"Mukaltin" under graviditeten: bruksanvisningar

Innehållet

Om en kvinna utvecklar en hosta när den bär ett barn, kan detta symptom inte ignoreras. Det kan vara farligt vid något graviditetsstadium och kan vara en manifestation av både akuta luftvägsinfektioner och allergier. Med systematisk hostning kommer bukväggen ständigt att drabbas, vilket kan orsaka oönskade följder, till exempel öka livmoderns ton, åstadkomma för tidigt bristande vatten eller placentavbrott. Av denna anledning Den framtida mammens hosta måste behandlas omedelbart.

Ett medel för att eliminera hosta är Mukaltin. Det här läkemedlet kännetecknas av växtens ursprung, orsakar sällan biverkningar och används ofta inte bara hos vuxna utan även hos barn.

Innan du tar detta läkemedel är den förväntade mamman dock bättre att rådgöra med en läkare, eftersom ibland är användningen av "Mukaltin" oönskade.

Funktioner av drogen

Mukaltin produceras av olika inhemska företag, inklusive Aveksim, Obnovlenie, Medicisb och andra farmakologiska tillverkare. I detta fall presenteras läkemedlet endast på apoteket i en form - det här är små rundade tabletter med en karakteristisk lukt. De är gråbruna och grönsaksråvaran ger mörka och lätta fläckar till beredningen. På tabletter finns risk för att läkemedlet kan delas in i halvor.

"Mukaltin" säljs i blåsor eller i en påsefri förpackning av papper på 10 stycken. Ibland placerar tillverkaren tabletter med 30-50 stycken i rör, flaskor och plastfodral. Läkemedlet säljs utan recept och priset bestäms beroende på antalet tabletter och tillverkaren (det varierar från 10 till 40 rubel per förpackning).

Förvara Mukaltin hemma för hela hållbarheten (vanligen 2 eller 3 år) på ett torrt ställe vid en temperatur av 15-25 grader.

Basen av medicinen är extraktet från den medicinska växten, som kallas Althaea. Mängden i en tablett är 50 mg. Det är detta extrakt som extraheras från rötterna, har antitussiv verkan. Det påverkar luftvägarna på grund av pektiner, mineralsalter, polysackarider, planteslim, betain, fettsyror och andra aktiva substanser.

De har förmågan att intensifiera kirtlarnas arbete i bronkierna, vilket medför att sputumet aktivt späds, slamet rensar hosta lättare och slemhinnan mjuknar. Dessutom kan Althaea officinalis stimulera reflekterande luftvägar (och bronkioler och ciliary epitheliumaktivitet), såväl som omsluter slemhinnan. Det bidrar också till att minska inflammationens aktivitet.

Till "Mukaltin" var tät och inte bortskämd, tillsätt kalciumstearat, vinsyra, povidon och natriumbikarbonat till dess sammansättning. Den senare ingrediensen har också viss effekt på luftvägarna, vilket ökar effektiviteten hos Althea-extraktet.

Alla inaktiva ingredienser i tabletter är säkra och orsakar i de flesta fall inte en allergisk reaktion.

Beräkna graviditetens varaktighet
Ange den första dagen i den sista menstruationsperioden.

vittnesbörd

Användningen av "Mukaltin" är berättigad för de sjukdomar i andningssystemet som uppstår vid oförödlig hosta.Så kallad våt hosta, där sputumet som bildas i bronkierna är väldigt visköst, så det är ganska svårt att hosta upp. Den har en tjock konsistens, kan vara transparent eller vit, och ibland ingår grönaktiga eller gula streck.

Hosten under bildandet av sådant sputum är starkare på morgonen, eftersom hemligheten ackumuleras i bronkierna på natten. Läkemedlet är efterfrågat vid behandling av laryngit, lunginflammation, obstruktiv bronkit, trakeit och andra sjukdomar.

Används det för att bära ett barn?

Enligt instruktionerna för piller kan de användas under graviditet, eftersom risken för negativa effekter på fostret i Mukaltins komponenter är minimal. Med detta I de tidiga stadierna rekommenderar många läkare att avstå från behandling, eftersom alla viktiga organ i barnet under de första 12-14 veckorna av graviditeten bildas, och eventuellt yttre inflytande kan påverka denna process negativt.

Emellertid är tidig hostning också farlig eftersom efter attackerna sjunker syrekoncentrationen i blodet, vilket kan påverka utvecklingen av smulorna. Och i en situation där detta symptom irriterar en gravid kvinna, är det bättre att tillgripa örtmedicin, vilket är Mukaltin.

Det är emellertid bättre att överlåta beslutet om upptagande i en period på upp till 12 veckor till en specialist.

Om hostan har inträffat under första trimestern är det bättre att först rådfråga en läkare, som kommer att avgöra om man ska ta p-piller eller om man kan få med icke-läkemedelsmetoder. Dessutom kommer han att berätta rätt dos och frekvens för att ta läkemedlet, liksom skriva ut andra läkemedel, eftersom Mukaltin vanligtvis används i kombination med andra läkemedel som också påverkar orsaken till sjukdomen, och inte bara hosta.

Specialrådgivning rekommenderas både under andra kvartalet och under graviditetens sista månader.. Även om barnet i magen är skyddad vid denna tid av placenta, är det bättre att vara säker, så att Mukaltin inte orsakar negativa reaktioner. I trimester 3 kan hosta orsaka för tidig frisättning av bröstmjölk och arbetets början, så Mukaltin kommer att bidra till att eliminera detta farliga symptom. Sen användning av detta läkemedel är inte förbjudet.

Kontra

För mottagning av "Mukaltina" under graviditeten finns det begränsningar.

  • Läkemedlet ska inte användas om den förväntade mamman har överkänslighet mot althea. Med en ökad risk för en allergisk reaktion från användningen av sådana tabletter är det bättre att vägra, eftersom det kommer att vara farligt för kvinnan själv och för barnet.
  • Läkemedlet är inte urladdat med ulcerativa lesioner i matsmältningssystemet. Tal om sjukdomar i mage och tolvfingertarmen, där Altea kommer att orsaka försämring.
  • Behandling med Mukaltin är inte indicerat om den förväntade mammans hosta är torr. Med denna typ av hosta har läkemedlet inte den önskade effekten, så du bör kontakta din läkare för val av annan behandling.

Hur man tar?

Läkemedlet tas före måltid (helst 30-60 minuter) och tvättas med rent vatten i liten mängd. Tabletten kan sväljas eller absorberas i munhålan och lösas också upp i varmt vatten.

En enstaka dos anges av en läkare, men vanligtvis är det en tablett, även om det i vissa fall krävs två tabletter samtidigt.

Användningsfrekvensen för "Mukaltin" - två eller tre gånger under dagen, och upptagningstiden bestäms för varje förväntad mor individuellt. Oftast är läkemedlet ordinerat i en vecka, men beroende på sjukdomens egenskaper kan tabletterna tas under en kortare period (till exempel endast 3-5 dagar) och längre (för allvarliga sjukdomar, upp till två veckor).

Ibland används läkemedlet för inandning.vilka utförs i nebulisatorn. För ett förfarande, ta 80 ml saltlösning och en tablett "Mukaltina" och ta sedan 3-4 ml av den resulterande lösningen. Läkemedlet inhaleras i 5 minuter en eller två gånger om dagen.

Sådan inhalationsbehandling måste nödvändigtvis överenskommas med läkaren.

Kan det skada?

Eftersom grunden för "Mukaltina" är ett växtextrakt kan läkemedlet provocera allergier. En sådan reaktion på läkemedlet kommer att manifesteras som kliande hud, utslag, illamående och andra negativa tecken, med utseendet som den förväntande mamman omedelbart ska sluta ta pillerna. Ibland under behandling med Mukaltin uppstår dyspeptiska symtom, vilket vanligtvis också tvingar dig att vägra sådana piller.

Negativa manifestationer från matsmältningssystemet kan observeras även om dosen som föreskrivs av läkaren "Mukaltin" inte observeras. Om drogen ska dricka i större kvantiteter än vad som är tillåten, kommer det att orsaka kräkningar, lös avföring och andra tecken på överdosering. För att eliminera dem kan du ta en sorbent godkänd för gravida kvinnor (till exempel Enterosgel) och dricka mer så att de aktiva komponenterna i tabletterna lämnar patientens kropp snabbare.

recensioner

På användningen av "Mukaltina" vid hosta under graviditeten svarar de mest positivt. Framtida mammor berömmer läkemedlet för tillgänglighet och växtbas. Enligt dem bidrar piller till att tunna sputumet, vilket gör det lättare att hosta, hostan blir mindre intensiv och passerar snart.

Bland minuserna "Mukaltina" brukar det inte vara så trevlig smak.

analoger

Om du behöver byta "Mukaltin" med ett liknande läkemedel, kan den förväntade mamman använda "Altea sirap". Detta läkemedel påverkar också luftvägarna på grund av extraktet från Althea-läkemedlet, vilket möjliggör användning av läkemedlet vid behandling av trakeit, bronkit och andra andningssjukdomar. Dessutom är denna sirap mycket trevligare att ta än bittra tabletter.

Andra smittämnen, för tillverkning som använder timjan, växtinten, marshmallow, murgröna, lakrits, primros och andra växter som påverkar sputumet och bronkiillståndet, kan också användas som ersättning för Mukaltin. De är representerade av sirap, pastiller, droppar, tabletter och andra former. emellertid gravida kvinnor kan inte använda dessa läkemedel utan att först rådfråga en läkare.

I sammansättningen av dessa läkemedel är det förbjudet för framtida mammabomponenter, till exempel etylalkohol i kompositionen av sirap "Bronchipret", "Licorice Syrup" eller elixiren "Bronhikum TP". Och många av dessa droger innehåller flera plantextrakt på en gång, vilket ökar risken för en allergisk reaktion.

Sådana växtbaserade läkemedel som är populära vid behandling av hosta, såsom Gadelix, Doctor Mom, Herbion, Prospan, Plantain Syrup, Eucabal och många andra, är inte värda att använda under graviditeten, eftersom deras inverkan på frukten har inte studerats.

Användningen av kapslar "GeloMirtol»Förbjuden i 1 trimester, men gäller i andra och tredje trimestern enligt doktors föreskrift.

När det gäller analogerna, som produceras på ett icke-växtbaserat sätt, bör en läkare också hitta ett lämpligt verktyg bland dem. Innehåller ambroxol-, karbocystein- eller bromhexindroger minskar effektivt viskositeten hos bronkial sekretioner och underlättar hosta, men används inte i tidig graviditet. Men det är bättre att inte använda acetylcysteinbaserade produkter för förväntade mammor, ersätta dem med säkrare analoger.

Instruktioner för användning "Mukaltina" presenteras i nästa video.

Ta reda på vad som händer med mamma och baby varje vecka av graviditeten.
Information som tillhandahålls för referensändamål. Självmedicinera inte. Vid de första symptomen av sjukdomen, kontakta en läkare.

graviditet

utveckling

hälsa