39 veckor 41 veckor

40 veckors graviditet: vad händer med fostret och den förväntade mamman?

Innehållet

40 veckors gestation markerad genom att vänta. Saker på sjukhuset har länge samlats in, från dag till dag förbereder en kvinna sig på att bli en mamma. Vilka framsteg i utvecklingen uppnåddes av barnet och vad känner hans mor vid den här tiden kommer vi att berätta i detta material.

Hur många månader är det

Obstetrisk nedräkning sker enligt sina egna lagar. Dräktstiden anses vara den första dagen i den sista menstruationen. Således är 40 veckor enligt obstetrikers normer exakt 38 ​​veckor från uppfattningen. Graviditeten varar i 280 dagar, i slutet av den fyrtio veckan kommer det att bli exakt 9 månader.

Det är i slutet av veckan att det beräknade leveransdatumet är planerat, och det är inte alls nödvändigt att barnet blir "frågat" till vår värld just nu. Endast 5% av barnen föds strikt i DA.

För alla andra är datumintervallet ganska stort - från 38 till 43 förlossningsveckor. Men framtida mödrar och deras släktingar, naturligtvis, väntar hela tiden. Vid denna vecka gick de länge nio månader.

Beräkna graviditetens varaktighet
Ange den första dagen i den sista menstruationsperioden.

Hur var barnet?

Krummen i 28 veckors embryonal utveckling har kommit långt, vilket upp till detaljerna upprepar hela processen med mänsklig utveckling. Från en cellulär struktur omvandlades den till ett multicellulärt, rationellt och utvecklat väsen.

Fosterstorlek

Storleken på barnet under denna period beror på hur graviditeten fortsatte och på ärftlighet. Vissa barn väger nu 2800 gram, och andras vikt har redan överskridit 4 kg. Vikt beror på kön (pojkar är något tyngre än tjejer), på barnets individuella egenskaper.

I genomsnitt är det lika med 3,5 kilo, och barntillväxten vid denna tidpunkt kan vara 50 centimeter och 56 centimeter, allt beror också på ärftlighet.

Om en ultraljudsökning utförs vid denna tidpunkt visar mätningarna att:

  • Biparientala storleken på barnets huvud har blivit ganska stor - från 90 till 103 mm;
  • Frontal-occipital huvudstorlek är 120 mm;
  • bukets omkrets ligger i intervallet 313 till 380 mm;
  • Höftlängden på barnet vid denna tid i genomsnitt är 75 mm;
  • humeral stenar växte till 67 mm.

perturbation

Mängden fostervätska som hjälpte honom att simma och tumla, när barnets höjd och vikt tillät det, minskar nu, avskrivningseffekten är inte längre närvarande, vilket leder till att den förväntade mamman börjar känna sig tydligare och ibland smärtsamt, pressben, handtag.

Kvinnor vid denna tid oroar sig ofta för minskningen av antalet uppenbara störningar.Faktum är att de fortfarande borde vara omkring 10 på 12 timmar, medan barnet är vaken, men även subtila rörelser måste räknas, för nu är de inte alltid kapabla av mer distinkta smulor på grund av livmoderns smalhet.

Normalt minskar rörelsen vid vecka 40. Detta är förståeligt, eftersom barnet blir mycket trångt i livmodern.

Uterusens väggar klibbar barnet, hans hållning är fast, huvudet pressas till ingången till det lilla bäckenet (med korrekt presentation). Därför kan rörelserna nu känns som inte så trevliga "omrörning" längst ner i buken.

Stark, aktiv, överstiger graden av störning, vilket orsakar smärta och obehag hos den förväntade mamman - en anledning att gå till doktorn. Så här kan ett barn signalera syrebrist, eftersom placentan redan har börjat åldras på grund av sin ålder, och barnet kan få mindre näringsämnen och syre.

Nervsystemet

Nervsystemet är ett av de få som har utvecklats och bildats under vecka 40, men har inte fullföljts, men fortsätter aktivt. Hjärnan och ryggmärgen utvecklas, de agerar, men fler och fler nya neurala anslutningar bildas varje dag. Krummen gör inte längre kaotiska rörelser med armar och ben, alla hans rörelser är helt "styrda" av hjärnan.

Felsökning av nervsystemet är en lång process, det fortsätter efter att barnet är födt. Men grunden har lagts och redan nu kontrollerar en liten mans nervsystem alla processer i kroppen, och det finns tillräckligt med processer i den. Barnet vid 40 veckor av välutvecklad suga, svala och gripa reflexer.

Organ och system

Alla organ och system av barnet är fullt formade. Hjärtkrummor slog rytmiskt och jämnt och pumpade blod. Barnet fortsätter att svalna fostervätska, magen smälter det och den ursprungliga mörkgröna fecesmeconium avsätts i tarmarna.

Tömma tarmarna av barnet efter sin födelse, den första dagen. Mindre ofta inträffar tömning även intrauterinely, detta händer under hypoxi och är en indikation på brådskande leverans.

Levern producerar hormoner, och den underliggande körteln producerar enzymer. Njurarna tar bort vätskan aktivt, barnet sitter omkring en gång per timme direkt i omgivande vatten, men de uppdateras, så miljön är ren.

Ljuskrummer har ackumulerat en tillräcklig mängd av en speciell substans - ytaktivt ämne, det kommer inte att tillåta alveolerna att hålla ihop, och lungorna kommer att kunna öppna så snart barnet tar det första andetaget. Vid vecka 40 är surfaktantbrist sällsynt. Längden av beredskap i lungorna kan bedömas med ultraljud.

Sense organ

Barnet vid denna tid hörs bra (så långt som mammans bukvägg tillåter) allt som händer inom och utanför. Lyden av min mammas hjärtslag, peristylen i hennes tarmar är redan bekant för barnet.

Till de okända yttre ljuden, kan de främmande rösterna från krummen reagera med rädsla. Samtidigt sjunker han eller fryser eller börjar vara aktiv. Barnet har redan sin egen karaktär, dess personlighet är unik, individuell, det manifesterar sig nu.

Helt ser barnet inte ännu, trots att ögonen i livmodern öppnar. Hittills är endast en skillnad mellan ljus och mörker tillgänglig för honom. Skissor, skisser, färger - allt detta kommer senare, efter födseln.

Under tiden vet barnet säkert när dagen kommer ut ur min mammas mage, och när natten faller. Han har redan sin dagbehandling, och alla gravida kvinnor vet om det. Det finns en tid när ett barn sover och en tid då han är vaken.

Lukt till barnet är ännu inte tillgängligt, för i ordets fulla mening andas han fortfarande inte, men han skiljer helt perfekt smak. Smaksprutarna på tungan och kinderna arbetar till fullo, och om mamman äter något söt, kan hon efter ett tag känna barnets aktivitet, för alla barn, även de som ännu inte är födda, älskar det söta.

utseende

Borta är de dagar då frukten var tunn och skrynklig. För tredje trimestern har barnet ackumulerat en tillräcklig mängd subkutant fett. Vikarna på hans hud slät ut, söta kinder och plumpa palmer uppträdde. Fluffen, som nyligen hade täckt hela sin kropp, saknas nu.

Huden är jämn. Dess rika röda färg ändras till rosa, eftersom det subkutana fettet "avlägsnade" nätverket av blodkärl från ytan av huden. Originalfett, som var täckt med en baby, försvinner vid 40 veckor. Dess lilla mängd bevaras endast på platser där friktion är möjlig, till exempel i ljummen, i veck under knäna, i armbågens böjning.

Under påverkan av kvinnliga könshormoner sväller östrogener, som produceras före födseln, förbereder den framtida mammens kropp för en barns födelse, barnets bröstkörtlar och könsorgan svullna lite, oavsett vilket kön barnet är. Efter födelsen av denna funktionella hormonella svullnad försvinna gradvis när barnets kropp frigörs från kvarstående moderns hormoner.

Vissa barn i vecka 40 har tjockt hår på huvudet, och vissa kan inte skryta med ett överflöd av hår. Och det ena är en variant av normen. Hår och naglar under denna period fortsätter att växa.

Metabolism och immunitet

Fostrets ämnesomsättning vid denna tid kan fortsätta oförändrad, vanligtvis och kan förändras om placentan, som utför huvudfunktionen att leverera näringsämnen, vitaminer och mineraler till barnet från sin mammas blod, börjar åldras och förlora funktion.

Genom de uteroplacentala kärlen får barnet näring och genom dem gör också de metaboliska produkterna som blivit onödiga för honom, som redan är föremål för moderns kropp.

Barnets immunitet fungerar, men det är väldigt svagt. Vid vecka 40 finns det en aktiv utbyte av antikroppar - mamman ger barnet blodantikroppar mot många virus, infektioner och sjukdomar som hon återhämtade sig och varifrån hon vaccinerades.

Denna immunitet är instabil, det är tillräckligt att skydda barnet först under de första månaderna av det självständiga livet, då barnets immunskydd kommer att ha sin egen "träning" - på grund av vaccinationer och tidigare sjukdomar.

Vilken mamma känns

Den framtida moderns villkor under denna period lämnar mycket att önska. Magen är redan stor, det blir svårare att bära, kvinnan förlorar rörligheten. Vänteläget blir påträngande och permanent. När som helst på dagen är kvinnan redo att gå i alarm och gå till sjukhuset.

Allt detta är inte den bästa effekten på hennes humör, många kvinnor utvecklar sömnlöshet, vars orsaker inte bara är i nervfaktorn utan även i förändringar i hormonell bakgrund - producerar nu mer östrogen och relaxin.

På grund av störd natt sömn och rasande hormoner blir kvinnan mer irriterad, tårig, känslig. Inte uteslutna konflikter i familjen. Släktingarna bör ha tålamod och förståelse, eftersom det här tillståndet endast kommer att vara kort tid, en tid efter att den föddes kommer den psykologiska bakgrunden att börja stabilisera.

Stämningen är nu bortskämd och smärta och klåda, som åtföljs av överbeläggning av huden på buken. Bröstet ser lyxigt ut - det är stort, helt klart för amning, det producerar tjockt kolostrum från tid till annan.

smärta

Smärta i veckan kan vara slående i sin mångfald. Kanske ofta klagar kvinnor att ryggen, ryggen och benet är ömma. Dessa smärtor orsakas oftast av en vuxen mage. Livmodern upptar nu hela bukhålan, fostret väger rätt, trycket på livmodern är stor.

Under påverkan av hormon relaxin mjuknar bäckenbenen i födelseprocessen för att ge barnet lättare passage genom födelsekanalen. Denna skillnad är fysiologisk men moderata smärtsamma förnimmelser är möjliga.

Det blir svårt för en kvinna att klättra i trappor, för att sitta eller stå länge, för att sitta ner från en benägen position, medan man går, kan smärtan i skönhetsområdet öka. Om intensiteten i smärtan är låg, och kvinnan behåller förmågan att röra sig, oroa dig inte.

Om rörelserna är begränsade, är smärtan akut och outhärdlig, du bör konsultera en läkare för att utesluta symfysit och patologisk avvikelse i pubic artikulationen.

Ibland kan en kvinna uppleva små drabbningar som under menstruation. Det är också en naturlig process att förbereda sin kropp för förlossning. Du bör inte vara rädd för dem, du behöver bara noggrant "lyssna" på naturen, intensiteten, frekvensen av sådana känslor, i tid för att bestämma början på sammandragningar och lugnt gå till modersjukhuset.

Ofta gravid kvinnor i vecka 40 klagar på att de har huvudvärk. Huvudvärk uppstår i de flesta fall på nerverEftersom det finns många skäl att oroa sig för en framtida mamma under denna period.

Frekvent och svår huvudvärk kan vara ett tecken på ökat blodtryck, i ett sådant fall hemma behöver du ha en blodtrycksmätare för att mäta blodtrycksnivån i båda händerna. Om du ökar ska du kontakta läkare.

Ofta klagar kvinnor vid denna tidpunkt om smärta vid urinering. Orsaken kan vara cystit, som uppstått på grund av trycket av ett stort och tungt livmoder på blåsan. Av samma anledning ökar antalet begär att urinera.

En annan smärta, som också ofta händer i vecka 40, är ​​tandvärk. Tänderna skadar på grund av att barnet har tagit en mycket stor mängd kalcium från moderns kropp under de senaste månaderna. Mot bakgrund av sin egen brist på detta mineral, utvecklar gravida karies, kan periodontal sjukdom börja.

Tandbehandling vid 40 veckor är inte den bästa lösningen, men om smärtan blir outhärdlig är det bättre att vända sig till en tandläkare, eftersom effektiva smärtstillande medel ännu inte rekommenderas för en kvinna.

val

Normal vid 40 veckor anses transparent eller lätt, luktfri, ojämn, luktfri, inte nedsmutsande kläder och dagliga kuddar. Paketet måste placeras i trosor i tid för att vara uppmärksam på utskiftningens natur., och de borde förändras snart.

Tjocka slemhinnor kan indikera att livmoderhalsen förbereder sig för förlossning. Om mucusen får en rosa färg eller brunt slem kommer ut, kan det vara ett tecken på att kontakten har kommit av. Under arbetet med att bära ett barn från de allra första timmarna efter befruktningen hindrade ackumuleringen av slem i den livmoderhalscancer, som kallas ett stopp, virus, bakterier och främmande kroppar från livmodern.

Nu när födelsekanalen börjar expandera, finns det inte längre något behov av trafik. Slampluggen kan komma av på en gång, i en stor blodpropp, eller kanske gradvis, och detta kommer att manifesteras av slemhinnor med en rosa eller brunaktig kant.

Kvinnor klagar ofta på att rörets rörelse åtföljs av speciella känslor - drar nedre delen av ryggen och sticker i livmoderhalsen. Men inte mindre ofta går korken obemärkt av den gravida kvinnan - under urinering, i en dröm eller med vattnet.

Om urladdningen har blivit riklig, är vattnig och i intensitet inte sämre än urinering, det handlar om vattenavstängning - det är dags att ringa en ambulans och gå till sjukhuset utan panik, även om det inte finns några sammandragningar.

Om urladdningen har blivit vattnig, men den är inte riklig, kan vi prata om läckage av fostervätska. Ett mer exakt svar på denna fråga kan vara att använda speciella apotekstester för bestämning av fostervätska.

Vattenläckage anses inte vara en fysiologisk norm, det är inte säkert att stanna hemma., det är bäst att gå till sjukhuset där ett beslut fattas om vad man ska göra nästa.

Spotting, blodproppsspridning är grunden för omedelbar sjukhusvistelse.Markera grön och smutsig grå kan prata om infektion i könsorganet. En vit ostliknande ansamling med sur lukt är en törst, som ofta påverkar kvinnor i senare skeden på grund av förändringar i hormonnivåerna.

En eventuell urladdning som inte passar in i normen, inklusive tröst, kommer att vara skäl för att en kvinna ska tilldelas observationsavdelningen på mammalsjukhuset. Det är inget fel med det, men det är bättre att undvika infektioner i könsorganet, eftersom barnet, som snart måste gå igenom dem, sannolikt kommer att smittas under födelseprocessen.

digestion

Det förstorade livmodern klämmer in i tarmarna och gallblåsan, och magen och bukspottkörteln pressas också. Allt detta kan inte påverka matsmältningen hos en gravid kvinna.

Vid 40 veckor lider nästan alla förväntade mammor i en eller annan grad av halsbränna, förstoppning, diarré. Eftersom matsmältningsorganen arbetar i extremt trånga förhållanden kan även en balanserad och riktig kost orsaka illamående och till och med kräkningar.

Alla dessa problem är relaterade till det faktum att magsaften kastas i matstrupen, utflödet av gallan är svårt, maten smälts med svårighet. Därför rekommenderas en kvinna att maximera uppgiften för sitt eget mag-tarmkanal och sluta äta stora mängder kött, fisk, mjölk och stuga ost i veckan.

Det är bättre att begränsa till mush-gröt, frukt, färska rå och stuvade grönsaker.

Lös avföring under graviditetens sista dagar är ofta ett tecken på en kommande födelse. Så, genom naturens vilja, är kroppen befriad från allt som är överflödigt, vilket kan störa under födelseprocessen.

Aptit vid vecka 40 kan vara instabil. För många är det helt frånvarande, och för vissa står det upp och en kvinna vill äta allt på en gång. Viktökning vid denna tidpunkt kommer att vara obetydlig, inte mer än 100 gram per vecka. Många gravida kvinnor noterar att det var vid den här tiden att de hade en viktminskning på 300-500 gram.

En stor ökning i den 40: e veckan kan prata om utvecklingen av edema, inklusive interna, vilket är en stor fara.

En kvinna är sjuk inte bara på grund av mekanisk kompression av matsmältningsorganen, men också på grund av förändringar i hormonell bakgrund.

Möjliga problem

Graviditet anses vara helt fullfristig, det finns inte längre några problem för sin säkerhet. Men ingen är försäkrad mot problem, inklusive vid denna tidpunkt. Låt oss ta en närmare titt på vilka problem som kan uppstå under den 40: e graviditetsveckan.

Sen toxos

Sen toxikos utvecklas hos cirka 10% av kvinnorna i slutet av graviditeten. På den som händer i början av graviditeten ser det inte ut. En kvinna är inte längre sjuk av syra eller syre av bensin. Nu är toxicos uttryckt i strid med vatten-saltbalans, aptit, urinering, ödem.

Den verkliga orsaken till detta fenomen medicin är tyvärr inte känd. Komplexet av möjliga orsaker anses endast som ett antagande. Hos kvinnor under graviditetens sista dagar kan sjukdomar uppstå på grund av nerver på grund av erfarenheter, och också på grund av ökad belastning på alla organ och system, och först och främst - på njurar, lever, hjärta och blodkärl. Om symtom på toxemi uppträder senast bör du alltid informera din läkare om detta.

Vid vecka 40 är det klokt att komma överens om sjukhusvistelse, eftersom det här är det sätt som kommer att erbjudas först. Under överinseende av läkare minskar sannolikheten att toxicos orsakar komplikationer markant.

preeklampsi

Det här är en väldigt farlig komplikation av graviditet, vilket ofta leder till att en kvinna och en bebis dödar i själva "mållinjen" - under de sista dagarna då barnet bärs. Gestos kan manifestera ödem som en kvinna inte kan förbise - svullnad i ansiktet, armarna, benen i anklarna.Svullnad i benen är till viss del inneboende hos alla gravida kvinnor vid vecka 40, eftersom livmoderns tryck på underdelen av kroppen är enormt, men svullnaden i ödemet är annorlunda.

Om på morgonen finns små ödlor, som helt försvinner vid lunchtid, anses den för denna period ganska acceptabel.

Men vidhängande ödem, åtföljt av ökat blodtryck, huvudvärk, utseende av protein i urinen - detta är orsaken till sjukhusvistelse och leverans som brådskande. Sådana droppar av gravida hotar barnets liv, eftersom det ökar risken för plötslig avlägsnande av placentan med riklig blödning.

Ödem kan vara osynligt externt, internt. Med en sådan gestos upplever en kvinna högt blodtryck och protein i urinen. Det är därför urinalys vid 40 veckor ska ges.

Presentation av fostret

I den överväldigande majoriteten av fallen, vid den 40: e veckan, upptar barnet huvudet i livmodern, det vill säga huvudet är pressat till utgången från lilla bäckenet, barnet är helt klart "att börja". Om hans position i livmodern nu är annorlunda, så är det nästan ingen chans att han kommer att byta till den rätta - i livmodern blev det för trångt att vända om och livmoderns väggar spärra barnets kropp tätt.

Med bäcken och tvärpresentation försöker läkare inte riskera barnets hälsa, för vilka sådana födselar kan leda till allvarlig invalidiserande födelseskada. Om previa är bäcken eller tvärgående vid vecka 40, kommer en kejsarsnitt att utföras.

Vanligtvis utförs det före den tjugofemte veckan, för att inte riskera och förebygga förekomsten av självgenerisk aktivitet för en bebis med en felaktig position i livmoderutrymmet.

Men om någon kvinna avvisade operationen, hoppades att smulan skulle "vända sig om", är det dags att gå till sjukhuset för att utföra denna operation. Om självständig förlossning börjar, måste kvinnan i arbetet arbeta i nödfall.

Placenta och vatten

Placentan i denna period upphör att växa, men utför fortfarande de funktioner som tilldelats den. Hur ansvarsfullt hon gör det beror på graden av åldrande hos moderkaken. Vanligtvis är det tredje. Tjockleken på "barnens plats" vid 40 veckor är normalt 3-4 centimeter. Den väger lite över 500 gram.

Om, enligt ultraljudet, är placentans tjocklek under normala, finns det synliga inslag i det, detta är grunden för leverans. Ett barn med en sådan "barnslig plats" saknar näring och syre, dess fortsatta vistelse i livmodern är olämpligt.

Mängden vatten minskar, för om det förblev detsamma, skulle trycket på livmoderns insida, med tanke på barnets stora vikt, vara överdriven, vilket kan leda till ruptur av väggen, skada på livmoderhalsen, förlust av graviditet.

Naturen har tänkt på allt, så att någon ökning kompenseras av avgång frukten växer och vattnet minskar. Fosterindexet vid vecka 40 är normalt 123 mm. När man sänker den under märket 63 mm, säger de om det kritiska lågvattnet. Oberoende arbetskraft med det är omöjligt, en kejsarsnitt är ordinerad.

Med en vattenhöjning på mer än 240 mm pratar de om polyhydramnios och bestämmer individuellt frågan om leverans. Oftast stoppas valet också på kejsarsnittet.

Hemorrojder och åderbråck

Trycket på den stora och tunga livmodern på nedre venerna orsakar ofta en obehaglig och smärtsam tillstånd - hemorrojder. Oftast manifesterar den sig för första gången eller blir förvärrad om det har hänt tidigare, precis före födseln, när belastningen på hemorrojderna är maximal.

Hemorrojder kan vara interna och externa, med prolaps av noder och utan det. Detta villkor kan inte ignoreras.. Det finns många mediciner som snabbt kan lindra symtomen på en obehaglig sjukdom, många av dem är inte förbjudna att använda i tredje trimestern.

Behandling kommer definitivt att behöva fortsätta efter födseln, eftersom en sådan sen hemorrojder sällan lyckas vinna helt tills barnet är födt och födelseprocessen förstärker manifestationerna av hemorrojder.

En annan konsekvens av ett blodförsörjningsfel på grund av livmoderstryck är åderbråck. Helt härdning före leverans är ganska svårt, men du kan lindra symtomen med hjälp av venotoniska preparat av både systemisk verkan och för lokal användning. Behandling bör också börja efter att barnet är födt om symptomen kvarstår.

symphysis

Om en kvinna tidigare har diagnostiserats med symfysit, förlossning eller kejsarsnitt (beroende på svårighetsgraden av symfysens divergens), ordineras den för tidigare perioder (38-39 veckor). Om diagnosen av en symfysit endast görs nu visas sjukhusvistelsen för kvinnan. På ett sjukhus kommer de att fatta beslut om leverans, samt ge antiinflammatorisk och smärtstillande symptomatisk behandling.

Diagnosen kan göras genom ultraljud av symfysen, såväl som mätningar av parametrarna i det lilla bäckenet.

Tecken på kommande förlossning

De flesta tecknen på den kommande leveransen "startar" hos kvinnor på 38-39 veckor, men ibland kan de första "klockorna" ses vid 40 veckor, särskilt om barnet inte bråttom för att komma till vår värld. Särskilt orolig i väntan på "kvinnliga" harbingers, som kommer den första födelsen. De är rädda för att inte känna igen dem och inte skilja dem från tillfällig oinskränkning.

Sekundära kvinnor vet redan vad som är och moraliskt är de redo för arbetets början. Låt oss titta på tecknen på att börja arbeta i mer detalj.

Förstadier av primiparösa

Den mest exakta indikationen att födseln inte ligger långt är träning (falska) sammandragningar. De kan göra sig kända från tid till annan och passera snabbt, om en kvinna tar en vågrät position, kan hon vila ett tag.

Utseendet på träningsutmaningar - inte en anledning att springa till sjukhuset med en väska redo. Det faktum att de har dykt upp bör meddelas lugnt till läkare och familjemedlemmar. Detta kommer att innebära att från denna punkt på alla är redo för det faktum att snart kommer barnet att "be om" utanför.

Falska sammandragningar uppträder som dragande smärta i nedre delen av ryggen och underlivet med kortvarig spänning i livmodermusklerna. Det kommer i tonen - smärtan ökar, livmodern slappnar av - smärtan går bort utan spår.

I genomsnitt börjar primiparous träningspraktik ungefär fem dagar före leverans, men det händer att det tar mer än en vecka från den första falska sammandragningen till arbetets början.

Om det finns atypisk urladdning, diskuteras ovan - vattnig eller slemhinnig, drar nedre delen av ryggen, och dessa känslor försvinner inte under vila, men tvärtom blir starkare, börjar att upprepa med ett visst beroende (en gång var 20: e minut en gång var 10: e minut) Du kan prata om det faktum att sammandrag börjar. Det är dags att gå till sjukhuset.

Om vattnet har avledat och det inte finns några tecken på en närstående födsel betyder det inte att arbetet skjuts upp. En lång vattenfri period för en bebis är väldigt farlig, en kvinna borde inte sitta hemma och vänta på sammandragningar, du måste snabbt ringa en ambulans och gå till sjukhusetdär i frånvaro av arbete kommer det att stimuleras av medicinering.

Att sänka buken ner, som många gravida kvinnor riktar sig mot, kan inte betraktas som föregångare till primiparas, eftersom denna process kan äga rum tre eller fyra veckor före leverans.

Det är inte heller nödvändigt att fokusera på den så kallade instinkten av "nesting", där den förväntade mamman, några dagar före födseln, börjar intensivt utrusta sitt hem - att städa, dekorera, ordna allt på plats. En sådan instinkt manifesterar sig inte alls, inte alltid och inte alltid omedelbart före födseln.

Symtom på hypnotisering

Tecken på kommande födsel hos kvinnor som har denna graviditet är andra eller tredje, är desamma, men här kan längden på den inledande perioden vara mycket mindre. Därför är det inte värt att vänta på sammandragningar att "sprida", vid denna tidpunkt livmoderhalsen, redan "veta" vad som händer nästa kan öppnas ganska mycket, och försöken kommer att börja. När de första sammandragningarna ska skickas till sjukhuset.

Många kvinnor hävdar att de före kollideringen i en och en halv timme blev tillverkade i värme, sedan i kallt, hade de oroande ångest. Abdominal prolaps hos de flesta gravida kvinnor uppträder omedelbart före födseln eller flera dagar före det avgörande ögonblicket.

Hur påskyndar arbetets start?

Den här frågan gäller en kvinna som är trött på nio månader och hennes släktingar. Låt oss säga direkt - det är omöjligt att påskynda förlossningen. Allt kommer att hända när det är nödvändigt, naturen kan inte luras. Men vissa enkla tips, enligt kvinnor, kan tillämpas, i vissa fall har det till och med en effekt.

Om livmoderhalsen inte öppnar, flattar det inte, det finns inga tecken på dess beredskap, kvinnan rekommenderas att ha sex och oskyddad så att spermierna kan komma in i könsorganet. En utmärkt "tränare" för nacken är en orgasm.

Människans seminalvätska innehåller speciella ämnen - prostaglandiner, de hjälper halsen att bli mjukare och påskynda förberedelseprocessen.

Ibland, för att orsaka sammandrabbningar, utövar kvinnor i 40: e veckan promenader och promenader och även knäböjningar. Om sådana åtgärder inte orsakar obehag, smärta, då är en måttlig belastning inte kontraindicerad. Belasta dock inte för mycket.

Ibland kan du hitta tips för att dricka ricinolja. Som redan nämnts är tarmrengöring ett av symptomen på det närmande arbetet. Avslappnad tarmslingor bidrar verkligen till början av arbetet, men med ricinolja bör man vara helt beväpnad - det här är ett mycket starkt laxerande, om en kvinna överdriver, kan det sluta dåligt - Det kommer att finnas allvarlig diarré, uttorkning, som inte bara accelererar förlossning, men kan också förlänga graviditeten.

Effektiv, enligt recensioner av mödrar, anses massage av bröstvårtor. När det utförs i en gravid kvinnas kropp, produceras oxytocin, vilket bidrar till tonens livmodermuskel och arbetets start.

När det gäller att påskynda arbetet är läkare enhälliga - om det inte finns några medicinska indikationer på förlossning vid 40 veckor, om inget patologiskt händer med barnet och mamman, behöver man inte påskynda någonting.

undersökningen

Vid vecka 40 väntar en kvinna på ett planerat besök på antiklinik. Där kommer doktorn att göra en gynekologisk undersökning på stolen, under vilken han bestämmer graden av beredskap i livmoderhalsen för förlossning.

CTG kan göras för att ta reda på hur barnet känner. En ultraljudsskanning är vanligtvis inte föreskriven vid denna tidpunkt, men om det anges kan en ultraljudsstudie också utföras i kliniken.

Obligatoriskt vid denna tidpunkt är en allmän urinalys, rutinvägning, mätning av blodtryck.

Stimulering av arbetet vid förlossningsveckan 40-41

Stimulera födseln vid denna tidpunkt kan enligt indikationer. Dessa inkluderar identifierad fosterhypoxi, nedsatt uteroplacentalt blodflöde, utspädning av vatten i frånvaro av sammandragningar och ett antal andra orsaker. Det finns tillräckligt med sätt att framkalla barnlossning i läkarnas arsenal.

För förekomst av sammandragningar föreskrivna hormoner - "Mifepristone", "Miropriston". Cirka två dagar efter att ha tagit dessa läkemedel, börjar aktiv generisk aktivitet.

Hormonala droger har många kontraindikationer, och därför är de långt ifrån de enda läkare kan vända sig till. Det mest populära sättet att stimulera arbetskraft är "Oxytocin". Förrening av födelsekanalen, till exempel ett antimikrobiellt medel i form av vaginala suppositorier, såsom "Terzhinan".

Stimuleringen sker på ett sjukhus.Metoden och medicinen väljs av läkaren beroende på situationen. Det räcker för någon att göra en punktering av fostretblåsan, och för någon är det först nödvändigt att förbereda livmoderhalsen genom att injicera tamponger med hormonella kompositioner.

Om stimuleringen är ineffektiv, börjar inte arbetet, då är kvinnan i en cesarean sektion på en nödsituation.

Rekommendationer till förväntade mammor

Vid 40 veckor ska du inte ta droger som tidigare föreskrivits för att rädda graviditeten. Även om livmodern kommer till tonen, "Ginipral" och "Magnesia"som brukade vara en bra hjälp, kan nu göra ovänlig service, slappna av livmoderns muskler.

För att lindra smärta, som kan följa med bäckenbenens divergens, ryggsmärta, kan du ta generationer som testas droger, vilket inkluderar «No-Spa». Denna antispasmodic kan hjälpa lite med tandvärk.

Denna vecka måste en kvinna vara särskilt vaksam och försiktig så att han inte blir sjuk med förkylning eller virusinfektion. En feber, en rinnande näsa, en hosta kommer inte att skadas till ett barn, du behöver inte oroa dig för det, men de kommer att vara en svår anledning att placera en kvinna i ett sjukhus i ett observatorium eller infektionsavdelning.

Om sömn störs under den 40: e veckan, känns kvinnan överväldigad och upprörd och yr, i samförstånd med sin läkare kan du ta milda örtmedel. För förstoppning låt oss ta avtagande läkemedel.

Göra promenader, rör dig inte hemifrån. Med tanke på att barnfödsel kan börja när som helst, Det är viktigt för en kvinna att alltid ha sitt pass, sjukförsäkring, födelsecertifikat och utbyte kort av den gravida kvinnan i hennes väska. Hus på en framträdande plats bör hämtas på väska med tillbehör till sjukhuset.

Vad som än händer måste en kvinna hålla sig lugn denna vecka. Den ständiga sökningen efter symtom och tecken på förlossning kan leda till utveckling av neuros. Därför är det värt att koppla av och vänta lite mer. Graviditet vid 40 veckor eller vid 41-42 veckor anses inte efter sikt. Barnet på lager har fortfarande tid.

För mer information om vad som händer med fostret och framtida mamma vid 40 veckors graviditet, se följande video.

39 veckor 41 veckor
Ta reda på vad som händer med mamma och baby varje vecka av graviditeten.
Information som tillhandahålls för referensändamål. Självmedicinera inte. Vid de första symptomen av sjukdomen, kontakta en läkare.

graviditet

utveckling

hälsa