Vad är låg previa under graviditeten och är det farligt?

Innehållet

Fostrets placering i livmodern är alltid individuell - det kan vara att barnet är för lågt i livmodern. Denna artikel kommer att berätta vad en låg fosterpresentation är och om det är farligt under graviditeten.

Patologiska funktioner

Låg presentation av fostret är ganska vanligt vid obstetrisk träning. Vanligtvis är detta kliniska tillstånd detekterat under graviditetens andra trimester när fostret redan är tillräckligt stort.

Det finns flera sätt att bestämma hur låg en baby befinner sig i livmodern. Den första är manuell. De används av läkare i många århundraden, sedan antiken. Genomföra en sådan studie, en obstetrikare-gynekolog.

Under denna diagnostiska procedur bedömer läkaren var barnets huvud befinner sig. Om det ligger för lågt sluts det att det finns en liten babypresentation i livmodern. En erfaren doktor bestämmer också placentans position, liksom vilken livmodermassa den huvudsakligen är bunden till. Placentan kan fästas på livmoderns fram-, bak- eller sidoväggar.

Beräkna graviditetens varaktighet
Ange den första dagen i den sista menstruationsperioden.

Det är också möjligt att bestämma fostrets låga förekomst genom att utföra en ultraljudsundersökning. I detta fall bestämmer ultraljudsspecialisten inte bara lokaliseringen av de stora huvuddelarna av barnets kropp, men mäter också deras storlek. Om barnet är för lågt i livmodern, utvärderas det nödvändigtvis och skrivs in i en läkarrapport.

Fostrets låga placering i livmodern kan bero på initialt låg implantation av korionen. I detta fall är det befruktade ägget inte fäst vid livmoderns botten, men börjar falla ned nedan. Anatomiska defekter i livmoderns struktur i en gravid kvinna eller kroniska sjukdomar hos reproduktionsorganen som finns närvarande i livmodern kan också bidra till denna fostrets placering.

symptom

Graviditeten med låg förekomst av fostret kan vara annorlunda. En kvinna kommer att uppleva flera obehagliga symptom, medan den andra har en bärande period ganska lugnt. Utvecklingen av graviditeten beror på många faktorer.

I vissa fall kan den framtida mammen uppstå öm i buken. Vanligtvis utvecklas den efter att ha lyftt några tunga föremål eller efter en snabb promenad. I regel utvecklas detta symtom mycket mindre ofta.

Om smärtan i buken åtföljs av blödning från könsorganet, kan det vara mycket farligt. I en sådan situation borde en gravid kvinna inte tveka att söka medicinsk hjälp. Om du upplever kraftig kramper i magsår bör du inte göra några aktiva rörelser. Det är bättre vid denna tid att ligga ner i soffan och försöka andas djupare.

Graviditet som förekommer med fostrets låga förekomst kan vara komplicerad av förekomsten av periodisk mindre blödning från könsorganet. I det här fallet märker kvinnan vanligen utseendet på mörkröd eller brun urladdning i hennes underkläder.

Om denna situation upprepas om och om igen måste den förväntade mamman informera sin obstetrikare-gynekolog om detta.

Upprepad, även liten blödning kan leda till ett anemiskt tillstånd. Anemi är en extremt ogynnsam patologi för både den mest gravid kvinna och hennes bebis. I en sådan situation reduceras tillförseln av syre till barnets vitala organ, vilket ytterligare negativt påverkar dess utveckling.

Möjliga konsekvenser

Med en låg förekomst av fostret är det mycket viktigt att övervaka kursen och utvecklingen av graviditeten. Den framtida mamman, vars läkare bestämmer en sådan egenskap, kommer nödvändigtvis att utgöra en lång rad rekommendationer. Observera att deras gravida kvinna ska föda.

Graviditet som uppstår med låg förekomst av fostret, kan fortsätta ganska normalt. Dess kurs beror till stor del på den livsstil som framtida mamma leder, liksom hennes ursprungliga tillstånd. Om kvinnokroppen försvagades före graviditetens början ökar sannolikheten för komplikationer vid förlossningen.

När graviditet uppstår med utvecklingen av fostrets låga förekomst är det mycket viktigt att minska risken för för tidig födsel. Många kvinnor som diagnostiseras med lågt fosterpresentation kan möta hotet om abort. Om läkare har identifierat ett sådant tillstånd kan den förväntade mamman vara sjukhus på sjukhuset. Det främsta målet med terapi är att bevara graviditeten så länge som möjligt.

För att barnet ska kunna födas är det nödvändigt med en viss tid för intrauterin utveckling. Under denna tid bildas lungorna slutligen i fostret och även det lilla hjärtat börjar fungera. Om barnets vitala organ under en spontan tidig inaktivitet fortfarande är ofullständigt bildad, finns det ett verkligt hot mot sitt liv i den nya livsmiljön. En sådan underutveckling av organ hotar även bildandet av allvarliga utvecklingsbrister i ett barn.

Med en låg förekomst av fostret är infektionen farlig. Det är viktigt att förstå att ju närmare barnet är till de yttre könsorganen, desto större är risken för eventuell infektion i livmoderhålan. Förväntande mödrar som har haft en låg fosterpresentation under graviditeten är det mycket viktigt att övervaka överensstämmelsen med personhygienreglerna.

Om hotet av för tidigt födsel är för högt och dräktighetsperioden är fortfarande liten, kan en speciell retention ring installeras till en gravid kvinna - den sätts in i könsorganen och ger ytterligare fixering av barnet i livmodern.

Med den här metoden kan du ta med graviditeten till det ögonblick då barnet kan födas är det redan lönsamt.

Vad ska man göra?

Hemorrojder eller förstoppning är en mycket vanlig olägenhet som många gravida kvinnor med låg prevalens upplever. Ju mer barnet blir, desto starkare livmoder pressar ändtarmen. Sådan mekanisk pressning bidrar till att resor till toaletten blir oregelbundna. Vissa kvinnor noterar även att de utvecklar smärta när de har en tarmrörelse.

För att klara av dessa negativa symtom borde den förväntade mammen noggrant övervaka deras diet- och dricksregim. Normalisera rörelsen av mat genom tarmarna kommer att hjälpa fibrer, som finns i stora mängder i grönsaker och frukter. Grönsakssallad, kryddat med vegetabilisk olja, kan vara ett utmärkt tillskott till huvudmåltiden. Regelbundet intag av fiber hjälper till att förbättra pallarna.

I vissa fall kan läkare rekommendera att bära ett speciellt bandage - det kommer dessutom att fixera den främre bukväggen.

Vanligtvis bärs ett bandage till kvinnor som är i ett område med ökad risk att utveckla hypertonicitet i livmodern.

Många kvinnor klagar till sina läkare om utvecklingen av deras frekventa urinering. Frekventa resor till toaletten kan förklaras av det faktum att barnets växande huvud lägger mycket press på blåsan.För att minska urineringens frekvens bör den förväntade mamman styra mängden vätska som konsumeras. Det är bättre att dricka vatten och andra drycker under första halvan av dagen, men på kvällen, och särskilt närmare sova, bör deras mängd minskas.

Med en låg breechpresentation begränsar läkare vanligtvis sex och aktivt sexliv. Många kvinnor är oroliga över huruvida de kan flyga på ett flygplan med en sådan funktion under graviditeten. Läkarna har inga strikta rekommendationer i denna fråga, men det är fortfarande värt att vidta försiktighetsåtgärder när de reser.

Om faren för låg förekomst av fostret, se följande video.

Ta reda på vad som händer med mamma och baby varje vecka av graviditeten.
Information som tillhandahålls för referensändamål. Självmedicinera inte. Vid de första symptomen av sjukdomen, kontakta en läkare.

graviditet

utveckling

hälsa