaka hudens integritet i bröstkörtorns område och särskilt bröstvårtor. Sträckning och bröstförstoring kan göra att huden blir torrare och kan spricka. Om en sådan manifestation börjar störa den framtida mamman, ska hon välja en kosmetisk produkt för behandling av huden. Ge företräde för hypoallergena produkter.

förnimmelser

Under den första perioden av att bära en bebis har en gravid kvinna flera kliniska tecken. Att bära en bebis är en verkligt unik biologisk händelse, och de symptom som den förväntade mamma känner under sin första graviditet kommer aldrig att motsvara dem som uppträder under andra och efterföljande graviditeter.

I vissa fall kan framtida mamma ha diarré, åtföljd av hög kroppstemperatur och buksmärta. Sådana negativa kliniska tecken kan vara en manifestation av matburna toxicoinfektion. I det här fallet är det extremt farligt att självbehandla och du ska genast söka medicinsk hjälp.. Matförgiftning är inte bara ett farligt tillstånd för den mest gravida kvinnan, men också för barnet.

Känslor och humör

Förändringar i den hormonella bakgrunden bidrar till det faktum att framtida mammor kan reagera för "våldsamt" till händelser i livet. Ofta åtföljs detta av specifika humörsvängningar. Sådana förändringar i känslor utvecklas i de flesta fall ganska snabbt. Så, en kvinna kan glädjas och skratta, och efter ett tag faller i en tråkig stämning eller gråter mycket.

Sådana förändringar i mentalt beteende är inte karaktäristiska för alla förväntade mammor: deras utseende påverkas till stor del av psyks individuella egenskaper.

De flesta kvinnor som redan har blivit mödrar säger att det var mycket svårt för dem att kontrollera sådana "blinkar" av känslor under bärandet av barn. Några noterade även att okontrollerat känslomässigt svar var kvar hos dem under hela graviditetsperioden. Andra kvinnor, tvärtom, utvecklade inte liknande symptom eller uttrycktes bara något.

Stress och överdriven mental aktivitet bidrar till att en kvinna börjar känna att hon har huvudvärk. Förtäring av blodkärlen (spasmen) leder till utvecklingen av detta negativa symtom.

Stark stress bidrar också till det faktum att vissa kvinnor kan uppleva yrsel. Som regel verkar detta symptom ljusare efter förändring av kroppens position.Om en gravid kvinna har svår yrsel och generell svaghet, ska hon definitivt berätta för läkaren om dessa känslor.

Oftast klagar kvinnor till sina läkare att de har problem med sömn och sömnlöshet. Bristen på full natt vila brukar bidra till att den förväntade mamman har sömnighet på dagtid.

Vissa kvinnor i denna födelsetid kan känna sig mycket trötta, och när barnet växer kan detta symptom bara intensifiera.

I de flesta fall på detta stadium av graviditet uppenbarar sig även när man gör måttliga belastningar. En framtida mamma kan bli väldigt trött när hon gör sina vanliga hushållssysslor. Tolerans mot fysisk träning med utveckling av graviditet minskar.

För att en gravid kvinna ska vara mindre trött bör hon följa alla rekommendationer från läkare för att upprätthålla en hälsosam dagbehandling. Om möjligt reducera alla möjliga spänningar.

Övning bör också väljas individuellt. Ett utmärkt alternativ för att förbättra kvinnors hälsa och psyke vid detta graviditetsstadium är speciella andningsövningar. Dessa tekniker bidrar till att återställa en fullständig blodtillförsel med syre och därigenom minska blodkärlens spasmer. Det främjar bra hjärnans funktion, liksom alla inre organ.

Överdriven stress kan leda till återupptagande av negativa symtom. Vila, tvärtom, bidrar till återställandet av nervceller och är nödvändigt för det fysiologiska arbetet i nervsystemet. Korrekt växling av arbete och vila hjälper den förväntade mamman att känna sig mycket bättre.

En gravid kvinna måste komma ihåg att när hon bär en bebis är hon inte bara ansvarig för sin hälsa utan också för hennes barn. Mors dagregim har en enorm inverkan på barnets intrauterinutveckling: ju lugnare och mer nöjda mamman, desto bättre och mer fullt utvecklar hennes bebis.

Förändringar i funktionen av mag-tarmkanalen

Under graviditeten börjar den framtida mammens matsmältningssystem att fungera i ett ovanligt läge, vilket främjas av den förändrade hormonella bakgrunden.

Utbudet av olika känslor kan vara ganska stort. Tyvärr står många förväntansfulla mödrar inför många oregelbundna symptom i mag-tarmkanalen.

De vanligaste av dem är kanske utseendet av illamående. Toxik i första hälften av graviditeten är tyvärr nu registrerad ganska ofta.

Inte mindre obekväma symptom är kräkningar. Båda dessa kliniska tecken, som regel utvecklas tillsammans: oacceptabelt och ökande illamående slutar vanligtvis med kräkningar.

Dessa symtom uppträder som regel på morgonen och bidrar till förlust av aptit. Vissa kvinnor använder olika tricks för att bli av med illamående och kräkningar: de brukar använda citrus eller minter. Att hantera symtomen på toxemi är dock ganska svårt.

En ökning av blodet hos ett särskilt kvinnligt hormon, progesteron, leder till utseendet på dessa obekväma symptom. Förbättrar också biverkningarna och placental laktogen. Denna hormonella substans börjar aktivt producera placenta vävnad.

Kombinationen av dessa hormoner bidrar till det faktum att tonen i glattmuskelfibrer som bildar de inre organen i mag-tarmkanalen förändras. I de flesta fall Dessa biverkningar är nästan helt i mitten av graviditetennär den hormonella kvinnliga bakgrunden genomgår ytterligare förändringar.

Inget mindre karakteristiskt symptom som uppträder vid detta graviditetsstadium är utseendet av halsbränna. Mycket ofta utvecklas det efter att ha tagit feta och stekta livsmedel.

I vissa fall kan det emellertid uppstå självständigt: en hög koncentration av progesteron i blodet är till exempel en vanlig orsak. Försvagningen av esofagusens och magens ton kan orsaka återflöde (omkastning) med surt innehåll. Detta bidrar till att kvinnor har obehag.

Risken för att utveckla skadliga symptom hos matsmältningsorganen är signifikant högre hos förväntade mödrar som lider av kroniska sjukdomar i matsmältningssystemet. I detta fall, för att minska manifestationen av halsbränna kommer att bidra till överensstämmelse med rätt näring. Alla produkter som ökar surhetsgraden i magsaften, i detta skede av graviditeten, är bättre att utesluta.

Vid den här tiden upplever kvinnor ofta funktionsstörningar i avföringen i form av förstoppning, när den förväntade mamman inte avfekar regelbundet eller kanske har svårigheter och smärta vid ansträngning.

Hjälp för att normalisera avföringens korrekthet kan korrigera kosten. För detta är det väldigt viktigt att ta med grönsaker som är rika på fiber i din dagliga kost. Frukt och bär samlade i säsong innehåller också en stor mängd vitaminer och mikrodelar som är användbara under graviditeten.

Lakto- och bifidobakterier är nödvändiga för vanliga avföring. De är inblandade i att behålla den normala mängden fördelaktiga mikroorganismer som finns i tarmarna. Tack vare dem, processen med matsmältningen.

Innehållet av lakto- och bifidobakterier är högt i fermenterade mjölkprodukter, de bör ätas av den förväntade mamman dagligen. Kalcium finns också i dessa produkter, vilket stöder det optimala funktionen av det muskuloskeletala systemet.

Vad bekymrar en framtida mamma?

Även med en hälsosam graviditet kan en kvinna ha väldigt signifikanta förändringar i hennes kropp. Detta bidrar till att hon kan känna ett visst obehag.

Många av de manifestationer som uppträder är tillfälliga. Om några veckor, som hormonella förändringar förändras, kommer de också att omvandlas och gradvis försvinna.

Förutom de naturliga förändringar som är karakteristiska för denna graviditetsperiod kan en kvinna utveckla vissa patologier. Endast en läkare kan installera dem i tid. Framtidens mor borde bara vara mycket försiktig med att följa förändringarna i hennes kropp. Utseendet av alarmerande symtom borde vara en anledning för henne att se en läkare. Tidig diagnos hjälper till att förhindra farlig patologi och fostret.

Smärta i ryggraden

Många gånger känner framtida mamma att hon har ont eller dra nedre delen av ryggen. Detta symptom intensifierar vanligtvis efter tyngdlyftning eller efter en snabb promenad.

När graviditeten utvecklas, ökar smärtan i ländryggen som regel bara. Detta underlättas av livets ökande storlek och den ganska stora storleken hos barnet. Vid gravida kvinnor efter IVF och med tvillingar uppträder detta symptom som regel tydligare.

Fostrets stora storlek är också en utlösande orsak till smärta i nedre delen av ryggen. För att minska smärta manifestationer, försöker många kvinnor att ha en speciell funktionell position: De sitter i en soffa eller stol, sätter några kuddar under underkanten och sedan böjer sig tillbaka. Denna situation "avlastar" den smärtsamma delen av ryggraden, förbättrar välbefinnandet.

Vid detta graviditetsstadium kan den förväntade mamman också notera att hennes svansbenet gör ont. Den aktivt växande livmodern leder också till att detta symptom uppträder: det sätter tryck på lumbosakral ryggraden, vilket kan leda till att smärta uppstår i den.

Kvinnor med osteoartrit eller ryggradsfrakturer kan uppleva mer intensiv smärta. I det här fallet bör de alltid rådgöra med en läkare.Läkaren bör överväga att bära assistenta ortopediska produkter. Särskilda korsetter och bandage minskar manifestationerna av smärta i ryggen, men dessa ortopediska föremål ordineras av medicinska skäl.

För att förhindra att negativa symptom uppträder i den förväntande moderns rygg är det mycket viktigt att observera dagens korrekta läge.

Under graviditeten bör begränsas till intensiv träning, samt att inte lyfta tunga föremål. Felaktig statisk och dynamisk belastning kan leda till smärtsamma förändringar i ryggraden, försämra välkomsten av en gravid kvinna.

Känslighet mot katarralsjukdomar

Funktionen av immunitet under barnets bärande hos kvinnor börjar förändras. Denna biologiska egenskap är programmerad av naturen. Det är nödvändigt så att moderns immunförsvar inte uppfattar barnet som ett "främmande" genetiskt föremål, och kasserar därför inte det.

Det minskade arbetet i immunsystemet leder till att den förväntade moders mottaglighet för olika virus- och bakterieinfektioner ökar. Risken för förkylning ökar också många gånger.

Kölden åtföljs av feber, en kränkning av nasal andning, nässäppa, rinnande näsa. Kvinnan börjar känna att hon har ont i halsen och rodnad.

I vissa fall finns det ömhet i orofarynxen och till och med en hosta. Om inflammationen faller under, uppstår smärta vid sväljning. En kvinna känner sig sjuk, ökar svagheten.

Framtida mammor som lider av kroniska sjukdomar i övre luftvägarna har ökad risk för att de utvecklas förkylning. I regel kan även hypotermi leda till förvärring av patologi i dem. Samtidigt uppträder de inflammatoriska tecken på en förkylning i slutet av den första dagen från det ögonblick som kvinnan blev sjuk.

Den framtida mamman bör alltid vara försiktig så att den inte blir kall eller möjlig kall under graviditeten. Det är viktigt att komma ihåg att under den här perioden är hon inte bara ansvarig för sig själv utan också för sitt barn.

Konsekvenser av akuta respiratoriska virusinfektioner i de tidiga stadierna av graviditeten kan vara ganska farliga: vid denna tidpunkt i barnens organismer läggs alla vitala organ och system ner.

Vissa virus kan tränga in i hemato-placental barriären och nå barnets blodflöde. Detta kan bidra till utvecklingen av farliga sjukdomar hos barnet i framtiden, samt försvåra graviditeten ytterligare.

Svårighetsgraden av negativa symptom kan variera. Det beror till stor del på kvinnans initiala tillstånd. Förekomsten av kroniska patologier i övre luftvägarna, som regel, försämrar avsevärt förloppet av andningssjukdomar.

Läkare rekommenderar inte att man behandlar en viral eller bakteriell infektion på egen hand. Det är också extremt farligt i början av graviditeten att använda olika antibakteriella medel okontrollerat.

Det är viktigt att komma ihåg att endast specialister tilldelar antibiotika till gravida kvinnor. Oberoende okontrollerad användning av dessa läkemedel kan utlösa utvecklingen av ett barn med olika defekter och fostrets utvecklingsfel.

Om framtida mamma har symtom på virus- eller bakterieinfektion, borde hon definitivt rådfråga en läkare. Om det allmänna tillståndet inte tillåter kan du ringa till läkaren hemma. Du ska inte själv gå till kliniken om kvinnan har hög kroppstemperatur.

För att eliminera de negativa symtomen på virusförgiftning, kommer läkaren definitivt att rekommendera en tillräcklig varm dryck. Frukt- och bärfruktdrycker framställda av bär och frukter rika på C-vitamin är lämpliga för detta. Te med citron är också lämpligt som uppvärmningsdryck.

För symptomatisk behandling använder experter droger som inte påverkar embryot negativt. Val av terapi bör utföras av den behandlande läkaren.

Om framtida mamma har några allergiska patologier eller intolerans mot en viss typ av medicin, måste hon varna sin läkare om detta - specialisten väljer den optimala behandlingsregimen som kommer att vara effektiv för den sjuka mamman och kommer inte att skada barnet som utvecklas i magen .

Vad kan vara vaginalt urladdning?

Under denna födelsetid kan en gravid kvinna få biologisk vätska från slidan. Både fysiologiska och patologiska orsakseffekter kan orsaka detta symptom.

Många förväntade mödrar kan ha lätt utsläpp eller slem från slidan, som ser ut som en klar eller vitaktig vätska.

Konsistensen av urladdningen är annorlunda. I de flesta fall är det ganska flytande och har en neutral lukt. Utvecklingen av sådana kliniska manifestationer bidrar till de speciella förändringar som börjar förekomma i det kvinnliga reproduktionssystemet. Kör deras hormoner.

Utseendet av denna typ av vaginal urladdning under den första hälften av graviditeten har en fysiologisk karaktär: effekten av hormonella substanser på epitelceller leder till att de syntetiserar glykogen, vilket framkallar tillväxten av fördelaktiga mikrober som normalt lever i skeden.

Sådana mikroorganismer bidrar till att upprätthålla det optimala pH-värdet i vaginala miljöer, vilket hjälper till att skydda kvinnokroppen från olika sjukdomar. Förändringar i mikroflora kan vara den första orsaken till utvecklingen av många patologier, inklusive tröst.

Denna sjukdom orsakas av överdriven utveckling av Candida-jästsvampar, vars snabba tillväxt leder till uppkomsten av obekväma symtom.

Ett viktigt kliniskt tecken på sjukdomen - utseendet av vit vaginal urladdning, som liknar kockost i utseende. Inte mindre ogynnsamt symptom, som kompletterar utseendet av urladdning, är klåda i den intima zonen. Det kan uttryckas på olika sätt och ibland blir så outhärdligt och starkt att det väsentligen bryter mot kvinnans vanliga livsstil.

Om en kvinna har ogynnsamma symptom på candidiasis, ska hon inte tveka att kontakta en läkare. Specialisten kommer att göra det nödvändiga behandlingskomplexet för patienten.

Under den första hälften av graviditeten, när processen för organogenes hos barnet aktivt sker, ger läkare sin preferens vid behandling av candidiasis till hjälp av lokal terapi. Sådana droger normaliserar pH i den intima zonen och minskar inflammatoriska processen. Korrekt utvald terapi hjälper till att eliminera de negativa symptomen på tröst utan att skada ett litet embryo.

Vid detta graviditetsstadium har den förväntade mammen en slemplugg som skyddar livmoderns inre kavitet från penetration av farliga infektioner och exponering för yttre faktorer. Det kommer att förbli i könsorganet nästan tills barnet är födt.

Utsläppens färg i tidig graviditet kan vara mycket olika. Ett av de oroande symptomen är utseendet på en "daub" från könsorganet. Vanligtvis har urladdningen i detta fall en ljusbrun eller mörk färg.

Utseendet hos en sådan urladdning bör vara ett tillfälle för samråd med den behandlande läkaren, speciellt om den åtföljs av utseendet i framtiden som smärta i underlivet eller försämring av hälsan.

Spotting är ett symptom som nödvändigtvis kräver medicinsk tolkning. Vissa kvinnor upptäcker blod i sitt underkläder efter sex eller på den första dagen efter att ha utfört en diagnostisk transvaginal ultraljud. I det här fallet, gör inte panik. Alla negativa symtom kommer att försvinna på egen hand om 1-2 dagar.

Om blödningen från könsorganet inträffade utan uppenbar anledning, borde den förväntade mamman alltid kontakta din obstetrikare-gynekolog. Detta symptom kan orsakas av olika sjukdomar i reproduktionsorganen. Således kan ett hematom i livmoderns livmoder eller patologi åtföljas av blodets utseende, i vilket fall akut medicinsk intervention krävs.

När blödning inträffar är det mycket viktigt att göra en omfattande bedömning av tillståndet för både kvinnan och hennes bebis. För att göra detta ska läkaren nödvändigtvis genomföra en klinisk undersökning, och vid behov rekommendera att genomgå en oschemalad ultraljud.

Dessa studier är nödvändiga så att läkaren kan förstå hur barnet känner sig i livmodern. Naturligtvis, för att följa urladdningen från könsorganen bör alla kvinnor.

Särskilt uppmärksam bör vara framtida mammor som har en belastad gynekologisk historia. Så, om en kvinnas tidigare graviditeter slutade med spontana missfall, så borde hon vara mer uppmärksam på hennes hälsa.

Mage i buken

Vid denna tid av graviditet kan framtida mammor ha olika känslor. De beror främst på det faktum att det finns en aktiv utvidgning av livmodern.

Vid detta graviditetsstadium fortsätter det att öka. Dess dimensioner är jämförbara med grapefrukt. Gradvis börjar livmoderväggarna också tjockna. Detta är nödvändigt så att barnet är tillförlitligt skyddat mot effekterna av negativa miljöfaktorer.

Aktivt ökande livmoder bidrar till det faktum att en kvinna har en annan känsla i buken: hon kan känna tinning eller dra smärta. Vanligtvis ser dessa symptom inte ut mycket.

Ökningen i buken bidrar till det faktum att en kvinna väljer en mer bekväm hållning för sömn. Så blir det obekvämt att sova på magen. Även om en kvinna föll i denna position under sömnen, borde hon inte vara rädd. För att skada barnet så kan hon inte. I framtiden, när magen ökar, kan den förväntade mamman helt enkelt inte sova.

Obehagssymtom som utvecklas i buken, i regel, åtföljs inte av en försämring av det allmänna välbefinnandet. Under dagen kan de inträffa flera gånger och passera självständigt.

Ett ogynnsamt kliniskt tecken är att smärtan i buken ökar och åtföljs av utvecklingen av blödning från könsorganen. I det här fallet är det viktigt att omedelbart kontakta en läkare.

Ibland vid 7-8 veckors graviditet bestämmer läkare ektopisk graviditet. I detta fall utvecklar embryot inte i livmodern, men i äggledaren. Denna kropp är inte tillförd av naturen för att bära en bebis.

Tubal graviditet har ingen vidare utveckling. Detta leder till spontan avbrott. Detta tillstånd åtföljs av utseendet av kraftig blödning från könsorganet och svår smärta i buken. Svårighetsgraden av smärta kan vara så svår att en kvinna kan till och med förlora medvetandet.

Buksmärta i en tubal graviditet kan också "ge" i nedre delen av ryggen. I det här fallet innebär förändring av kroppens position inte den förväntade moderens lindring av tillståndet, och symptomen går bara framåt. I denna situation krävs akut medicinsk intervention.

Ett av de viktigaste kliniska kriterierna är bestämning av livmoderton. Det visar hur välfungerande och välfungerande livmoderns väggar är. Normalt kan det reproduktiva organets (myometriums) muskelskikt kunna kontraheras. Denna funktion beror på strukturen: den är formad av glatta muskelfibrer belägna i olika riktningar.

Dessa kontraktila element kan svälla under påverkan av hormoner, vilket är nödvändigt för att öka tjockleken på livmoderväggen. Kontraktlighet bedöms genom att bestämma tonus.

Ökningen av denna indikator kallas gipertonusom. I detta tillstånd är hotet om spontan abort ganska stor. I detta fall görs individuella rekommendationer för kvinnan, som syftar till normalisering av livmoderns ton.

Det mest optimala kliniska tillståndet - normal tonus, som kännetecknas av normalt intrauterint tryck och där barnet är i det, utvecklas optimalt.

Vilka undersökningar utförs?

Om den förväntade mammen av en eller annan anledning inte blev registrerad hos prenatalkliniken för graviditet, borde hon definitivt göra det. Lika viktigt är valet av en läkare som kommer att observera en kvinna under hela perioden av barnets födelse.

Vid registrering måste läkaren nödvändigtvis utföra ett komplex av diagnostik. Det är nödvändigt för att identifiera förekomsten av alla sjukdomar hos förväntade mödrar. I framtiden kommer en sådan diagnos att bidra till att möjliggöra en möjlig prognos för graviditet, samt att i god tid övervaka de sannolika komplikationerna.

Om en gravid kvinna har några sjukdomar i de inre organen, kan läkaren hänvisa henne till hjälpkonsultationer till specialister från andra specialiteter. Det är bättre att läkare gör sina rekommendationer redan i ett tidigt skede av graviditeten.

Vid 7-8 veckor kan läkaren rekommendera en ultraljudsundersökning. Det utförs för kvinnor för att bekräfta graviditet och utesluta hennes ektopiska variant.

Ultraljudsbildning vid denna tid kan utföras i fall av misstänkt multipelgraviditet, liksom kvinnor som är i högriskgrupper. En ultraljudsundersökning i denna period kan visas för förväntade mammor över 35 år eller yngre än 18 år.

I vissa fall utförs ultraljud på kvinnor som har haft komplexa patologier vid tidigare graviditeter. Vissa sjukdomar hos de kvinnliga könsorganen kan också bli en indikation för denna metod för forskning.

Ultraljud kan utföras med olika metoder. I de flesta fall använder läkare den transvaginala metoden i de tidiga stadierna. Med denna metod kan du få mer exakta och pålitliga resultat.

Det finns vissa medicinska kontraindikationer för att utföra denna typ av forskning. Om de identifierades kommer den transvaginala metoden att ersättas av transabdominalen. I detta fall utför doktorn en studie med hjälp av en ultraljudssensor, som leder den främre bukväggen.

För att utföra en ultraljud bör du välja en erfaren och kvalificerad läkare.

Läkare säger att ju lugnare den gravida kvinnan under studien desto lättare utförs den. Alla erfarenheter från framtida mamma överförs till hennes bebis. Det är viktigt att komma ihåg detta från de första veckorna av graviditeten.

Förändringar i hormonstatusen kan bedömas genom testning. Ett sådant test är bestämningen av hCG.

Detta specifika hormon stiger efter befruktning. Koncentrationen i första halvan av graviditeten ökar gradvis, vilket är nödvändigt för barnets fulla fosterutveckling.

Varje graviditetsperiod åtföljs av specifika förändringar i koncentrationen av hCG. Till exempel, vid vecka 8 är hastigheten för detta hormon i blodet cirka 80000 mIU / ml.

Detta kliniska kriterium är medelvärde. Framtidens mor borde inte omedelbart panik om han av någon anledning avviker från normen. I det här fallet bör du definitivt rådfråga din obstetrikare-gynekolog.

Om en kvinna bär flera barn samtidigt, kommer hennes hCG-nivåer att skilja sig. I detta fall använder läkare specialbord med koroniska gonadotropin normer, sammanställda för flera graviditeter.

En framtida mamma, som är registrerad på förlossningskliniken för graviditet, kommer också att tilldelas andra test. Så måste det nödvändigtvis överföra en allmän analys av blod och urin, såväl som biokemisk forskning.Också bestämt blodsocker, RW, hepatit B, HIV.

I vissa fall kan analyskomplexet utökas. Detta sker huvudsakligen när en gravid kvinna har några kroniska sjukdomar i inre organ. I en sådan situation görs rekommendationer för ytterligare diagnostik av läkare på lämplig profil för patologier.

Är det möjligt att ha ett sexliv?

Denna fråga är ganska vanlig. Det händer ofta att par, rädsla för att skada sina framtida barn, medvetet begränsa kön.

Läkare säger att framtida föräldrar ska välja mer bekväma ställningar så att kvinnan inte känner någon obehag eller smärta i buken.

Genomförande av sexuellt liv är möjligt med en hälsosam graviditet. Om risken att utveckla patologier är ganska hög kan läkaren råda om behovet av att begränsa kön.

Det är viktigt att notera det varje enskild situation är individuell. Möjligheten att genomföra ett sexuellt liv med säkerhet för en bebis bestäms endast av en obstetrikare-gynekolog, som observerar den förväntade mamman och känner till hedernas särdrag.

Funktioner av embryonisk utveckling

Under denna graviditetsperiod kallar läkarna barnet "embryot". Dess dimensioner är så små att de noggrant bestäms när de utför ultraljud.

Denna graviditetsperiod är mycket viktig. Barnet bildar viktiga organ och system. Som sådant kommer ett bokmärke att ske, så i framtiden kommer barnets kropp att fungera efter födseln.

Embryonets storlek är ganska liten: den är 1,5 cm lång och väger väldigt liten - ungefär ett par gram.

Forskare noterar att under de första 8 veckorna av embryonal utveckling har ett barn ett stort steg i fysiologisk utveckling. Sådana förändringar i framtiden efter barnets födelse och kommer inte att inträffa.

Förutom barnets kropp börjar de inre organen att bildas aktivt. Så, levervävnad och njurar förekommer.

Intressant har krummen redan bildat ett verkligt hjärta som fungerar. Barnets hjärtslag är ett viktigt kliniskt tecken. Denna indikator utvärderas under ultraljudet. För att göra detta beräknar specialisten antalet hjärtslag under 60 sekunder.

Om embryot hjärta slår för ofta diagnostiserar läkare det. takykardi. Minskningen av antalet hjärtslag för en viss tid kallas bradykardi.

Antalet slag av ett litet hjärta inom det normala intervallet (110-130 slag per minut) indikerar att barnets kardiovaskulära system fungerar optimalt. Det är mycket viktigt att övervaka embryonets hjärtslag, eftersom en förändring av denna kliniska indikator är ett tecken på farliga intrauterina patologier.

På detta stadium fortsätter barnet att lägga matsmältningsorganen, andningsorganen och reproduktionssystemen. Att bestämma barnets kön genom ultraljud kan vara lite senare, då de reproduktiva organen bara läggs.

Hur ser ett embryo ut?

Vid detta tidiga graviditetsskede liknar ett litet embryo en liten person och har en långsträckt kropp.

Barnets ansikte på detta stadium av embryonisk utveckling börjar förändras, ögonen börjar bli lagda. De har till och med den första början av näthinnan och färgpigmentet. Ögonen på denna term i ett barn verkar stora, vilket underlättas av avsaknaden av ögonlock. Orbits fortsätter också att bildas.

Näsan får en tydligare kontur, men den är fortfarande platt. Gummi och till och med början av mjölkande tänder bildas i munhålan. Gradvis börjar bilda öron. Första händerna på små fingrar uppträder på händer och fötter. Men de är fortfarande anslutna till varandra. I framtiden kommer de att separeras.

För mer information om den 8: e gravidveckan, se följande video.

7 veckor Vecka 9
Ta reda på vad som händer med mamma och baby varje vecka av graviditeten.
Information som tillhandahålls för referensändamål. Självmedicinera inte. Vid de första symptomen av sjukdomen, kontakta en läkare.

graviditet

utveckling

hälsa