"Espumizan" under graviditeten: bruksanvisningar

Innehållet

Med ett sådant obekväma fenomen, som flatulens, möter många gravida kvinnor. I de tidiga stadierna uppträder detta symptom på grund av en obalans av hormoner, förändringar i arbetet i mag-tarmkanalen och en minskning av bukspottkörteln. Senare börjar det utvidgade livmodern att sätta press på tarmarna, vilket påverkar dess motoriska färdigheter och provar ofta svullnad. För att hantera ett sådant ömtåligt problem kan du använda ett läkemedel från det välkända tyska företaget Berlin-Chemie som heter "Espumizan".

Funktioner av drogen

Basen av läkemedlet är simetikon, som har förmågan att neutralisera de gaser som ackumuleras i tarmarna. På grund av omslaget av gasbubblor med denna ytaktiva substans förstörs kuvertet, vilket bidrar till snabb eliminering av gaser från tarmarna, eliminering av obehag och kolik. Samtidigt absorberas simetikon inte i tarmväggen och lämnar matsmältningsorganet oförändrat.

För att patienten ska kunna välja det mest lämpliga läkemedlet för honom, produceras Espumizan i flera former.

 • kapslari vilket det gula runda gelatinskalet och visköst färglöst vätskeinnehåll. Varje sådan kapsel innehåller 40 mg simetikon. Läkemedlet säljs i blister med 25 stycken, och ett förpackning innehåller 1, 2 eller 4 blåsor. Av hjälpämnena i kompositionen av sådana "Espumizana" är glycerol, metylparaben, gulfärgämnen och gelatin. Genomsnittspriset på 25 kapslar är 240-280 rubel.
 • Emulsion. I denna form finns två droger tillgängliga samtidigt. En av dessa är ett läkemedel som heter Espumizan 40. Det är nästan färglös grumlig fruktvätska innehållande 40 mg simetikon i en skopa (5 ml). Detta läkemedel säljs i flaskor med en kapacitet på 100 ml och kostar cirka 400 rubel. Det andra läkemedlet heter Espumizan L och är en mjölkaktig vit viskös vätska med banan lukt. Doseringen av simetikon i en sådan emulsion är högre och uppgår till 40 mg per 1 ml, vilket motsvarar 25 droppar. Läkemedlet hälls i 30 ml injektionsflaskor med ett dropprör och en mätlock. Dess genomsnittliga pris på apotek är 300-320 rubel.
 • Drops "Espumizan Baby." Detta läkemedel liknar egenskaperna till "Espumizan L", men koncentrationen av den aktiva substansen i denna lösning är högre - 100 mg i 1 milliliter. För en flaska med en kapacitet på 30 ml måste du betala 340-400 rubel.
 • granulerförpackad i påsar av aluminiumfolie. De har oregelbunden form, vit färg och citron smak. En dospåse innehåller 125 mg simetikon som är tillsatt med äppelsyra, talk, smaker och sorbitol. I en förpackning sälja 14 eller 28 påsar. Förpackning mindre kostar i genomsnitt 300 rubel.

Alla former av "Espumizana" kan köpas fritt på apotek, eftersom de är receptfria läkemedel. Förvara dessa preparat hemma bör vara vid en temperatur inte högre än +30 grader, förpackningen placeras otillgänglig för barn. Hållbarhet för kapslar och granuler - 3 år.

Droppar och emulsioner kan också lagras i tre år från tillverkningsdatum, men efter öppning - inte längre än 6 månader.

Beräkna graviditetens varaktighet
Ange den första dagen i den sista menstruationsperioden.

Används gravida kvinnor?

Enligt instruktionerna för alla former av "Espumizana" och recensioner av läkare är sådana läkemedel ofarliga för kvinnor i positionen och har ingen effekt på spädbarnet i livmodern. Eftersom den aktiva komponenten i "Espumizana" inte absorberas och inte tränger in i blodet, är dess effekt på fostret utesluten. På så sätt kan du säkert använda detta läkemedel under andra och tredje trimestern när många droger är tillåtna för gravida kvinnor och under första trimestern när de flesta droger inte rekommenderas.

"Espumizan" är efterfrågan på bukdistension och obehag i tarmområdet. Dess aktiva ingrediens hjälper till att bli av med arvsmärtor som uppstått på grund av ökad gasbildning. Det här verktyget används dock inte bara i flatulens utan även vid vissa förgiftningar (till exempel med tvättmedel), liksom för att förbereda undersökningen av interna organ, för att öka effektiviteten.

Läkare säger sådana fördelar "Espumizana" för förväntade mammor:

 • verktyget eliminerar snabbt abdominal obehag och hjälper till med tarmmotilitetsstörningar i samband med livmodertillväxten;
 • som en del av kapslar, granuler och droppar finns inget socker, därför kan alla former av medicinering ordineras för gravida kvinnor med diabetes eller övervikt
 • Läkemedlet är säkert för någon gestationsperiod;
 • han ger snabb hjälp om det är dysfunktion i mag-tarmkanalen;
 • Om nödvändigt kan "Espumizan" utses under en lång period.

När det gäller toleransen för läkemedlet är det i de flesta fall bra, och biverkningar från ett sådant läkemedel är mycket sällsynta. Detta är vanligtvis en allergisk reaktion på komponenterna i "Espumizana" i form av utslag, klåda, rinnande näsa och andra symtom. När de visas ska mottagningen stoppas omedelbart, och i framtiden kommer det att vara nödvändigt att vägra att använda ett sådant verktyg.

Användningen av "Espumizana" brukar inte påverka matsmältningsfunktionen, även om gravid kvinnor i vissa recensioner har noterat problem med tömning under behandlingen. Och även om läkare inte associerar detta problem med att ta kapslar, droppar eller granuler, men med utseende av förstoppning eller diarré, väljs en analog ofta.

Observera också att inkompatibiliteten med andra läkemedel (tabletter, kapslar, sirap, etc.) i "Espumizana" inte är noterat. Därför påverkar användningen av en sådan medicin för uppblåsthet inte användningen av andra mediciner som den förväntade mamman redan tar.

Kontra

Att ta läkemedlet är förbjudet:

 • om kvinnan har överkänslighet mot simetikon eller någon inaktiv komponent i Espumizan, med form av det använda läkemedlet;
 • om undersökningen avslöjade intestinal obstruktion, eller det finns en möjlighet till en sådan patologi.

Hur man tar?

"Espumizan" rekommenderas att tas 3 till 5 gånger om dagen efter måltid eller med måltider. Vid behov utförs en av teknikerna för medicinen på natten. Skaka medicinen före varje användning vid användning av flytande former.

Varaktigheten av behandlingen påverkas av svårighetsgraden av symtom - så snart villkoret förbättras, avbryts Espumizan.

En enda dosering av läkemedel är tillrådligt att kontrollera med din läkare, men i de flesta fall tas Espumizan enligt följande:

 • kapslarna sväljes i två delar, tvättas ner med en liten mängd vatten;
 • Läkemedlet "Baby" ordineras för 20 droppar per mottagning;
 • emulsion "Espumizan L" måste du dricka 50 droppar, vilket motsvarar 2 ml av läkemedlet och en dos av 80 mg;
 • betyder "Espumizan 40" ta 2 mätskedar;
 • Pellets från en påse hälls på tungan och sväljs (de kan tvättas ner med vatten).

Om läkemedlet är ordinerat före undersökningen eller vid förgiftning, väljes dosen av läkemedlet individuellt.

Vad ska du byta ut?

Istället för "Espumizana" kan den förväntade mamman använda analoger av ett sådant läkemedel, vars åtgärd också är försedd med simetikon.

 • Antiflat Lannaher - Österrikiskt läkemedel i form av en suspension, som innehåller 41,2 mg av det verksamma ämnet per 1 ml av läkemedlet.
 • "Bobotik" - Produkt av det ryska företaget Akrikhin i form av droppar. Varje milliliter av detta läkemedel innehåller drygt 66 mg simetikon.
 • "Sab Simplex" - medicin från den kända tillverkaren Pfizer. Den representeras av en fruktsuspension innehållande nästan 70 mg av den aktiva substansen i 1 ml.

Det är också viktigt att vara uppmärksam på förebyggandet av flatulens och tarmkolik under födseln. För att förhindra sådana problem under senare perioder kan du använda mer frekventa måltider och minska portioner.

Dessutom rekommenderas kvinnor i position att utesluta stekt mat, konditorivaror och fet mat från menyn.

Den framtida mamman bör undvika stora delar av baljväxter eller kål, eftersom dessa produkter ofta provar ackumulering av gaser i tarmlumen.

Om sådana rekommendationer följs kommer den negativa effekten på matsmältningen att minskas, vilket gör det möjligt att undvika att ta Espumizan och dess analoger.

rön

Karminativ som Espumizan är tillåtna under graviditeten. En framtida mamma kan när som helst ta detta läkemedel, utan att oroa sig för att de aktiva komponenterna påverkar barnets utveckling och hälsa i livmodern. Men för att kunna välja den mest lämpliga formen och bestämma den optimala dosen, borde den förväntade mamman samråda med sin läkare innan han tar drogen.

Under de första månaderna av graviditeten reducerar "Espumizan" effektivt flatulens, som utlöses av hormonella förändringar och lindrar också den förväntande moderens tillstånd under tidig toxik. I tredje trimestern, när livmodern på grund av sin ökade storlek stör det naturliga avlägsnandet av gaser, eliminerar Espumizan detta problem försiktigt och i de flesta fall utan biverkning.

För information om hur "Espumizan" verkar i buk distension, se nästa video.

Ta reda på vad som händer med mamma och baby varje vecka av graviditeten.
Information som tillhandahålls för referensändamål. Självmedicinera inte. Vid de första symptomen av sjukdomen, kontakta en läkare.

graviditet

utveckling

hälsa