Vad behöver du veta om beläggningen av nagelgelpolering under graviditeten?

Innehållet

En kvinnas önskan att vara attraktiv och stilfull när som helst i hennes liv, inklusive under graviditeten, är helt naturlig och förtjänar respekt. Men med början av den "intressanta positionen" förändras mycket - det finns restriktioner i näring, fysisk aktivitet, det finns också vissa begränsningar för användningen av kosmetika. I den här artikeln kommer vi att berätta om det är tillåtet att belägga naglarna med gelpolering när du bär en baby, hur man gör det och vad du behöver veta för att sköta skönheten.

Vad är det

Gelpolish är inte en vanlig nagellack, men en hållbar, långvarig manikyr. Gelpolering har vunnit popularitet inte så länge sedan, och därför är inte alla deras egenskaper känt. Detta är en av anledningarna till att läkare inte rekommenderar att gravida kvinnor använder gelpoleringsmedel. Det bör omedelbart noteras att anvisningarna är rådgivande, det finns inget strikt förbud.

Gelspolens sammansättning orsakar oro bland läkare av olika specialiteter, trots allt kan denna dekorativa beläggning inte kallas säker. Kompositionen innehåller estrar av bensoesyra, som under UV-strålningens verkan skapar en fast och långvarig beläggning på naglarna.

Det finns speciella ämnen - filmformare, estrar av akrylsyra, färgpigment och tillsatser. Det är tillsatser som orsakar störst oro, för bland dem finns det giftig formaldehyd, toluen, dibutylftalat, skarpt luktande kamfer.

Positiva och negativa sidor

godsaker från användningen av gelpolis är uppenbart: kvinnornas händer är välskötta, eftersom en sådan manikyr inte kräver frekventa resor till befälhavaren, eftersom gelpolisen håller länge och ser väldigt fram. Många mästare av nageltjänsten hävdar att skadliga ämnen i kompositionen av den dekorativa beläggningen inte kan penetrera genom nagelplattan så djupt som att påverka barnet. Jämfört med akryl- eller geluppbyggnad, är applicering av gelpolis mer försiktig, och därför för gravida manikörer anses ett sådant verktyg inte bara relativt ofarligt, men också användbart, med hänvisning till det faktum att naglarna, som försämras när de bär ett barn, med gel lack blir mer hållbar.

Inte så optimistiska experter inom medicinområdet. De hävdar att några av komponenterna i gelpolen kan vara farliga och påverkar inte bara beläggningen på nageln, på plattan, men också på gravidens kropp systemiskt. I synnerhet formaldehyd, som ökar tiden för att bära en dekorativ beläggning, är inte bara ett konserveringsmedel, utan också ett giftigt ämne med uttalad cancerframkallande effekt. Genom spikplattan kan han tränga igenom och gradvis bygga upp över tiden i kroppen. Det orsakar allergier, med frekvent användning förstörs nagelplattan. Toluen påverkar nervsystemet, kan orsaka ökad toxicos, orsaka illamående, yrsel. Dibutylftalat påverkar det endokrina systemet, huden, andningsorganen.

Alla dessa ämnen kan tränga in i placenta. Och det är särskilt farligt under graviditetens första trimester, eftersom embryogeneseprocesser i tidiga skeden sker - barnets organ och system läggs ner, vilket då bara kommer att växa under de två återstående tredjedelarna av svangerskapstiden.

Betydar alla ovanstående att det är bättre att ge upp gelpolska och förbereda sig för barnets födelse? Varje kvinna borde svara på frågan självständigt efter att ha vägt alla fördelar och nackdelar.

För att fatta ett välgrundat beslut behöver du inte bara rådfråga en obstetriksk-gynekolog om denna fråga, utan också uppmärksamma sammansättningen av ett visst varumärke av lack. Det finns tillverkare som använder ett överflöd av skadliga och giftiga ämnen som en del av deras produkt. Det finns tillverkare som försöker minska den negativa effekten till ett minimum. Du kan använda dessa gelpoleringsmedel, men endast om vissa viktiga villkor är uppfyllda:

  • graviditeten är mer än 12 veckor;
  • proceduren utförs i enlighet med hygienkraven
  • för att avlägsna gellack saknas lösningsmedel, acetonhaltiga substanser och andra medel som i sig kan vara mycket mer skadliga än lack.
  • Användning ska inte vara permanent, regelbunden, utan paus, naglar behöver vila.

För att avsluta frågan om skada är det värt att överväga flera populära åsikter som kvinnor delar med varandra i tematiska forum på Internet.

  • En UV-lampa är farlig under graviditeten - det är det inte. Strålningen under en sådan lampa är flera gånger mindre än bara i den öppna solen på en sommardag. Dessutom är en kvinna under strålning inte placerad helt i full höjd, men endast med fingertopparna är exponeringstiden obetydlig. Det finns inget att frukta.
  • Gelpolska på naglarna hos en gravid kvinna kommer inte att hålla. Under fertiliseringen genomgår kvinnornas endokrina system omfattande omstruktureringar, vilket teoretiskt kan påverka kvaliteten på hår och naglarfärgning, men i praktiken finns det ingen klar korrelation. Enligt recensioner av kvinnor är gelpolis ganska jämn, i vissa fall måste den avlägsnas lite tidigare, eftersom det börjar bli skadad.
  • Från en gellack kan ett barn ha hypoxi. Barnet i moderns livmoder andas på ett märkligt sätt - tar emot syre från moderns blod genom systemet med uteroplacental och plasental-fetalt blodflöde. Närvaron av lack på naglarna hos en kvinna begränsar den lokala "andningen" av endast nagelplattorna, vilket inte påverkar blodets tillstånd, mängden hemoglobin i den. Därför är intrauterin hypoxi på grund av det faktum att modern målar naglarna med gelpolerad omöjlig.
  • På lacken i framtiden kan mamma börja allergier. Men det här är sant. Endokrina förändringar kan väl orsaka ett otillräckligt immunsvar hos en kvinna på några av komponenterna i den dekorativa beläggningen, även om inget sådant observerades före graviditeten.

Men av någon anledning tror kvinnor också att nagelprodukter, i vilka det finns prefix "bio" eller "eco", är säkra. Inget sådant. Sådana bilagor utesluter inte förekomsten av skadliga ämnen i den dekorativa beläggningen.

Kom ihåg att även de bästa, dyra och rekommenderade av master gellacken garanterar inte att beläggningen inte kommer att skada den förväntade mamman med regelbunden och systematisk användning. Allting är bra i måttlighet.

Beräkna graviditetens varaktighet
Ange den första dagen i den sista menstruationsperioden.

De korrekta villkoren för förfarandet

Under graviditeten borde en kvinna mer än någonsin vara uppmärksam på reglerna för proceduren för applicering och avlägsnande av gelpoleringsmedel. För att minimera riskerna med negativ påverkan, bör du bara manicure befälhavaren, som inte försummar renlighet och hygien. Det bör noga hantera nagelplattan, nagelbandet innan du applicerar lacken. Skydda naglarna bör inte vara för tjock lack, Var noga med att varna mästaren om graviditeten så att han accelererar hans handlingar så mycket som möjligt, så du behöver inte andas in i "doften" av gelpolis under lång tid.

Varje månad måste du täcka naglarna igen, efter 2 månader borde du ta en paus i 3-4 veckor. Det är viktigt att återställa spikplattan, förbättra sitt skick.

Om naglarna under graviditetshormonernas verkan blir svaga, har kvinnan inte tillräckligt med kalcium i kroppen, du behöver först behandlas, få en doktorsavdelning i samband med hypokalcemi och bara sedan gå på manikyr. Gravida kvinnor är tillåtna och det rekommenderas starkt att använda medicinska oljor och lacker som säljs på apotek.

Förfarandet för applicering av lack från den traditionella skiljer sig inte åt. För det första behandlas naglarna, plattar ytan, behandlas sedan med en bas, därefter appliceras gellack och torkas i en UV-lampa.

Läkarnas yttrande

Läkare av olika specialiteter har ännu inte kommit överens om huruvida gelpolerat kan eller inte kan användas under graviditeten. Relevanta kliniska prövningar är inte och har aldrig gjorts tidigare, det här är inte ansvaret för tillverkarna av kosmetika, eftersom gellack inte är ett läkemedel. Samtidigt finns det inga uppgifter om faktiska klagomål i samband med manikyr. Gravida kvinnor, i vilka graviditetspatologier eller fosterskador upptäcks, och deras läkare, tänker inte ens att försöka koppla moderns eller barns hälsoproblem med användningen av en manikyrgelpolerad av kvinnan.

Ingen läkare kommer att ge dig officiella uppgifter om skadan eller säkerheten - varken obstetriksk-gynekolog eller dermatolog eller allergiker eller neonatolog. Om det inte fanns några tester finns det inga bevis för resultaten. Läkaren kan helt enkelt uttrycka sin åsikt för den förväntade mamman som svar på hennes fråga.

Vissa läkare tror att den dekorativa beläggningen inte skadar mamman och barnet, och förbjuder därför inte deras manikyrpatienter med gelpoleringsmedel. Andra insisterar på att kvinnan övergav användningen av medel åtminstone under första trimestern.

Dessutom varnar läkare mot gelpolska naglar före födseln - det är bättre att komma till sjukhuset med rena, snyggt trimmade naglar, utan några dekorativa beläggningar. Faktum är att färgen på naglar vid förlossning kan vara ett informativt tecken på nödförhållanden som är förknippade med nedsatt blodcirkulation (deras cyanos kan berätta för läkaren om problem innan laboratoriet blodprov är redo). Skärande naglar är viktiga för att inte skrapa nyfödda (även om det här!), Men också för att minska sannolikheten för bakteriella postpartumkomplikationer, eftersom bakterier kan ackumuleras under naglarna när de tränger igenom könsorganet (när tvätten byter pads), kan orsaka allvarliga inflammatoriska processer.

Om vad du behöver veta om beläggningen av nagelgelpolering under graviditeten, se följande video.

Ta reda på vad som händer med mamma och baby varje vecka av graviditeten.
Information som tillhandahålls för referensändamål. Självmedicinera inte. Vid de första symptomen av sjukdomen, kontakta en läkare.

graviditet

utveckling

hälsa