5 veckor 7 veckor

6 veckors graviditet: vad händer med fostret och den förväntade mamman?

Innehållet

Under graviditetens första trimester sker en hel del intressanta förändringar med moder och barn. Den här gången är mycket viktig: på 5-6 veckors graviditet börjar barnet växa aktivt i min mammas mage.

Hur många månader är det

6 förlossningsvecka av graviditeten är den tid då embryot har utvecklats i en månad redan. Denna period motsvarar 4 veckor från datumet för uppfattningen.

En sådan annan beräkning beror på det faktum att obstetrician-gynecologists använder ett annat system för att bestämma fostrets ålder. De använder termen "obstetrisk månad", kalenderräkningen från tidpunkten för uppfattningen är något annorlunda.

Beräkna graviditetens varaktighet
Ange den första dagen i den sista menstruationsperioden.

Mor funktioner

I början av graviditeten känner den förväntande mamman inte en stark kontakt med barnet. Embryot är fortfarande för litet. En kvinna är mer orolig för sina egna känslor. Under graviditetens första trimester kan de vara ganska mycket.

Vid den sexte veckan av graviditeten börjar förändringar i den framtida mamman gradvis inträffa. Deras utveckling föregås av en förändrad hormonell bakgrund: hormonnivåerna förändras dagligen. Detta är nödvändigt så att barnet växer och utvecklas fullt ut.

Den förändrade nivån av kvinnliga könshormoner leder också till att den förväntade mammen uppträder karakteristiska förändringar i bröstkörtlarna: de börjar öka och svälla.

Under de första veckorna av graviditeten uppträder inte deras starka ökning, men svullnaden och densitetsförändringen är redan väldefinierad. Vissa kvinnor som upplevde svår ömhet i bröstkörtlarna under de allra första dagarna efter befruktningen noterade att deras bröst nästan upphörde att skadas vid den 6: e veckan av graviditeten.

förnimmelser

Under de första veckorna av graviditeten kan förväntade mammor uppleva olika symptom. En kvinna har aldrig stött på många av dem tidigare. Deras allvar för varje framtida mor är annorlunda.

De kan också utvecklas på olika sätt: varje graviditet är unik. Sålunda kommer de känslor som uppkommer under den första graviditeten aldrig att vara identiska med de efterföljande.

Emotionell uppfattning och sömn

Förändringar i hormonell bakgrund leder till att en gravid kvinna kan uppleva humörsvängningar. Skillnader i känslor förekommer som regel mycket snabbt. Till exempel kan framtida mamma uppleva stark glädje och roligt, och efter ett par timmar att lida och gråta.

Många kvinnor noterar att sådana känslomässiga utbrott och starka humörsvängningar är svåra att kontrollera under graviditeten. Vissa kvinnor har inga specifika känslomässiga förändringar. Detta beror inte bara på den förändrade hormonella bakgrunden utan även på de individuella egenskaperna hos psyken.

Intense mental stress och stress kan orsaka att en kvinna känner att hon har huvudvärk.Detta sker som ett resultat av tillfälliga spasmer i hjärnans blodkärl, som kan uppstå vid exponering för en stark stressfaktor. I vissa fall dyker en gravid kvinna yr.

Ökningen av hormonella ämnen i blodet leder till att den förväntade mamman kan ha svårt att sova. Vanligtvis vid detta graviditetsstadium uttrycks dessa manifestationer något. Vissa kvinnor kan ha problem med att somna. Dagstids sömnighet är i regel inte sällsynt för en viss gestationsålder.

Den framtida mamman kan uppleva en känsla av stor trötthet, som utvecklas efter att ha utfört massor av måttlig intensitet. Möjligheten att utföra intensiva fysiska övningar med varje efterföljande dag av graviditet börjar gradvis minska.

Redan från de tidiga förutsättningarna att bära en bebis ska den förväntade mamman noggrant övervaka hennes hälsotillstånd och försöka att inte övervinna. Om en belastning är för tung för en kvinna, bör hon ompröva sitt beteende.

Livets rytm under graviditeten bör vara mer avslappnad och uppmätt. Det är nödvändigt för barnets fulla intrauterinutveckling i min mammas mage.

Förändringar i mag-tarmkanalen

Ett av de vanligaste tecknen på graviditet, som nästan alla mamma tyvärr är bekanta med, är uppkomsten av kräkningar. Oftast stör sådana störningar en kvinna på morgonen - detta ogynnsamma symptom är ett tecken på toxemi under den första halvan av graviditeten.

Känsla hos vissa kvinnor förvärrar också känslan av illamående. I vissa fall kan det vara outhärdligt. För att klara av svår illamående är kvinnor tvungna att tillgripa olika knep och förändra sitt ätande beteende.

Progesteron är i stor utsträckning "skyldig" för att utveckla detta negativa symtom. I de tidiga stadierna av graviditeten ökar koncentrationen i blodet kraftigt. Sådana förändringar och bidra till att den framtida mammen misshandlade. Ofta kräkningar kan leda till magbesvär i en kvinna.

I de tidiga stadierna kan förväntande mödrar uppleva olika störningar i vanliga regelbundenhet, som uppträder av diarré eller förstoppning. Förändringar i tarmens motorfunktion samt hormonella störningar leder till utvecklingen av dessa tillstånd.

För att normalisera stolen borde en kvinna alltid övervaka kosten. Fiberrika frukter och grönsaker bör vara på den dagliga menyn. Tillväxten av fördelaktig intestinal mikroflora hjälper lakto- och bifidobakterier som ingår i fermenterade mjölkprodukter.

Om en kvinna på detta graviditetsstadium uppstod i flera lös avföring, hade ont i magen och feber, så borde hon genast söka medicinsk hjälp. Självmedicinering är inte värt att göra.

Dessa symtom kan vara ett tecken på matförgiftning eller giftig infektion. I en sådan situation krävs intensiv behandling för att förbättra välbefinnandet och förhindra farliga förhållanden för fostret.

Ryggsmärta

Vid denna tidpunkt kan kvinnan förekomma ömhet i olika delar av ryggraden. Oftast börjar kvinnan känna att hon drar nedre delen av ryggen. Detta symptom kan störa den framtida mammen även om hon inte spelar sport eller inte utför aktiva fysiska övningar.

Och under normal hushållsstress kan en kvinna känna att hon har ryggvärk eller ryggont. Sådana symptom börjar under graviditeten, som regel ganska tidigt, i framtiden kan de öka.

Kvinnor som lider av ryggradslidor kan uppleva mer intensiva symptom - i så fall bör du alltid rådgöra med din läkare. Läkaren bestämmer behovet av att bära speciella ortopediska produkter.

I de flesta fall räcker det bara att byta livsstil med begränsningen av intensiv fysisk ansträngning och tillräcklig vila.

Vad kan störa?

Även med en hälsosam graviditet kan den förväntade mamman ha vissa symtom som leder till obehag. Fysiologin hos den kvinnliga kroppen under bärandet av ett barn ändras, vilket är nödvändigt för barnets fulla utveckling och tillväxt under sitt liv i livmodern.

Benägenhet för förkylningar

Immunsystemets arbete under graviditeten genomgår ett antal specifika förändringar. Så, kvinnornas immunitet för barnets barndom minskar något. Detta är nödvändigt så att moderorganismen inte avvisar barnet som ett "alien" biologiskt objekt.

Denna funktion bidrar också till att en kvinna ökar känsligheten för många infektioner. Risken för förkylning ökar också betydligt. SARS och andningssjukdomar registreras ofta hos förväntade mammor vid denna tidpunkt.

En förkylning kan åtföljas av ökad kroppstemperatur, nässäppa, ont i halsen, hosta. Den inflammatoriska processen som började i orofarynxen leder till att kvinnan har ont i halsen och smärta vid sväljning.

Svårighetsgraden av negativa symptom kan variera. Det beror till stor del på kvinnans initiala tillstånd. Förekomsten av kroniska patologier i övre luftvägarna, som regel, försämrar avsevärt förloppet av andningssjukdomar.

I de flesta fall orsakar utvecklingen av förkylning en banal hypotermi. Fall av förkylning under den kalla årstiden, enligt statistiken, är mycket mer än i det varma.

Efter föregående hypotermi känner kvinnan att hon har värkande muskler i nacken och övre axelbandet. Katarralsymptom uppträder vanligen inom några timmar eller vid slutet av den första dagen efter den förväntade mammen är förkyld.

Om uppkomsten av förkylning var vid 6 veckors graviditet, borde den förväntade mamman definitivt söka medicinsk hjälp: du borde inte behandla sjukdomen själv. Det är speciellt viktigt att komma ihåg att du inte bör ta antibiotika direkt, eftersom många av dem har en farlig effekt på fostret.

Antibiotika ordineras endast under graviditet under strikta medicinska förhållanden för behandling av patologier orsakade av bakteriell flora. Prescribe sådana droger ska bara en läkare.

I de flesta fall är symptomatisk behandling tillräcklig för att eliminera de negativa symtomen. För att göra detta, urladdat antiseptiskt, huvudsakligen lokal åtgärd.

För att normalisera temperaturen tilldelas att dricka mycket varmt och bäddstöd. Under graviditeten, speciellt i en så tidig period, föreskriver läkare endast medicinsk medicinska skäl. I detta fall väljs droger som inte påverkar det aktivt utvecklande fostret.

Herpetic infektion

Minskningen i immunförsvarets intensitet kan också leda till att den förväntade mamman kommer att förvärra herpes. Denna sjukdom är tyvärr ofta registrerad nu hos den kvinnliga befolkningen.

Den vanligaste kliniska varianten av herpesinfektion är labiell. I detta fall syns bubblor fyllda med vätska nära läpparnas röda kant. I de flesta fall är processen ensidig. Det kan dock finnas alternativ med bilateral inflammation.

I stället för de uppträdda herpetic blåsorna visas kliande. Det kan vara annorlunda i intensitet. Om inflammation utvecklas intensivt kan det leda till en ökning av kroppstemperaturen. Som regel skadliga symtom på herpes verkar efter hypotermi eller mot bakgrund av en förkylning.

Förutom den labiella varianten av herpesinfektion finns det andra kliniska former.En av dem är genital herpes.

I detta fall är herpes sår lokaliserade i könsorganen. De kan också få ett visst obehag för en gravid kvinna. Herpetiska utbrott kan brista med utflödet av vätska. Om mikrober kommer in i sårområdet kan inflammation börja där, vilket leder till sekundär infektion.

Utsläpp från könsorganet

Vid detta graviditetsstadium kan den framtida mamman varnas av utseendet av urladdning från slidan, vilket kan bero på olika orsaker, inklusive fysiologiska.

Ljusutsläpp eller slem ser ut som en klar vätska - en kvinna märker sitt utseende på en daglig byxa eller underkläder. Konsistensen kan vara annorlunda: i regel är det en vätskeavladdning av medeltjocklek, lukten är neutral eller något surt.

Specifika förändringar som förekommer i de reproduktiva kvinnliga organen under påverkan av graviditetshormoner leder till utseendet av karakteristiska utsöndringar under denna period för att bära en bebis. Sålunda leder ackumuleringen av glykogen i könsorganets foder till utseendet av ljusutmatning. Detta ämne främjar tillväxten av mjölksyramikroorganismer.

Denna reaktion är fysiologisk och nödvändig för att upprätthålla vaginaens naturliga mikroflora i ordning och för att skydda den kvinnliga kroppen från farliga infektioner.

Om denna process störs kan den framtida mamman uppvisa olika patologier. En av de vanligaste inspelningarna är tröst, vilket orsakas av aktiv tillväxt av jästliknande svampar Candida. Deras aktiva tillväxt och reproduktion leder till att negativa symptom uppträder hos en kvinna.

Så, den förväntade mammen uppträder karakteristisk vit urladdning. I utseende liknar de ostronflingor. Medföljande sådan obehaglig urladdning är utseende av klåda. I vissa fall kan det vara så intensivt och oacceptabelt, vilket leder till betydande obehag för kvinnan.

Utseendet på negativa symtom på candidiasis hos könsorganen är en viktig orsak till att söka läkarvård. I detta fall måste läkaren välja rätt behandlingsschema. Grunderna för behandling av gravida kvinnor under graviditetens första trimester är lokala droger. De hjälper till att normalisera vagina hos vagina och har en antiseptisk effekt som hjälper till att klara de negativa symptomen på candidiasis.

Vissa kvinnor kan verka "daub" från slidan. Tilldelningar kan vara av annan färg, men oftare är de bruna i färg. I regel är detta symtom inte åtföljt av smärta.

Detta symptom uppträder på grund av förändringar i hormonnivåerna. Om en kvinna känner till några obehagliga känslor i underlivet eller försämring av välbefinnandet mot bakgrund av utseendet av urladdning från könsorganet, ska hon omedelbart kontakta sin läkare.

Utseendet av blodig urladdning är ett alarmerande symptom. Ofta följs det av ökad smärta i underlivet, liksom allvarlig generell svaghet.

Utseendet på bloddroppar kan vara ett tecken på blödning som har börjat, så närvaron av röd eller crimson urladdning av vilken storlek som helst är en anledning att omedelbart söka medicinsk hjälp.

Blödning från könsorganen hos en kvinna kan vara resultatet av ett spontant missfall. I det här fallet är aktualitet i vården mycket viktig.

Massiv blodförlust kan inte förutsägas endast genom indirekt bevis. För att bedöma barnets och kvinnans tillstånd ska läkaren genomföra en klinisk studie och undersökning. Särskilt uppmärksam bör vara de kvinnor vars tidigare graviditeter redan har slutat ogynnsamt, hade missfall.

Känslor underlivet

Hälsosituationen hos den framtida mamman i den här perioden med att bära ett barn förändras inte mycket.Många kvinnor noterar även att vid denna tid var allvarlighetsgraden av de negativa symptomen obetydlig. Vissa mödrar säger att de inte ens kände några förändringar i kroppen alls.

Vid detta stadium av graviditet ökar livmodern gradvis i storlek. Detta beror på att barnet växer. Livmodern förvärvar storleken av ett stort äpple, dess väggar komprimeras gradvis. Det här är en slags "sköld" som skyddar ett litet embryo från externa faktorer.

För att bedöma livmoderns tillstånd, använder läkare nödvändigtvis flera kriterier. En av dem är tonen: det avgör hur funktionell livmoderväggarna är.

Myometriums normala egenskaper (livmoderns skikt) är förmågan att komma i kontakt. Det bildas av glatta muskelfibrer, liksom bindväv. Egenheten hos strukturen på detta lager av livmoderväggarna är väldigt intressant. Muskelfibrer är belägna i olika riktningar. Detta leder till det faktum att livmoderväggarna kan minskas ganska aktivt.

Om livmodern är för stor kan det leda till utveckling av ett farligt tillstånd för fostret, vilka läkare kallar hypertonus. Det kan vara ett signifikant hot om spontan missfall.

Den överdrivna tonen i livmoderväggarna leder till att trycket inuti livmodern blir högt. Forskare noterar att varje muskel livmoderfiber kan förlängas mer än 10 gånger. Det kan också tjockna. Denna funktion är mycket viktig och gör att livmodern växer i storlek under graviditeten.

Det optimala tillståndet under födseln är normal tonus: i detta fall är det intrauterina trycket normalt. Detta bidrar till att barnet växer bra och utvecklas.

Vissa kvinnor kan känna obehag i underlivet på grund av att det "drar" eller prickar på äggstocken. Detta symptom kan manifesteras både på ena sidan och på båda sidor, vilket ofta är fallet för kvinnor med cyster eller tumörer i äggstockarna.

Dessa symtom gör kvinnan värre. Morbiditet i underlivet bidrar till att en gravid kvinna kommer att försöka ta en mer fördelaktig position där hon inte känner smärta och obehag.

För att göra detta sitter hon ofta på soffan och avviker från ryggen. En sådan tvungen position hjälper till att lindra ländryggen, vilket bidrar till att minska smärta.

Hur utförs undersökningar?

I de tidiga stadierna av fertiliserande kvinnor måste en kvinna nödvändigtvis välja en läkare som fortsätter att övervaka hennes tillstånd och prenatal utveckling av fostret. Det är mycket viktigt att det finns förtroende och ömsesidig förståelse mellan doktorn och den kommande mamman. I detta fall kommer kvinnan att vara mer avslappnad under hela graviditeten.

Recensioner av många kvinnor som redan har blivit mammor visar att de ofta vänder sig till samma specialist som ledde sin första graviditet under andra graviditeten. Detta beror till stor del på att de känner till doktorn och litar på honom. Visst är situationer möjliga när en kvinna vänder sig till en ny läkare vid varje efterföljande graviditet.

I de tidiga stadierna av graviditeten är det väldigt viktigt att anmäla sig till förlossningskliniken. Därefter måste läkaren ordna en framtida mor för en uppsättning undersökningar och test. Detta är nödvändigt för att bestämma vilka patologier en viss patient har.

Om det behövs skickar läkaren nödvändigtvis den framtida mamman till samråd med specialister från andra specialiteter. Det är också nödvändigt att identifiera alla kroniska sjukdomar som en gravid kvinna lider av.

Läkaren samlar ihop anamnesis - han klargör med kvinnan vilka sjukdomar hon hade före graviditetens början och om hon var i dispensarregisteret med läkarna.Samlingen av sådan information är ett mycket viktigt villkor för en rådgivande medicinsk möte. Det är inte nödvändigt att dölja några sjukdomar: bara om du vet allt om den framtida mammans hälsotillstånd kommer läkaren att kunna korrekt bedöma den potentiella risken för möjliga patologier i fostret.

Om i familjen, den förväntade mamman har nära släktingar med genetiska eller kromosomala sjukdomar, ska hon också varna läkaren om detta. I detta fall är genetisk screening nödvändig.

På den sjätte veckan rekommenderar läkare ofta den förväntade mamman att genomgå en ultraljudsundersökning som kan göras på olika sätt. Som regel föredrar läkare i detta stadium av graviditeten den transvaginala metoden.

Det är dock viktigt att komma ihåg att det finns kontraindikationer för att genomföra denna typ av undersökningar. Om de är närvarande i den framtida mamman, då kommer en ultraljudsökning att genomföras på transabdominalt sätt (genom bukväggen).

Naturligtvis är för varje kvinna en ultraljudsprov ett mycket spännande förfarande. Men oroa dig för det här är inte nödvändigt. Från de första veckorna av graviditeten borde den förväntade mammen förstå det Alla hennes upplevelser och spänning kommer att indirekt återspeglas i den lilla. Lugnhet och balans är viktiga kvaliteter som en kvinna behöver under hela graviditeten.

Vilka tester utförs?

För att bedöma den framtida mammans tillstånd och utvecklingen av barnet, föreskriver läkare att hon ska genomgå olika laboratorietester. Detta gör det möjligt för läkare att följa graviditeten. Under hela födelsetiden kommer en kvinna att ta många olika test.

Den främsta är testet för bestämning av choriongonadotropin (hCG). Nivån av detta hormon ökar betydligt efter genomförandet av uppfattningen. I de tidiga stadierna av koncentrationen ökar.

För varje veckas graviditet finns gränser för normala värden. De används av obstetrikare och gynekologer för att bedöma graviditeten. Under den sjätte veckan av fertil fertilitet är hCG-halten i blodet 2560-82300 mIU / ml.

Det är viktigt att komma ihåg att denna kliniska indikator är genomsnittlig. Det påverkas av ett stort antal faktorer. Så, med flera graviditeter kan blodets nivå av detta hormon vara annorlunda. I varje fall utförs en individuell bedömning av de erhållna värdena.

Om en gravid kvinna blir registrerad hos förlossningskliniken för graviditet, får hon också tilldelas ytterligare prov. Hon kommer också att behöva donera blod för allmänna och biokemiska tester, bestämning av RW, hepatit B, HIV, blodtyp och Rh-faktor samt socker.

Vad kan inte göras?

Graviditet är en speciell tid för varje kvinna. Under den här perioden börjar den förväntade mamman inte bara oroa sig för sin egen hälsa utan också om utvecklingen av hennes bebis.

Livsstilen för en gravid kvinna kommer säkert att vara annorlunda. Det är helt enkelt nödvändigt för barnets fulla utveckling. Det är speciellt viktigt att ta hand om din hälsa hos förväntade mödrar i de tidiga skeden av graviditeten.

Så, alla kvinnor i "position" drick inte alkohol. Denna rekommendation är nödvändigtvis uttryckt för alla, utan undantag, förväntade mammor under utseendet i förlossningskliniken vid registrering för graviditet. Men tyvärr utför inte alla kvinnor det.

Det är oerhört viktigt att komma ihåg att barnet under alla nio månader av sitt intrauterin liv kommer att vara direkt kopplat till moderen. Han kommer att få alla näringsämnen genom blodflödessystemet som delas med moderen.

Etylalkohol, som finns i alkoholhaltiga drycker, absorberas i blodet. Det betyder att det också når barnets kropp.

Risken för alkoholens effekter på ett framväxande barn är enormt.Detta kan leda till utveckling av farlig intrauterin utveckling hos barnet och bildandet av fosterskador. Det är farligast om en kvinna dricker regelbundet alkoholhaltiga drycker.

Rökning är en annan missbruk som bör elimineras under graviditeten. Naturligtvis bestämmer varje vuxen person sig själv om han ska röka eller inte. En annan sak är graviditet. I detta läge fattar barnet inte ett välgrundat val, mor bestämmer bokstavligen allt för honom.

Cigaretter innehåller inte bara tobak, men också andra lika farliga komponenter. Så innehåller de hartser, aromatiska tillsatser och andra aggressiva kemikalier.

Rökning orsakar en förändring i blodkärlens ton. Sådana kränkningar i de tidiga stadierna kan bidra till bildandet hos barnet av olika defekter och defekter av fosterutveckling. Naturligtvis är risken att utveckla sådana patologier inte 100%. Det kan dock inte helt uteslutas. Läkarnas rekommendation om denna fråga är en - under graviditeten kan inte rökas.

När du bär en baby är antalet möjliga undersökningsmetoder också begränsat - de borde inte alla ha en negativ inverkan på barnet.

Till exempel, ingen röntgen under graviditeten. Det är speciellt ogynnsamt att genomföra en sådan studie i de tidiga stadierna. Forskare har bevisat att röntgenstrålar har utmärkt penetrerande kraft. Den här egenskapen beror på den höga förekomsten av denna undersökningsmetod i daglig medicinsk praxis.

Dessutom kan hög strålningsexponering ha en skadlig effekt på celler som befinner sig i aktiv tillväxt och division. Enligt vissa vetenskapliga uppgifter har röntgenstrålar också en skadlig effekt på DNA-cellerna i kroppens aktivt delande celler.

Sådana egenskaper och påverkade det faktum att röntgenmetoder för undersökningar försöker inte använda under graviditeten, och för deras beteende finns de strängaste medicinska indikationerna. Om en gravid kvinna genomgår något sådant förfarande, måste hon varna läkaren om graviditeten.

För många kvinnor i en särskild "position" uppstår frågan huruvida de kan flyga på ett flygplan. Otvetydiga rekommendationer hittas inte. Några av doktorerna tillåter sina patienter att flyga, och andra mot så tunga belastningar på den kvinnliga kroppen under graviditeten.

Flyg med flygplan är tillräcklig stress för kroppen, och den här förväntade mamman bör alltid komma ihåg. Om möjligt, missbruk är flygningarna inte värda det.

Kan jag få sex?

Denna fråga är förmodligen en av de vanligaste patienterna till sina läkare. Några par som har lärt sig att de snart kommer att bli föräldrar utesluter medvetet sex. De är rädda för att skada barnet.

En sådan tro är falsk. Absolut alla par att begränsa sexuell aktivitet är inte nödvändiga, men de borde välja mer mjuka och bekväma ställningar som kommer att vara bekväma för kvinnan.

Om den förväntade mamman under graviditeten är komplicerad, görs rekommendationer för möjligheten till sexuell aktivitet individuellt. I denna situation fattas beslutet av den behandlande läkaren som övervakar utvecklingen av denna graviditet. Under alla omständigheter kan bara en läkare som känner till patientens särskilda hälsotillstånd tvivla på möjligheten att ha sexliv.

Funktioner av embryonutveckling

Vid denna period av embryonal utveckling är barnet fortfarande mycket, väldigt litet. Den huvudsakliga processen som uppstår vid denna tid kallas organogenes, den kännetecknas av bildandet av inre organ.

Detta är en gradvis process. Vid 6 veckors graviditet fortsätter de viktigaste vitala organen att läggas.För deras slutliga utveckling kommer det att ta flera veckor och för några jämn månader.

fysiologi

Utanför täcker embryot ett tunt lager av hud. Embryot är helt i ett flytande medium. Denna funktion är nödvändig för att barnet ska kunna växa och utvecklas fullt ut.

Ett av de viktiga anatomiska elementen under graviditeten är corpus luteum. Det kvarstår i den kvinnliga kroppen under hela perioden av förhöjd hCG. I vissa fall kan det fortsätta tills prenatalperioden.

Under denna period börjar barnet lägga de grundläggande elementen i nervsystemet. Strukturella delar i hjärnan och ryggraden börjar bildas. Organens slutliga utveckling kommer att inträffa lite senare.

Barnet börjar att forma och bruskvävnad. Gradvis läggs grunden för bildning av brosk, ben och senor. I framtiden kommer ryggraden att fortsätta att bildas och kommer att anta rätt funktionsläge.

Även vid detta graviditetsstadium börjar analysatorerna läggas: gradvis börjar ögonen och öronen att bildas i embryot. Vid 6 veckor börjar huvudorganen i mag-tarmkanalen och andningsorganen att bildas. Så, lägger en lever, lungor, mage, en bukspottkörtel börjar.

I sexveckorsembryonet börjar könsorganen i könsorganen att bildas. Vid den här tiden visas också de första elementen i armarna och benen. De första rudimenten av lemmarna förekommer på sidorna av barnets hjärtområde. I utseende liknar de små tubercles.

I embryon av denna prenatala ålder försvinner svansen och svansen. En av de viktigaste egenskaperna hos sådana barn är början på immunsystemets placering, tymkörteln börjar bildas.

Ett viktigt anatomiskt element är navelsträngen. Genom hennes bebis får alla nödvändiga näringsämnen som krävs för hans tillväxt. Inuti navelsträngen är blodkärl. Under graviditeten får barnet alla nödvändiga komponenter i det allmänna blodflödessystemet från sin mor.

I ett sex veckors embryo flyttade navelsträngen, som fästes vid svansområdet, till buken. Vid denna tidpunkt börjar placentan, som också kallas "plats för barn", gradvis fästa vid livmoderns väggar.

Vid detta stadium av graviditet hjärtat börjar fungeravars storlek är ca 5 mm. Vid 6 veckors graviditet hörs barnets hjärtslag oftast. För att bestämma arbetet i hjärtat av embryot kan du använda ultraljud.

Under studien kommer läkaren också att kunna räkna antalet hjärtslag på en minut. En ökning av hjärtfrekvensen kallas takykardi. Minskningen av denna indikator definieras som bradykardi. Optimalt var antalet hjärtslag kvar inom det normala intervallet.

Under ultraljudet bedömer doktorn embryotens huvudparametrar, liksom kvinnornas reproduktiva organ. För att bedöma intensiteten av intrauterin utveckling hos barnet används vissa kliniska parametrar.

En av dem är coccyx parietal storlek (KTP). Vid denna period är normen för denna indikator ca 4 mm. Storleken på äggstocken är ca 2,2 cm.

Under de första dagarna i den sjätte veckan av graviditeten liknar embryot som lever i livmodern bokstaven "C". Den allmänna syn på barnet vid denna tidpunkt på en ultraljudsstudie liknar en böna.

Möjliga patologier

De första veckorna av graviditeten är en mycket viktig period. Vid denna tidpunkt är risken för missfall ganska hög, särskilt hos kvinnor med hög risk. Dessa inkluderar framtida mammor med en belastad gynekologisk historia.

Förekomsten av tidigare missfall i en kvinna själv eller i hennes nära släktingar ökar risken för att utveckla farliga patologier. I detta fall är det mycket viktigt för henne att övervaka hennes välbefinnande från de allra första dagarna efter barnets uppfattning.

De farligaste konsekvenserna utvecklas om en kvinna har förlorat alla tecken på graviditet. I regel följer detta tillstånd av att fostret inte har något hjärtslag och det är omöjligt att rädda graviditeten.

Hälsan hos de kvinnliga reproduktionsorganen är mycket viktig. Så, blödningar i livmoderväggen kan leda till utveckling av olika hematom.

En av de farliga patologierna är placentaavbrott. I detta fall är embryoens mat bruten. I en sådan situation är det mycket viktigt att söka hjälp till akuta åtgärder.

För att förhindra farliga tillstånd för fostret, kommer läkaren definitivt att rekommendera den förväntade mamman att följa rekommendationer för en mer godartad dagbehandling. En gravid kvinna bör noggrant övervaka kosten.

Det är viktigt att en mängd proteinfetter, hälsosamma fetter och "långsamma" kolhydrater är nödvändigtvis närvarande i sin dagliga ration. Också, glöm inte säsongsbetonade frukter och bär, rik på hälsosamma vitaminer och spårämnen.

I de tidiga stadierna av graviditeten Det är mycket viktigt att eliminera stress. Intensiv fysisk ansträngning för framtida mammor med risk för missfall är förbjudet.

Vid denna tidpunkt är det mycket viktigt att kvinnan inte överarbetar och vilar mer. Sådana åtgärder kommer att bidra till att förbättra hennes välbefinnande och minska svårighetsgraden av negativa symtom som uppstår.

Om vad som händer med fostret och framtida mamma vid 6 veckors graviditet, se följande video.

5 veckor 7 veckor
Ta reda på vad som händer med mamma och baby varje vecka av graviditeten.
Information som tillhandahålls för referensändamål. Självmedicinera inte. Vid de första symptomen av sjukdomen, kontakta en läkare.

graviditet

utveckling

hälsa