Vikt och andra parametrar hos fostret vid 34 veckors gestation

Innehållet

Under den sista perioden före födseln är barnets kroppsstorlek redan ganska stor. Aktivt utvecklande bebis snabbt vinner och växer i längd. Att bestämma de grundläggande parametrarna för fostrets kroppsstorlek vid 34 veckors graviditet är mycket viktigt. Det hjälper läkare att spåra olika överträdelser i tid.

Beräkna graviditetens varaktighet
Ange den första dagen i den sista menstruationsperioden.

Funktioner av utvecklingen av barnet

Den sista graviditetsperioden är mycket viktig. Den här gången - en slags förberedelse för förlossning. Detta leder till att förändringar i arbetet med många organsystem förekommer i både mamman och hennes bebis.

Vid 34-35 veckor av graviditeten, fostrets kropp redan formad nog. Hans nervösa, kardiovaskulära och matsmältningssystem börjar redan visa sitt arbete. Naturligtvis börjar de helt och hållet fungera först efter barnets födelse.

Vid detta datum börjar prenatal utveckling av barnet i hans kropp att ske kvalitativa förändringar. Så förändras förhållandet mellan muskel och fettvävnad. Mängden sistnämnda är ungefär 7-8% av barnets totala kroppsvikt.

Fettvävnad är nödvändig för att ha ett välkontrollerat termoregulerande system efter födseln. Det är på grund av detta att barnet inte överkolas i de första minuterna efter födelsen.

Förändringar på detta stadium av fosterutveckling förekommer också i lokomotivsystemet. Så, rörformiga stenar blir mer långsträckta och täta. Varje dag förändras strukturen hos benens ben.

För att barnets ben ska bildas väl och vara täta, förväntad mamma bör äta mycket mat berikad med kalcium.

Vid denna tid av graviditet byter barn ofta sin ställning i livmodern. Därför berättar läkare förväntade mammor att barnets ställning kan förändras. Ju mer aktiva barnet är desto större är risken för att det kommer att förändra sin plats i livmodern.

Betygsätt hur barnet rör sig, kan varje mamma. Experter tror det I detta skede av graviditet borde barnet flytta och trycka minst 10 gånger inom 12 timmar. Vanligtvis ökar barnets aktivitet under starka ljud eller överdrivna yttre stimuli.

Barn till denna period av dess prenatala utveckling förändras och externt. Detta kan ses under ultraljudet. Det ändrar hudens färg - de är redan blekrosa och släta. Barnets hela kropp är täckt med original smörjmedel.

Mängden hår på kroppen hos en bebis vid detta stadium av dess intrauterin utveckling blir mindre. Deras färg förändras också. De blir mer osynliga.

Dessa tecken kan identifieras av en specialist som utför en ultraljudsskanning. Det är bättre att denna studie genomfördes av en tillräckligt kvalificerad och erfaren doktor. I detta fall blir resultaten tillförlitligt mycket högre. På detta stadium av intrauterin utveckling Det är också mycket viktigt att bedöma lungans löptid.

Under denna period är lungvävnaden redan helt formad. Dess aktiva funktion är möjlig endast efter barnets födelse.

Lungmognad i fostret är en mycket viktig klinisk indikator.Om lungorna är mogna, kommer efter barnet lätt att göra sitt första andetag på egen hand. I fallet med lungvävnadens omändhet kommer intensiv lungupplivning att krävas. Det utförs av en neonatolog under de första minuterna efter barnets födelse.

Om barnet är ganska stort, leder det till att livmodern stiger starkt. Detta bidrar till en liten pressning av membranet. Detta tillstånd leder till att den förväntade mamman byter andning.

Förutom nervsystemets aktiva funktion hos ett barn, vid detta stadium av dess intrauterin utveckling, uppträder också olika känslor. Mycket ofta kan du märka dem under ultraljudet. Barnet kan le eller omvänt vända sig bort från sensorn.

Forskare tror också att en baby kan "se" drömmar vid 33-34 veckors graviditet. Om den förväntade mamman är för oroad eller orolig vid denna tidpunkt, kan barnet också uppleva dessa erfarenheter.

Under en ultraljudsundersökning bestämmer läkaren inte bara fostrets grundläggande parametrar, såsom dess vikt och kroppslängd. Det är mycket viktigt att bedöma fostrets membrans tillstånd. Patcentens patologi kan leda till att en kvinna vid födseln kommer att ha vissa patologier.

Mängden fostervätska är också en mycket viktig parameter som ska uppskattas. Polyhydramnios eller grundvatten - patologier som nödvändigtvis kräver medicinsk intervention.

Om de uttrycks starkt, kan det till och med vara nödvändigt att inlägga en gravid kvinna på ett sjukhus för att hon ska få komplex behandling. I vissa fall, om situationen för den framtida mamman och hennes bebis är extremt ogynnsam, kan hon vara på sjukhuset före födseln.

Vikt och andra normer för fosterparametrar

Du kan bestämma storleken på barnet under ultraljudet. I sitt arbete använder en ultraljudsspecialist ofta ett speciellt bord.

Den innehåller de genomsnittliga värdena för normen för fostrets grundläggande parametrar, vilket motsvarar en specifik period av intrauterin utveckling. Denna tabell, som tillämpas på den 34: e gravidveckan, presenteras nedan:

Beräknad parameter

norm

Fostrets kroppslängd (cm)

44-46

Fetal kroppsvikt (i gram)

2250-2300

När du använder denna tabell är det mycket viktigt att komma ihåg att de givna värdena är genomsnittliga. Om barnet är mindre i storlek är det inte alls ett tecken på någon form av patologi. I vissa fall är detta bara ett inslag i den enskilda strukturen.

Med flera graviditeter kan barn ha olika storlekar. Ett barn är ofta små, och det andra är stort. Läkare säger det I praktiken är fall där båda barnen är ungefär lika viktiga extremt sällsynta.

Som regel utvecklar en bebis något snabbare och intensivare än en annan. Denna funktion bestämmer det faktum att kroppsvikten hos vart och ett av barnen kommer att vara annorlunda.

Under studien vid denna tid av graviditet utvärderar läkaren också nödvändigtvis andra grundläggande indikatorer på strukturen hos fostrets kropp. En av dessa är bipariatstorleken. Dess normer vid detta skede är 7,9-9,3 cm.

En annan identifierbar indikator är den frontala occipitala storleken. Normen för detta kriterium är 10,1-11,9 cm. Barnets huvudomkrets i denna period av sin prenatala utveckling är 29,5-33,9 cm.

Om vad som borde vara fostrets vikt vid 34 veckors graviditet, se följande video.

Ta reda på vad som händer med fostret varje vecka av graviditeten.
Information som tillhandahålls för referensändamål. Självmedicinera inte. Vid de första symptomen av sjukdomen, kontakta en läkare.

graviditet

utveckling

hälsa