Hur länge kan du känna barnets rörelse under den andra graviditeten?

Innehållet

Det är ingen stor skillnad vad en kvinna bär ett barn på kontot - under några graviditeter är de mest efterlängtade förnimmelserna barnets första rörelser. Många kvinnor är intresserade av när återkommande uttrycker fostrets rörelser påbörjas. I vårt material hittar du svaren på dina frågor, tillsammans kommer vi att sortera allt ut och ta reda på vilka villkor för multiparum som kan anses vara optimala.

När ska man förvänta sig en omrörning?

Tvister om tidpunkten för början av omröringskrummer låter ofta inte för rätt, eftersom barnet börjar göra rörelser långt innan den förväntade mamern känner av dessa chocker. Vid ungefär den åttonde veckan, oavsett om det är första eller första graviditeten, försöker crumb att göra rörelser med lemmarna, vid 11-12 veckor mästar han helt och hållet somersaults och coups. Längden på navelsträngen och livmoderns storlek gör det möjligt för honom att göra det fullständigt obemärkt av moderen.

Beräkna graviditetens varaktighet
Ange den första dagen i den sista menstruationsperioden.

Vid den 16: e veckan växer barnet upp och rörelserna blir mer kontrollerade av hjärnan och därmed mer medvetna. Han kan redan nå navelsträngen, dra den, leka med den, han suger näsan och har kul att flytta in i fostretsblåsan. Ibland berör det livmoderns väggar.

De rörelser som känns av en kvinna är speciella signaler från centrala nervsystemet som skickas av peritoneala nervreceptorer. Axons och neuroner kommer att kunna svara på barnets rörelse och förändringar i moderns buk endast när den inre påverkan är tillräcklig i styrka. Svag beröring av de första perioderna av svangerskapet, de kan inte.

Det finns en åsikt att under första graviditeten känns fosterförflyttningar senare än under den andra. Och det finns ett sunt förnuftskorn. Upprepade personer börjar vanligtvis märka småbarns rörelser något tidigare. Medicin skiljer inte mellan graviditetskonto. I obstetrik finns det genomsnittliga termer som gäller för första graviditeten och för andra. Man tror att en kvinna bör börja känna en rörelse i intervallet från 18 till 22 veckor.

Med 2 graviditeter och varje efterföljande barn börjar det vanligen märkbart för moderen att flytta i livmodern några veckor tidigare än den som är odödlig. Så, för att känna ljuset, är nästan viktlös beröring av barnet möjligt redan vid 17-18 veckor. Vissa hävdar att de började känna smula chocker och kupor vid 15-16 veckor, och även före början av denna period. Gravida kvinnor som bär tvillingar märker vanligtvis att de första störningarna känns efter 14-15 veckor.

Andra barnfunktionerna

Det viktigaste kännetecknet för den första graviditeten är inte tidigare erfarenhet. Det är hans brist på primiparous, i tid för att känna igen hans vänliga mjuka och lätta första rörelser, för att skilja dem från jäsning av gaser i tarmarna under matsmältningen. De första tremor är svåra att beskriva i ord, oftast för att beskriva en kvinna som använder sådana jämförelser som "rör på fiskens fin", "fjärilsvingar" etc. Men hur svårt det än är att beskriva dessa känslor, glömmer de inte längre av kvinnan.

Därför kommer en gravid kvinna som tidigare haft en bebis och kände sina rörelser att komma ihåg dessa obeskrivliga känslor bra. Ofta upplever kvinnor som tidigare haft en chans att föda, även uppleva dessa känslor i en dröm, återuppliva dem igen, även om det inte finns graviditet.

Upprepad fysisk och moralisk nivå är redo för vissa känslor, hon är öppen för dem och känner därför dem tidigare än en kvinna som för första gången blir moder och vet ännu inte exakt vilka känslor man kan förvänta sig.

Under den tredje graviditeten är känslorna av störningar redan så bekanta att en kvinna kan fånga de allra första inslagen av krummerna från insidan. Därför börjar många gravida kvinnor som väntar på den tredje eller fjärde barnen att nästan 14-15 veckor började känna sitt barn.

Det finns funktioner i fysiologi och anatomi. Livmoderns muskelväggar efter den första födelsen är tunnare och mer elastisk, livmodern växer lite snabbare, magen uppträder lite tidigare respektive resp. Nervreceptorerna i bukhinnan är lättare att fånga de "signaler" som fostret levererar.

Det skulle vara fel att säga att allt detta gäller för 100% av de kvinnor som är gravid. När rörelserna börjar känna, beror det på många olika faktorer, på individuell känslighet, på den särskilda graden av den särskilda graviditeten. Och bara en uppsättning faktorer avgör när en kvinna kan känna de efterlängtade rörande och härliga känslorna, vilket indikerar att kontakten mellan mamman och hennes bebis nu är etablerad.

Effektfaktorer

Primär vid tidpunkten för känslan av störningar påverkar kroppens kropp och vikt. Ju fler fettvävnader i buken, desto längre kan en gravid kvinna inte känna hennes barns rörelser. Poängen är känsligheten hos nervreceptorerna, som vi beskrev ovan. Följaktligen har smala och tunna såväl som kvinnor med normal vikt en chans att känna rörelsen hos barnet tidigare.

En stor del i denna fråga ges till personlig känslighet. Alla vet att smärtgränsen är annorlunda för alla - en kvinna lider av outhärdlig smärta som en följd av den vanliga kattens rep och den andra upplever lugnt tandbehandling utan anestesi. Det är denna egenskap hos nervsystemet hos en viss kvinna som orsakar senare eller senare urskiljbar debut av fostrets rörelser.

Moderns känsla påverkas av hennes livsstil. En kvinna som är upptagen på morgonen, arbetar, studerar, kör eller på kollektivtrafik, kommunicerar med andra, upplever stress, alltid förknippad med arbete eller studier, kan börja känna sitt barn senare än den förväntade mamman som leder ett lugnt hemliv och har alla möjligheter när som helst att lägga sig och slappna av.

Oftast kommer de första skiljbara rörelserna på kvällen och på natten, när den förväntade mamman går och lägger sig, slappnar av. Vid denna tid förvärras uppfattningen av nervimpulser i hjärnan och den förväntade mamman känner för första gången känslan av ljusets rörelser och beröring av hennes bebis.

Fostrets storlek och dess placering i livmoderhålan är också viktiga för att förutsäga tidsperioden för de första rörelserna. När placentan är fäst vid livmoderns bakvägg, faller fostrets rörelser och sparkar vanligen bara i livmoderns främre vägg som är känslig för peritoneala receptorer. Då rör kvinnans rörelser "öppna" tidigare. När placentan är belägen på framväggen kommer fostrets rörelser att riktas inåt, till moderens tarmar - respektive kommer mamman att känna lite senare när smulan blir större.

Om doktorn hävdar att det finns en tendens till stort foster och storleken hos barnet på ultraljud överstiger normen med 2 eller flera veckor, kommer kvinnan att kunna känna barnet tidigare än den som bär miniatyrbarnet. Damer med smala bäcken efterlängtade känslor förefaller tidigare än ägarna av ett brett bäcken.

Första chocker - karaktäristiska

De första påtagliga rörelserna för de lilla moderens kännetecknas av oegentligheter och viss slumpmässighet. Det är känt att barn med 20-22 veckor drar upp till 300 rörelser per dag, men en gravid kvinna kan känna och bli medveten om inte mer än 5% av det totala antalet episoder med motoraktivitet. Upprepade medvetna om att de första sparkarna och pusharna inte behöver räknas eller registreras tills de blir vanliga.

Som regel händer detta bara den 28: e graviditetsveckan, och till dess är det inte nödvändigt att spela in rörelser. Det kommer att räcka om en kvinna känner hennes älskling dagligen.

I de tidiga stadierna är det ganska svårt att identifiera eventuella komplikationer av graviditet och abnormiteter i fostrets tillstånd av rörelsens art. På några ögonblick kan barnen vara mer aktiva, och i vissa fall kommer de att spendera merparten av sin tid i en dröm och känner sig fortfarande bra.

Med varje vecka blir de första rörelserna mer påtagliga och synliga. På den 27-28: e veckan kan inte bara mamman märka dem och känna de omgivande - när barnet börjar kasta och vända, kan magen visuellt byta form, separata delar av kroppen kan tydligt ses genom magen i magen.

Från den 26: e drakens vecka börjar sönerna och döttrarna reagera mer medvetet mot ljuden, till moderens sånger, sagor, till mage och det starka ljuset riktat direkt till magen. Från 28-29 veckor är det rekommenderat att börja räkna episoderna av barnets aktivitet varje dag. Det blir en av de viktiga diagnostiska indikatorerna för den gravida kvinnans tillstånd och hennes barns välbefinnande.

När ska jag se en läkare?

Ibland har barn inte bråttom att göra kontakt med sin mamma genom rörelser. Oftast börjar de som är multiparösa undra om de inte känner någon rörelse vid den 18: e och 19: e veckan. Varken under den 18: e veckan eller i 20: e veckan bör du inte blåsa upp dig själv och störa läkaren, om det inte finns någon rörelse i de angivna termerna. Kom ihåg att den genomsnittliga förlossningsfrekvensen är upp till 22 veckor.

Och därför oroa dig, fokusera på erfarenheten av andra gravida kvinnor, som de generöst delar på Internet, inte är värt det.

Du bör kontakta en läkare för en planerad eller ledig upptagning om under andra eller tredje graviditeten inte börjar de första rörelserna efter 22 förlossningsveckor. En gravid kvinna kommer att behöva göra en oschemalad ultraljudsskanning för att bedöma fostrets utveckling och dess tillstånd.

Patologiska orsaker, som kan leda till brist på rörelse, kan vara missad abort, där fostret stoppade sin utveckling under påverkan av negativa faktorer eller genetiska patologier, missbildningar. Också orsakerna kan ligga i en signifikant fördröjning i fostrets utveckling på grund av dess sjukdomar, moderkärlens patologi, nedsatt uteroplacental eller blodkropp i blodet från placenta till foster.

Men sådana skäl är inte så vanliga. Om fostret har totala abnormiteter dör det oftast och avvisas under första trimestern och ett antal patologier är mer benägna att diagnostiseras vid 12-13 veckors graviditet när kvinnan passerar första prenatal screening.

Det är möjligt att det inte finns någon störning på grund av ett fel vid bestämning av graviditetens varaktighet, det vill säga den reala perioden är mindre än den som anges på växelkorts kortet. Detta kan också förekomma relativt sällan - främst hos kvinnor med oregelbunden menstruation, liksom hos kvinnor som aldrig har gjort en ultraljud före 16-18 veckors graviditet. Kom ihåg att en läkare definitivt skulle vara uppmärksam på inkonsekvensen av fostrets storlek med den angivna graviditetsåldern.

Behöver jag informera doktorn om frånvaron av störningar? Självklart behöver du. Detta kan indikera närvaron av fosterhypoxi. Barnets kroniska syreförlust, vilket uppenbaras av en minskning av rörelsens intensitet, kan åtföljas av Rh-konflikt, moderkropparnas anomalier och en gravid kvinnors skadliga vanor.Konsultation behövs för att identifiera och hitta orsakerna till fostrets nöd och eliminera dem - i de flesta fall under hypoxi, kan och bör barnet hjälpas.

Att ta upp frågan om undersökning är i alla fall inte tidigare än 23 veckors graviditet.

Användbara tips

Enkla och effektiva tips som skickas ner från generation till generation hjälper kvinnor att uppleva rörelse. För att känna smulan, om han inte har bråttom att lära känna sig själv, och datumen har redan kommit, behöver kvinnan vila oftare. På kvällen, innan du lägger dig på soffan, dricker du ett glas varm mjölk eller äter en choklad, från det söta blir barnen märkbart mer aktiva.

Lyssna noga på dina känslor, speciellt på kvällen. Det är inte uteslutet att du är så upptagen under dagen att du helt enkelt inte inser att det finns en liten störning som barnet får själv att känna.

Kvällen går i frisk luft före sänggåendet, syre cocktails, bra näring hjälper. Det bör komma ihåg att i grumligt och regnigt väder flyttar bebisar mindre och mindre än i soligt och tydligt. Om mamman har ett gott humör och en positiv sinnesstämning är chanserna att känna barnet högre, eftersom barnet blir mer aktivt under serotonins verkan - det glödande hormonet som produceras i moderns kropp. Stresshormoner, som produceras om en kvinna är nervös, upplever, överväldigande påverkar barnens rörelser och aktivitet i livmodern.

recensioner

Recensioner av kvinnor om timing av fostrets rörelse under andra graviditeten, olika. Vissa hävdar att de kände barnets uppenbara rörelser under en period efter 13 veckor, andra känner ingenting vid 19 veckor. Ofta kallar kvinnor 16-17 veckan mest sannolikt att registrera de första rörelserna.

Många säger att de första svaga stötarna hände vid den mest olämpliga tiden för detta - i affären, på jobbet, i transporter. Därför uppmanas kvinnor att vara mer uppmärksam och försiktig. Utan undantag noterar alla att inställningen till barnet efter manifestationen av hans verksamhet förändras - det blir mer ömt och tremligt, kvinnan börjar känna sig fullt ansvarig för barnet med ankomsten av omrörning.

Om när barnet börjar göra den första rörelsen, se i livmodern, se följande video.

Ta reda på vad som händer med mamma och baby varje vecka av graviditeten.
Information som tillhandahålls för referensändamål. Självmedicinera inte. Vid de första symptomen av sjukdomen, kontakta en läkare.

graviditet

utveckling

hälsa