När börjar en baby i livmodern höra?

Innehållet

Alla gravida vet att de behöver prata med barnet i livmodern, eftersom det är fördelaktigt för barnen, eftersom de, i mamman, hör mycket. I den här artikeln kommer vi att beskriva hur örat utvecklas i fostret, när det börjar höra för riktigt och vad det är som lyssnar i livmodern.

Hörande embryogenes

Processen att bilda hörselorganen i en bebis är en av de mest komplexa. Vid 4-5 veckors graviditet (när mamman bara börjar fördröjningen av menstruationen) uppträder ett bakterie i embryot, som därefter blir inneröret. Vid graviditetsåldern på 7-8 veckor börjar mellanörarnas strukturer att bildas. Ytteröret bildas äntligen i tredje trimestern, och härdning av öronbrusk inträffar strax före födseln.

Fram till den femte graviditetsmånaden varar en väldigt viktig process för att lägga och bilda inre öronets strukturer. Labyrinten blir äntligen svår vid graviditetsveckans 18: e vecka. De hörseliga ögonen börjar bli hårda vid ungefär 3 månader gravid och avslutar denna process närmare födseln.

Ytteröret, även vid födseln, är ofullständigt. Den auditiva meatusen förblir mjuk, och den slutliga designen är endast klar under det första året av barnets liv.

Eftersom processen med att höra barnets embryogenes inte ännu har studerats fullt och är mycket flera steg, kan en oförutsedd situation uppstå i något av stadierna, vilket kan leda till att en liten föddes med nedsatt hörsel.

Beräkna graviditetens varaktighet
Ange den första dagen i den sista menstruationsperioden.

Möjlighet att höra

Möjligheten att höra barnet i livmodern får 15 veckors graviditet. Det är vid denna tidpunkt att huvudfaserna för att lägga in inre örat är färdiga och processerna i mellanörat är redan på gång. Först är uppfattningen av ett barns ljud inte detsamma som vårt. Han hör dem, men hjärnbarken är ännu inte mogen och kan inte analysera signalerna. Fosterhörning vid 15-16 veckor av graviditet är mer påminnande om världens hörseluppfattning av reptiler. Det plockar upp endast vibrationer i innerörat, vilket skapas av ljudvågor..

Ljudet från min mammas hjärta - en vibration, ett högt ljud från ett tungt föremål som faller bredvid min mamma eller ett alarmsignal - är en helt annan vibration.

Moderns röst har redan en speciell betydelse för smulorna, eftersom dess vibrationer skiljer sig från andras röster.

Det är nästan som att höra oss, barnet startar bara vid 26-27 veckors graviditet. Det betyder att fostret inte längre hörs, men svarar på ljudet. Han lär sig gradvis inte bara att höra något, men också att analysera vad han hörde. Nyfödd bebis vrider huvudet på ljudkällan. Detta lärde han sig i livmodern.

För de senaste tre månaderna av intrauterin utveckling lyssnar barnet på ljud med nöje. Att höra honom i tredje trimestern är ett annat sätt att känna världen runt.

Vad hörs?

Hör barnet är inte allt. Det skulle vara naivt att tro att i sin mors liv bor han i tystnad och nåd och njuter av sin mamma, som läser sagor till honom. I livmodern är ljudnivån nästan som i en liten fabrik, och därigenom kan barnet helt enkelt inte fysiskt uppfatta alla ljud från utsidan. Han hör ständigt bruset av blodflödet i kärlen, hans moders andetag, hennes tarmarnas motilitet, hennes hjärtas ljud.

Om mamma talar hör han sin röst väl. I de senare skeden av graviditeten känner fostret redan sin moders humör i timbre och styrka av hennes röst. Om framtida förälder skriker börjar barnet att oroa sig. Barnet svarar på hårda ljud med ökad fysisk aktivitet. Det här är hur hörselnervans arbete manifesterar sig som centrum för hörselformer i hjärnbarken.

Kolla in det är väldigt enkelt. Det är nog att slå på musiken i hörlurarna och fästa dem i magen på en gravid kvinna. Barnet kommer att börja flytta mer aktivt eller tvärtom ändra sitt beteende genom att tysta det. Forskare har funnit att i ett barn vid 30 veckors graviditet på samma gång börjar separata områden av hjärnbarken, huvudsakligen tidsmässiga och frontala lober, att aktivera. Dessa centra är ansvariga för erkännande av konversationstal, för logik och tänkande, för förmågan att lära.

Ofta frågar mödrar vid vilken tid av graviditeten du kan börja läsa böcker till ditt barn och kommunicera med honom. Svaret är ganska enkelt - på något. Men framför allt kommer fördelarna med att utveckla barnet att vara från moderns lullabies och hennes sagor i kombination med mjukt sträckande av buken med handen efter 25-26 veckors graviditet. Det är vid denna tidpunkt att fostret börjar analysera ljudet, dess källa. Han kommer att ha sina favoritmusik kompositioner, liksom ljud som han inte gillar.

De mest gravida kvinnorna noterar till exempel att barn efter den 28: e gravidveckan reagerar ganska nervöst på dammens slammning, till hundens skällning, till ringen på en mekanisk väckarklocka.

Barnet måste ges för att lyssna på musik. Han kan inte höra henne genom hörlurar om de är på sin mors öron. Musik för tillfället uppfattar bara en kvinna. Barnet känner hennes känslor och ingenting mer.

Om musiken slås på genom högtalarna kommer både mor och barn att få glädjen att lyssna.

Kom ihåg att alla ljud från utsidan för barnet låter lite dämpade, eftersom förälderns bukvägg och fostervätskan där barnet befinner sig stör varandra. Men i allmänhet tar han inte illa vad som händer på andra sidan buken.

Det är därför du borde inte strida och skrika, svära. Det är bättre att fästa smulorna till klassisk musik, skonsamma barns lullabies, då kommer han att känna igen dessa melodier efter födseln. Det är bevisat att nyfödda och babyar somnar mycket bättre till musik som de redan vet från den tid de var i livmodern. Efter födseln kommer barnen genast att känna igen bekanta röster - mamma och pappa.

Det är också nödvändigt att läsa och sjunga i livmodern för att så snart som möjligt stimulera de områden i hjärnan som då kommer att ansvara för utveckling, intelligens, träning och tal.

För information om när barnet i livmodern börjar höra, se nästa video.

Ta reda på vad som händer med mamma och baby varje vecka av graviditeten.
Information som tillhandahålls för referensändamål. Självmedicinera inte. Vid de första symptomen av sjukdomen, kontakta en läkare.

graviditet

utveckling

hälsa