6 veckor 8 veckor

Fosterutveckling under den 7: e veckan av graviditeten

Innehållet

Aldrig igen i barnet kommer inte att inträffa så många förändringar under en begränsad tid, som nu, när det är en första trimester av graviditeten. Vid 7 obstetrisk vecka ändras barnet dagligen, hela tiden, varje minut.

De processer som sker inom moderns livmoder kan jämföras med magi eller mirakel. Om vad krummen har blivit vid detta datum, och vad väntar det under de kommande sju dagarna kommer vi att berätta i det här materialet.

Beräkna graviditetens varaktighet
Ange den första dagen i den sista menstruationsperioden.

Babyens ålder - två söker efter en term

7 förlossningsveckan motsvarar hela 4 veckorna i barnets liv från tidpunkten för uppfattningen. Gick till femte veckan. Eftersom ägglossningen hos olika kvinnor uppträder vid olika tidpunkter men i de flesta fall i mitten av cykeln är det mer praktiskt för obstetrikare att förenkla uppgiften att överväga perioden från den första dagen av den sista menstruationsperioden. Därför kan en kvinna ha förvirring, eftersom hon brukar räkna embryonperioden.

Faktum är att alla medicinska undersökningar, alla ultraljudsstandarder och testresultat alltid anges i obstetriska veckor och därför nu när drygt 4 veckor har gått sedan befruktningen, och efter en fördröjning - bara 2 hela veckor är det den sjunde veckan av graviditeten.

Om 7 veckor har gått sedan barnets uppfattning talar vi om en helt annan period - det är den 9: e veckan av graviditeten.

Embryoutveckling

Vid vecka 7 anses det att den mest kritiska perioden när det gäller sannolikheten att förlora en bebis redan lämnats efter. Faktum är att hotet om att graviditeten avslutas fortfarande är mycket hög, eftersom smulan är mycket sårbar, kan någon negativ faktor påverka utvecklingen.

Medan din baby fortfarande betraktas som ett embryo. Faktum är att övergångsfosterfosterperioden börjar, vilket kommer att vara 2 veckor. Vid den 9: e veckan av graviditeten kommer fosterperioden för fostrets utveckling att börja, och då kommer barnet alla officiellt att kallas fostret, inte embryot.

Nu är barnet i ett övergångsstadium - det är egentligen inte ett embryo, men inte heller ett foster. Därför kan det kallas både ett embryo och ett foster. Många läkare är benägna att tro att barnet redan är värd att kallas ett foster, därför slutsatsen att ultraljud vid denna tid redan skriver att fostret visualiseras inuti livmodern.

Den tidiga embryonala perioden förblir bakom, när krummen var en samling celler som delades. Nu har han funnit konturer som liknar de mänskliga, och denna likhet ökar mer och mer med varje dag som går.

Höjd och vikt

Lite mer än fyra veckor gått från befruktningstillfället, dock har barnet ökat från uppfattningsdagen med cirka 10 tusen gånger! Fosterembryot växer mycket intensivt, och i början av veckan kommer tillväxten att vara ungefär hälften så mycket som vid slutet.

Vid 6-7 obstetriska veckor är barnets tillväxt cirka 2 centimeter. Vid slutet av veckan ökar tillväxten till 5 centimeter. Vikt kommer inte så fort, det stadium då barnet börjar få gram, har ännu inte startat. Under tiden har barnets vikt - lite mindre än ett gram i genomsnitt - 0,8 gr.

Krummens storlek kan nu jämföras med den stora storleken på bönor. Men det är dess storlek helt - tillsammans med fostrets membran.Moderns livmoder har redan vuxit en och en halv gånger, och nu handlar det om storleken på en apelsin. Baby "bönan" är fortfarande mycket mysig och rymlig i den, det finns tillräckligt med utrymme i livmoderhålan.

Nervsystemet

Barnets kropp i denna period ser oproportionerligt ut. Den största delen av hans kropp är hans huvud. Det är inte ens, inte rund, droppformad, men dess imponerande storlek är inte ett infall av naturen, utan ett brådskande behov.

Nu är barnet som en tadpole eftersom hjärnan växer intensivare än alla andra organ. Vid vecka 7 är hjärnan redan uppdelad i två hemisfärer - vänster och höger. Hjärnämnet bildas i snabb takt.

Många saker löses idag för barnet, eftersom han har fem hål i huvudet som liknar bubblor. Dessa håligheter är avsedda att snart bli delar av hjärnan.

Varje "bubbla" kommer att motsvara en av hjärnregionerna. Neuralröret är inte stängt än, utveckling av nervsystemet är mycket intensiv.

Det är just under dessa sju dagar, som tillhör den sjunde förlossningsveckan, att bildandet och utvecklingen av ett nätverk av nervfibrer börjar. De kommer snart att behöva ansluta hjärnan och ryggmärgen med alla inre organ.

Om nätverket bildas korrekt och korrekt, bör problem med centrala nervsystemet inte uppstå i en baby, men om negativa faktorer stör den här processen, är det allvarliga missbildningar som mikrocefali (minskning i hjärnstorlek), hydrocephalus ), anencefali (frånvaro av hjärnan), olika neurala rördefekter. I de flesta fall är sådana defekter inte kompatibla med livet.

Ofta följer de ett foster med kromosomala patologier, och det är en anomali vid kromosomuppsättningen i detta fall som är den främsta negativa faktorn som "stör" med nervsystemet och hjärnans bildande vid 6-7 obstetriska veckor.

Allt som händer med framtida mamma och bebis kan nu beskrivas i två ord - global omstrukturering. Det är därför som en kvinna bör vara särskilt försiktig och uppmärksam på hennes hälsa, inte utsättas för tobaksrök, lukt av lacker, lacker, strålning, inte vara på platser med stark vibration, ta inte mediciner och andra ämnen utan medicinskt bevis.

Interna organ

Barnets kropp är ännu inte mänsklig i vanlig mening, men liknar inte längre djurets embryo. Genom genomskinliga membran och genomskinlig hud glider de inre organen igång, som redan börjar uppta sin rätta plats.

Så den här veckan är den enda tarmen genomgår omvandlingar. Det är indelat i tre huvuddelar - mage, struphuvud och matstrupe. Tarmens övre del är kopplad till det enda organet i andningsorganen hittills - luftstrupen. Bottnen av denna vecka börjar bli den urogenitala sinusen.

Formad rektum och bilaga. Tarmens mitt går in i navelsträngen. Dessa dagar har leggen av gallvägarna börjat, och bukspottkörteln som har dykt upp börjar producera sitt eget insulin.

Som redan nämnts Andningsorganen är fortfarande få - endast luftröret är närvarande, men denna vecka börjar lungbildning och bronkibildning, en start har redan gjorts. Det är på femte embryoniska veckan att bildandet av syn börjar.

Den konvexa delen av den främre cerebrala vesikeln börjar komma framåt, det är av detta att utvecklingen av de optiska nerverna och näthinnan börjar. Ögonen ser fortfarande ut som mörka fläckar på huvudets sidor. Med tiden börjar de närma sig mitten av ansiktet på rätt plats.

I veckan blir hjärtkrummorna en fyrkammare, den pumpar blod i hela den lilla kroppen. Detta hjälper honom blodkärl, som också utvecklas aktivt. Denna vecka växer speciellt stora blodkärl.

Barnkön

Barnets kön bestäms omedelbart vid befruktning och förblir en stor hemlighet till en viss tid. 7 förlossningsveckan är inget undantag. Kön är fortfarande oskiljbar. Definiera det är inte möjligt.

Embryot utvecklas oberoende av sexuella egenskaper. Det är dock denna vecka som formningsrullarna bildas, vilket snart blir könkörtlarna.

Där könsorganen snart kommer att vara, visas en genital tuberkel i veckan. Lite senare i pojkar blir det en penis och i tjejer - i labia. Under tiden ser stötar på spädbarn av båda könen ut på samma sätt. Det är omöjligt att ta reda på ett barns kön. Könshormoner i barnets kropp är ännu inte framtagna.

Metoder för bestämning sexfoster hjärtslagEnligt bloduppdateringarna, enligt föräldrars blodgrupp, ur officiell medicinens synvinkel är de inte pålitliga och påminner mer om förmögenhetskunskap - tillfället är möjligt med en sannolikhet på 50% - antingen en pojke eller en tjej.

utseende

Barnets utseende är fortfarande lite som en man, men varje dag blir krummen mer och mer som han. Barnet har en näsben i veckan. Och om det inte var för vidsträckta ögon, skulle krummans ansikte likna ett mänskligt ansikte.

Den här veckan börjar det inre örat att bildas och auriklarna läggs. Hittills ser de bara ut som små brosktätningar, men snart kommer de att bli kända öron, och barnet kommer att kunna höra.

Läget av mjölktänder börjar, de övre och nedre käftarna bildas. Ryggraden bildas, och barnet kommer i dag att "ta emot" vid sin fulla bortskaffande den första nackkurvan. Från embryo-böjens inneboende position börjar barnet gradvis komma ut. I veckan börjar han böja kroppen som en larv.

Stoppa på benen ännu, men deras rudiment har redan dykt upp, och där klackarna är snart finns det sälar - framtida naglar som kommer att röra sig på fingrarna direkt efter bildandet.

Alla embryon har en svans. Vid vecka 7, förkortar han nästan två gånger, om en vecka eller två blir han ett rudiment och blir till en svansben. Nedre lemmar hos barn vid denna graviditetsperiod utvecklas mycket långsammare än händerna.

Hans övre lemmar har nu utseende på åror eller paddlar - det är så händerna bildas. Fingrarna har ännu inte separerat, mellan dem - ett tjockt membran i huden, men mycket snart kan de räknas på en ultraljud.

Navelsträngen är komprimerad, den här veckan blir det en länk mellan en ung, knappt formad placenta, som nu bara är lite mer än en centimeter tjock och barnet. Uterus-placenta blodet börjar felsöka, men moderkakan är fortfarande långt från fullfjädrad arbete. Hittills har det huvudsakliga arbetet med att mata barnet utföra äggulaen.

Vad kan en baby?

Barn på vecka 7 börjar flytta. Den framtida mamma kan naturligtvis inte känna det här. Fram till det ögonblick då hon börjar känna sig om sin son eller dotter, är det fortfarande tillräckligt med tid. Men frånvaron av förnimmelser betyder inte avsaknaden av rörelser.

Vid den 7: e veckan enligt obstetrisk mätning och vid den 5: e embryoniska veckan börjar barnet böja och böja handtagen - åren i handleden. Dessa är hans första rörelser, som i slutet av veckan redan ges enkelt och naturligt.

En ny färdighet som gör att barnet kan böja sin kropp kan noteras på en ultraljud om en kvinna går till honom under denna period. Vid den största förlängningen börjar den så kallade CTE, coccyx-parietalstorleken, vanligtvis att mätas.

Ultraljud på vecka 7

Ultraljud denna vecka anses inte vara obligatorisk och rekommenderas inte. Om den framtida mammens hälsotillstånd inte orsakar ångest och rädsla, hon har inga smärtor, ovanlig urladdning, då behöver ingen ultraljudsskanning.

Effekten av ultraljudsvågor på ett växande foster är inte fullt ut förstått, och därför rekommenderar läkare att inte missbruka det med en enkel och avslöjande diagnos.

Läkaren kan rekommendera att endast genomgå en ultraljud vid vissa tillfällen då det finns mycket specifika indikationer för studien utan att vänta på den första prenatalundersökningen, som vanligtvis går från 10-11 veckor till 13 veckors graviditet, inklusive.

En kvinna måste gå till ultraljudsdispositionen just nu, om det, när man registrerar i samråd med en gynekolog, kommer vissa tvivel, oro och frågor uppstår. Så är ultraljud nu visat:

  • för att bekräfta graviditeten
  • att fastställa faktumet av ektopisk missad abort;
  • att bekräfta eller motbevisa flera graviditeter
  • för inspektion av bäckenorganen för tecken på hot om spontan abort;
  • för att klargöra graviditeten
  • att utesluta graviditetskomplikationer med vanligt missfall
  • för information om funktionerna i graviditeten, som kom på grund av reproduktiva tekniker, till exempel IVF.

Ultraljud i denna period utförs oftast med en intravaginal sensor, eftersom fostret fortfarande är mycket litet så att det kan undersökas genom en tätare främre bukvägg. Förfarandet tar inte mer än 15 minuter, är smärtfritt.

Den här veckan utvärderar doktor-somnologen nödvändigtvis fostrets livskraft, specificerar antalet frukter, jämför storleken på äggstocken med normerna för denna period. Hittills används bara två parametrar. En av dem mäts mellan membrans inre väggar. Det kallas den genomsnittliga inre diametern hos ägget:

Den genomsnittliga inre diameteren av äggstocken på den 7: e veckan av graviditeten:

Diametern av ägget (SVD, mm)

Vad som motsvarar graviditetsperioden

12

6 veckor + 1 dag

13

6 veckor + 2 dagar

14

6 veckor + 3 dagar

15

6 veckor + 4 dagar

16-17

6 veckor + 5 dagar

17-18

6 veckor + 6 dagar

18-19

7 veckor exakt

En mycket viktig indikator är konturet av äggstocken. Om de är släta, ovala eller runda, den korrekta formen, då orsakar inte utvecklingen av barnet problem. Ett ägg som har deformats och har asymmetriska, ojämna kanter kan tala om både hotet om missfall och det missfall som har börjat.

För att klargöra tiden nu, när barnet har lärt sig att unbend, kan storleken på coccyx-parietalen användas, även om den fortfarande är så liten att inte varje ultraljudsmaskin kan fixa den.

Moderna högupplösta enheter, expertkomponenter, samt en erfaren doktor som utför undersökningen, denna vecka är nyckeln till framgångsrik mätning av CTE. Dess normer är som följer.

Kopchiko-parietal storlek på den 7: e veckan av graviditeten:

KTR, mm

Vad motsvarar termen

6,5-7

6 veckor + 2 dagar

7

6 veckor + 3 dagar

8

6 veckor + 4 dagar

8,5

6 veckor + 5 dagar

9

6 veckor + 6 dagar

10

7 veckor exakt

Fosterhjärtat i den 7: e obstetriska veckan låter ganska tydligt, den förväntade mamman kommer att kunna uppleva ojämförliga känslor när läkaren låter henne höra hennes hjärtslag, som bara är fyra faktiska veckor gamla. Hjärtfrekvensen (puls) ligger nu i intervallet 129-146 slag per minut.

På bildskärmen av ultraljudsskannern ser kvinnan inte hennes älskling i all sin ära. Men hon kommer att visas ett befruktat ägg, där det finns en liten fostra, ett embryo som ser ut som en mörk fläck i livmodern med heterogena fläckar inuti.

Om en apparat av expertklass används, kan huvudets konturer och rudimentet av händerna övervägas.

Hot och risker

Det mest verkliga hotet i veckan är hotet om missfall. Graviditeten kan också vara ektopisk eller stå stilla, sluta utveckling. Några tidiga patologier åtföljs av svåra symptom - buksmärta, utseende av ovanlig urladdning.

Om en kvinna märkte något liknande i henne, bör du omedelbart kontakta en läkare för att förhindra missfall, separation av placentan.

Trots det faktum att risken att förlora barnet fortfarande är hög, lyckas läkare i det överväldigande flertalet fall tillhandahålla den nödvändiga hjälpen till den gravida kvinnan, och mer än 85% av tiden kan graviditeten upprätthållas.

Tveka inte att ersätta registreringen. Den här veckan är rätt tid att konsultera en obstetrician-gynekolog, genomgå en undersökning, genomföra obligatoriska tester och ytterligare, om det behövs (t ex bestäm hCG-nivån som indikator på barnets utveckling), hämta ut ett växelkort.

För mer information om fostrets utveckling i vecka 7, se videon nedan.

6 veckor 8 veckor
Ta reda på vad som händer med fostret varje vecka av graviditeten.
Information som tillhandahålls för referensändamål. Självmedicinera inte. Vid de första symptomen av sjukdomen, kontakta en läkare.

graviditet

utveckling

hälsa