Vilken hemorrojder salva kan användas under graviditeten?

Innehållet

Hemorrojder under graviditeten är ett problem att cirka 70% av kvinnorna känner förhand, men få talar om det högt. Denna obehagliga sjukdom kan leverera en hel del negativa känslor till den förväntade mamman.

Det är helt naturligt att en kvinna vill bli av med smärta så snart som möjligt och njuta av sin position medan han väntar på barnet. I denna artikel kommer vi att berätta för vilka hemorrojder salvor som kan användas i denna viktiga period för en kvinna.

Terapi Regler

Den växande livmodern sätter trycket på de inre organen, komprimerar den sämre vena cava, ökar trycket i åderna av hemorrojder, och därför är förekomsten av hemorrojder när de bär en baby lätt att förstå.

Innan beslut fattas om behandling, gravida kvinnor bör konsultera en läkare. Var inte blyg, komplex och oroa dig. En specialist har sett allt för hans övning, och han kan verkligen inte bli förvånad med hemorrojder.

Behandlingen av framtida mödrar är inte den enklaste uppgiften, eftersom inte alla läkemedel kan användas på grund av risken att skada barnet, och kirurgisk behandling, som anses vara "guldstandard" för hemorrojeterapi, visas inte alltid för damen i en "intressant position", utan endast i en hopplös situation när anal blödning började, och de noder som föll ut är inte mottagliga för manuell reduktion.

Korrigering av den framtida mammens livsstil blir därför grunden för behandlingen, utan det hjälper alla ljus, salvor och piller bara en kort stund. Innan du går till apoteket måste en kvinna omprövas.

Beräkna graviditetens varaktighet
Ange den första dagen i den sista menstruationsperioden.

mat

Alla kryddiga, saltade, rökt och syltade produkter, konditorivaror gjord av jästdeg, ärter och andra baljväxter och limonad är uteslutna från kosten.

Färska grönsaker och frukter rik på fiber, fullkornsprodukter, pommes frites och honung införs i den dagliga menyn. Det är nödvändigt att konsumera mindre proteinfood, mer vatten. Uppgiften med en sådan diet är att minska frekvensen av förstoppning, det är de som oftast ger en "start" till de första manifestationerna av hemorrojder.

Motoraktivitet

Graviditet är inte en anledning att ligga på soffan och ligga där för alla 9 månader, och inte en anledning att spendera din fritid i stolen framför TV: n med en tallrik godis. För att tarmarna ska fungera normalt, och blodtillförseln till de lägre åren ska återställas, bör gå mer, gå, gå till poolen, gör gymnastik.

Det finns en speciell gymnastik för gravida kvinnor som lider av hemorrojder. Var noga med att utforska detta komplex.

Felaktiga vanor

Dessa vanor inkluderar ett långt sittande på toaletten med en bok eller telefon. Om det inte var möjligt att tömma tarmarna i ett "tillvägagångssätt" inom fem till sju minuter, ska du gå ut och sluta då när peristaltis kommer att släppas på en "ny runda" kommer det att finnas behov av tarmrörelse

Förlängd sittande på toaletten, försöker bara frigöra tarmarna från avföring bidra till försämrad blodtillförsel i hemorroida ådror och förbättra manifestationerna av hemorrojder.

Du får inte använda toalettpapper, vilket ytterligare irriterar anusen, det är bäst att tvätta efter varje tarmrörelse.

När behöver du salvor?

I den konservativa behandlingen av gravida hemorrojder används båda systemiska drogerna - tabletter och kapslar som förbättrar blodtillförseln och förhindrar trombos, såväl som lokala droger - ljus, salvor och geler. Stearinljus är de mest älskade av framtida mödrar - det är bekvämt att presentera dem, nästan alla moderna förberedelser fungerar snabbt och behåller sin effekt under en längre tid.

Men rektala suppositorier (suppositorier) är inte alltid den enda korrekta lösningen.

Om en kvinna hade yttre hemorrojder, det vill säga svullna venösa noder gick ut, då skulle det bästa alternativet vara att använda salvor, åtminstone i början, när extern behandling är nödvändig, manuell omposition av noderna efter en avföring.

Lite senare kan en kvinna göra något val - antingen till förmån för rektala suppositorier, eller till förmån för fortsatt behandling med salvor och geler.

Salvor i andra etappen introduceras rektalt. För att göra det bekvämt att träna i praktiken finns det speciella applikatorer, plastlock i förpackningar med rör.

Salva hjälper väldigt bra i början av hemorrojder.när kvinnan bara hade sitt första obehag - kliande och brinnande i anusen, lite smärta, en känsla av något annat i ändtarmen.

Tillämpad salva i tid gör det i de flesta fall möjligt att undvika vidare utveckling av problemet.

Om hemorrojder är både interna och externa, om en kvinna har blod under tarmrörelsen, kan salvan också lindra hennes tillstånd, eftersom det finns droger som innehåller komponenter med hemostatisk effekt.

Det bör noteras att nästan alla antihemorroida salvor har smärtstillande och antiseptisk effekt, har effekt på blodkärlens ton, motstår trombos, lindrar allvarlig inflammation och svullnad.

Tillåtna salvor

På apotekens hyllor presenterades idag en stor mängd medel från hemorrojder, men inte alla droger är lämpliga för användning under graviditeten, särskilt under första trimestern. Det är därför som det är nödvändigt att konsultera en läkare. Han kommer att uppmana det önskade läkemedlet.

Du kan också fråga specialisten ett eller flera av verktygen nedan. Vi har sammanställt en lista över droger som är tillåtna under graviditeten.

"Heparinsalva"

Detta är ett välkänt läkemedel som används i olika fall av liv - med blåmärken och brännskador, med skador och hemorrojder. Läkemedlet har lokalbedövning och antitrombotisk verkan. Dessutom är salvan känt som ett bra antiinflammatoriskt medel.

Heparin passerar inte över placentalbarriären, passerar inte in i bröstmjölk, och kan därför användas av gravid och lakterande. Det är bäst att använda salvan under förhöjning av hemorrojder, för att förebygga detta verktyg är inte lämpligt.

Salvan pressas på en gasbinda och appliceras på inflammerad yta, lämnar en kort stund, fixar ett bandage eller en gips.

Om en sådan metod inte är lämplig för en kvinna av någon anledning kan du göra en liten gasväv, suga den i salva och sätt försiktigt in den i anusen. I det här fallet behöver du inte fixa något.

Applicera eller injicera med tamponger "Heparinsalva"Du kan 2-3 gånger om dagen, bättre efter tarmrörelser och före sänggåendet, bör behandlingstiden inte överstiga 10 dagar. Rådgör med en läkare innan behandling med en heparinberedning påbörjas.

"Levomekol"

Detta är en antibakteriell salva. Användning under graviditet är inte förbjuden, som vid amning.Tarmfloran och opportunistiska bakterier kan skada spränghemorrojder, och därför är användningen av denna salva, vilken har en uttalad antiinflammatorisk effekt, också användbar ur profylaktisk synvinkel.

En av komponenterna i salvan - metyluracil - har dessutom en stark helande effekt, så återhämtningen av skadad vävnad fortskrider snabbare.

Vi kan inte säga att du bara kan bota hemorrojder "levomekol». Dess användning kan vara ett bra komplement till anti-hemorrhoidbehandling.

Den appliceras externt och rektalt. I det första fallet appliceras läkemedlet på en gasbinda och placeras på en öm punkt, och i det andra fallet - impregneras tamponger med det, som sätts in i anuset i 30-40 minuter 2-3 gånger om dagen.

"Troxevasin"

Detta läkemedel är tillgängligt i form av en 2% gel. Huvudseffekten av detta yttre medel är att förbättra tillståndet hos blodkärlen, stärka väggarna, lindra symtomen på inflammation.

Gelén absorberas snabbt och börjar snabbt agera. Särskilt effektiv "troksevazin"Är med hemorrojder med bildandet av stora venösa noder.

Gelén bör appliceras med ett tunt skikt två gånger om dagen, gnidas till fullständig absorption. Vid yttre hemorrojder smutsas fingeren med gel och den yttre delen av anus behandlas först och sedan försätts de uttäppta noderna försiktigt med ett finger.

Läkemedlet rekommenderas inte för användning under graviditetens första trimester, liksom efter förlossning, om kvinnan matar barnet med bröstmjölk. I 2: e och 3: e trimestern appliceras läkemedlet, men med försiktighet och endast med kunskap från läkaren.

"Fleming salva"

Detta är en homeopatisk botemedel som kommer i form av en salva. Består av - calendula, häxhasel, mentol, zinkoxid. Enligt de officiella instruktionerna för läkemedlet har den en antiinflammatorisk effekt, bedövar, torkar och motstår vissa bakterier, eliminerar venös stagnation.

En noggrann läsning av instruktionerna kan orsaka frågor hos gravida kvinnor, eftersom beskrivningen av läkemedlet indikerar att den kan användas för någon form av hemorrojder, inklusive komplexa icke-helande och gråtande former, men endast okomplicerade fall av yttre hemorrojder anges i vittnesbördet.

Denna skillnad beror på det faktum att kliniska prövningar som skulle lägga till vittnesbörd och svårare former av sjukdomen inte genomfördes, verktyget har inte officiellt bevisats. Gravid läkemedel är tillåtet när som helst. Salva appliceras på sårpunkten 1-2 gånger om dagen (mängden kan ökas till 3 med doktorens kännedom), varar behandlingsperioden en vecka.

Om det inte finns någon effekt kan kursen upprepas efter tillstånd av behandlande läkare.

"Balsam Vishnevskogo"

Linment balsamid enligt Vishnevsky kallas ofta en salva, men det här är en helt fel definition. Allt sedan barndomen har ett välbekant botemedel med en skarp specifik lukt läkning, lokal irriterande, antiinflammatorisk effekt.

Drogen skapades inte ursprungligen för behandling av hemorrojder. Dess syfte är purulenta sår, kokar, carbuncles, bedsores.

Vem och när han kom fram med att använda liniment enligt Vishnevsky som en proktologisk beredning är inte känd för viss. Officiell medicin indikerar att effekten av behandling av hemorrojder med detta botemedel är ganska tveksamt, och fördelarna, som vissa säger är falska. Men översynen av framtida mammor om användningen av detta verktyg är positiva.

Under graviditeten är läkemedlet inte kontraindicerat, även om tillverkaren och inte rekommenderas - sådana test utförs helt enkelt inte.

"Ichthyol salva"

Detta läkemedel används ofta vid behandling av hemorrojder. Det är inte förbjudet under graviditeten, eftersom det inte påverkar fostret eller kvinnlig reproduktiv hälsa.

Under påverkan av medicinen dekontamineras de inflammerade hemorrojderna, smärtan och den brännande känslan som plågar en kvinna så mycket, recede.Analfissurer läker snabbare. Blodcirkulationen i rektalområdet förbättras, blodflödet från noderna.

Applicera salvan kan vara oberoende och kan blandas i hälften med glycerin. Den resulterande blandningen eller läkemedlet i sin rena form appliceras på gasbindor och appliceras på sårpunkten.

Salvan kan appliceras direkt på sårpunkten, medan det inte är värt att gnugga det, bör kontakten vara lätt. Verktyget kan appliceras på pinnen och mata in det i endotummet under lång tid, till exempel innan du lägger dig till morgon. Under dagen kan du smarta det ömma stället med drogen två gånger, och behandlingen bör inte överstiga 14 dagar.

Innan du väljer en användningsmetod, rekommenderar tillverkarna att inte glömma det salva kan lämna oljiga fläckar på möbler och kläder, det kommer bli mycket svårt att dra tillbaka dem senare. Därför är det bäst att använda en extra ocklusiv dressing eller kudde.

"Troxerutin"

Detta är ett välkänt veno-toniskt läkemedel som ökar styrkan i blodkärl och kapillärer. På grund av detta minskar ödem, inflammation minskar.

Läkemedlet är inte giftigt. Finns i gelform. Applicera det ska vara ett mycket tunt skikt och lätta massage sårpunkten med fingret tills läkemedlet är helt upplöst och absorberat.

Under första trimestern anses detta läkemedel vara osäkert för barnets utveckling, som under denna period aktivt lägger inre organ, men agenten kan användas under andra och tredje trimestern om läkaren inte motsätter sig.

Om det finns fallna venösa noder, kan de vara snyggt rätta efter att ha gnidt en liten dos gel i dem lätt. Du kan applicera ett lager av läkemedlet under bandaget.

"Lioton gel"

I kompositionen av detta läkemedel - som vi redan är bekant med heparin, som förhindrar utvecklingen av trombos. Det lindrar svullnad och har en liten antiinflammatorisk effekt. På grund av säker sammansättning är verktyget inte förbjudet för användning under graviditeten.

Det är viktigt att du inte använder drogen när du kör hemorrojder när sår observeras och det finns nekrotiska fragment i applikationsområdet. därför Innan behandling med denna lösning bör du definitivt besöka prokologen och att bedöma graden och scenen av sjukdomen.

Tillverkare i de officiella instruktionerna för läkemedlet indikerar att du måste applicera produkten på intakt hud och ytliga vener. Därför är det bättre att använda det endast för mer känsliga ändamål när det finns förtroende för att vävnaderna i anusen är intakta.

Om det finns anal blödning är det bättre att inte applicera gelén. Vid användning är det viktigt att säkerställa att verktyget bara faller på yttertyget.

"Posterisan"

Denna lösning med inaktiverade E. coli mikrobiella celler ökar rektala väggarnas förmåga att motstå patogena bakterier. Läkemedlet lindrar inflammation, hjälper blodkärlen att få ton och är involverad i regenerering av skadade vävnader.

Salvan kan appliceras efter varje avföring, det rekommenderas också att placera det externt och injicera det djupare rektalt på morgonen och kvällen före sänggåendet. För att noggrant komma in i läkemedlet i ändtarmen är det värt att använda en speciell applikator.

Kursen kan vara upp till 3 veckor. Med doktors tillåtelse är det tillåtet att använda både salva och ljus med samma namn samtidigt.

Användning under graviditet är möjlig när som helst, eftersom data om de negativa effekterna på fostret inte är tillgängliga. Tillverkarna betonar emellertid behovet av att samråda med din läkare.

"Relief"

Ljus och salvor med detta namn ordineras ofta för gravida kvinnor. Salva med hajleverolja har en lätt fiskig lukt. Det kallas också ibland kräm för en ljus enhetlig konsistens.Salven smälter snabbt på de drabbade vävnaderna i ändtarmen, och smalnar också lumen på kärlen och orsakar utflöde av blod från inflamma venösa hemorrojder.

Applicera salvan kan vara både externt och rektalt, introducera det i ändtarmen. Gravida tillverkare rekommenderar att du tar försiktighet på grund av det faktum att Vissa av dess komponenter kan orsaka allergisk reaktion.

Kvinnor som lider av diabetes, är bättre att vägra behandling med detta ämne.

Applicera eller injicera läkemedlet upp till 4 gånger per dag. Om inom 7-10 dagar av lättnad inte kommer, måste du gå till proktologen och konsultera om att byta läkemedel för den huvudsakliga behandlingen.

"Ultraproct"

Denna salva är för dem som har smärtssyndrom är mycket uttalade. Verktyget verkar snabbt, har en stark analgetisk effekt, vars effekt varar upp till 12-24 timmar. Dessutom lindrar läkemedlet klåda, lindrar smärtsam brinnande känsla i anusområdet vid förhöjning av hemorrojder, och minskar också inflammation.

Verktyget är strängt förbjudet att använda i tidig graviditet (till slutet av 1: a trimestern). För gravida kvinnor i mitten av graviditetstiden och kvinnor i senare skeden kan läkemedlet användas, om den är godkänd av den behandlande läkaren.

Allmänna regler för användningen av salvor

Alla anti-hemorrhoidala salvor ska appliceras med rena, tvättade händer med tvål och vatten. Det är lämpligt att följa behandlingsregimen som föreskrivs av läkaren, att inte överstiga doserna, antalet dagliga doser och varaktigheten av behandlingsperioden. Salva administreras på natten, liksom efter varje tarmrörelse.men inte mer än antalet gånger som tillverkaren och den behandlande läkaren tillåter.

Efter tömning av tarmarna, tvätta anusbrunnen före applicering eller administrering av läkemedlet.

Naglarna i händerna bör vara korta för att undvika oavsiktlig skada på ändens känsliga slemhinna. För att underlätta administrationen är det bättre att använda en speciell applikator, som finns i varje förpackning med en salva för behandling av hemorrojder. Efter användning skyllas applikatorn ordentligt med varmt vatten.

Om du upplever obehag efter injektionen, kliande eller brinnande, blodig urladdning från anusen, ska du omedelbart avlägsna tampongen, ta bort bandaget, om det appliceras, sluta ta drogen och kontakta en läkare för en ny möte. .

recensioner

Många kvinnor pratar positivt om sådana rättsmedel som "Relief", "levomekol"," Ultraprokt ". De lindrar de obehagliga symptomen, men för att hejda hemorrojder för verkliga, om det inte går ensam efter födseln, har du fortfarande ungefär varannan ung mamma.

Bland fördelarna med en sådan doseringsform noterar gravida kvinnor enkelheten och användarvänligheten. Som nackdelar noteras relativt höga priser på vissa läkemedel, såväl som inte den mest trevliga egenskapen hos salvor till markunderkläder, kläder och stoppade möbler, eftersom en del av läkemedlet, särskilt när det administreras rektalt, strömmar ut efter ett tag. Erfaren mommies rekommenderar att de ligger lite i vågrätt läge efter proceduren.

För mer information om hur man behandlar hemorrojder under graviditeten, se nästa video.

Ta reda på vad som händer med mamma och baby varje vecka av graviditeten.
Information som tillhandahålls för referensändamål. Självmedicinera inte. Vid de första symptomen av sjukdomen, kontakta en läkare.

graviditet

utveckling

hälsa