Effektiva övningar för fostrets revolution med bäckenpresentation

Innehållet

De flesta babyer länge innan de föds i livmodern, ta rätt kroppsställning - huvudet. Deras huvud ligger till uterus utgång. Detta sätt att betraktas som den säkraste och mest optimala, uppfunnas av naturen själv. Men ofta hör kvinnor av doktorn att deras barn är i bäckenpresentation. Hur man hjälper barnet att göra det mest lämpade för födelseposition med hjälp av övningar för gravida, kommer vi att berätta i detta material.

När behöver vi övningar?

Pelvic presentation är farlig för barnet och hans mamma endast vid leverans, om crumb, i motsats till naturlagarna, bestämmer sig för att föda fötterna framåt. Risken för allvarlig födelseskada, död hos ett barn och komplikationer av födelseprocessen ökar. Det är därför kvinnor vars babyar befinner sig i livmoderns livmoder för att gå från livmodern, rekommenderas att göra en speciell gymnastik. Detta gör det möjligt för barnet att vända huvudet.

Omedelbart bör det noteras att övningarna inte alltid är effektiva. De betraktas endast som hjälpmedel, men de garanterar inte någonting. Det händer ofta att barnet vägrar att rulla över, oavsett hur svårt den framtida mamman försöker. Efter 35 veckor uppfattas bäckenpresentation av läkare som ett komplement. Beslut fattas vid leverans genom att utföra ett kejsarsnitt på ett planerat sätt. Vanligtvis görs det vid 37-38 eller 38-39 veckor av graviditeten.

En kvinna kan börja göra en speciell uppsättning övningar från 30-31 veckor av graviditeten. Det är önskvärt att klasserna sker under överinseende av en läkare. De måste godkännas av en obstetrikare-gynekolog. Du kan göra hemma, men du bör först visa tekniken för att utföra övningarna till din läkare.

Specialisten ska se till att du förstår allt på rätt sätt, inte skada dig själv och barnet.

Beräkna graviditetens varaktighet
Ange den första dagen i den sista menstruationsperioden.

komplex

Korrigeringsgymnastik utvecklades av obstetrikare-gynekologer själva. Tekniken är godkänd av den professionella sammanslutningen av läkare. Komplexet innehåller flera nyckelövningar för reversering av fostret med bäcken eller tvärgående presentation. Tänk på tekniken att utföra grundläggande.

"Pendulum"

Denna övning görs på en hård yta. Du kan inte delta i soffan eller sängen. Det är bättre att sitta på en matta eller golv. Ligger på ryggen behöver en kvinna böja sina knän och sprida dem i stor utsträckning. Fötterna ska passa snyggt över hela sitt område till golvet. Händerna bör ligga tyst längs kroppen på golvet.

Från det inledande läget lyfter kvinnan bara bäckenet. Detta görs samtidigt med ett djupt lugnt andetag. Längs i några sekunder i den nya positionen och försiktigt sänk bäckenet tillbaka på andan. Ta några lätta andetag och andas ut, upprepa sedan bäckens lyft. Gör övningen 7-10 gånger.

"Cypress"

Denna övning är baserad på den berömda Kegel gymnastiken, den är mindre intensiv. Den ursprungliga positionen av kroppen, som i föregående övning (ligger på golvet).Benen måste böja sig vid knäna, fötterna pressas på golvet.

Inhalera, sträck benen på golvet. Utan utandning, dra tillbaka skinkorna, dra åt musklerna i perineum, föreställ dig som en tunn cypress. Vid den djupa utloppet, slappna av och sätt tillbaka dina ben till startpositionen (böj vid knäna och sprida sig i stor utsträckning). Denna övning görs 7-10 gånger.

"Cat"

Detta är den mest kända och populära träningen, det är allmänt praktiserat av gravida kvinnor att försöka vända barnet i livmodern. Gör det på golvet, matta. Ta det så kallade kattstället: knäböj, böj ryggen och höj något på bäckenet. Palmerna ska passa snyggt över hela ytan på golvytan. Knäna ska ligga i samma vertikala linje med höfterna.

På djupt andetag kastar kvinnan sitt huvud tillbaka och höjer sitt bäcken. På utandningen verkar kvinnan skildra en katt. För att göra detta runda hon ryggen, sänker hennes svansben och huvudet ner. Denna övning ska göras smidigt. Övningen upprepas upp till 10 gånger.

Med korrekt genomförande kommer det ingen smärta i rygg- och ryggmusklerna.

"Broen"

Denna övning anses vara den mest effektiva. Det hjälper till att omvandla fostret till cirka 15% av fallen. Ingen fysisk ansträngning kommer att krävas. Det räcker att fånga ögonblicken för barnets fysiska aktivitet och börja omedelbart utföra gymnastik. Flera kuddar eller rullar ska placeras på golvet så att bassängen som ligger på dem är 20-30 cm över golvet och huvudet ligger på den. Så blir en kvinna som en rundad bro.

Ingenting att spänna är nödvändigt. Det är nog att andas lugnt och djupt uppmätt, att vara i startpositionen i minst 10-15 minuter. Denna övning utförs tillsammans med sin man. I det här fallet kastar kvinnan hennes ben på axlarna på en man på ett sådant sätt att poplitealhålorna är precis på axlarna.

"Segelbåt"

Denna övning görs på golvet. Benen ska placeras i axelbredd, armarna ska förlängas längs kroppen. På djupt andetag bör du försiktigt höja händerna så att palmerna blir kvar (ner till golvet). Händerna upp till bältets nivå, stå på strumporna och försöka runda bröstet. Sedan, på andas ut, försiktigt sänka armarna och sänka till hela foten. Övning är nära besläktad med komplexen i andnings gymnastik, och därför är det särskilt viktigt att göra det i flera tillvägagångssätt. Till exempel, i början, mellan andra övningar i mitten och i slutet av gymnastiken.

Dikan Coup

Kärnan i den här metoden - i kupor, förändrar positionen hos en gravid kvinnas kropp. Varje 10 minuter ska den rulla över på andra sidan, ligga på en plan och fast yta. Läkare gör denna övning på en tom mage, för att inte orsaka matsmältningsbesvär eller illamående. När du gör en övning kan du titta på en film som sitter på golvet.

Det rekommenderas att utföra åtminstone fyra tillvägagångssätt per dag.

Metod V. Fomicheva

Denna uppsättning övningar som utvecklats av den välkända obstetrikern V. Fomicheva för gravida kvinnor i en period av 32 till 36 veckor. Den innehåller sidoböjningar som står på golvet. Kroppens sluttningar utför framåt och bakåt med midjets avböjning. I det här fallet är det nödvändigt att göra omväxlingar av kroppen samt att höja bäckenet (beskrivet i första träningen), men med en särskiljande funktion: kvinnan lyfter stödet på baksidan av huvudet och fötterna medan de lyftes. Varje övning i Fomicheva-komplexet utförs minst 5 gånger.

Efter gymnastik rekommenderas lugna och uppmätta andningsövningar.

I poolen

Om möjligt kombinerar traditionella traditionella gymnastikövningar med vattenövningar. Det viktigaste att vattnet i poolen inte var för kallt. Luta din rygg och armbågar på sidorna av poolen, gör flera hissar i bäcken och benen. Öva fri simning.

Det är faktiskt inte så viktigt vad du gör i poolvattnet.Simning bidrar till att minska tonen i livmoderns muskler. Barnet har lite mer utrymme för rörelse när livmoderns väggar är icke-styva. Och chanserna att krummen kommer att övergå till en mer naturlig position ökar tiofaldigt.

Om du inte har egen pool i ditt eget hem, var god att gå till allmänheten. Det finns särskilda grupper för framtida mammor. En erfaren instruktör kommer att lära dig hur man andas ordentligt i vatten, gör grundläggande vatten aerobic övningar och slappna av helt. Dessa färdigheter kommer att vara användbara inte bara för kupebarnet, de är användbara vid förlossningsprocessen.

Användbara tips

Idag rekommenderar läkare att gravida kvinnor mentalt övertygar sin baby att rulla över. Ganska ofta hjälper det. För att göra detta borde en kvinna ta en bekväm kroppsställning för henne, slappna av, slå på trevlig musik, stroke magen, tänka mentalt hur barnet vänder huvudet ner. Att prata med din son eller dotter är också till hjälp.

Av de andra metoderna kan noteras exponering för ljud och ljus. Ofta kommer framtida mammor med hörlurar med musik till underlivet. Man tror att barnet ska försöka vända sig i riktning mot ljudhuvudet. Exakt av samma skäl kommer en ficklampa till underdelen av mödrarna. Barnet efter 32 veckor skiljer redan mellan ljus och mörker. Han kan försöka vända sig till ljuset.

Det kan tyckas att vissa metoder är ganska förtvivlan. Om allt annat misslyckas, går det inte bara för kvinnor som trickar. Läkare interfererar inte med dem: alla metoder är bra, så länge den förväntade mamman inte försökte distribuera barnet manuellt. Obstetrisk kup (när fostret utplaceras genom den främre bukväggen med händerna) utförs endast på ett sjukhus, det har nyligen inte praktiserats på grund av kontroversiell användning. Oberoende försök att vända barnets huvud kan leda till skada.

recensioner

Ämnet med övningar och sätt att vända fostret från fel position till klassiker diskuteras aktivt av framtida mammor på Internet. Många säger att de dagliga aktiva övningarna som modern gör är inte särskilt populära hos spädbarn. Nästan alltid börjar pojkar och tjejer i moderns livmoder att aktivt driva. Detta faktum ger hopp om en kupp. Därför bör du inte vara rädd för barnets ökade aktivitet under gymnastik.

Åsikterna skiljer sig åt hur effektiv träningen är. En gravid gymnastik och simning hjälpte, medan andra inte gjorde det. Men ingen bestrider vikten av en korrekt och positiv psykologisk inställning. Ibland kan bara en tro på att allt blir bra, det kan fungera underverk.

Det finns alltid en chans att fostret kommer att utvecklas i rätt läge, det kan hända en vecka före leverans och en dag.

På vad man ska göra övningar med bäckenpresentation av fostret, se nästa video.

Ta reda på vad som händer med mamma och baby varje vecka av graviditeten.
Information som tillhandahålls för referensändamål. Självmedicinera inte. Vid de första symptomen av sjukdomen, kontakta en läkare.

graviditet

utveckling

hälsa