Calcium-D3 Nikomed under graviditeten

Innehållet

När du bär ett barn ökar belastningen på en gravid kvinnas kropp och hennes behov av mineraler och vitaminer ökar. Det är särskilt viktigt att se till att det finns tillräckligt med kalcium i framtiden mammas mat, eftersom det här elementet anses vara en av de viktigaste för en riktig utveckling av fostret och upprätthålla en kvinnas hälsa under graviditeten.

Om mat inte kan ge tillräcklig mängd, ta hand om speciella preparat som innehåller den önskade dosen av kalcium. En av dem är Calcium-D3 Nycomed. Är detta tillägg ordinerat under graviditeten, när det kan skada en framtida mamma eller bebis, och vilka analoger kan ersättas om det behövs?

Sammansättning och frisättningsform

Läkemedlet är representerat av söta tuggbara tabletter, där den konvexa runda formen och den vita färgen är. Tabletterna har inget skal, kanterna kan vara ojämn och strukturen snedvrids. De placeras i plastflaskor och säljs för 20, 30, 50 eller 100 stycken.

Lukt och smak av p-piller kan vara apelsin eller mynt.

Var och en av dem innehåller en kombination av två aktiva substanser:

 • en av dem är kalcium i form av karbonat, representerad av en dos av 1250 mg (den motsvarar 500 mg elementärt kalcium);
 • Den andra viktiga delen av tillägget är vitamin D i form av kolecalciferol. Mängden i en tablett är 5 μg eller 200 IE.

Förutom dessa ämnen innehåller läkemedlet aspartam, povidon, sorbitol och magnesiumstearat, samt tillsatser för smak och lukt.

Beräkna graviditetens varaktighet
Ange den första dagen i den sista menstruationsperioden.

Åtgärd och vittnesbörd

Tabletternas huvudkomponenter är viktiga för tillståndet med ben, naglar, hår, tänder och muskler, eftersom de är inblandade i utbyte av kalcium och fosfor. Kalcium-D3 Nycomed hjälper till att fylla bristen på både kalcium och D-vitamin, vilket har en positiv effekt på bentäthet, tandmineralisering, blodproppar, ledning av nervimpulser och muskelkontraktion.

Tillsatsen av vitamin D till formuleringen hjälper kalcium att absorberas i tarmarna. Den främsta orsaken till att du tar piller är förebyggande av kalciumbrist eller vitamin D. Dessutom är Calcium-D3 Nycomed också föreskrivet för behandling om en brist på vitamin D och kalcium ledde till hälsoproblem.

Är det tillåtet för gravida kvinnor?

Enligt instruktionerna för piller bör kvinnor i stället förskrivas med försiktighet. Detta innebär att du tar Calcium-D3 Nycomed när du bär en baby utan recept från läkaren och hans inspektion borde inte vara. Läkaren måste avgöra om ett sådant tillskott är nödvändigt för den förväntade mamman, liksom vilken dos som skulle vara optimal för henne.

Utan tillräckligt med kalcium hos en kvinna som bär ett barn är följande problem möjligt:

 • håret börjar börja falla i större mängder;
 • nagelplattorna blir skörda;
 • tänderna börjar bryta ner och bli mer utsatta för karies;
 • benen blir tunna;
 • sömn kan vara störd
 • kan orsaka kramper eller skakningar i lemmarna;
 • toxicos eller preeklampsi kan utvecklas;
 • stört blodkoagulationssystem.

För en baby är kalciumbrist fylld av förskräckt tillväxt och utveckling, samt en ökad risk för rickets.

Calcium-D3 Nycomed rekommenderas vanligen för kvinnor. i första och andra trimestern. Från och med den 26: e veckan används läkemedlet endast för indikationer, eftersom fostrets bottsystem nästan under den sista trimestern nästan är fullformat och ett överskott av mineraler kan påverka arbetsaktiviteten negativt (barnets ben blir för täta och det kommer att göra det svårare för barnen att röra sig genom födelsekanalen) .

Kontra

Läkemedlet ska inte tas i följande fall:

 • om tester visar förhöjda halter av kalcium i blodet eller urinen;
 • om det finns stenar i en gravid kvinnas njure
 • om hypervitaminos D finns i en kvinna;
 • om njurfunktionen hos den gravida kvinnan är allvarligt försämrad
 • om det finns överkänslighet mot någon av komponenterna i tabletterna;
 • med aktiv tuberkulos eller sarkoidos
 • om en kvinna har fenylketonuri, fruktosintolerans eller brist på enzymer som är involverade i uppslutning av kolhydrater.

Instruktioner för användning

Tabletten rekommenderas att upplösas eller tuggas under måltiden. Vanligtvis för förebyggande av förskrivet dubbeltillskott från Nikomed 1 tablett.

Inträdeslängden fastställs individuellt, men i genomsnitt är det minst 4-6 veckor.

Säkerhetsföreskrifter

I vissa kvinnor kan Calcium D3 Nycomed orsaka biverkningar, såsom förstoppning, allergisk utslag, illamående, kliande hud eller uppblåsthet. När de uppstår bör du vägra att använda tillägget och rapportera reaktionen på det till läkaren.

Även om tabletter rekommenderas att tugga under måltiden, kan vissa livsmedel försämra deras absorption. Av denna anledning, Calcium-D3 Nycomed inkompatibel med måltider av spannmål, sorrel, rabarber eller spenat. Om en kvinna har ätit sådana livsmedel, kan p-piller absorberas minst 2 timmar senare.

Tar medicinen Det är viktigt att inte överskrida den dos som ordinerats av läkaren.. Annotation till tabletter innehåller information om att gravida kvinnor inte ska ta mer än 3 tabletter per dag, eftersom den maximala tillåtna dosen av vitamin D för kvinnor i positionen är 600 IE och elementalkalcium är 1500 mg. Det är viktigt att ta hänsyn till dessa doser när du tar ett multivitamintillskott, vilket kan innehålla kalcium eller vitamin D.

Calcium-D3 Nycomed, som andra kalciummediciner, rekommendera inte att kombinera med många droger, bland annat tetracykliner, hjärtglykosider, levotyroxin, diuretika och några andra läkemedel. Om en kvinna behandlas med någon form av medicinering, är det viktigt att ta hänsyn till detta innan du tar pillerna.

Innan du börjar profylaktisk administrering av Calcium-D3 Nicomede, är det viktigt att kontrollera läkemedlets hållbarhet. Det är 3 år och är markerat på flaskan och lådan. Dessutom kan du inte bryta mot villkoren för lagring av läkemedel. Flaskan ska vara tätt stängd och förvaras på ett torrt ställe vid en temperatur som inte överstiger +25 grader.

recensioner

På användningen av läkemedlet under graviditeten svarar det mesta bra. Kvinnor i positionen säger att ta detta tillskott hjälpte till att bli av med svaghet, kramper i benen, trötthet, domningar, smärta i lederna och andra symptom på kalciumbrist.

Enligt förväntade mödrar förbättrades deras hårs och nagels tillstånd under användning av tabletter.

Med detta Drogtolerans kallas bra. Endast ibland finns det negativa recensioner, där det finns klagomål om manifestationen av biverkningar av läkemedlet, till exempel förstoppning eller illamående.

analoger

I stället för Calcium-D3-tabletter kan Nycomed i ett apotek erbjuda ett liknande läkemedel som heter Calcium-D3 Nycomed Forte. Det är också representerat av tuggbara tabletter (de har citronsmak), vilka innehåller en kombination av kalciumkarbonat och D-vitamin.

Huvudskillnaden för läkemedlet Forte är en dubbel dos colecalciferol - i varje tablett representeras denna ingrediens av en mängd av 10 μg eller 400 IE. Det är viktigt att komma ihåg om en sådan tillsats valdes för att ersätta den vanliga Calcium-D3 Nicomed.

Dessutom kan läkaren ordinera andra kalciumhaltiga läkemedel till förväntade mammor, till exempel:

 • Kalzemin Advance.Detta är ett tyskt tillägg från Bayer, där varje tablett i skalet innehåller 500 mg kalcium i två former (karbonat och citrat) och 200 IE vitamin D. Dessutom innehåller läkemedlet bor, mangan, koppar och zink.
 • Complivit Calcium D3. Sådana ryska tugga apelsinpiller innehåller 500 mg kalciumkarbonat i varje tablett i kombination med vitamin D i en dos av 200 IE. Det finns också läkemedlet Forte, representerat av mintabletter. Dess skillnad är den högre dosen av vitamin D (400 IE).
 • Vitrumkalcium + Vitamin D3. Sådana belagda tabletter framställda i USA inkluderar även Ca + i form av karbonat (500 mg per tablett), kompletterat med vitamin D3 i en dos av 200 IE.
 • Natekal D3. Detta italienska tillskott finns i två former - pastiller och tuggbara tabletter. Var och en av dem är en källa på 600 mg Ca + och 400 IE kolekalciferol.

Se följande video för intressanta detaljer och myter om kalcium.

Ta reda på vad som händer med mamma och baby varje vecka av graviditeten.
Information som tillhandahålls för referensändamål. Självmedicinera inte. Vid de första symptomen av sjukdomen, kontakta en läkare.

graviditet

utveckling

hälsa