7 veckor Vecka 9

Fosterutveckling under den 8: e veckan av graviditeten

Innehållet

Med varje vecka med embryonal utveckling förekommer viktiga biologiska förändringar i barnets kropp. Barnet växer snabbt och utvecklas.

Beräkna graviditetens varaktighet
Ange den första dagen i den sista menstruationsperioden.

Hur definierar läkare termen?

Läkare använder i sitt dagliga träning ett speciellt system för beräkning av fostrets ålder. De mäter i obstetriska månader och veckor. Sålunda motsvarar 8 obstetriska veckor av graviditet 6 veckor från barnets uppfattning.

Framtida mammor använder oftare kalendermetoden. De beräknar åldern för barnet från omedelbar tidpunkt för uppfattningen.

För att bestämma den obstetriska perioden använder läkare dagen för den första dagen för den sista före menstruationscykeln. Denna beräkningsmetod är mer exakt och har redan använts av läkare ganska mycket. Hela födelsetiden i den obstetriska metoden för räkning är 280 dagar eller fyrtio veckor. Det är bäst för framtida mammor att använda ett system för att beräkna barnets ålder gemensamt med läkare.

8 veckors graviditet åtföljs av utseendet av olika känslor hos en gravid kvinna. Hon ändrar sin humör och känslomässiga bakgrund, det finns nagande smärtor i magen. Många kvinnor börjar bli tröttare snabbare. Specifika förändringar utvecklas inte bara i min mammas kropp. Under de första veckorna av graviditeten utvecklar barnet aktivt processen med bildandet av inre organ.

Ett sådant stort hopp i intrauterin utveckling är endast möjligt under graviditetens första trimester. Flera veckor har gått sedan sammanslagningen av bakteriecellerna. Under denna tid har en liten organism redan bildats från flera celler.

Vad händer med barnet?

I denna graviditetsperiod kallar läkare barnet i mamman i magen ett embryo. Den är av så liten storlek att den endast kan bestämmas genom ultraljudsundersökning. Denna period av intrauterin liv är extremt viktigt. Vid denna tid fortsätter läggandet av alla vitala organ och system aktivt. Om det sker kvalitativt, fortsätter barnens kropp att fungera fullt ut.

Storleken på embryot i detta skede är väldigt liten. Den är 15 mm lång. Barnets vikt är väldigt liten: det är bara 2 gram. Förutom kroppsformationen börjar de inre organen att aktivt bildas i embryot. Njurar, lever. Ett litet embryo har redan bildat bukspottkörtel och mag.

Intressant, men även i denna tidiga graviditetsperiod, bildandet av magsaft.

På detta stadium har barnet redan bildat ett hjärta. Dessutom slår det redan. Ett litet embryo som väger 2 gram har sitt eget hjärtslag. Detta är en sann naturlig förundran.

Barnets hjärta till denna graviditetsperiod har en fyrkammarstruktur. Mellan atrierna förekommer septum. En sådan struktur är normal för hela den mänskliga befolkningen.

Ett barns hjärtslag är ett viktigt kliniskt tecken.Det bestäms vid ultraljudsundersökningen. För att beräkna det bestäms antalet hjärtslag per minut. Om hjärtat av embryot slår för snabbt, så här ställer läkare takykardi. Genom att minska antalet sammandragningar av hjärtat i en minut bestäms bradykardi.

Det är viktigt att barnets hjärtslag stannar inom det normala området. Detta tillstånd indikerar att embryotets kardiovaskulära system fungerar bra.

Det är mycket viktigt att regelbundet bedöma barnets hjärtslag under tiden. Betydande avvikelser från normen kan indikera att olika patologier i graviditetsförloppet manifesteras på detta sätt. Detta stadium av embryonal utveckling åtföljs också av läggning av matsmältningsorganen och andningsorganen. Ljuset fortsätter att bildas i framtiden. Deras fulla funktion är möjlig endast efter barnets födelse.

Transformerat och bronkialt träd. Bronkierna som bildar det börjar gräva ut. I framtiden kommer deras diameter och clearance att förändras.

Vid 7-8 veckors graviditet har barnet också ett reproduktionssystems bildande. Sexorgan börjar precis att bilda. Men du kan bestämma fostrets kön senare. Vid denna tid av graviditeten har barnet nästan helt bildat nervsystemet. Även genom denna period bildades de viktigaste anatomiska elementen i hjärnan.

Detta stadium av intrauterin utveckling åtföljs av den aktiva bildningen av det muskuloskeletala systemet. Mobiliteten hos små barns leder ökar gradvis.

Barnets muskulaturapparat är välutvecklat, men det är svårt att märka på grund av embryonets lilla storlek. Det är inte bara kroppens muskulaturapparat som utvecklas aktivt, utan även de inre organens smidiga muskler bildas.

Det lilla embryot har väl utvecklade tugg- och ansiktsmuskler, muskler i armarna och benen, såväl som halsen. De nedre lemmarna vid denna period av intrauterin utveckling är något "släpar efter" de övre. Ökningen av dynamiska funktioner leder till att Barnets nervsystem fortsätter att formas och utvecklas.. Gradvis börjar de inre organen reagera på effekterna av nervimpulser. Detta är nödvändigt så att matsmältningssystemet fortsätter att utvecklas snabbt.

I embryot börjar membranet gradvis bildas. Körtlar av yttre utsöndring (svett, spytt) fortsätter sin aktiva utveckling.

De första hjälpstrukturerna som är nödvändiga för utvecklingen av embryot börjar omvandlas vid detta skede. Chorionens villi växer gradvis in i placentan. I framtiden, genom moderkakan, kommer barnet att få alla nödvändiga näringsämnen för sin intrauterin utveckling. Detta steg åtföljs av den ursprungliga bildningen av immunsystemet. Barnet bildar aktivt tymkörteln. I framtiden kommer denna immunitet att fyllas med lymfocytceller.

Hur ser ett embryo ut?

På ett så tidigt stadium av graviditeten liknar ett litet embryo i sitt utseende redan en liten person. Hans kropp har en långsträckt form. Även fosterets ansikte förändras på detta stadium av dess embryonala utveckling. Ögon blir framträdande. De ser ganska stora ut, eftersom det inte finns några ögonlock. Även vid detta graviditetssteg framträder de första början av näthinnan och ögonfärgspigmenten. Väl synliga ögonkontakter. Ögonen är närmare barnets huvud temporära zoner. I framtiden kommer barnets ansikte att förvandlas, vilket kommer att få ögonen närmare varandra.

Näsan har en tydligare kontur, men är fortfarande platt. Gradvis börjar att bilda nervändarna hos olfaktoranalysatorn. Barnens näsborrar är täckta vid detta stadium av dess utveckling med slemhinnor.I munhålan är en aktiv formning av tandköttet. Även början av mjölktänder börjar dyka upp. Bra kontur på överläppen.

På språket hos barnets smaklökar är redan bildade. I framtiden kommer dessa nervändringar att förändras och förbättras, men den grundläggande fliken händer redan under denna period.

Öron börjar bildas i ett litet embryo som utvecklas aktivt i livmodern. De första rudimenten av små tår förekommer på armarna och benen. I detta skede är de ännu inte sammanslagna med varandra. Efter en tid kommer de att separera. Aktiv utveckling av nervsystemet och muskuloskeletala system bidrar till det faktum att lederna blir mer rörliga.

Hos vissa barn i denna period av deras utveckling, under ultraljud kan små rörelser i stora leder ses. Vanligtvis uppenbarar detta sig av små svängande rörelser med händerna.

I framtiden kommer barnet att utvecklas och bli mer aktiv.. Med varje veckas graviditet ökar antalet rörelser i ett barn. Barnet utför små oscillerande rörelser i livmodern, men det är så litet att kvinnan inte känner hennes barns fysiska aktivitet vid detta graviditetsstadium. Vid denna period, slutlig bildning av stora blodkärl. De är nödvändiga för barnens näring under sin intrauterin utveckling.

Hur diagnostiseras barnets utveckling?

För att bestämma de grundläggande parametrarna hos fostret använder läkare ultraljudsundersökningsmetoder. De tilldelas alla förväntade mammor för att bekräfta graviditeten, såväl som uteslutning av ektopisk form.

Vid denna tidpunkt är tubal graviditet en ganska farlig patologi. I detta fall förekommer inte utvecklingen av barnet i livmodern, men i dess bilagor. I detta fall är barnets fulla utveckling omöjlig. Tubal graviditet slutar alltid tragiskt. Med hjälp av modern ultraljud kan du mycket bestämt bestämma fostrets plats. Vid flera graviditeter utvärderas varje barns ställning separat.

Trots barnets lilla storlek kan ultraljudsläkare bestämma kroppens längd. Till exempel, Den coccyx parietal storleken vid denna graviditetsalder är ungefär ett par centimeter.

För den aktiva och fullständiga utvecklingen av embryot behöver man nödvändigtvis en vattenmiljö. Diametern hos gestationsägget, i vilket fostervätskan är belägen, är vid denna fas ca 3 centimeter. Vid ultraljud utvärderas moderns reproduktiva organ också. Strukturen i livmodern utvärderas, tonen bestäms.

Med hjälp av Doppler-studier kan specialister bestämma huvudindikatorerna för blodflödet i de främsta livmoderblodkärlen. Med hjälp av denna diagnostiska metod kan man bedöma hur väl blodtillförseln till livmodern är. Tillräckligt blodflöde är nödvändigt så att barnet, som är i livmodern, växte och utvecklades fullt ut.

För att bedöma fostrets tillväxt utförs ultraljudsundersökning i dynamiken. På så sätt kan läkaren bedöma hur väl barnet utvecklas.

Om en kvinna bär flera barn samtidigt, kan ultraljud behövas mer. Många av deras utnämning bestäms av en obstetrikare-gynekolog.

Ultraljud på denna graviditetsålder kan göras på olika sätt. Det vanligaste är den transvaginala metoden. I detta fall utförs studien med hjälp av en sensor som sätts in i slidan. Den transvaginala forskningsmetoden vid detta graviditetsstadium gör det möjligt att få mer exakta och pålitliga resultat.. Denna teknik har ett antal kontraindikationer. Om de identifierades utförs transabdominal ultraljud.

Många framtida mammor är oroliga över huruvida de behöver träning innan de genomför en studie. Vid detta skede av graviditet krävs i regel inga speciella förberedande förfaranden. Ofta börjar framtida mammor oroa sig mycket innan de genomför en studie. Du kan förstå deras spänning: de är mycket oroliga över resultatet och förekomsten av eventuella patologier i barnet.

Du borde inte oroa dig: från de första veckorna av graviditeten känner barnet alla moderns erfarenheter. Lugn och balanserad stämning under den diagnostiska studien är ett måste.

En ultraljudsskanning i de tidiga stadierna av graviditeten möjliggör tidig upptäckt av olika patologier hos både den förväntade mamman och hennes bebis. Det är mycket viktigt att utföra en sådan undersökning för kvinnor som har svårigheter att bära barn och olika gynekologiska sjukdomar. Om en kvinna har en belastad historia av genetiska och kromosomala sjukdomar, tillåter en ultraljudsundersökning att upptäcka sina tecken i fostret i tid.

Om vad som händer med den gravida kvinnan och fostret vid den 8: e gravidveckan, se nästa video.

7 veckor Vecka 9
Ta reda på vad som händer med fostret varje vecka av graviditeten.
Information som tillhandahålls för referensändamål. Självmedicinera inte. Vid de första symptomen av sjukdomen, kontakta en läkare.

graviditet

utveckling

hälsa