Vikt och andra parametrar hos fostret vid 32 veckors graviditet

Innehållet

Under sin prenatala utveckling blir barnet gradvis vikt. Denna process fortskrider successivt. Varje månad ökar barnets vikt gradvis. Vid den 32: e veckan av graviditeten når barnets kroppsvikt redan definierade värden.

Beräkna graviditetens varaktighet
Ange den första dagen i den sista menstruationsperioden.

Funktioner av fosterutveckling under denna period

32 veckor av graviditet är en tid då mamma redan kan känna sin bebis aktivt. Barnet är redan tillräckligt stort och gör aktiva rörelser med armar och ben. Mycket aktiva barn rullar ofta över i min mammas mage. Detta kan leda till att kvinnan känner "pressar" och drar känslor i magen.

Den här tiden är mycket viktig för fostret. Vid den här tiden sker den slutliga bildningen av nervsystemet.

Varje patologi som uppstår vid denna tidpunkt kan störa denna process. I framtiden kan detta leda till att barnet uppvisar störningar i nervsystemet efter födseln.

Fostrets rörelse

För att bedöma barnets tillstånd vid detta graviditetsstadium kan läkare tillgripa olika studier. Den mest grundläggande och rutinmässiga - en klinisk undersökning, som utför en obstetrikare-gynekolog, liksom en ultraljud. Med hjälp av sådana enkla test kan läkaren få tillräckligt med information om hur barnet känner sig i sin mammas mage.

Under ultraljudet vid detta graviditetsstadium kan du redan se några egenskaper hos barnet. Så, hans ansikte blir redan rund och ganska uttrycksfull. Denna funktion är särskilt väldefinierad när du utför 4D-ultraljud. Barnens armar och ben blir plumpa och huden lyser gradvis.

På detta stadium av sin prenatala utveckling barn börjar höra ljud. Den här tiden är utmärkt för att kommunicera med ditt barn.

Samtal mellan mamma och pappa med barnet kommer att ha en positiv effekt på barnets nervsystems bildande och funktion.

Under denna graviditetsperiod börjar barnet uppleva förändringar i muskuloskeletala systemet. Skallebenen är fortfarande ganska mjuka. Detta är nödvändigt så att barnet under passagen genom födelsekanalen inte har farliga hjärnskador. Andra ben blir mer täta och fasta.

Alla kliniska kriterier som används är vägledande. Om någon indikator är något annorlunda än normen, borde den förväntade mamman inte omedelbart panikera. Det är möjligt att detta är en enskild funktion. Dock behöver hon fortfarande rådfråga sin läkare. Läkaren kommer att kunna utvärdera situationen fullständigt och fatta rätt beslut om graviditetshanteringens ytterligare taktik.

Vikt och andra normer för fosterparametrar

Du kan bestämma barnets storlek med hjälp av ultraljud. Moderna instrument är mycket noggranna. Med hjälp av dem kan du bestämma de kliniska indikatorerna - som t.ex. vikten och kroppslängden hos ett barn med en noggrannhet av gram och millimeter.

Utför forskning för en period av 31-32 veckor av graviditeten Det är bättre att överlämna en läkare som har tillräcklig klinisk erfarenhet av att genomföra ultraljudstudier. I detta fall blir resultaten av studien mycket mer exakta.

För att bedöma de erhållna indikatorerna kan en ultraljudsspecialist använda ett specialtabell. Den innehåller de normala värdena för de studerade parametrarna hos fostrets kropp för varje vecka av graviditeten.

Efter att ha genomfört studien utfärdar doktorn en slutsats till den förväntade mamman i hans händer, som beskriver alla värden som erhållits. Det är viktigt att komma ihåg det Detta dokument är inte på något sätt en diagnos.

Dechiffrera och motivera det måste obstetrikare-gynekolog, som observerar en kvinna under graviditeten. Endast denna specialist kan identifiera om det förekommer abnormaliteter och störningar hos utvecklingsbarnet.

Vid 32-33 veckors graviditet är storleken på barnet i längden i regel 435-440 mm. Medelvikt för ett barn vid denna tidpunkt är 2000-2100 gram.

I flera graviditeter kan dessa siffror vara olika. Det beror till stor del på hur många barn en kvinna bär samtidigt. Det händer att en baby utvecklas mycket intensivare än en annan. Vikten av varje bebis under graviditeten med tvillingar är som regel 1650-1700 gram.

I vissa fall kan det bli nödvändigt att genomföra andra studier som fokuserar på bestämning av de båda fruktens vitala funktioner. En av dessa metoder är CTG. Med detta test kan du bestämma hur hjärtat slår i vart och ett av barnen. Dessutom kommer läkaren definitivt att utvärdera storleken på den förväntas moderns buk under den kliniska undersökningen.

Vid en ultraljudstudie vid detta graviditetsstadium kan läkaren också utvärdera andra kliniska indikatorer. Du kan utvärdera strukturen hos barnets hjärna. För att göra detta ska läkaren uppskatta volymen av hålrummen i laterala ventriklerna. Normalt är deras storlek vid detta graviditetsstadium 1 cm.

Bära CTG

Läkaren kan också bedöma tillståndet för barnets banor. Vid denna tid av dess prenatala utveckling borde de vara välformad. Andelen ögonuttag bör vara korrekt. Varje asymmetri i deras struktur måste nödvändigtvis varna den läkare som utför studien.

När läkaren ska genomföra, måste han också utvärdera andra grundläggande parametrar för barnets kroppsstruktur. En av dem är biparietal storlek, Indikatorns hastighet vid denna graviditetstid är 8,5 cm.

En annan klinisk parameter mäts också - fronto-occipital storlek. Hans norm vid denna tid av graviditeten är 10,2-10,3 cm. Vid mätning av omkretsen av barnets huvud använder doktorn normkriteriet, vilket motsvarar 31,1 cm.

Under studien är det också möjligt att bestämma bukomkretsen. Normalt är den här siffran 27 cm. Längden på ett barns höfter vid denna tid av sin intrauterin utveckling är 6,2 cm.

Studien av membran som utförs vid detta graviditetsstadium är nödvändig. Ett av de viktiga organen är placentan. När en diagnostisk procedur utförs, utvärderar läkaren sin plats. Under normal graviditet bör den inte blockera livmoderhalsens inre ingång.

Behörig läkare utvärderar nödvändigtvis mognadens mognad. Vid denna tidpunkt är denna siffra en. Tjockleken på placentusvävnaden borde normalt vara 3,3 cm.

Mängden fostervätska är också en mycket viktig klinisk indikator. Varje ändring i denna indikator kan leda till olika patologier. Normalt bör fostervätskindexet vid detta graviditetsstadium vara 15-25 cm.

Vi rekommenderar att du tittar på en video där läkaren berättar om graviditet vid vecka 32.

Ta reda på vad som händer med fostret varje vecka av graviditeten.
Information som tillhandahålls för referensändamål. Självmedicinera inte. Vid de första symptomen av sjukdomen, kontakta en läkare.

graviditet

utveckling

hälsa