10 veckor 12 veckor

Fosterutveckling under den 11: e veckan av graviditeten

Innehållet

Den tidiga graviditeten är extremt viktig. Vid denna tidpunkt förekommer mycket intressanta förändringar i fostrets växande organism.

Beräkna graviditetens varaktighet
Ange den första dagen i den sista menstruationsperioden.

Fysiologiska egenskaper

Vecka 11 är praktiskt taget slutet på graviditetens första trimester. Fosterets fosterutveckling till denna tid är mycket aktiv. Många inre organ och system har nästan bildats. I framtiden kommer de att fortsätta att förbättra och differentiera.

Vid 10-11 förlossningsveckan av graviditeten uppstår specifika förändringar inte bara hos barnet utan även hos sin mor. En kvinna har många förändringar och nya känslor. Som regel, vid den här graviditeten, känner den förväntade mamman redan en nära relation med sin bebis. Graviditeten hos gravida tummar vid 11 veckors graviditet förändras redan. Men när barnet växer fortsätter sin mammas bukomkrets att öka.

Om den förväntade mamman bär flera barn samtidigt, är omkretsen av hennes mage något större än med en singleton-graviditet.

Barnets position är ganska bekväm. Frukten är i en bubbla fylld med fostervätska. På detta stadium av hans prenatala liv börjar barnet öppna och stänga sin mun. Denna funktion är nödvändig för dess ytterligare intrauterin utveckling.

Många mödrar är rädda för att barnet kan kväva med fostervätska. Att oroa sig för detta är inte värt det. Den nya organismen är naturligt anpassad till livet i vattenmiljön under sin intrauterin utveckling. Sväljande fostervätska är nödvändig för vidare bildning av excretionssystemet. Så lär barnet att urinera självständigt.

Vid denna tid fortsätter barnet att bilda ett skelett. Varje dag stärks densiteten och strukturen hos benen. Vid denna tidpunkt är det mycket viktigt att den förväntade mamman tar tillräckligt med kalcium.

Detta element är nödvändigt för att stärka benvävnaden. En tillräcklig mängd av den finns i fermenterade mjölkprodukter. En kvinna som väntar på en baby måste inkludera dem i sin dagliga meny.

Vid den 11: e gravidveckan har barnet redan aktivt utvecklat nervsystemet, liksom analysatorer. Många barn på detta stadium av sitt intrauterin liv börjar redan känna och höra. Vid den här tiden kan framtida mamma redan prata med din bebis. Den aktiva utvecklingen av nervanalysatorer bidrar till att barnet kan känna moderns erfarenheter.

Om en kvinna är ständigt upphetsad kan den negativt påverka barnets tillstånd.

På detta stadium av graviditet börjar barnet redan att visa känslan av lukt. Så kan barnet känna sig för hårda luktar. Detta leder till att barnets motoraktivitet ökar.

Varje dag av graviditet utvecklar barnet mer och mer intensivt. Detta bidrar till att anslutningen mellan mor och barn bara ökar. Den lugna stämningen och den positiva inställningen hos modern har en positiv effekt på hennes barns intrauterin utveckling.

Barnet försöker göra aktiva rörelser med sina små händer och ben.Som regel är de fortfarande av liten amplitud. I framtiden kommer antalet genomförda rörelser bara att öka.

Det är viktigt att notera att den förväntade mammen fortfarande inte känner hur hennes barn rör sig.

Småbarn i denna prenatala ålder börjar studera sig. De kan röra sitt ansikte. En sådan intressant åtgärd ses ofta av ultraljudsspecialister under undersökningen. Att se barnets ansikte under en sådan studie är möjlig om han inte vänder sig bort från ultraljudsytan.

Mycket intressant beteende hos tvillingarna på detta stadium av graviditeten. Barn börjar sakta studera varandra. De rör sig själva och "grannarna" genom näsan, de kan känna varandra. Intressant kan de le eller göra grimasser.

I fostret börjar levern, bukspottkörteln och tarmarna att fungera gradvis, de första metaboliska processerna uppträder.

Leveren i detta skede är redan ganska stor när det gäller det ockuperade området i barnens kropp. Barnet har den första kontraktilrörelsen i tarmarna. Det här är inte en riktig peristaltik. Det bildas bara och börjar fungera lite senare.

anatomi

På detta stadium av graviditeten har barnets prenatala utveckling flera intressanta egenskaper. Hans kropp växer något snabbare än huvudet. Ett barn i detta skede av livet har redan aktivt bildat stora leder. Även barnet har redan små fingrar. Samtidigt skiljer sig tummarna något i form och storlek från resten.

Vid denna tid försvinner barnets svans helt. Barnet ser nästan ut som en man. Med varje ny graviditetsdag förbättras kroppens struktur bara. Vid detta graviditetsstadium utvecklas händerna på ett barn något intensivare än benen. Vid en ålder av 11 veckor utvecklar barnet aktivt läggandet av små ringblommor, liksom tänderna.

Vid detta stadium av graviditet är den aktiva utvecklingen av fostrets hjärna. Dess huvudavdelningar fortsätter att forma och skilja. I hypofysen börjar hormonernas första början att bildas. Varje dag växer antalet nervceller snabbt.

Vid 11 veckor förbättras sambandet mellan nervsystemet och muskelsystemet. Nerverna säkerställer sålunda muskelarbetet. Ju bättre sådan interaktion, ju fler rörelser gör smulan.

På detta stadium av graviditeten börjar redan många fostrets inre organ att fungera gradvis. Ansiktet och dess funktioner förändras. Det blir mer långsträckt. Barnets tutt förvärvar en viss kontur, men kan fortfarande vara platt.

Barnens öron förändras också. Vid denna tidpunkt sker bildandet av den bruskiga öronen aktivt. Formen av öronen hos barnet är fortfarande oavslutande. Hon bildade sig lite senare.

I spädbarn av denna prenatala ålder har pojkens och flickans yttre genitaler redan uttalat skillnader.

Vid den här tiden har barnets prenatala utveckling nästan helt bildat membran. Detta muskelsystem är nödvändigt för separation av bröst och buk. Även dessa muskler är inblandade i andning.

En intressant egenskap av denna period är början på bildandet av irisen. Fostret börjar lägga visuellt pigment. I framtiden kommer det att avgöra färgen på barnets ögon. Babies har små cilia och ögonbryn.

Vid denna tid av graviditet är bildandet av barnets immunförsvar. I barnets blodomlopp börjar de första lymfocyterna att dyka upp. Dessa immunceller skyddar kroppen från inträdet av olika infektioner. Barnets immunitet kommer att fortsätta att förbättras. Specifika förändringar uppträder i ryggmärgen. Där börjar barnet dyka upp röda blodkroppar - röda blodkroppar.

parametrar

Fostrets storlek vid 11 veckors graviditet är fortfarande mycket liten. Dess vikt är ca 10-12 gram.Barnets tillväxt vid detta graviditetsstadium är ungefär 6-9 cm.

Vid slutet av graviditetens första trimester genomförs blodförlängning av blod genom blodflödessystemet som är vanligt hos moderen. Varje dag fortsätter hon att förbättra sig. Detta är nödvändigt så att barnet får tillräckligt med näringsämnen och syre för full tillväxt.

Vid denna tid av graviditet har barnet redan haft ett bokmärke för hjärt-kärlsystemet. Det lilla hjärtat slår redan. Detta kan bestämmas genom att utföra speciella forskningsmetoder.

Normer på ultraljud

Ultraljudsundersökning under graviditeten är en viktig diagnostisk metod. Det låter dig identifiera olika sjukdomar hos reproduktiva organ i en gravid kvinna, samt beskriva fostrets parametrar. För att bedöma barnets utveckling använder specialister olika kliniska kriterier.

En av dem är coccyx parietal storlek. Vid detta graviditetsstadium är KTR ungefär 5 centimeter. Varje dag av graviditeten fortsätter den bara att öka.

Under en ultraljudsundersökning ska läkaren utvärdera tecknen på genetiska och kromosomala sjukdomar. Det är särskilt viktigt att utföra denna studie för kvinnor med en historia av dessa patologier.

Om någon från nära släktingar till framtida mamma har genetiska sjukdomar, borde hon definitivt varna henne doktorn om detta.

Även vid detta graviditetsstadium utvärderar en ultraljudspersonal nödvändigtvis mängden fostervätska. Om det finns för många av dem bestäms högvattenflödet. Att minska mängden fostervätska kallas lågt vatten. Båda dessa kliniska tillstånd är ogynnsamma för fostret.

Vid denna graviditetsperiod är mängden fostervätska som är tillräcklig för optimal utveckling av foster cirka 30-35 ml. I sin kemiska sammansättning liknar denna vätska blodplasma. Barnet som sväljer det kan känna sin smak, vilket oftare är salt.

Utnämna en ultraljud vid den 11: e veckan av graviditeten, läkaren får förväntansfulla mödrar som väntar på flera barn samtidigt. Flera graviditeter kan förekomma med komplikationer. För att kunna identifiera de olika patologierna hos vart och ett av barnen, genomförs denna forskning.

En lika viktig klinisk parameter är platsen för infästning av barnet och placentan. En ultraljudspersonal undersöker grundligt denna barns webbplats. Han bedömer placentans densitet, storlek och blodkärl.

Läkaren studerar livmoderns storlek. Vid detta graviditetsstadium ligger hon fortfarande i bäckenregionen. I framtiden kommer den att växa och stiga högre. Detta kommer att bidra till barnets aktiva tillväxt.

I slanka kvinnor är det förstorade livmodern synlig som ett litet utskjutande tuberkel i underlivet. Vid varje efterföljande vecka av graviditet kommer den förväntade moderns buk att fortsätta att öka.

Om vad som händer i den 11: e gravidveckan med kvinnan och fostret, se följande video.

10 veckor 12 veckor
Ta reda på vad som händer med fostret varje vecka av graviditeten.
Information som tillhandahålls för referensändamål. Självmedicinera inte. Vid de första symptomen av sjukdomen, kontakta en läkare.

graviditet

utveckling

hälsa