"Glycin" under graviditeten: bruksanvisningar

Innehållet

De flesta förväntade mammor har rädslor och erfarenheter i samband med den kommande förlossningen, med barnens hälsa och med de förändringar i livet som kommer att inträffa efter att barnet är födt. De ökar ofta ångest, förvärra humör och störa normal sömn. Dessutom drabbas många gravida kvinnor av humörsvängningar och känslomässiga störningar, och stress kan dåligt påverka krummens tillstånd i livmodern.

Därför, för att eliminera ångest och minska nervsystemet, kan läkaren ordinera en sådan mamma säker lugnandesom "glycin".

Funktioner av drogen

"Glycin" finns i pillerform, som absorberas av kinden eller under tungan. De präglas av vit färg, söt eftersmak och rund form. Dessa tabletter säljs i förpackningar om 50 stycken (det finns också förpackningar med 10 eller 20 tabletter) och är receptfria läkemedel. Deras hållbarhet är 3 år, och du måste behålla denna medicinering hemma. på ett torrt ställe vid temperaturer under 25 grader Celsius.

Läkemedlet fick sitt namn på grund av aminosyran med samma namn, vilket är dess huvudsakliga ingrediens. En sådan aminosyra är utbytbar, det vill säga den kan syntetiseras i kroppen från andra aminosyror. Det finns också i olika livsmedel, till exempel är det gott om lever, havregryn, nötkött och nötter.

Varje tablett "Glycin" innehåller 100 mg av denna aminosyra, och metylcellulosa och magnesiumstearat är läkemedelets hjälpkomponenter. Dessa substanser tillsätts till läkemedlets sammansättning i en liten mängd för att bibehålla en tät form.

Det finns inga sötningsmedel, färgämnen, konserveringsmedel eller andra skadliga tillsatser i kompositionen "Glycin".

Beräkna graviditetens varaktighet
Ange den första dagen i den sista menstruationsperioden.

Hur fungerar det?

Till skillnad från glycin från mat, som kommer in i matsmältningsorganet, där det absorberas, liksom andra aminosyror, och är involverat i proteinmetabolism, tränger huvudkomponenten av glycin i tabletter in i blodomloppet och absorberas i små kärl i munhålan.

Därefter överförs det till hjärncellerna och påverkar nervsystemet, förstärkning av inhiberingsprocesserna och reducering av nervös spänning. Detta normaliserar hjärnans funktion och har en positiv effekt på patientens emotionella och psykologiska tillstånd.

Dessutom kan genom användning av "glycin" minska de skadliga effekterna av många läkemedel som hämmar arbetet i centrala nervsystemet. Vi noterar dock att sådana effekter endast observeras med korrekt användning av tabletter - om de absorberas långsamt i munnen.

Om intaget kommer glycin komma in i magen, vilket kommer att utesluta dess effekt på hjärnceller.

Är det tillåtet under graviditeten?

I listan över kontraindikationer för upptagande av "glycin" nämns inte det faktum att sådana piller är förbjudna under barnets barndom. Läkare ordinerar ofta dem till förväntande mödrar, som kallar dem säkra för barnet i magen, eftersom den aktiva substansen "Glycine" kommer till fostret i små mängder. Och till och med den procentandel medicin som har trängt in i barnet har ingen skadlig inverkan på barnets utveckling eller livmoderns tillstånd.

På grund av läkemedlets naturliga ursprung och den milda effekten på kvinnans kropp "Glycin" är mer användbart än skadligt under graviditeten, eftersom det skyddar den förväntande moderens nervsystem från stress och har en lugnande effekt. Efter en kurs av sådan medicinering en kvinna blir mindre nervös och känslomässig, reagerar tillräckligt på förändringarna i hennes liv och kvaliteten på hennes sömn förbättras.

Läkemedlet kan användas i de tidiga stadierna av graviditeten och i andra och tredje trimestern.

När är utsedda framtida mammor?

En av de vanligaste orsakerna till att använda "glycin" under graviditeten är starka känslor och störda sömnmönster. Läkemedlet är efterfrågan som ett skydd för centrala nervsystemet från belastningen som placeras i hjärnan under barnets bärande. Han släpps ut med trötthet, nervositet, ångest, dålig aptit, svaghet, intermittent sömn, sömnlöshet eller svårigheter somna.

Tack vare mottagandet av "Glycine" kan den förväntade mamman justera rytmen för vila och sömn, vilket undviker överarbete. Detta läkemedel är också föreskrivet. för förebyggande av depression och neuros, eftersom dessa problem kan uppstå eller förvärras vid förlossningen.

Så många gravida kvinnor säger i sina recensioner, lugnar Glycins kurs, ökar effektiviteten, minskar ångest och förbättrar humör.

Ett sådant läkemedel ordineras också om den förväntade mamman har högt blodtryck. Eftersom många läkemedel för att minska blodtrycket kontraindiceras under graviditeten, och detta symptom följer ofta processen med att transportera, är det nödvändigt att tillgripa säker för smulor av medel, som inkluderar "glycin".

Denna medicin används också för allvarligare problem med hjärnan, till exempel om en kvinna har fått diagnosen huvudskada eller utvecklad encefalopati. Det ingår också i den komplexa behandlingen av preeklampsi och intrauterin hypoxi.

Även om läkemedlet kallas ofarligt för fostret, rekommenderas det inte att det används utan råd från en läkare.

En bra specialist hjälper till att avgöra om den förväntade mamman verkligen behöver glycin, Skadar inte sådant läkemedel mot kvinnokroppen och bestämmer också den optimala dosen och hur lång tid det tar att ta sådana tabletter.

Dessutom är det möjligt att en kvinna, efter att ha pratat med en specialist, kan undvika att ta medicin genom att ändra den dagliga rutinen, frekventa promenader, avkopplande bad, lyssna på klassisk musik och liknande influenser, vilket också lugnar nervsystemet väl. I sådana fall behövs inte längre mottagning av "glycin".

Kontra

I anmärkningen till läkemedlet noteras att den inte ska administreras endast i händelse av överkänslighet mot glycin eller hjälpämnen i tabletter.

Vid lägre blodtryck tar läkemedlet ökad försiktighet.

Det finns inga andra kontraindikationer för detta läkemedel, men för allvarliga sjukdomar eller problem med graviditet Det är viktigt att konsultera en läkare och följ noggrant den föreskrivna behandlingsregimen och inte överskrida dosen.

Möjlig skada

Ibland orsakar "glycin" klåda i huden, utslag och andra allergiska symptom, i händelse av vilka användningen av tabletter omedelbart stoppas. Om den förväntade mamman har en tendens att sänka blodtrycket, kan behandling med "glycin" provocera hypotension, vilket negativt påverkar gravidens tillstånd och kräver att läkemedlet avbryts. Andra biverkningar när du tar piller inträffar vanligtvis inte.

Förutom intolerans orsakas skadan av "glycin" också av dess överdosering. Om en kvinna av misstag tar mer piller än vad som föreskrivs av en läkare, kan det orsaka illamående, minskat tryck, slöhet, yrsel och andra symtom. När de uppträder, rekommenderas en medicinsk undersökning.

Instruktioner för användning

Läkemedlet tas, oavsett kost, två gånger eller tre gånger om dagen.Dosen väljes för varje framtida mamma separat, men vanligtvis används en tablett åt gången. Den placeras under tungan eller kinden och absorberas sedan långsamt, så att komponenterna i läkemedlet faller i de sublinguella kapillärerna. Det är omöjligt att svälja "glycin", men det är tillåtet att mala ett piller i pulver eller dela det i mindre bitar så att det snabbt kommer att lösas upp i munnen.

När det gäller varaktigheten av användningen, när "Glycine" inte dricker, eftersom det blir ineffektivt och inte påverkar hjärnans tillstånd. För en synlig terapeutisk effekt ska detta läkemedel tas i en kurs som vanligtvis varar från sju dagar till en månad. Hur länge ska pillerna användas för en specifik förväntad mamma ska klargöras med läkaren

Om du behöver upprepa kursen är det möjligt inte tidigare än en månad efter det att den föregående har slutförts.

recensioner

På användningen av "glycin" kan du se en hel del positiv feedback från både patienter och läkare. Enligt kvinnor som tog Glycine medan de väntade på ett barn hjälper läkemedlet med dålig sömn, ångest, ökad ångest och liknande problem.

Dess effektivitet bedöms som genomsnittlig, eftersom läkemedlet inte klarar av svår stress. Fördelarna hos tabletter inkluderar vanligtvis god tolerans, trevlig smak och prisvärd kostnad (medeltalet på 50 tabletter är 30-40 rubel).

analoger

Om man väljer ett liknande läkemedel kan den förväntade mammen stöta på andra varianter av "glycin", som har ett något annorlunda namn. Bland dem är fullvärdiga analoger, som har samma dosering och samma tillämpningsområde ("Glycine-MHPP" och "Glycine-Bio") och läkemedel med en högre dos av den aktiva beståndsdelen ("Glycine Forte", innehållande 250 mg aminosyra ett piller). Användningen av dessa läkemedel, i stället för "glycin", under graviditeten är godtagbar, men först bör du konsultera en läkare.

Men under namnet "glycin" finns också kosttillskott. En av dem är ett piller som heter Glycine Forte Evalar. De innehåller inte bara en hög dos aminosyror (250 mg i varje tablett), men också andra aktiva substanser, som är vitaminer från grupp B (de representeras av vitaminerna B12, B1 och B6). Enligt tillverkaren bidrar detta tillskott till att normalisera sömn och stärka mentala prestanda, men det är kontraindicerat för gravida kvinnor.

Bland droger med liknande effekt kan istället för "glycin" användas "Valerian" tabletter. Denna åtgärd är berömd för sin växtbas och en god lugnande effekt, därför väljer många förväntade mammor det för trötthet, stress och sömnlöshet.

Men på grund av den ökade risken för en allergisk reaktion bör användningen av "Valeriana" vid en väntan på ett barn övervakas av en läkare.

För mer information om att ta läkemedlet "Glycine" under graviditeten, se följande video.

Ta reda på vad som händer med mamma och baby varje vecka av graviditeten.
Information som tillhandahålls för referensändamål. Självmedicinera inte. Vid de första symptomen av sjukdomen, kontakta en läkare.

graviditet

utveckling

hälsa